Uusi Lahti Cup 2009: JJK - KuPS 2-3 (0-2) [31.01.2009]

[mobile]
[Uusi Lahti Cup 2009: HJK - JJK 1-0 (0-0) [30.01.2009]] [Uusi Lahti Cup 2009: Tampere United - KuPS 4-2 (1-2) [30.01.2009]]
JJK ja KuPS kentälle

1. Kun joukkueet saapuivat kentälle lauantaiaamun ensimmäiseen otteluun, katsomossa oli vielä aika tyhjää.

Erotuomarit ja kapteenit

2. Ottelun erotuomarina oli Juha-Matti Kanniainen ja avustavina erotuomareina Anssi Juurinen ja Seppo Saarinen. Kuvassa näkyy osittain myös molempien joukkueiden kapteenit.

Tero Taipale, Joonas Pöntinen, Jesse Miettinen, Tuomas Rannankari ja Miikka Ilo

3. KuPS:n pelaajia vasemmalta oikealle: Tero Taipale, Joonas Pöntinen, Jesse Miettinen, Tuomas Rannankari ja Miikka Ilo.

Tuomas Rannankari, Miikka Ilo, Jussi Kolari, Patrik Turunen, Betim Aliju

4. Lisää KuPS:n pelaajia vasemmalta oikealle: Tuomas Rannankari, Miikka Ilo, Jussi Kolari, Patrik Turunen ja Betim Aliju.

Jussi-Pekka Savolainen, Ville Strandman ja Ilja Venäläinen

5. Jonon päässä olivat Jussi-Pekka Savolainen, Ville Strandman ja Ilja Venäläinen.

Antto Tapaninen, Patrick Poutiainen, Sami Myllymäki, Matti Lähitie

6. JJK:n pelaajia vasemmalta oikealle: Antto Tapaninen, Patrick Poutiainen, Sami Myllymäki ja Matti Lähitie (sekä avustava erotuomari).

Janne Hannula, Niko Kautto, Zakaria Abahassine, Antto Tapaninen, Patrick Poutiainen

7. Edelleen JJK:n pelaajia vasemmalta oikealle: Janne Hannula, Niko Kautto, Zakaria Abahassine, Antto Tapaninen, Patrick Poutiainen.

Adailton dos Santos Pereira, Tommi Kari, Markus Paija, Jukka Sinisalo, Janne Hannula, Niko Kautto

8. Pelaajajonon päässä olivat Adailton dos Santos Pereira eli Ady, Tommi Kari, Markus Paija, Jukka Sinisalo, Janne Hannula ja Niko Kautto.

Matti Lähitie, Tero Taipale

9. JJK:n kapteeni Matti Lähitie ja KuPSin kapteeni Tero Taipale kättelivät teikkauksen yhteydessä.

Tuomas Rannankarin maali

10. KuPSin ensimmäinen maali tuli jo ottelun toisella minuutilla, kun Tuomas Rannankari nousi keskiviivan tuntumasta pallon kanssa JJK:n rangaistusalueelle ja tykitti. Ensimmäinen yritys taisi tulla torjutuksi Markus Paijan toimesta, jos muistan oikein, mutta vastapalloon tykitetty toinen yritys upposi takanurkkaan. Paijan ja JJK:n maalivahti Sami Myllymäen välissä oli myös Ville Strandman tekemässä hyvin maskia maalivahdille.

Zakaria Abahassine, Jussi-Pekka Savolainen

11. Zakaria Abahassine kamppaili pallosta Jussi-Pekka Savolaisen kanssa. Taustalla olevaa JJK-pelaajaa en varmuudella tunnista, mutta veikkaisin, että hän on Antto Tapaninen.

Betim Aliju keskitti

12. KuPSin toinen maali syntyi kun Betim Aliju huijasi laidalla Niko Kauton ja onnistui keskittämään maalin eteen Jussi-Pekka Savolaiselle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Janne Hannula, Ady, Kautto ja Aliju.

Sami Myllymäki, Markus Paija, Matti Lähitie, Ilja Venäläinen, Jussi-Pekka Savolainen

13. Jussi-Pekka Savolainen jatkoi Alijun keskityksen niin nopeasti verkkoon, että itse uskoin hetken aikaa pallon menneen suoraan keskityksestä verkkoon. Kuvassa Jussi-Pekka Savolainen oikeassa laidassa. Hänestä vasemmalla ovat Ilja Venäläinen, Matti Lähitie, Markus Paija ja maalivahti Sami Myllymäki, joka yritti turhaan kurkottaa jatkolaukauksen perään.

Jussi-Pekka Savolainen, Jesse Miettinen, Betim Aliju, Niko Kautto

14. Jussi-Pekka Savolainen ja Betim Aliju valmistautuivat juhlimaan maalia ylävitosilla. Vieressä vuoroaan odotti Jesse Miettinen. Taustalla Niko Kautto keskusteli virheestään paidanhelmansa kanssa.

Miikka Ilo, Ady, Joonas Pöntinen

15. Toinen puoliaika alkoi dramaattisesti, kun erotuomari tulkitsi, että KuPSin maalivahti Joonas Pöntinen kaatoi tässä Adyn ja tuomitsi JJK:lle rangaistuspotkun. Sen sijaan Pöntinen ei saanut kaatamisesta edes varoitusta, mitä ihmeteltiin ääneen KuPSin pelaaja-aitiossa.

Joonas Pöntinen, Niko Kautto, Tero Taipale, Christian Sund, Betim Aliju, Matti Lähitie

16. Matti Lähitie (piilossa Betim Alijun takana) laukoi rangaistuspotkun, joka on jo matkalla kohti maalia Lahti-sanan i-kirjaimen kohdalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joonas Pöntinen, Niko Kautto, Tero Taipale, Christian Sund, Aliju ja Lähitie.

Joonas Pöntinen, Niko Kautto, Tero Taipale, Christian Sund, Matti Lähitie, Betim Aliju

17. Matti Lähitien rangaistuspotku upposi oikeaan alakulmaan ja väärään suuntaan aavistanut Joonas Pöntinen pystyi vain katsomaan pallon perään.

Niko Kautto, Patrick Poutiainen, Joonas Pöntinen, Eero Markkanen, Miikka Ilo, Betim Aliju

18. Joonas Pöntinen on katkaissut JJK:n Eero Markkanen hyökkäyksen. Markkanen väisti Pöntisen komealla ylihypyllä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Niko Kautto, Patrick Poutiainen, Pöntinen, Markkanen, Miikka Ilo ja Betim Aliju.

Betim Aliju, Matti Lähitie

19. Betim Aliju ja Matti Lähitie hyppäsivät keskialueella pääpalloon ja kolauttivat otsansa yhteen. Erotuomari Juha-Matti Kanniainen viittoi huoltajia paikalle. Christian Sund oli ensimmäisenä tutkimassa avuntarvetta.

Tuomas Rannankari, Betim Aliju, Juha-Matti Kanniainen, Matti Lähitie, Christian Sund

20. Christian Sundin lisäksi myös Tuomas Rannankari kiirehti auttamaan joukkuetoveriaan.

Matti Lähitie

21. Matti Lähitie siirtyi päätään pidellen kentän laidalle. Lähitiestä vasemmalle taisi olla JJK:n joukkueenjohtaja Tapani Korhonen, jos tunnistin oikein.

Sami Nieminen

22. Pahat kolhut vaikuttavat alitajuntaisesti monesti myös muihin pelaajiin. Tässä Sami Nieminenkin kokeilee varmuuden vuoksi omaa otsaansa. Jotkut psykologit ovat joskus selittäneet, että kasvamisen aikana nuoret voivat saada alitajuntaisia henkisiä esteitä, jotka estävät maksimaalisen fyysisen suorituksen. Esimerkiksi slummissa kasvaneiden amerikkalaisten mustien pikajuoksijoiden menestys johtuisi joidenkin psykologien mukaan siitä, että äidit eivät ole varoittaneet heitä juoksemasta lapsina lujaa, etteivät vain loukkaa itseään. Väite saattaa olla urbaanilegendaa.

Betim Aliju, Jukka Röntynen

23. Betim Aliju siirtyi kentän laidalle KuPSin joukkueenjohtaja Jukka Röntysen (jos tunnistin oikein) taluttamana.

Jesse Miettinen, Christian Sund

24. Jesse Miettinen vei pallon Christian Sundin jaloista pitämällä kiinni selän takaa ja erotuomari ei muistini mukaan havainnut tilanteessa mitään sääntöjen vastaisuutta.

Ilja Venäläinen, Pele Koljonen, Jussi-Pekka Savolainen, Christian Sund, Otto Piili

25. KuPSin kolmas maali syntyi kun Pele Koljonen syötti pistopallon Jussi-Pekka Savolaiselle. Pelaajat vasemmalta: Ilja Venäläinen, Koljonen, Savolainen (kurkistaa Venäläisen olkapään takaa), Christian Sund ja Otto Piili.

Markus Virtanen, Jukka Sinisalo, Jussi-Pekka Savolainen, Otto Piili, Sami Nieminen

26. Otto Piili ei pystynyt estämään Jussi-Pekka Savolaisen murtautumista rangaistusalueelle. Perässä juokseva Jukka Sinisalokin oli myöhässä. Vasemmalla oli Markus Virtanen ja oikealla Sami Nieminen.

Sami Nieminen, Otto Piili, Jussi-Pekka Savolainen, Sami Myllymäki, Janne Hannula

27. Sami Myllymäki tuli vastaan, mutta Jussi-Pekka Savolainen sijoitti rangaistuspilkun tienoilta pallon hänen ohitseen maaliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sami Nieminen, Otto Piili, Savolainen, Myllymäki ja Janne Hannula.

Markus Virtanen, Jani Hartikainen, Joonas Pöntinen

28. JJK:n kavennusmaali syntyi, kun mahtavan pompon omaava Markus Virtanen pääsi puskemaan pallon alaspäin maalin eteen. Kuvassa pallo on katkoa yrittäneen Jani Hartikaisen kyljen kohdalla. Hartikainen hävisi tämän pääpallokamppailun selvästi.

Jani Hartikainen, Markus Virtanen, Joonas Pöntinen

29. Pallo ponnahti ilmeisesti maasta takaisin ilmaan (kuvassa S-kirjaimen yläosassa) ja Joonas Pöntinen yritti sitä siepata maan tasalta, mutta myöhästyi. Jani Hartikainen oli ilmeisesti hypännyt pääpalloon keskemmältä, koska vauhti oli kuljettanut häntä kulmalipun suuntaan ulos tilanteesta.

Markus Virtanen, Joonas Pöntinen, Zakaria Abahassine

30. Zakaria Abahassine tuli keskeltä tilanteeseen aivan vapaana ja sijoitti helposti pallon Joonas Pöntisen ohitse verkkoon. Vasemmalla Markus Virtanen ja oikealla Miikka Ilo.

Markus Virtanen, Zakaria Abahassine, Joonas Pöntinen, Miikka Ilo, Juha-Matti Kanniainen

31. Zakaria Abahassine aloitti tuuletuksensa ja Markus Virtanen valmistautui liittymään mukaan. Joonas Pöntinen lähti hakemaan palloa verkosta ja oikealla Miikka Ilo aloitti omat antituuletukset. :-))

Petteri Pennanen

32. Ottelun jälkeen ulkomaille siirtynyt Petteri Pennanen valmistautui antamaan kulmapotkua. Etualalla erotuomari Juha-Matti Kanniainen ja Tero Taipale.

Kulmahässäkkä

33. Pennasen kulmapotkusta pallo pomppi vaarallisesti rangaistusalueella, kunnes se ajautui oikealla olevalle Sami Niemiselle, joka toimitti pallon keskialueelle.

Lahtelaisfaneja

34. Tyhjähkössä katsomossa pongasin tutut lahtelaiset Korte-fanit, joista väsyneimmällä oli hyvin tilaa ottaa JJK-KuPS-ottelun aikana pienet nokosetkin.

Janne Hannula

35. Janne Hannula palkittiin JJK:n parhaana. KuPS:n puolelta palkittiin Jussi-Pekka Savolainen.

Lauantaiaamuna 31.1.2009 klo 9:30 ensimmäinen ottelu oli JJK:n ja KuPS:in välinen kamppailu. JJK hävisi perjantaina HJK:lle 1-0-tuloksella ja KuPS kärsi 4-2 tappion oltuaan alussa kahden maalin johdossa. Häviön vuoksi nyt oli vuorossa molempien viimeinen ottelu Uusi Lahti Cupissa vuonna 2009.

JJK:n kokoonpano: 12. Sami Myllymäki (mv), 3. Janne Hannula, 4. Markus Paija (46. min. 2. Sami Nieminen), 5. Adailton dos Santos Pereira (56. min. 21. Markus Virtanen), 8. Matti Lähitie (56. min. 7. Otto Piili), 10. Tommi Kari (46. min. 19. Christian Sund), 14. Jukka Sinisalo, 15. Antto Tapaninen (46. min. 11. Eero Markkanen), 18. Zakaria Abahassine, 23. Patrick Poutiainen, 24. Niko Kautto. Vaihtopelaajat: 1. Matti Salkojärvi (mv), 6. Jukka-Pekka Tuomanen, 9. Mika Lahtinen, 13. Tuomas Latikka, 16. Niko Markkula, 28. Immo Eronen.

Varoitukset: .

KuPS:n kokoonpano: 12. Joonas Pönttinen (mv), 4. Patrik Turunen, 8. Tero Taipale, 10. Ilja Venäläinen (76. min. 5. Jani Hartikainen), 13. Betim Aliju (56. min. 22. Petteri Pennanen), 17. Jussi Kolari, 18. Ville Strandman (66. min. 11. Pele Koljonen), 19. Tuomas Rannankari, 20. Miikka Ilo, 21. Jesse Miettinen, 23. Jussi-Pekka Savolainen. Vaihtomiehet: 1. Ville Iiskola (mv), 2. Joni Nissinen, 3. Janne Reinikainen, 14. Ville Luokkala.

Varoitukset: .

Maalit: 2. min. Tuomas Rannankari 0-1, 21. min. Jussi-Pekka Savolainen 0-2, 47. min. Matti Lähitie (rp) 1-2, 73. min. Jussi-Pekka Savolainen 1-3, 82. min. Zakaria Abahassine 2-3.

Erotuomarit: Juha-Matti Kanniainen, Anssi Juurinen ja Seppo Saarinen.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [KuPS petrasi peliään Uusi Lahti cupin otteluissa] [JJK-KuPS 2-3] [KuPS löi JJK:n lauantaiaamun maalikarkeloissa] [Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen siirtyy Twenteen]

Valid XHTML 1.0 Transitional