Kreikan Superliiga: Panionios FC - Panserraikos FC [10.01.2009]

Kreikan matkaa joulukuun 2008 alkupuolella suunnitellessa ottelu Panionioksen ja Panserraikosin välillä oli matkasuunnitelmassa, koska kentällä saattaisi olla parhaimmillaan suomalaisia molemmissa joukkueissa. Kun sitten Mehmet Hetemaj siirtyi tammikuun 2009 alussa hakemaan peliaikaa Thrasivoulouksesta ja HJK:n pelaajien Zenelin ja Taulon siirto Panserraikosiin ei toteutunut, niin suomalaisnäkökulmasta ottelu oli merkityksetön. Mutta kun minulla kerran oli tilaisuus nähdä toinenkin Superliigan ottelu matkani aikana, niin päätin toimia alkuperäisen matkasuunnitelman mukaan. Ottelu pelattiin Ateenassa Nea Smyrni-stadionilla, jonne pääsisi varmaan julkisilla kulkuvälineillä, mutta laiskuuttani valitsin kulkuneuvoksi taas taksin. Ottelu alkoi klo 16:45, mutta olin stadionin portilla jo pian klo 14 jälkeen. Näin aikaisin ei ole katsojia vielä matkalla stadionille eikä taksin tarvinnut hidastella normaalia ateenalaisruuhkia enempää matkalla. Matkasta kuljettaja veloitti 4 euroa. Taksista noustuani huomasin, että stadionin huoltoportti oli avoinna ja kävelin siitä sisään. Sisäpuolella oli kymmeniä poliiseja, jotka valmistautuivat stadionin turvatarkastukseen.

Joti Stamatopoulos Poikkesin stadionin toimistossa sopimassa kuvaamisesta ja saamassa ohjeet oikeasta käyttäytymisestä stadionilla. Matkalla tapasin kotijoukkueen managerin Joti Stamatopoulosin, joka nousi Panioniosin päävalmentajaksi kakkosvalmentajan paikalta.

Seurassa olleille suomalaispelaajille on valmentajan lisäksi tutuksi tullut oikealla oleva joukkueenjohtaja Giordos Dedes, joka kertoi olevansa suuri Jean-Pierre Kuselan ystävä. Kun kerroin stadionin toimistossa olevani Suomesta, niin minulle kerrottiin, että Mehmet Hetemaj ei ole enää joukkueessa. Sanoin tietäväni sen ja tavanneeni hänet edellisenä päivän Filissä.

Näkymä pääkatsomosta Näkymä stadionin pääkatsomosta toisen päädyn suuntaan.

Aurinkokatsomo I Pääkatsomoa vastapäätä olevan katsomon toinen pää.

Aurinkokatsomo II Pääkatsomoa vastapäätä olevan katsomon toinen pää.

Poliisit palaverissa Kentän toinen eli muistaakseni pohjoispää. Kulmassa oleva ryhmä on paikallisia poliiseja, jotka olivat kerääntyneet kuulemaan ohjeita ennen kuin tyhjälle stadionille tehtiin turvatarkastus. Itse tuli sisään poliisien takana kulmassa olevasta huoltoportista, joka oli ennen ottelua avoinna.

Pääkatsomo Pääkatsomossa oli ylhäällä median selostuskopit. Edessä oikealla taisi olla VIP-vieraille tarkoitettu katsomo-osa.

Superliigan edustaja Superliigan edustajat valvovat otteluja pukeutuneena oheisen näköisellä rintalogolla varustettuihin takkeihin. Kun kysyin delegaatin nimeä, hän kirjasi muistilehtiööni nimeksi Diamantopoulos Kostas. Nopealla googlettamisella huomasin, että kaimoja löytyy Kreikasta.

Palkintokaappi Stadionilta löytyi kokonainen palkintohuone, jonka ikkunassa on ilmeisesti arvokkaimmat pokaalit.

Ensiapuryhmä tarkistaa varusteensa Stadionille ilmaantui pikkuhiljaa useampikin ensiapuryhmä ja ryhmän kokoonnuttua ensimmäinen tehtävä oli tarkistaa varustukset.

Alkuverryttelyä Pelaajat verryttelemässä ennen ottelua.

Erotuomarit verryttelemässä

1. Erotuomarikolmikko verryttelemässä ennen ottelua.

Logistiikka toimii!

2. Kentän tekninen henkilöstö järjesteli erilaisia mainoksia paikoilleen.

Pelaajat ja saattajat kentälle erotuomareiden johdolla.

3. Pelaajat ja saattajat kentälle erotuomareiden johdolla.

Erotuomarit ja kapteenit

4. Erotuomarit ja joukkueiden kapteenit ryhmäkuvassa ennen ottelua.

Hiljainen hetki

5. Hiljainen hetki ennen ottelua.

Kotijoukkueen kannattajia

6. Kotijoukkueen kannattajat olivat paikalla runsaslukuisina.

Vierasjoukkueen kannattajat

7. Vierasjoukkueen kannattajia stadionilla on vähän vähemmän. Heidän katsomonsa sijaitsi täsmälleen stadionin toisella puolella kotijoukkueen kannattajien katsomoon verrattuna.

Fabián Estoyanoff

8. Panioniosin vaaletukkainen urugualaishyökkääjä Fabián Estoyanoff oli vaarallinen kautta ottelun. Hän haastoi paljon ja läpäisi vierasjoukkueen puolustuslinja usein niin laidalta kuin keskeltäkin.

Ninoslav Milenković, Bennard Yao Kumordzi, Ivica Majstorović, Fabián Estoyanoff, Marios Nicolaou, Giorgos Barkoglou, Aggelos Digkozis

9. Panioniosin pelaajat juhlivat urugualaishyökkääjä Fabián Estoyanoffin maalia. Juhlijoista erottuvat ainakin Bennard Yao Kumordzi, Ivica Majstorović, Fabián Estoyanoff, Marios Nicolaou ja Giorgos Barkoglou. Vasemmalla Ninoslav Milenković ei näyttänyt ollenkaan tyytyväiseltä. Oikealle oli Aggelos Digkozis.

Ninoslav Milenković, Aleksandar Mutavdžić

10. Panserraikosin vasen puolustaja bosnialainen Ninoslav Milenković ja vasen laitalinkki serbi Aleksandar Mutavdžić siistivät peliä laidallaan. Panioniosin pelaaja en tunnista.

Mohammed Abubakari, Fabián Estoyanoff, Giorgos Barkoglou, Aleksandar Mutavdžić

11. Panserraikosin ghanalaispelaaja Mohammed Abubakari ja Panioniosin urugualaishyökkääjä Fabián Estoyanoff seurasivat kun Panioniosin kapteeni Giorgos Barkoglou ja Panserraikosin Aleksandar Mutavdžić taistelivat pallosta sivurajan tuntumassa.

Aggelos Digkozis, Evaggelos Koutsopoulos, Deniz Baykara, Fabián Estoyanoff, Aris Giannopoulos

12. Panserraikosin pelaajat joutuivat jatkuvasti taklaamaan vikkelää Fabián Estoyanoffia ja erotuomari tuomitsi taas tällaisesta taklauksesta vapaapotkun, jota asettautui ampumaan Evaggelos Koutsopoulos, vaikka Aggelos Digkozis pelasi aikaa pitämällä palloa käsissään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Digkozis, Koutsopoulos, Deniz Baykara, Estoyanoff ja Aris Giannopoulos.

13.

14.

Bennard Yao Kumordzi, Ninoslav Milenković, Giannis Maniatis, Sotirios Konstantinidis, Aleksandar Mutavdžić

15. Vasemmalta oikealle: Bennard Yao Kumordzi, Ninoslav Milenković, Giannis Maniatis, Sotirios Konstantinidis ja Aleksandar Mutavdžić.

Ivica Majstorović, Aris Giannopoulos, Giannis Maniatis, Georgios Gougoulias, Konstantinos Kallimanis, Bennard Yao Kumordzi, Ninoslav Milenković

16. Vasemmalta oikealle: Ivica Majstorović, Aris Giannopoulos, Giannis Maniatis, Georgios Gougoulias, Konstantinos Kallimanis, Bennard Yao Kumordzi ja Ninoslav Milenković.

Vierasfanikatsomo ottelun lopussa

17. Vierasfanikatsomo oli ottelun loppuhetkillä aivan rauhallinen. Ainakin tähän aikaan vuodesta ja näiden joukkueiden kohtaaminen ei herättänyt äärimmäisiä intohimoja.

Aurinkokatsomon yleisöä

18. Aurinkokatsomo ei ollut läheskään täynnä, mutta ihan mukavasti sielläkin oli yleisöä.

Valokuvaaja ottelun päättyessä

19. Ottelun päättymishetkellä kentän laidalla valokuvaaja avasi sylimikronsa ja alkoi ilmeisesti ladata kuvia tietokoneelle sekä lähettää niitä edelleen.

Poliisit kentälle

20. Ottelun päätyttyä kentälle käveli ryhmä poliiseja, joiden tehtävänä oli saattaa erotuomarit ja vierasjoukkueen pelaajat kentältä pukuhuoneisiin.

Avustavan erotuomarin kiire

21. Ottelun päätyttyä pääkatsomon puoleinen avustava erotuomari ei siirtynyt keskikentälle muiden erotuomareiden seuraan vaan katsoi parhaimmaksi spurtata kohti pelaajien poistumistietä ja pukuhuoneeseen.

Mohammed Abubakari

22. Pelaajia ja taustahenkilöitä poistumassa kentältä. Puna-asuinen pelaaja keskellä on Panserraikosin Mohammed Abubakari. Hän on lähtöisin Ghanasta ja pelannut aiemmin myös Hollannissa.

Ninoslav Milenković

23. Panserraikosin Ninoslav Milenković poistumassa kentältä. Hän on tietääkseni bosnialainen serbi ja on pelannut Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueessa.

Pitch-invaasio

24. Joku vanha ukko teki ottelun jälkeen pitch-invaasion riiputtaen kaulassaan mielenosoituskylttiä. Hän sai aivan vapaasti palloilla kentällä ja kukaan ei lähtenyt hätistämään häntä pois. Vasta kun hän meni kentän laidalle huutelemaan parhaillaan käynnissä olevan TV:n pelaajahaastattelun päälle, niin joku pyysi häntä vaikenemaan.

Ivica Majstorović

25. Seisoskelin kentän laidalla valokuvaamassa kentän suuntaan poistuvia pelaajia, kun katsomon puolelta käveli ohitse Panioniosin kroaattipelaaja Ivica Majstorović, joka ohimennessään taputti minua vasempaan käsivarteen. No tästä riittää sitten leukimista pitkäksi ajaksi :)

Pelaajahaastattelu

26. Ottelun jälkeisessä TV:n pelaaja-haastattelussa taisivat olla ensin Panioniosin kroatialainen Ivica Majstorović, sitten (tulkin kanssa) uruguaispelaaja Fabián Estoyanoff ja viimeisenä Panserraikosin Georgios Gougoulias, joka on tässä haastateltavana.

Panionios FC:n kokoonpano: 30. Spyros Gitsalis, 2. Giannis Maniatis, 7. Manolis Skoufalis, 13. Evaggelos Koutsopoulos, 14. Grigorios Makos, 15. Bennard Yao Kumordzi, 16. Fabián Estoyanoff, 19. Ivica Majstorović, 21. Giorgos Barkoglou (C), 25. Giannis Kontoes, 28. Marios Nicolaou. Vaihtopelaajat: 12. Konstantinos Andriolas, 4. Sékou Berthé, 10. Dimitrios Kiliaras, 11. Anderson Gonzaga, 20. Fanouris Goundoulakis, 23. Dimitrios Siovas, 31. Georios Tzavelas.

Varoitukset:

Panserraikos FC:n kokoonpano: 33. Fotis Kipouros, 2. Konstantinos Kallimanis, 13. Nastja Ceh, 14. Patrick Zoundi, 16. Aris Giannopoulos, 17. Ninoslav Milenković, 20. Sotirios Konstantinidis, 24. Aleksandar Mutavdžić, 28. Mohammed Abubakari, 34. Deniz Baykara, 66. Aggelos Digkozis. Vaihtopelaajat: 1. Dimitrios Kottaras, 4. Ioannis Voskopoulos, 6. Georgios Siakkas, 7. Georgios Georgiadis, 9. Georgios Gougoulias, 23. Anastatsios Papazoglou, 97. Dimitrios Gkourtsas.

Varoitukset:

Maalit:

Erotuomarit:

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009]

Valid XHTML 1.0 Transitional