Atlantis FC - Vasa IFK 2-1 (1-1) [15.07.2006]

VIFK:n joukkue pelaajaesittelyssä

1. VIFK:n joukkue pelaajaesittelyssä. Ottelun erotuomarina oli Jari Järvinen. Avustavina tuomareina olivat Jonas Turunen ja Jukka Honkanen. Tarkkailijana oli Kaj Natri.

Atlantis FC:n joukkue pelaajaesittelyssä

2. Atlantis FC:n joukkue pelaajaesittelyssä.

VIFK:n muuri vapaapotkuss

3. VIFK:n kahden miehen muuri vapaapotkussa ottelun alkuhetkillä ei vaikuttanut kovin tiiviiltä. Muurissa Miikka Tuovila (vasemmalla) ja Sebastian Strandvall. Vapaapotkun antaja on Jani Koivisto. Pallo meni kuitenkin keskityksenä pitkälle rangaistusalueelle...

4. ...josta Peter Kauppi poimi sen hyppysiinsä. Pelaajat vasemmalta: Tony Björk, Vesa Kosonen, Jan Ahlvik, Teemu Kankkunen, Kauppi ja Petteri Paajanen.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

5. Atlantiskapteeni Vesa Kosunen taistelee pallosta Jan Ahlvikin kanssa oheisessa Java-animaatiossa.

Karuselli

6. Kun VIFK saa pallon, joukkueen pelaajat hajaantuvat eri suuntiin kuin karusellissa. Pelaajat vasemmalta: Jan Ahlvik, Andreas Björk, Miikka Tuovila, Petteri Paajanen ja Tony Björk.

Matias Juvonen, Mikko Simula ja Miikka Tuovila

7. Miikka Tuovila juonii Matias Juvosen ja Pasi Karppisen painostaessa uutta hyökkäysaloitusta.

Vitali Suetov maalinteossa

8. Vitali Suetov on tekemässä Atlantiksen ensimmäistä maalia. Itse maalilaukaisun hetkellä oikella tummana varjona erottuva avustava tuomari ehti epäsopivasti kameran eteen.

Pallo on maalissa

9. Vitali Suetovin laukaus on pullistelee maaliverkkoa. Vesa Kosunen on aloittanut maalin juhlinnan. Etutolpalla on maalivahti Peter Kaupin lisäksi Johnny Glasberg.

Jan Ahlvik ja Vitali Suetov

10. Jan Ahlvik on lähdössä viistosti kohti päätyrajaa. Vitali Suetov mielii nousun katkaisua.

Andreas Björk

11. Andreas Björkin rintakuoletus näyttää todella persoonalliselta. Vasemmalla Matias Juvonen ja Vitali Suetov. Taustalla Tony Björk.

Peter Kauppi

12. Peter Kauppi heittäytyy turhaan, sillä pallo vierii päätyrajalta maalin ohitse. Petteri Paajanen on kytiksessä irtopallojen varalta.

Vitali Suetov

13. Vitali Suetov ahdistelee Johnny Glasbergia, mutta ...

Vitali Suetov

14. ... Glasberg, joka ehtii keskittää ennenkuin Suetov ehtii "iholle".

Max Peltonen, Vesa Kosunen ja  Ville Ylinen I

15. Max Peltonen häiritse Vesa Kosusta, mutta tämä suojaa palloa erinomaisesti. Taustalla on Ville Ylinen.

Max Peltonen, Vesa Kosunen ja  Ville Ylinen II

16. Kosunen pääsee irti Peltosesta tyylikkäällä käännöksellä.

Max Peltonen, Ville Laakkonen, Adel Eid, Vesa Kosunen, Jan Ahlvik ja Aleksandr Mishtshuk

17. VIFK painosti peliä ja hyökkäykset veivät peliä yhä useammin Atlantiksen maalille. Tässä keskityksessä Aleksandr Mishtshuk vetää pisimmän korren. Pelaajat vasemmalta oikealle: Max Peltonen, Ville Laakkonen, Adel Eid, Vesa Kosunen, Jan Ahlvik ja Mishtshuk.

Anreas Björk tasoittaa ottelun

18. Andreas Björk on päässyt vastatusten Atlantisvahti Aleksandr Mishtshukin kanssa ja sijoittaa pallon hänen ohitseen maaliverkkoon. Keskellä on Vitali Suetov.

Tony Björk vauhdissa

19. Tony Björk vauhdissa. Hyvä pelaaja pystyy tarkkailemaan kanssapelaajien sijoittautumista myös täydessä vauhdissa.

Vesa Kosunen ja Max Peltonen

20. Kapteenit ovat taas kaksinkamppailussa. Max Peltonen ahdistelee takaa Vesa Kosusta.

Matias Juvonen, Pasi Karppinen, Sebastian Strandvall, Adel Eid

21. Pasi Karppinen suunnittelee uutta kikkaa. Sebastian Strandvall on kumartunut tarkkailemaan tilannetta lähietäisyydeltä. Matias Juvonen vasemmalla ja Adel Eid oikealla varmistavat.

Västäräkki

22. Tämä Pallokentän kesäasukki on 100 prosenttisesti luonnonnurmen kannalla!

VIFK-kannattajia

23. Katsomossa oli VIFK-kannattajia, jotka herättivät myös ottelun kuuluttajan Raimo "Höyry" Häyrisen huomion.

Miika Jokiperä

24. Miika Jokiperä tulossa kentälle ottelun 58. minuutilla. Ennen kentälle tuloa vielä viimeiset ohjeet valmennuskaartilta. Jokiperä vaihdettiin Atlantiksen kapteenina toimineeseen Vitali Suetoviin ja sai vaihdon yhteydessä käsivarteensa myös kapteeninnauhan.

Tony Björk, Johnny Glasberg, Max Peltonen, Obi Metzger, Ville Laakkonen, Matias Juvonen, Feras Abid ja Patrik Rikama

25. Matias Juvonen yrittää jarruttaa Ville Laakkosen ryntäystä pallon perään vetämällä hihasta. Pelaajat vasemmalta oikealle. Tony Björk, Johnny Glasberg, Max Peltonen, Obi Metzger, Laakkonen, Juvonen, Feras Abid ja Patrik Rikama.

Matias Juvonen taklaa

26. Matias Juvonen taklaamassa palloa kilpaa VIFK:n Johnny Glasbergin kanssa.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

27. Hässäkkä, joka syntyi ilmeisesti Andreas Björkin ja Adel Eidin välillä. Minulta tilanne jäi huomaamatta. Mutta tuomari näytti ensiksi keltaisen kortin ja hetken kuluttua punaisen kortin. Molemmat kortit oli tarkoitettu ilmeisesti Andreas Björkille, sillä oheisessa ottelupöytäkirjassa mainitaan vain yksi punainen kortti eli ulosajo. Björk ja Eid puristivat kättä jupakan päätteeksi. Avustava tuomari sai hiukan rauhoitella Atlantiksen vaihtopenkkiäkin.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

28. Ottelu tulos selviää, kun yhden miehen alivoima alkaa vaikuttaa ottelun loppupuolella. HJK:sta tullut Jani Koivisto pääsee karkuun läpisyötöstä ja harhauttaa lopuksi vielä maalivahti Peter Kaupin. Jotkut VIFK-pelaajat protestoivat ottelun jälkeen, että tilanne olisi ollut paitsio.

Matias Juvonen ilmassa

29. Matias Juvonen ilmapallotaistelussa. Tony Björk ja Johnny Glasberg pysyttelevät maassa.

Aleksandr Mishtshuk, Petteri Paajanen, Patrik Rikama, Benny Sjöling, Max Peltonen, Jani Koivisto ja Jan Ahlvik

30. VIFK:n Benny Sjöling taistelee pallosta Atlantiksen Jani Koiviston kanssa. Pelaajat vasemmalta: Aleksandr Mishtshuk, Petteri Paajanen, Patrik Rikama, Sjöling, Max Peltonen, Koivisto ja Jan Ahlvik.

Obi Metzger, Jani Koivisto, Patrik Rikama, Max Peltonen, Benny Sjöling, Matias Juvonen ja Tony Björk

31. Patrik Rikama ja Benny Sjöling tavoittelevat palloa sivurajan tuntumassa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Obi Metzger, Jani Koivisto, Rikama, Max Peltonen, Sjöling, Matias Juvonen ja Tony Björk.

32. Atlantiksen Teemu Kankkunen on hypännyt pääpalloon, mutta VIFK:n Jan Ahlvik yrittää ulottua palloon vain varpailleen nousemalla. Oikealla on Miika Jokiperä.

33. Petteri Paajanen ja Tony Björk kamppailemassa pallosta hiukan ennen loppuvihellystä. Vasemmalla tilannetta tarkkailee Adel Eid.

Palkintojen jaon aikaan

34. Pelaajat kokoontuneen palkintojen jakoon. Kaksi jalkapallon ystävää Aleksandr Mishtshukin perheestäkin on ehtinyt kentälle.

"Höyry" Häyrinen

35. Ottelun kuuluttajana toimi entinen radiopersoona Raimo "Höyry" Häyrinen. Höyry on oman aikansa lapsi, jonka tarinat muuttuneessa nyky-yhteiskunnassa alkavat olla siellä hyväksytyn rajamailla. Höyry esimerkiksi huvitti katsojia suomentamalla afrikkalaisen Obi Metzgerin sukunimen, mille esimerkiksi Atlantiksen vaihtopelaajat naureskelivat vielä viikkoa myöhemmin Myllypurossa. Huumorin voi leimata helposti asenteelliseksi ja ei-tasapuoliseksi, jos esimerkiksi Joakim Strandin, Jan Ahlvikin, Sebastian Strandvallin, Johnny Glassbergin, Tony ja Andreas Björkin, Benny Sjölingin tai Adam Highfieldin nimet jätetään suomentamatta, vaikka sen pitäisi Höyryn kielitaidolla onnistua. Sukunimet ovat usein kulttuurihistoriaa kertoen yhteiskunnan kehittymisestä. Suomenkielisistä nimistä esimerkkinä tällaisesta ovat Mylläri tai Seppä.

Atlantis FC oli herättänyt ennen ottelua huomiota Kokkolan vierasottelun tapahtumien perusteella (linkit ylhäällä). Kokkolan ottelun seurauksena Mikko Simula ja Kimmo Tauriainen olivat pelikiellossa, mutta Vitali Suetov ja etenkin laajalla alueella raatanut Matias Juvonen paikkasivat heidän poissaoloaan. Sarjataulukossa Atlantis oli ennen ottelua kolmantena. Sarjapisteitä oli 19. Mutta joukkue oli pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin taulukon kaksi ensimmäistä ja taulukon neljäs joukkue. VIFK oli ennen ottelua kuudes. Pisteitä oli 16 ja joukkue oli pelannut yhden ottelun enemmän kuin Atlantis.

Atlantiksen kokoonpano: 36. Aleksandr Mishtshuk, 3. Adel Eid, 5. Teemu Kankkunen, 6. Pasi Karppinen, 9. Vesa Kosonen (58. min. 30. Obi Metzger), 11. Jani Koivisto, 15. Vitali Suetov (58. min. 4. Miika Jokiperä), 19. Matias Juvonen, 21. Feras Abid, 23. Patrik Rikama, 24. Petteri Paajanen. Vaihtomiehet: 12. Adam Highfield, 28. Zakaria Kibona, 29. Ojembe Olatuga.

VIFK:n kokoonpano: 35. Peter Kauppi, 3. Joakim Strand (76. min. 9. Benny Sjölind), 6. Jan Ahlvik, 7. Max Peltonen, 8. Sebastian Strandvall (80. min. 17. Tomislav Krstevski), 10. Johnny Glasberg, 11. Ville Laakkonen, 15. Miikka Tuovila (62. min. 14. Rikhard Lindroos), 20. Andreas Björk (65. min ulosajo), 21. Tony Björk, 25. Ville Ylinen. Vaihtomiehet: 12. Thomas Kolam, 26. Tobias Utriainen.

Varoitukset: 30. min. Ville Ylinen, 61. min. Joakim Strand, 65. Andreas Björk (ulosajo).

Maalit: 16. min. Vitali Suetov (Jani Koivisto) 1-0, 43. min. Andreas Björk 1-1, 71. min. Jani Koivisto (Feras Abid) 2-1.

Täydennän raporttia hiukan myöhemmin.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Raportti: Atlantis kukisti VIFK:n Bolliksella]