Greece [02.01.2009]

[Greece 31.12.2008] [Greece 01.01.2009]

Kun aamulla piti selvitellä lauantain menoja ja bussien tai junien lähtöaikatauluja ja -paikkoja, niin webbiyhteys ei tietenkään toiminut. Se oli alkanut tökkiä jo edellisenä iltana joskus klo 11 maissa pikkuista ennen kuin olin koneen sulkenut. Nyt yritin vaikka mitä ja vastaanotosta kerrottiin, että tukihenkilö tulee vasta klo 10 maissa. Hän ilmaantui vasta vähän sen jälkeen ja klo 10:30 aikoihin homma alkoi taas toimia. Tukihenkilö soitti, että hän oli buutannut serverin, joten vika ei ollut minun päässäni yhteyttä. Aikaa jäi vain hiukan yli tunti, joten päivän ohjelmaksi ei voinut suunnitella muuta kuin vaihtaa hotellia ja käväistä vielä toisen kerran Mehmet Hetemajn uudella kotiareenalla.

Näkymä Ateenan suuntaan

1. Holiday Inn-hotellin ikkunat olivat pyöreitä ja kuudennesta kerroksesta on hyvät näkymät Ateenan suuntaan menevälle moottoritielle. Tie kaartaa vielä kilometrin päässä oikealle, joten hotelli näkyy Ateenasta lähestyttäessä kaukaa. Pyöreät ikkunat olivat vetoisia ja huone oli kylmän tuntuinen, vaikka vastapäisellä seinällä lämpömittari näytti 24 Celsius-astetta. Kaiken lisäksi internet-liittymä oli juuri ikkunan vieressä olevalla nurkkapöydällä. Huoneen hintalaatu ei ollut kohdallaan. Kylpytakkeja ei ollut, kylpyamme oli kuten edellisessäkin hotellissa, mutta en tule tähän hotelliin enää uudelleen.

Akatemia

2. Olin löytänyt netistä kohtuuhintaisen hotellin, joka oli vain pari korttelia tutusta Omonia-aukiosta pohjoiseen. Hotellihuoneen hinta oli vain 95 euroa ja sisäänkirjautumisia otettiin vasta klo 14 alkaen. Ajoin bussilla X95 keskustaan ja lähdin kävelemään Syntagma-aukiolta kohti Omonia-aukiota ja mitään kiirettä ei ollut, koska piti kuluttaa puolisentoista tuntia. Satuin pongaamaan upean kolmen rakennuksen rykelmän, josta oikeanpuoleisimpana oli Akatemia (kuvassa), keskellä yliopisto ja vasemmalla kansalliskirjasto.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Hotelli Melia

14. Uusi hotellini sijaitsee tämän näköisessä talossa kuvassa näkyvän poikkikadun varrella. Oman hotellihuoneeni ikkuna oli seitsemännessä kerroksessa keskellä kuvan yläreunassa.

15.

Tifo paikallaan

16. Stadionilla totesin, että harjoituksissa oli käyty, koska vuorokautta aiemmin kentän laidalla ollut maali oli nyt 16 metrin rajalla. Ja päädyn aidassa näkyi siihen jättämäni viesti, mutta ilmeisesti kukaan ei ollut huomannut noin pientä lappua :-)) Livadian matkan jälkeen täytynee yrittää seuraan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimella ja kysellä harjoitusaikoja. Pois lähtiessä huomasin, että klo 5 aikoihin alkaa jo hämärtämään, joten harjoituksissa oli oltu ilmeisesti aiemmin päivällä. Tuskin sentään on harjoiteltu uudenvuoden päivän iltana keinovalossa.

Asuntoja tarjolla

17. Ei kukaan kaipaisi loma-asunnoksi tai eläkeasunnoksi taloa jalkapallostadionin lähettyviltä ;-) No onhan alueella aika kirjavaa väkeä, mutta keskiluokkaistumisen merkit on näkyvissä monissa taloissa. Monet rakenteilla olevista taloista on standardillaan hyvän näköisiä ja katoilla näkyy olevan pesuvati. Vahvat kalteriaidat ja hurtta vahdissa pihamaalla tarjoavat ilmeisesti rauhan.

Kirkko rakenteilla

18. Rakenteilla oleva kirkko, joka tuli tutuksi jo edellisen päivän seikkailujen aikana.

Valkosipulia

19. Valkosipulia roikkumassa aidassa: taikauskoa vai käytännöllinen tapa kuivata sipuleja?

Perjantai-illan huumaa

20. Kun kävelin sivukatuja pitkin pois stadionilta, niin väki vietti mm. grillijuhlia tyhjillä tonteilla talojen välissä. Joku isoäiti siisti luudalla katua ja vahti leikkiviä pikkukersoja. Sitten kuljin toisen talon ohitse, jonka pihalla metalliaidan takana joukko arviolta 20-vuotiaita nuoria miehiä ja pari nuorempaa miehenalkua vietti perjantai-iltaa. Toinen nuorista miehistä innostui kamerani nähtyään ja huuteli, että minun pitää ottaa hänestä kuva. Hän lähti seuraamaan aidanvieressä ja tuli päädyssä portista ulos minun perään. Nappasin tässä vaiheessa kuvan, mutta nuori mies roikkui hihasta vielä seuraavaan kadunkulmaan kun ei ilmeisesti tajunnut, että kuva tuli jo otettua. Hänen kaverillaan oli hauskaa.

Taksilla metroasemalle

21. Heilautin taas kadulta taksin ja pyysin kuljettajaa viemään lähimmälle metroasemalle. Metroaseman hän ymmärsi, mutta "nearest" taisi tuottaa hiukan vaikeuksia. Hän tarjosi jotain metroasemaa ja totesin, että "ok, whatever it is called". Kuvassa näkyvän aseman ohitse olin ajanut jo kahdesti taksilla kumpaankin suuntaan. Matkan jälkeen mittari näytti viisi euroa, 35 centtiä. Kuljettaja viittasi yhden euron lisämaksuun kojelaudassa ja pyysi kuutta euroa. Kaivoin kuusi ja puoli euroa siitä hyvästä, että tämä kuljettaja ei yrittänyt vedättää turistia.

Metro saapuu

22. Metro saapui.

Metrovaunussa

23. Metrovaunussa.

Omonian-asemalla

24. Omonia-asemalla.

Huoneessa kaivoin taas sylimikron esiin ja kytkin sen verkkoon. Kirjautumisen kanssa oli vähän vaikeuksia, koska käyttäjätunnuksena oli sukunimi isoilla kirjaimilla ja vastaanotto oli tietysti onnistunut sähläämään nimessä kaksi kirjainta väärään järjestykseen vaikka olin tällä kertaa varannut huoneen itse netin kautta (eli nimi oli varmasti oikein) ja sisäänkirjautumisen aikana näytin vielä passin, josta oikea kirjoitusasu olisi voitu kopioida. Kuvat sain valmiiksi klo 21 maissa, mutta raportin kirjoittamisessa vierähtää varmaan taas hiukan aikaa.

[Greece 03.01.2009] [Greece 04.01.2009] [Greece 05.01.2009] [Greece 06.01.2009] [Greece 07.01.2009] [Greece 08.01.2009] [Greece 11.01.2009] [Kreikan Superliiga: Levadiakos FC - Aris FC [04.01.2009]] [Ammattijalkapalloilijan arkea: Mehmet Hetemaj kreikkalaisseura Thrasivoulouksen harjoituksissa [09.01.2009]] [Kreikan Superliiga: Panionios FC - Panserraikos FC [10.01.2009]]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!