Greece [08.01.2009]

[Greece 31.12.2008] [Greece 01.01.2009] [Greece 02.01.2009] [Greece 03.01.2009] [Greece 04.01.2009] [Greece 05.01.2009] [Greece 06.01.2009] [Greece 07.01.2009]

Väärä stadioni !

Tämä on loppujen lopuksi aika hauska juttu, vaikka ei tuossa iltapäivällä naurattanut ihan heti kun asia valkeni. En Kreikanmatkallani pääse valitettavasti näkemään Mehmet Hetemajta tositoimissa, mutta ajattelin käväistä vilkaisemassa häntä hänen kotistadionillaan, ottaa muutaman kuvan ja ehkä hiukan vaihtaa kuulumisiakin. Sitä varten kaivoin netistä sellaisen kreikkalaisen sivuston, jossa esitettiin Superliigan stadionit. Eräs kreikkaa äidinkielenään puhuva kopioi sivustolta minulle taksikuskille tarkoitetut ajo-ohjeet, joiden perusteella otaksuin pääseväni perille. Olin saapunut jo viime vuoden puolella ja uudenvuodenpäivänä päätin lähteä käväisemään stadionilla, vaikka epäilin, ettei kyseinä juhlapyhäpäivänä ole ehkä harjoituksia.

Homma meni niin kauan hyvin, kunnes pääsimme Ano Liosia -nimiseen kaupunginosaan. Mitä pitemmälle ajoimme, sitä hermostuneemmaksi taksikuski muuttui. Lopulta hän pysähtyi seuraavassa linkissä osoitetun kirkon kohdalla vastaantulevan taksin ja kysyi neuvoa. Sattumalta kirkon takana näköetäisyydellä oli jalkapallostadion, jolloin paikallinen taksikuski neuvoi meidät sinne. Taksikuski ajoi tiehensä ja kiersin koko stadionin kävellen. Sitten pääsin ainoasta avoimena olevasta portista päätykatsomoon ja katselin ympärilleni. Ihmettelin kentän nurmikon kuntoa. Se näytti melkoiselta perunapellolta. Ihmettelin myös, että miksi sivulinjoilla on pari juniorimaalia vai olisiko ne olleet nappulaliigakokoa. Olin liikkeellä melko myöhään ja ajattelin, että joukkueet ovat harjoitelleet aikaisemmin päivällä, jos ylimalkaan ovat harjoitelleet. Yritin kysellä naapureilta mikä on normaali harjoitteluaika, mutta he eivät oikein tuntuneet tietävän mitään.

Minulle välähti ja liimasin kentän päädyn aitaan maalin taakse silikonikitillä valkean lapun, johon pistin viestin Mehmet Hetemajlle ja toivoin saavani tietoa harjoitusajoista. Seuraavana päivänä poikkesin kentällä uudelleen ja näin, että juniorimaaleja oli siirretty, sillä ne olivat nyt rangaistusalueen rajalla. Mutta kukaan ei ollut kiinnittänyt ilmeisesti lappuun mitään huomiota, sillä se oli paikallaan.

Sen jälkeen minulle tuli viime viikonlopun Superliiga-ottelut päälle ja en ehtinyt poikkeamaan stadionilla uudelleen. Livadiassa kastuin sen verran, että alkuviikoksi iski päälle flunssa ja keskityin sen paranteluun hotellihuoneessa. Tänään olo oli jo sen verran parempi, että päätin lähetä käymään uudelleen stadionilla. Vihdoin sinne ilmestyi joku paikalle ja sain kuulla, että tämä ei ollutkaan Thrasivouloksen stadion. Se oli jotain kolmisen kilometriä kauempana Ateenasta samaa tietä eteenpäin. Taksikuski pentele oli tuonut minut uudenvuodenpäivänä väärään paikkaan! Eikä minulle ollut välähtänyt mieleen verrata webissä näkemiäni stadionin kuvia näkemääni stadioniin.

Sain nyt paikallisen taksin, joka ajoi minut oikealla stadionille. Huomenna perjantaina yritän mennä päivystämään stadionille jo aamuvarhain eväiden kanssa. :) Kai siellä tulee Mehmetkin vihdoin pongattua. Seikkailun hyvä puoli on, että paluumatkalla huomasin, että stadionilta pääse pois bussilla A12, jos kävelee ensimmäisen puolitoista kilometriä. Ja bussi ajaa vain kahden korttelin päähän hotellistani. Vaikka bussimatka kestää kyllä tunnin.

Kirkko

1. Väärällä stadionilla tapaamani mies kehoitti minua hyppäämään ainoaa ohiajavaan bussiin, jolla pääsisin oikealle stadionille. Mutta koin sen liian vaikeaksi. Minun pitäisi tietää, missä hyppään pois ja sen selvittäminen ei välttämättä ollut helppoa. Joten päätin yrittää napata taksin lennosta ja sain oppitunnin, kuinka kreikkalaisen kimpataksin pitää todella toimia. Sain pysäytettyä taksin, jossa kuljettajan vieressä istui jo kyyditettävä. Selitin ikkunan lävitse mihin haluaisin mennä ja taksikuski viittasi minut takapenkille pari sanaa kyyditettävän kanssa vaihdettuaan. Etupenkkiläinen jäi tämän kirkon ja oikealla olevan kioskin kohdalla pois ja maksoi kuljettajalle muutaman euron.

Stadion I

2. Taksikuljettaja kuljetti minut sitten kuvassa 20 näkyvälle stadionin portille ja pyysi muistini mukaan 2-3 euroa maksua. Stadion oli aivan hiljainen. Portilla pari kulkukoiraa oli haistellut minua, mutta jatkoivat sitten matkaa. Stadionin sisällä jossain toimistossa soi puhelin, mutta kukaan ei vastannut siihen. Olisin helposti voinut tehdä pitch-invaasion, mutta tyydyin kurkistamaan aidassa olevasta aukosta ja nappaamaan pari valokuvaa "kentän puoleltakin".

Stadion II

3. Thrasivoulouksen stadion oli tavallisen näköinen yleisurheilukenttä juoksuratoineen. Toinen pääty näytti siltä kuin siellä olisi rakentaminen pysähtynyt kesken ja Ateenan keskustan puoleisella pitkällä sivustalla ei ollut katsomoa ollenkaan.

Valaisinpylväät

4. Kentän takasuoran pitkällä sivulla oli kolme valaisinpylvästä.

Pääkatsomo sivulta

5. Pääkatsomossa oli sekä katolla suojattu osa että katoton osa, mutta kaikissa näkyi asianmukaiset kuppi-istuimet. Vasemmassa yläkulmassa näkyvä ikkuna taitaa muuten kuulua poliisille varattuun aitioon.

Päätykatsomo

6. Myös Ateenan puoleisessa päädyssä oli katsomo, joka oli ilmeisesti tarkoitettu vierasfaneille. Sen kuppi-istuimissa näkyi aukkoja ja vasemmalla näkyy, että osa päätykatsomosta oli jäänyt rakentamatta valmiiksi.

Pääkatsomon katoton osa

7. Tässä näkyy pääkatsomon katoton osa. Takana näkyy ympäröiviä kukkuloita. Katsomon yläpuolella on median ikkunalliset aitiot.

Vastakkainen pääty

8. Pääkatsomosta näkyi hyvin, että vierasfanikatsomon vastapäinen pääty oli jäänyt rakentamattomaksi vaikka suojapressuista voisi päätellä, että sinnekin oli suunniteltu jotain. Tai sitten pressut oli laitettu suojaamaan päädyn louhoksia siten, että sadevesi ei pääse irrottamaan kalliosta kiviä, jotka putoisivat juoksuradalle.

Kukkulat laaksossa

9. Pääkatsomon vastakkaisen suoran takana näkyi myös kukkuloita ja laakso, jossa oli asutusta. Pelaaja-aitiot eivät ole erikokoisia, vaan ilmeisesti läpinäkyvä ja suurempi on kotijoukkueen pelaaja-aitio ja pienempi on varattu tuomareille.

Asutuksen savut

10. Kuvasta voi nähdä asutuksen aiheuttamat ilmansaasteet ja laakson toisella puolella sijaitsevan vuorikukkulan kaukaisuus. Asutusta katsoessa huomasin, että perinteiset tulisijat olivat käytössä asuntojen lämmityksessä ja ruoanlaitossa. Kaukolämpöä ei Ateenan laitakaupungeilta löydy ja ei varmaan suurimpaan osaan vuotta edes tarvitsisi. :) Vaikka kyllä sellaisten rakentaminen onnistuisi, jos kreikkalaiset tuntisivat siihen tarvetta. Jo antiikin ajan kylpylöihin rakennettiin edistyneitä lämmitysjärjestelmiä.

Ateenan suuntaan

11. Tässä päätykatsomon viereinen kukkula peitti suoran näkymän Ateenan keskustan suuntaan.

Pelaaja-aito ja aidat

12. Kuvasta näkyy hyvin, että kenttä ja pelaaja-aitio oli eristetty katsomoista melkein kaksi ja puolimetrisillä teräsaidoilla. Vierasjoukkueen pelaaja-aitio on suunnilleen samankokoinen kuin kotijoukkueenkin, mutta katto on läpinäkymätön.

Pääkatsomon katollinen osa

13. Pääkatsomon katollinen osa. Takana näkyy ikkunallisia toimitsija- ja mediatiloja.

Käytävä katsomon takana

14. Katsomon takana näkyi oheinen käytävä, jonka varrella oli ikkunalliset toimitsija- ja mediatilat.

Toinen sisäänkäynti

15. Stadionille oli rakennettu myös toinen sisäänkäynti, mutta sitä ei oltu vielä asfaltoitu.

Pääkatsomo takaa

16. Pääkatsomo takaapäin. Etualalla ilmeisesti ilmastointilaitteita. Alakerrassa katsomon sisällä joukkueilla oli pukuhuoneet, kuntosalit ja erilaisia muita tiloja, jotka tarvitsevat ainakin kesäisin kunnon ilmastoinnin.

Sisäänkäynti aitioon

17. Ohessa yksi sisäänkäynti media- tai toimitsija-aitioon. Ovessa on lasiovi.

Portaat katsomoon

18. Uuden rakentamattoman sisäänkäynnin luona olevat portaat katsomoon.

Poliisipäivystys

19. Tämä poliisille varattu tila sijaitsee aivan pääkatsomon kattottoman osan keskellä.

Portti kulmassa

20. Ohessa päätykulmassa oleva sisäänkäynti, jonka kautta tulin kentälle. Kulkukoirat kohtasin heti avoimen portin sisäpuolella, mutta ne tassuttelivat minua haisteltuaan ulos portista.

Asutusta Ateenan suunnassa

21. Päätykatsomon päädystä näkyy asutusta siinä suunnassa, josta tulin stadionille. Seuraavana päivänä minulla oli jännät hetket kuvassa vasemmalla näkyvällä tienpätkällä.

Kyltti portilla

22. Oheinen kyltti oli portilla vasemmalla. Oikealla näkyy pääkatsomon pääty eli juuri se paikka, josta otin pari edellistä kuvaa.

Tyylikäs asunto

23. Poislähtiessä lähimmässä risteyksessä näkyi tällainen tyylikäs talo.

Tyylikäs kerrostalo

24. Parin korttelin päässä pongasin tämän tyylikkään kerrostalon ja vitsailin mielessäni, että tämä on varmaan Thrasivoulouksen pelaajien asuntola. :))

Tienristeys

25. Thrasivoulouksen stadionille pääsi tästä tienhaarasta vasemmanpuoleista tietä. Ateenan keskustasta tuleva bussi pysähtyy oikealla näkyvälle bussipysäkille (pysäkki näkyy aivan oikeassa laidassa, siitä vastapäätä näkyy pysäkki tien toisella puolella).

Pysäkki Ateenan keskustaan

26. Tältä yllä olevan kuvan keskellä näkyvältä pysäkiltä pääsee bussilla takaisin Ateenan keskustaan.

Päätepysäkki

27. Päätepysäkki Ateenan päässä näyttää tältä. Bussilinjan numero oli siis A12.

Yliopisto

28. Bussilinjan A12 päätepysäkki sijaitsee aivan risteyksessä, jonka toisella puolella näkyy Ateenan yliopisto.

Lähdin iltapäivällä liikkeelle kun huomasin, että minulta oli flunssalääkkeet lopussa. Tietysti ainoa löytämäni Pharmasia oli jo suljettu. Täytynee mennä käväisemään siellä heti aamulla ensimmäiseksi. Pidensin hotellivaraustakin sunnuntaihin asti. Turha minun on enää tässä kunnossa yrittää vielä lähteä muualla käymään. Taksilla pääsen Ateenan alueella nopeasti sinne missä haluan käydä.

[Greece 11.01.2009] [Kreikan Superliiga: Levadiakos FC - Aris FC [04.01.2009]] [Ammattijalkapalloilijan arkea: Mehmet Hetemaj kreikkalaisseura Thrasivoulouksen harjoituksissa [09.01.2009]] [Kreikan Superliiga: Panionios FC - Panserraikos FC [10.01.2009]]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!