Liigacup 2010: Haka - VPS 1-0 (0-0) [16.03.2010]

[mobile]

[Liigacup 2010: Haka - JJK 0-1 (0-0) [26.01.2010]] [Liigacup 2010: FF Jaro - Haka 2-0 (2-0) [06.02.2010]] [Liigacup 2010: AC Oulu - Haka 2-0 (1-0) [20.02.2010]] [Liigacup 2010: Haka - TamU 1-3 (1-1) [27.02.2010]] [Liigacup 2010: Haka - TamU 1-3 (1-1) [27.02.2010]] [Liigacup 2010: KuPS - Haka 0-1 (0-0) [13.03.2010]] [Haka päättää Liigacup-urakkansa VPS:aa vastaan] [Ennakko: Haka - VPS] [Regillio Nooitmeer Hakan mukana VPS-pelissä]

Markus Hanska, Ville Järvenpää, Pekka Nuppola

1. Ottelu pelattiin pakkassäässä, joten verryttelevillä erotuomareilla Markus Hanskalla (vasemmalla), Ville Järvenpäällä ja Pekka Nuppolalla oli pipo tiukasti korvilla.

Hakan videokuvaaja

2. Hakan virallinen videokuvaaja kuvasi ottelut nostolava-autolta ja koska pakkasta oli 5-6 astetta, niin juuri ennen ylösnostoa oli järkevää laittaa villasukat jalkaan. Eräässä aiemmassa ottelussa kuulin kuinka Hakan johtoporras oli evästänyt videokuvaajaa, että vastustajan videokuvaaja saa tulla nostolavalle, mutta koska auto oli meidän hankkima, niin sinulla on kuvauksessa etusija ja hän saa pärjätä siellä miten mahtuu. :)

Markus Hanska, Ville Järvenpää, Pekka Nuppola

3. Avustavat erotuomarit olivat varautuneet kylmään säähän pitkillä housuilla, mutta Ville Järvenpäälle riitti lyhyiden shortsien alle mustat trikoot.

Joukkueet valmiina

4. Joukkueet kerääntyivät pukuhuoneiden eteen kentälle siirtymistä varten.

Kapteenit ja maalivahdit

5. Erotuomareiden jälkeen astelivat joukkueiden kapteenit ja maalivahdit, joilla oli kiire laittaa hansikkaiden tarranauhat paikalleen.

6. Hakan maalivahti Janne Korhosen jäljessä kenttää kohti asteli Regi Nooitmeer, joka pelasi ottelun paljain käsin.

Jussi-Pekka Savolainen, Arttu Seppälä, Markus Joenmäki, Ben Traore

7. VPS:n Arttu Seppälä kaksinkamppailussa Hakan Markus Joenmäen kanssa. Vasemmalla oli Jussi-Pekka Savolainen ja oikealla Ben Traore.

Kalle Parviainen, Jukka Santala, Sami Salmi, Valtter Laaksonen, Xhevdet Gela, Toni Kuivasto

8. VPS:n Sami Salmi kompuroi pallon perässä Hakan Jukka Santalan varjostaessa. Pelaajat taustalla vasemmalta oikealle: Kalle Parviainen, Valtter Laaksonen, Xhevdet Gela ja Toni Kuivasto.

Ben Traore, Kalle Parviainen, Toni Kuivasto, Valtter Laaksonen, Markus Joenmäki, Xhevdet Gela

9. Valtter Laaksonen pelasi minun mielestäni ajoittain "sikaa". Tätä kuvaa edeltäneessä tilanteessa hän menetti tasapainonsa ja törmäsi kyynärpää edellä suoraan Ben Traorea palleaan (hiukan myöhemmin Laaksonen hyppäsi ilmakamppailussa selvästi Markus Joenmäen selkään). Toni Kuivasto katsoi kysyvän näköisenä Traorea, joka hetken kuluttua taivutti vartalonsa kaksinkerroin ja näytti vähän aikaa kivulloiselta törmäyksestä toipuessaan. Itse epäilin, että törmäyksessä olisi saattanut mennä joku kylkiluukin, mutta sisukkaasti Traore vain jatkoi pelaamista.

Regi Nooitmeer, Ben Traore, Markus Joenmäki, Arttu Seppälä, Valtter Laaksonen, Antonio Inutile

10. Markus Joenmäki tyylikkäässä puskussa, jota ihailivat vasemmalla Regi Nooitmeer ja Ben Traore sekä oikealla Arttu Seppälä, Valtter Laaksonen ja Antonio Inutile.

Mikko Innanen, Jani Tanska, Antti Hynynen

11. Mikko Innasen polvi vääntyi ja hän joutui jättämään kentän. Loukkaantuminen tapahtui ilmeisesti tässä tilanteessa, jossa Innanen tuli vasemmalta vauhdilla tilanteeseen peittämään Jani Tanskan laukausta. Oikealla oli Antti Hynynen.

12. Kentän laidalle oli kertynyt ihan mukavasti yleisöä huolimatta siitä, että ottelu pelattiin arkipäivänä aikaisin iltapäivällä. Tässä katsojat ihailivat Antti Hynysen taiteilua keskiviivan tuntumassa. Vasemmalla oli VPS:n kapteeni Jyri Hietaharju ja oikealla oli Jussi Äijälä.

Ville Järvenpää, Tony Björk, Kalle Parviainen, Sebastian Strandvall, Valtter Laaksonen

13. Kalle Parviainen sai tästä tilanteesta keltaisen kortin, mutta en ehtinyt nähdä, mistä syystä se tuli. Ehkä hän tuli tilanteeseen nappulat edellä. Vasemmalta oikealle: Ville Järvenpää, Tony Björk, Parviainen, Sebastian Strandvall ja Valtter Laaksonen. Björk ja Strandvall olivat muuten aikoinaan seuratovereita nykyisin Kakkosessa pelaavassa VIFK:ssa ja olen nähnytkin heidän pelaavan yhdessä Ykköstä kyseisessä vaasalaisjoukkueessa Helsingin Pallokentällä vuosia sitten.

14. Itse asiassa katsellessani tapahtumia näin sivulta kameran lävitse otaksuin, että Ville Järvenpää antoi keltaisen kortin Valtter Laaksoselle, kuten hän kuvan mukaan näytti antavan. Ja koska minulla oli tuoreessa muistissa Laaksosen aiemmat koiruudet, otaksuin mielessäni Laaksosen ansainneen korttinsa. Vasta ottelun jälkeen otteluraportteja lukiessa huomasin, että keltaisen kortin olikin saanut Parviainen. Ottelun jälkeen eräs paikallinen toimittaja kyseli keltaisista korteista ja luettelin Gelan ja Ikävalkon kortit. Mutta kun hän kysyi Parviaisen kortista, olin ymmälläni, kun en sellaista muistanut. :-(

Tero Koskela, Antti Hynynen, Jens Nygård, Jyri Hietaharju, Jussi Äijälä, Sebastian Strandvall, Niko Ikävalko

15. Jyri Hietaharju katkaisi Sebastian Strandvallin etenemisen keskiviivan tuntumassa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tero Koskela, Antti Hynynen, Jens Nygård, Hietaharju, Jussi Äijälä, Strandvall ja Niko Ikävalko.

Tero Koskela, Antti Hynynen, Sebastian Strandvall

16. Loukkaantumisesta toipunut Tero Koskela pelasi vasen polvi vahvasti teipattuna, mutta siitä huolimatta Antti Hynysen ohittaminenkin onnistui helposti. Oikealla oli Sebastian Strandvall.

Janne Korhonen, Tero Koskela

17. Yksi VPS:n parhaita maalipaikkoja syntyi, kun Antonio Inutile pääsi keskiviivan tuntumassa Hakan pelaajien ohitse ja syötti ylempänä vapaana olleelle Tero Koskelalle. Koskela kuljetti pallon kaikessa rauhassa rangaistusalueelle, mutta sen sijaan, että olisi itse yrittänyt maalia, hän syötti sivulle kiirehtineelle Antonio Inutilelle. Syöttö meni kuitenkin hiukan taakse ja Ben Traore purki tilanteen.

Jyri Hietaharju, Jussi-Pekka Savolainen, Toni Kuivasto, Jyri Saranpää, Jussi Äijälä, Gregory Eckhardt, Markus Joenmäki, Tero Koskela, Kalle Parviainen, Kwon Jung-Hyuk, Jens Nygård, Ben Traore

18. Hakan ainoa maali syntyi, kun Xhevdet Gela keskitti kulmapotkun etutolpalle, josta Toni Kuivasto puski pallon päällään kohti maalia. Jani Tanska ei aivan yltänyt palloon Kuivaston edessä. Vasemmalla olivat Jyri Hietaharju ja Jussi-Pekka Savolainen. Kuivaston takana olivat Jyri Saranpää, Jussi Äijälä, Gregory Eckhardt, Markus Joenmäki, Tero Koskela, Kalle Parviainen, Jung-Hyuk Kwon, Jens Nygård ja Ben Traore.

19. VPS:n korealaismaalivahti jäi ilmeisesti etutolpalle kerääntyneen pelaajarykelmän vuoksi maskiin ja tässä hän oli hypähtänyt ilmaan nähdäkseen pelaajien ylitse. Tästä syystä hän ilmeisesti myöhästyi torjunnassa.

Jussi Äijälä, Markus Joenmäki, Tero Koskela, Gregory Eckhardt, Jens Nygård, Kalle Parviainen, Ben Traore, Kwon Jung-Hyuk

20. Toni Kuivaston pusku putosi aivan maaliviivan eteen ja pomppasi siitä eteenpäin. Maalivahti Kwonilla oli esteetön näkymä palloon, mutta hän vasta suunnitteli torjuntaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Äijälä, Markus Joenmäki, Tero Koskela, Gregory Eckhardt, Jens Nygård, Kalle Parviainen, Ben Traore ja Kwon.

Tero Koskela, Markus Joenmäki, Jussi Äijälä, Jens  Nygård, Ben Traore, Kalle Parviainen, Kwon Jung-Hyuk

21. Toni Kuivaston pusku pomppasi maaliviivan edestä kohden takanurkkaa ja maalivahti Kwon heittäytyi pallon perään. Pallon laukaiseminen tai puskeminen siten, että se pomppaa juuri ennen maaliviivaa on maalivahdeille melkein vaikein mahdollinen kiinniottotilanne. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tero Koskela, Markus Joenmäki, Jussi Äijälä, Jens Nygård, Ben Traore, Kalle Parviainen ja Kwon.

Tero Koskela, Markus Joenmäki, Gregory Eckhardt, Jussi Äijälä, Jens Nygård, Ben Traore, Kalle Parviainen, Kwon Jung-Hyuk

22. Pallo oli verkossa ja Kalle Parviainen aloitti tuulettamisen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tero Koskela, Markus Joenmäki, Gregory Eckhardt, Jussi Äijälä, Jens Nygård, Ben Traore, Kalle Parviainen ja Jung-Hyuk Kwon.

Markus Joenmäki, Kalle Parviainen, Antonio Inutile, Jussi-Pekka Savolainen, Regi Nooitmeer

23. Kalle Parviainen puski pallon Antonio Inutilen ulottuvilta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Markus Joenmäki, Parviainen, Inutile, Jussi-Pekka Savolainen ja Regi Nooitmeer.

Kwon Jung-Hyuk, Jussi Äijälä, Jussi-Pekka Savolainen, Jens Nygård, Niko Ikävalko

24. Niko Ikävalko yritti saada Jussi Äijälää kiinni, mutta ei tällä kertaa onnistunut. Pelaajat vasemmalta oikelle: Jung-Hyuk Kwon, Äijälä, Jussi-Pekka Savolainen, Jens Nygård, ja Ikävalko.

Jussi-Pekka Savolainen, Pekka Nuppola, Toni Kuivasto, Xhevdet Gela, Ben Traore, Jyri Saranpää, Jyri Hietaharju, Jani Tanska

25. Xhevdet Gela oli Hakan pelimoottorina keskikentällä ja yksi niistä pelaajista, jotka eivät olleet vetäneet trikoita jalkaan pikkupakkasessa. Vasemmalta oikealle: Jussi-Pekka Savolainen, Pekka Nuppola, Toni Kuivasto, Gela, Ben Traore, Jyri Saranpää, Jyri Hietaharju ja Jani Tanska.

26. Ottelussa ei ollut pallopoikia, joten pallopoikien virkaa joutui hoitamaan vähän kuka milloinkin. Benito Yllaconza käväisi hakemassa yhden päädystä pitkäksi menneen pallon. Ja Hakan huoltaja Vesa Virtanenkin käväisi ottelun lopulla hakemassa yhden pallon, vaikka polveen asti upotti.

Tommi Pikkarainen

27. VPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen oli mukana ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ja hänellä ei ollut mitään kiirettä pois, vaikka media tenttasi pitkään Hakan Sami Ristilää.

Haka pelasi viimeisen Liigacup 2010 ottelunsa 16.3.2010 klo 13:30 alkaen Saharan keinonurmella Valkeakoskella vastustajanaan VPS. Haka oli jo mahdollisuutensa jatkoon Liigacupissa menettänyt, vaikka edellinen ottelu Kuopiossa oli päättynyt voittoon. VPS:llä sen sijaan oli vielä mahdollisuudet jatkoon, koska joukkue oli pelannut vähemmän otteluita. VPS oli voittanut neljästä Liigacup-ottelustaan kaksi ja pelannut kerran tasan, joten pisteitä oli kasassa 7. Haka oli voittanut vain yhden ottelun viidestä, joten pisteitä oli kasassa 3.

VPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa: Jatkettiin varmaan sitä, mitä meillä oli viime Cup ollut. Ulkopelit eivät meille vain tällä hetkellä jostain syystä sovi. Varmaan se meidän hieno halli lyö meitä vähän korville. Siltä se ainakin tuntuu. Ei saada oikein sellaista terää. Puolustuspeli suhteellisen asiallisesti toimi, ei siinä niin hirveästi ollut maalipaikkoja. Hakalla oli tosi hyvät erikoistilanteet. Gela antoi hienoja kulmia. Tasaista vääntämistä. Meidän pitää olla terävämpiä, jos Valkeakoskelta halutaan saada pisteitä, oli kilpailu sitten mikä tahansa. Puolustuspelin perusaskeleet olivat ihan OK. Maalipaikkoja ei ylipäänsä ole meidän päähän viime peleissä mahdottomasti ollut. Aika nopeasti on maalivahti sopeutunut. Tosin hän oli Suomessa viime kaudellakin. Se oli ensimmäinen maali, jonka hän päästi Vaasan Palloseurassa. Kyllä se on hyvä maalivahti, sen voin sanoa. Ei tarvitse pelaajia niin ihmeellisesti kehua, mutta tämä on osoittautunut hyväksi maalivahdiksi. Ei hän täydellinen maalivahti ole, mutta hyvä maalivahti. Ei Hakan tulokset Liigacupissa kerro Hakasta mitään. Noille nykyisille puolustajille ei meidän liike oikeasti tuottanut heille kauheasti vaikeuksia. Vahvempi keskusta niillä oli puolustuksessa kuin mitä me pystyttiin haastamaan. Gela on minulle ... hän oli pari vuotta sitten ehdolla Jaroon. Oli aika lähellä, että olisimme olleet silloin kiinnostuneita. Minusta on hienoa, että hän pelaa tällä tasolla. Minusta hän on mukava pelaaja, hän on rohkea... luulen, että hänelle tulee ihan hyvä ura tässä. Meillä eilen valmistavassa treenissä putosi kolme. Jostain syystä niitä vain tulee tähän aikaan kaudesta. Toinen maalivahti, amerikkalainen kaveri, jäi aika pitkälle tauolle. Oli hienoa, että saatiin Tero Koskela kentälle! Tuli toiselle puoliajalle kentälle, toi meille ihan uutta ... On meille tosi tärkeä pelaaja! Meillä ei ole enää yhtään testipelaajia. Meidän ryhmä on nyt se mikä on. Me ei enää testata. Se on kauniisti sanottuna sama asia kuin että meillä ei ole enää rahaa. Amerikkalaismaalivahdista saadaan varmaan tänä iltana tarkempia tietoja. Nukutettiin eilen illalla ja laitettiin käsi paikoilleen. Ei ole tarkempaa tietoa siitä. Maalivahtia me etsitään. Täällä Valkeakoskellahan makoilee sängyssä yksi hyvä maalivahti.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa: Tämä oli toinen voitto sitten. Meno on ollut vähän suuntaan ja toiseen tämä alkukausi. Se mikä on mielestäni hyvää, että tuo ryhmä, mikä meillä on kasassa treeneissä, me ollaan tehty niitä asioita, mitä ennen peliä on sovittu. Nyt kun alkaa pelaajat tulla paikalleen. Puolustuslinjassa meillä oli tänään Regi Nooitmeer, joka erittäin hyvin pelasi. Ja Kuivaston Tonilla taisi olla toinen peli ja Joenmäen Mara oli vasempana pakkina. Vastustajalla ei ollut hirveesti paikkoja. Yksi vastahyökkäys taisi olla. Pelin avaus alkaa olla jo mallissaan. Sen minkä nyt Kuopiosta ja TamU-pelistä palautteena ja tästä, niin vielä lähdetään liian nopeasti, sen jälkeen kun on voitettu pallo, ja saatu pallo kontrolliin, niin pistetään palloa liikkeelle liian suoraviivaisesti eteenpäin. Voisi ottaa toisenlaisen kontrollin pelaamiseen pitämällä pallon maassa ja kaverit liikkuvat. Pulmana on boksipelaaminen vastustajan päädyssä tällä hetkellä. Meidän jätkien terävyys ei yksinkertaisesti riitä. En ole tyytyväinen siihen, miten kärjet tällä hetkellä työskentelee. Aggressiivisuus maalipaikkoihin ja muutenkin tekeminen on vähän sinne päin. Harmi, että Innanen loukkaantui. Siinä on ollut hyvää meininkiä muutama viikko. Kun saadaan muutamat asiat kuntoon, niin uskon, että olemme hyvällä mallilla. Viisi viikkoa aikaa vielä ja meillä alkaa pikkuhiljaa olemaan kasassa tuo ryhmä. Uskon, että aika riittää valmistautumiseen. Pelejä pitäisi tappaa nopeammin. Eväät on siihen, että maaleja tehtäisiin enemmänkin, mutta viimeinen syöttö ja viimeistely ... Kaikki vaatii aikansa. Testipelaaja Registä kaikki näkivät, että hän on laadukas pelaaja ja tunsin hänet jo ennestään. Taisi olla yksi harhasyöttö koko ottelussa ja pelasi oikein hyvin eteenpäin. Hän on sellainen hollantilaisen koulun kasvatti, kuten kaikki näkee. Kun hain hänet sunnuntai-iltana tuosta bussiasemalta, niin hän katseli lumikinoksia ympärillään ja kysyi, että mihin sinä olet minut oikein tuonut? Mutta ammattilainen on ammattilainen. Regi on Hollannin kansalainen ja elänyt siellä koko ikänsä. Aikoinaan pääsi 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ja pääsi sitten pelaamaan Haitin maajoukkueessa. Taisi olla juuri siihen aikaan kun hän oli Irlannissa. Hän pelasi Galway Unitedissa Irlannissa ja oli siirtymässä siellä meidän joukkueeseen, kun löytyi lääkärintarkastuksessa sydänongelmia. Hän oli puoli vuotta sivussa ja nyt hän on ollut puolitoista vuotta takaisin Hollannissa. Ei me niin tyhmiä olla, että me otetaan kaveri, joka on kaatumaisillaan. Kyllä nämä asiat tarkistetaan ja katsotaan, että (terveen) paperit löydetään. Paljon suurempiakin asioita tietysti on kuin jalkapallo. Päätös tehdään sitten, jos molempia osapuolia miellyttää. Tiesin Regin ennestään, joten nämä ovat minulle helppoja tapauksia. Mutta täytyy sitten keskustella omistajan kanssa, että mitkä meidän varat ovat. Traoren kanssa tehtiin sopimus. Hän oli mukana kahdessa pelissä eli Oulussa ja TamU-pelissä. Tässä oli sellainen kultainen keskitie, että tiesimme mitä saimme. Kun selvisi, että Jani Kauppila ei selkävaivojen vuoksi ole mukana sarja-avauksessa, meidän oli pakko reagoida nopeasti. Traore pelasi nyt erittäin hyvän pelin ja parantaa varmasti vielä. Kauppilan selkä vaivasi oikeastaan koko viime kauden. Toivotaan, että se saadaan kuntoon. Ja kun hänellä alkaa olla ikää sen verran, että ei sitä voi pitkälle kantaa.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 3. Toni Kuivasto (C), 4. Markus Joenmäki (88. min. 18. Josef Chavez), 5. Kalle Parviainen, 6. Sebastian Strandvall (65. min. 22. Jarno Mattila), 7. Mikko Innanen (36. min. 9. Niko Ikävalko), 10. Xhevdet Gela, 11. Antti Hynynen (65. min. 17. Kalle Multanen), 13. Ben Traore, 24. Regi Nooitmeer, 25. Jukka Santala (46. min. 16. Benito Yllaconza). Vaihtomiehet: 12. Saku Pesonen (mv), 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 42. Kalle Parviainen, 49. Niko Ikävalko, 88. min. Xhevdet Gela.

VPS:n kokoonpano: 1. Jung-Hyuk Kwon (mv), 2. Jani Tanska, 4. Jussi Äijälä, 6. Jussi-Pekka Savolainen, 10. Antonio Inutile (74. min. 15. Kim Böling), 14. Jens Nygård, 17. Valtter Laaksonen (46. min. 7. Tero Koskela), 21. Arttu Seppälä (65. min. 16. Jyri Saranpää), 22. Tony Björk, 23. Jyri Hietaharju (c), 28. Sami Salmi (46. min. 3. Gregory Eckhardt). Vaihtomiehet: 24. Henri Backman.

Varoitukset: .

Maalit: 70. min. Toni Kuivasto (Xhevdet Gela) 1-0.

Erotuomarit: Ville Järvenpää, Markus Hanska (I avustava), Pekka Nuppola (II avustava). Yleisöä oli noin 100 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [Kuivasto puski Hakalle voiton] [Kuivaston pusku upotti Vepsun] [LC: Haka - VPS 16.03. klo. 13:30 Saharassa] [Innasen polvivamma synkensi VPS-voittoa] [Haka voittoon Kuivaston osumalla] [Ristilä tyytyväinen puolustuspeliin] [Kuvia 2010: Haka-VPS] [Traore sopimukseen Hakan kanssa] [Traore sopimukseen Hakan kanssa] [Innaselle puolentoista kuukauden huili] [Toni Kuivasto: Olemme oikealla tiellä] [Koskela ihmettelee VPS:n heikkoja vieraspelejä] [VPS etsii maalivahtia] [Haka kukisti VPS:n Kuivaston puskumaalilla]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!