Liigacup 2010: Haka - JJK 0-1 (0-0) [26.01.2010]

[mobile]

[Liigacupissa tositoimiin] [Jukka Santala Hakan testissä] [Sedu: Uusi alku] [Haka-JJK pelataan tiistaina kello 14.30] [JJK-peli siirtyy - Haka perjantaina Poriin] [Pakkanen ei vielä uhkaa Haka-JJK -peliä] [Haka ja JJK eivät pelaa] [Hakalla testissä kovan luokan vahvistus] [LIIGACUP: Haka ja JJK iskevät yhteen] [JJK:n Poutiainen innolla Liigacup-avaukseen] [JJK hytisee tänään Valkeakoskella]

Portti talvella

1. Poikkesin ennen ottelua Tehtaan kentällä ja nappasin tämän tulevan joulun joulukorttiaiheen.

Anssi Viren, Samu Nieminen, Markus Joenmäki, Jukka Santala, Juha Pasoja, Kalle Parviainen, Mikko Hyyrynen, Antti Hynynen, Jere Pitkälä, Tommi Kari

2. Kulmatilanteissa näkyi hyviä taistelupareja, joista keskellä toisiaan otsa otsaa vasten psyykkaavat Kalle Parviainen ja Juha Pasoja olivat mielenkiintoisimmat. Vasemmalla Anssi Viren ja Samu Nieminen mittelivät Markus Joenmäkeä ja Jukka Santalaa. Oikealla Jere Pitkälä piti silmällä Mikko Hyyrystä ja Antti Hynynen Tommi Karia.

Jere Pitkälä, Tommi Kari, Mikko Hyyrynen, Markus Joenmäki, Jaakko Juuti

3. Hakan puolustus pelasi ensimmäisellä puoliajalla aika hyvin. Tässäkin oli kolme puolustajaa kahta JJK-hyökkääjää vasten. Vasemmalta oikealle: Jere Pitkälä, Tommi Kari, Mikko Hyyrynen, Markus Joenmäki ja Jaakko Juuti.

Sebastian Strandvall, Patrick Poutiainen

4. Patrick Poutiainen pelasi mielestäni mahtavan pelin. Tässä vastustajana oli Sebastian Strandvall. Taustalla on ainakin Xhevdet Gela, mutta JJK-pelaajasta en ole aivan varma.

Patrick Poutiainen, Sebastian Strandvall

5. Pakkasta oli sen verran, että pipot olivat aika nopeasti jäähileessä.

Xhevdet Gela, Zakaria Abahassine, Mikko Hyyrynen, Jere Pitkälä

6. Hakan pelaajista ottelun hahmoksi nousi vasemmalla ollut Xhevdet Gela. Takana ollut JJK:n Zakaria Abahassine pelasi myös erinomaisen pelin. Keskellä oli Mikko Hyyrynen ja oikealla Jere Pitkälä. Yleisöä oli ottaen olot huomioon etenkin ensi puoliajalla katsomossa mukavasti, mutta vähän vähemmän toisella puoliajalla siinä vaiheessa kun Aamulehden valokuvaaja innostui valokuvaamaan katsojia.

Christian Sund, Zakaria Abahassine, Niko Ikävalko, Miikka Lähdesmäki, Riku Vihreävuori, Jere Pitkälä

7. Vaikka pakkasta oli paljon, niin kentän pinta oli sen verran hyväkuntoinen ja pehmeä, että pelaajat yrittivät usein liukutaklauksen tapaisia katkoja. Kuvassa vasemmalta oikealle: Christian Sund, Zakaria Abahassine, Niko Ikävalko, Miikka Lähdesmäki, Riku Vihreävuori ja Jere Pitkälä.

Saku Pesonen

8. Hakan maalissa pelasi koko ottelun Saku Pesonen.

Niko Ikävalko, Anssi Viren, Mikko Innanen, Antto Tapaninen, Riku Vihreävuori, Miikka Lähdesmäki

9. Osa pelaajista oli pakkasen vuoksi pukeutuneet kuin Michelin-ukot. Mikko Innanen kuului tähän joukkoon. Anssi Virenillä oli parta ja viikset huurussa lähes ottelun alusta alkaen. Useimmilla pelaajilla taisi olla vähintään pipo päässä, mutta kun pipo taistelun tiimellyksessä välillä putosi kentän pintaan, niin toisinaan se sai myös jäädä sinne. Hikinen pipo on alta minuutin jääpalana, jota ei ole ehkä niin terveellistä vetää hikiseen päähän. Kuvassa vasemmalta oikealle: Niko Ikävalko, Anssi Viren, Mikko Innanen, Antto Tapaninen, Riku Vihreävuori ja Miikka Lähdesmäki.

Antti Hynynen vastaan Sami Myllymäki

10. Hakan vaarallisimpia tilanteita ensimmäisellä puoliajalla oli kun Jaakko Juuti nousi vasemmalla laidalla, kunnes vastaan tuli Anssi Viren. Tällöin Juuti antoi poikittaissyötön Antti Hynyselle, joka ensin harhautti Christian Sundin ja laukoi sitten tarkasti kohti ylänurkkaa. Mutta JJK:n maalivahti Sami Myllymäki venyi hyvin ja torjui pallon yläriman ylitse.

Antto Tapaninen, Jaakko Juuti, Mikko Hyyrynen, Saku Pesonen, Mikko Innanen

11. JJK:n vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla taisi olla tämä hyökkäys, jossa Mikko Hyyrynen pääsi kokeilemaan sijoitusta Saku Pesosen ohitse. Tilanne syntyi Tommi Karin syötöstä Hakan puolustuslinjan taakse. Hakalle onneksi Hyyrynen oli kuitenkin kiirehtinyt paitsioon. Oikealla oli muuten Mikko Innanen, jota on välillä kritisoitu laiskasta laskeutumisesta puolustustehtäviin. Ainakin tässä tilanteessa hän oli hyvin mukana rakentamassa paitsioansaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antto Tapaninen, Jaakko Juuti, Hyyrynen, Pesonen ja Innanen.

Sami Myllymäki, Zakaria Abahassine, Mikko Innanen, Anssi Viren

12. Mikko Innanen puolestaan maalintekoharjoituksissa JJK:n päässä, mutta sekä Zakaria Abahassine että Anssi Viren venyttivät pallontorjuntaan. Vasemmalla oli JJK:n maalivahti Sami Myllymäki valmiina torjuntaan.

Touko Tumanto, Jaakko Juuti, Antti Hynynen, Patrick Poutiainen, Xhevdet Gela, Zakaria Abahassine, Christian Sund, Miikka Lähdesmäki, Riku Vihreävuori, Sebastian Strandvall, Benito Yllaconza

13. Toisella puoliajalla erinomaisesti pelannut JJK:n Patrick Poutiainen jatkoi kaksinkamppailua Haka Xhevdet Gelan kanssa. Vasemmalta oikealle: Touko Tumanto, Jaakko Juuti, Antti Hynynen, Poutiainen, Gela, Zakaria Abahassine, Christian Sund, Miikka Lähdesmäki, Riku Vihreävuori, Sebastian Strandvall ja Benito Yllaconza.

Jarkko Okkonen, Kari Martonen, Jori Särkkä

14. JJK:n uusi valkeakoskelainen päävalmentaja Kari Martonen seurasi ottelu tarkasti. Oikealla ilmeisesti kakkosvalmentaja ja maalivahtivalmentaja Jori Särkkä. Vasemmalla oli Jarkko Okkonen.

Kalle Parviainen, Saku Pesonen, Jukka Santala, Markus Joenmäki, Mikko Hyyrynen, Xhevdet Gela, Antti Hynynen

15. Kookas Jukka Santala oli Hakan testipelaaja, joka liikkui vielä suhteellisen rauhallisesti, mutta veti silti usein kaksinkamppailuissa pitemmän kortin juuri kokonsa ansiosta. Santala on ilmeisesti vielä kaukana huippukunnosta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kalle Parviainen, Saku Pesonen, Santala, Markus Joenmäki, Mikko Hyyrynen, Xhevdet Gela ja Antti Hynynen.

Kalle Multanen vastaan Patrick Poutiainen

16. Välillä ottelussa näkee hyviä suorituksia, vaikka ne jäävät vähälle huomiolle, jos eivät johda suoraan maaliin. Oheisen animaation alussa Kalle Multanen suojasi hyvin palloa Patrick Poutiaisen ja Samu Niemisen välissä, mutta syöttö taaksepäin omille jäi vähän voimattomaksi. Tilanteet loppuun asti pelannut Patrick Poutiainen ehti väliin ja koukkasi jopa pallon liukutaklauksen tehneen Kalle Parviaisen jalkojen yli. Poutiainen antoi edelleen hyvän syötön päätyyn Tommi Karille, mutta Markus Joenmäki tuli sivulta ja jyräsi Karin maanrakoon.

Sami Myllymäki, Juha Pasoja, Mikko Hyyrynen, Lasse Linjala, Mikko Innanen, Markus Hanska, Tapani Korhonen, Asko Jussila

17. JJK teki 63. minuutilla kaksoisvaihdon, jossa Tommi Kari ja Mikko Hyyrynen tulivat pois ja tilalle tulivat Lasse Linjala ja Mika Lahtinen. Kuvassa Hyyrynen ja Linjala sekä erotuomari Markus Hanskan lisäksi JJK:n joukkueenjohtaja Tapani Korhonen ja Hakan kakkosvalmentaja Asko Jussila.

Mikko Hyyrynen, Mika Lahtinen, Tommi Kari, Mikko Innanen, Sami Myllymäki, Lasse Linjala

18. Tommi Kari näytti kentältä poistullessaan aika jäätyneen näköiseltä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Hyyrynen, Mika Lahtinen, Kari, Mikko Innanen, Sami Myllymäki ja Lasse Linjala.

Christian Sundin varoitus

19. Christian Sund sai ottelun ainoan varoituksen. Se taisi olla joskus 65. minuutin tienoilla.

Pelaaja-aitiot

20. Klo 16 lähti Valkeakosken linja-autoasemalta viimein bussi kotiinpäin, joten varttia ennen ottelun loppua aloin hiippailemaan kohti lähimmässä risteyksessä sijaitsevaa bussipysäkkiä. Ottelun ratkaisu jäi näkemättä. Jouduin ottelun aikana välillä räpläämään kameravarustusta paljain käsin ja sormenpäissä alkoi ilmetä valkoisuutta, vaikka kuinka yritin niitä lämmitellä hansikkaissa. Joten järki käski jättämään futiksen katselun tällä kertaa kesken muistakin kuin aikataulusyistä. Kuvassa näkyvät joukkueiden vaihtoaitiot. Takana on Hakan vaihtoaitio ja etualalla JJK:n. Hakan pelaajat eivät palanneet enää kentältä poistuttuaan toisen päädyn pukuhuoneeseen vaan kävelivät alikulkutunnelin kautta Tehtaan kentälle, jossa oli ilmeisesti lämmin sauna odottelemassa.

Sebastian Strandvall, Anssi Viren, Kalle Multanen, Kalle Parviainen, Patrick Poutiainen, Christian Sund, Juuso Salonen, Juha Pasoja

21. Ottelun lopussa Hakan puolustus petti yhden ratkaisevan kerran ja Zakaria Abahassine pääsi laukomaan ottelun ainoan maalin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sebastian Strandvall, Anssi Viren, Kalle Multanen, Kalle Parviainen, Patrick Poutiainen, Christian Sund, Juuso Salonen ja Juha Pasoja.

Hakan ja JJK:n välinen Liigacupin ottelu pelattiin tiistaina 26.1.2020 klo 14:30 alkaen Saharan keinonurmella Valkeakoskella. Alunperin ottelu piti pelata samassa paikassa edellisenä perjantaina, mutta ottelua siirrettiin pakkasen vuoksi. Tosin siirto oli sikäli turha, että tiistaina pakkasta oli ehkä vieläkin enemmän kuin edellisenä perjantaina. Ottelun alussa erään paikalle tulleen toimittajan auton mittari näytti -17 Celsiusastetta ja puoliajalla mittari oli jo -19 astetta. Vaihtoehtoiseksi ottelupaikaksi oli mietitty hallia Hämeenlinnassa, mutta Veikkausliigalle se ei kelpaa Liigacup-ottelupaikaksi kentän lyhyyden vuoksi. Liigacupissa ei ole mitään pakkasrajaa, mutta Veikkausliigan puolelta huomautetaan, että joukkueilla on kaksi kuukautta aikaa sopia ottelupäivä, joten sinä aikana pitäisi löytyä myös leutosäisempi ottelupäivä. Mutta joukkueet päättivät pelata ottelun tiistaina.

Hakalla oli uutena testipelaajan Jukka Santala. Edellisessä halliharjoitusottelussa Porissa pelannut Dominik Plaza ei ollut saanut sopimusta Hakaan ja oli palannut kotiin. JJK:lla kokoonpanosta oli poissa Jarkko Okkonen, jonka jalkaa oli tähystysleikattu.

Pääsin lämmittelemään puoliajalla erotuomareiden ja muun mediaväen kanssa tilaan, jossa normaalisti myydän kahvia ja makkaraa. Mutta nyt myyjä oli kuulema sairaana, joten kahvit jäivät juomatta. Paikalla poikkesi Valkeakosken urheilukentistä vastaava kenttämestari Pekka Järvinen, joka on toiminut erotuomaritarkkailijana ja on nykyisin myös Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Kun Järvinen ilmaantui koppiin, niin erotuomarit napsauttivat kantapäät yhteen ja vetivät käden lähes lippaan. Järvinen kertoi, että vaikka pakkasta on paljon ja kentän pinta jäähileessä, niin kentän kulmassa 6 cm:n syvyydessä olevan lämpötila-anturi näytti +18 asteen lämpötilaa. Tästä syystä kenttä oli sopivan pehmeä ja miellyttävä pelata.

Hakan kokoonpano: 12. Saku Pesonen (mv), 4. Markus Joenmäki, 5. Kalle Parviainen (C), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen (75. min. 21. Aleksi Nieminen), 9. Niko Ikävalko (46. min. 10. Benito Yllaconza), 11. Antti Hynynen (85. min. 20. Sasu Nieminen), 13. Xhevdet Gela, 18. Jere Pitkälä (63. min. 19. Juuso Salonen), 22. Jukka Santala (57. min. 17. Kalle Multanen), 29. Jaakko Juuti. Vaihtopelaajat: 1. Janne Korhonen (mv), 3. Mikko-Petteri Latosaari.

Varoitukset: .

JJK:n kokoonpano: 12. Sami Myllymäki (mv), 2. Samu Nieminen, 5. Juha Pasoja, 7. Anssi Viren, 10. Tommi Kari (63. min. 25. Lasse Linjala), 11. Touko Tumanto, 15. Antto Tapaninen, 18. Zakaria Abahassine, 19. Christian Sund (C) (81. min. 6. Jukka-Pekka Tuomanen), 20. Mikko Hyyrynen (63. min. 9. Mika Lahtinen), 23. Patrick Poutiainen (63. min. 8. Matti Lähitie). Vaihtopelaajat: 31. Valtteri Kairaluoma (mv), 14. Jukka Sinisalo, 16. Niko Markkula.

Varoitukset: 65. min. Christian Sund.

Maalit: 76. min. Zakaria Abahassine 0-1.

Erotuomarit: Miikka Lähdesmäki, Markus Hanska (I avustava), Riku Vihreävuori (II avustava). Yleisöä oli 120 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [LC: Ti 26.01. Haka - JJK klo. 14:30 Saharassa ; Kausi käyntiin!] [JJK vei voiton hyisissä olosuhteissa] [Liigacupin avauspinnat JJK:lle] [JJK haki pisteet Valkeakoskelta] [JJK haki pisteet Valkeakoskelta] [Martonen ja Ristilä tyytyväisiä ottelun läpiviennistä] [Santala odottaa Tehtikseltä parempia muistoja] [Santalalle ja Gelalle sopimukset] [Kuvia 2010: Haka - JJK] ["Ei tässä mitään järkeä ollut" - Katso kuvat paukkupakkasessa pelatusta jalkapallo-ottelusta] [Haka-JJK pelattiin paukkupakkasessa] [Photo special: Frozen football 2] [Rento ja vapautunut JJK on intoa täynnä]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!