Greece [05.01.2009]

[Greece 31.12.2008] [Greece 01.01.2009] [Greece 02.01.2009] [Greece 03.01.2009] [Greece 04.01.2009]

Tämä matkakertomusraportti tulee parin päivän viiveellä, koska olen työstänyt otteluraporttia Levadiakos FC - Aris FC valmiiksi. Kaiken lisäksi vaatteet olivat ottelun jälkeen aivan märkiä (minulla oli sadeponcho, joka suojasi käsivarret, vartalon ja osan jaloistakin, mutta sen alle tietysti kerääntyi kosteutta) ja kun jouduin istumaan märissä vaatteissa bussissa parin tunnin paluumatkan Ateenaan, niin minuun iski ärhäkkä flunssa. Joten olen parin viime päivän aikana tehnyt vain 1-2 lyhyttä retkeä lähikortteleihin ja valokuvaaminen on siten jäänyt vähiin.

Kilpiliike

1. Lähikadulla kulkiessa pongasin tällaisen kilpiliikkeen, jossa voi teettää erilaisia rekisterikilpiä. Samanlaisia liikkeitä olen nähnyt Ranskassakin. Siellä on tapana, että jos auton takana on joku perävaunu, joka peittää rekisterikilven, niin perävaunun perään viritetään milloin mihinkin asentoon rekisterikilpi, jonka tunnus on sama kuin auton rekisteritunnus. Näitä lisäkilpiä teetetään kilpiliikkeissä tarpeen mukaan. Pyöräretkellä Etelä-Ranskassa löysin kerran tienvarrelta tällaisen perävaunusta pudonneen rekisterikilven ja kun se numeron perusteella ei ollut paikallisia (vaan muualta Ranskasta), pakkasin sen mukaan kotiin matkamuistoksia.

Sivukatu

2. Ateenasta löytyy hienojen rakennusten lisäksi myös aika ankean näköisiä sivukatuja.

Eksoottisia liikkeitä

3. Ateenan sivukatuja pyöriessä näkee monia aika eksoottisia liikkeitä. Esimerkiksi yhdessä liikkeessä kaupiteltiin intialaista okultismia ja mainostettiin, että liikkeen tuotteita voidaan käyttää intialaisissa rituaaleissa. Tässä näkyy olevan tarjolla marokkolaista tavaraa.

Museorakennus

4. Ankeiden talojen ja modernien liiketalojen välistä löytyy välillä kauniita vanhoja rakennuksia. Tämä taisi muistaakseni olla joku eläintieteellinen museo tai vastaava.

Kaksipyöräisiä kävelykadulla

5. Monin paikoin Ateenassa näkyi oikein rivissä kaksipyöräisiä vespoja tai moottoripyöriä. Ne ovat kapeilla kaduilla käteviä kulkuneuvoja ja kun sääolosuhteetkin sallivat käytännössä ympärivuotisen pyöräilyn, niin ne ovat taloudellisestikin edullisempia kulkuneuvoja kuin Suomessa käytettynä. Samaan ilmiöön törmäsin kesäisellä Andorran matkalla, jossa oli myös ahtaat vilkkaasti liikennöidyt kadut ja paljon kaksipyöräisiä kulkuneuvoja.

Terasseja kävelykadulla

6. Kävelykadulla on terasseja, mutta en flunssaisena viitsinyt niissä pahemmin istuskella, sen verran kylmää (n. > +10 Celsiusta) oli sää. Sisällekään suljettuihin kahviloihinkaan en viitsinyt ängetä, koska siellä istui monesti ukkoja tupakoimassa. Sellaiset yhdeltä sivulta avonaiset kahvilat olivat parhaita, mutta monesti otin kahvimukin vain lähikahvilasta mukaan ja siirryin syöpöttelemään hotellihuoneeseeni.

Kun illalla puoli yhdeksän aikoihin piipahdin ulkona kulman takana ostamassa mukillisen caputsinoa ja muutama cola zero-purkin yölliseen janoon (hotellihuoneen minibaarissa juomapurkit maksavat 4 euroa kappale, kulmakahvilasta niitä saa eurolla tai halvemmallakin), niin hotellia vastapäätä kadulle oli pysäköity kanaverkkoikkunoilla suojattu poliisibussi ja kadunristeyksessä molemmin puolin tietä seisoi pylvästä nojaileva poliisi visiirillä varustettu kypärä päässä ja pitkä mellakkakilpi kainalossa. Lantiolla taisi roikkua metrinen patukka. Pidin tiukasti rinnalla roikkuvaa kameraa näkyvissä ("hei minä olen turisti!") ja paluumatkalla vielä toisessa kädessä caputsino-mukia. Tilaan muuten kahviloista yleensä mustaa kahvia, mutta illalla kahvilassa ei sitä enää valmistettu. Caputsinokin oli ihan juotavaa kun jätti sokerin ja suklaan siitä pois.

[Greece 06.01.2009] [Greece 07.01.2009] [Greece 08.01.2009] [Greece 11.01.2009] [Kreikan Superliiga: Levadiakos FC - Aris FC [04.01.2009]] [Ammattijalkapalloilijan arkea: Mehmet Hetemaj kreikkalaisseura Thrasivoulouksen harjoituksissa [09.01.2009]] [Kreikan Superliiga: Panionios FC - Panserraikos FC [10.01.2009]]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!