Liigacup 2010: KuPS - Haka 0-1 (0-0) [13.03.2010]

[mobile]

[Haka kohtaa lauantaina KuPS:n] [KuPS ja Dickson Nwakaeme pelaajasopimukseen] [Dickson Nwakaeme: "Hienoa olla jälleen KuPS:ssa"] [Mattila tekee paluuta Hakan kokoonpanoon] [Multanen osui PoPan paidassa]

Kuopion tori

1. Edellisenä yönä oli yöunet jääneet vähäisiksi, joten yritin junamatkalla Kuopioon torkkua mahdollisimman paljon. Kuopiossa ei ollut aikaa kunnon ruokailulle, joten poikkesin Kuopion torilla ostamassa pikkupalaa pahimpaan nälkään. Osan söin ennen ottelua ja loput paluumatkalla junassa.

Ilpo Simonen, Dennis Antamo, Matti Heininen

2. Erotuomarit Ilpo Simonen (vasemmalla), Dennis Antamo ja Matti Heininen verryttelivät keskiviivan tuntumassa. Simonen oli avustavana erotuomarina myös viimeksi Hakan kohdatessa KuPSin Magnum Areenalla.

Matti Heininen, Mikko Innanen, Kalle Parviainen, Dennis Antamo, Juho Nykänen, Petri Oravainen, Pietari Holopainen, Ilpo Simonen

3. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomareiden Matti Heininen, Dennis Antamo ja Ilpo Simonen johdolla. Pelaajista taustalta erottuu ainakin Mikko Innanen, Kalle Parviainen, Juho Nykänen, Petri Oravainen ja Pietari Holopainen.

Kalle Multanen, Mikko Innanen, Jussi Jokela, Benito Yllaconza, Saku Pesonen, Kalle Parviainen, Petri Oravainen, Pietari Holopainen, Juho Nykänen, Joonas Pöntinen

4. Joukkueiden kapteenit Kalle Parviainen ja Pietari Holopainen olivat vielä viime kaudella joukkuetovereita, joten juttelemista riitti matkalla kentälle. Vasemmalta oikealle Kalle Multanen, Mikko Innanen, Jussi Jokela, Benito Yllaconza, Saku Pesonen, Parviainen, Petri Oravainen, Holopainen, Juho Nykänen ja Joonas Pöntinen.

Xhevdet Gela, Kalle Multanen, Josef Chavez, Jussi Jokela, Benito Yllaconza, Mikko Innanen

5. Hakan kokoonpano oli yllätyksellinen. Mikko Innanen oikealla oli odetettu pelaaja, mutta hänen takanaan Benito Yllaconza, Jussi Jokela ja Josef Chavez olivat yllätyksiä, ehkä myös Kalle Multanen heidän takanaan. Seuraavana ollut Xhevdet Gela ei sen sijaan ollut yllättävä valinta avauskokoonpanoon.

Benito Yllaconza, Pietari Holopainen, Kalle Parviainen, Petri Oravainen

6. Alkuminuuteilla Hakan kapteeni Kalle Parviainen väläytteli henkilökohtaista osaamistaan potkaisemalla pallon pois omasta päädystä komealla saksipotkulla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Benito Yllaconza, Pietari Holopainen, Kalle Parviainen ja Petri Oravainen.

Benito Yllaconza, Dickson Nwakaeme

7. Dickson Nwakaemen fysiikka ja tekninen taituruus oli kentällä häikäisevää. Tässä hänen rintakuoletustaan ihaili lähietäisyydeltä Benito Yllaconza.

Keltaiset kengät

8. Ennen ottelua bongasin Magnum Areena sisätiloissa lehdistöhuoneen ulkopuolella käytävällä KuPSin joukkueenjohtaja Jukka Röntysen. Normaalisti Röntynen esiintyy otteluissa keltaisissa kiiltonahkakengissä, mutta nyt hänellä näkyi olevan jalassa mustat sandaalit. Kysäisin keltaisista kengistä, jollon Röntynen sanoi käyttävänsä niitä vain kesäisin. Mutta varttituntia myöhemmin hän kulki ohitse ja näytti jaloissa olevia keltaruskeita mokkanahkaisia talvikenkiä, jotka näkyvät oheisessakin valokuvassa. Katselin silmät pyöreinä, että mistä hän nuo tähän hätään ehti hankkia? Laittoiko taksin hakemaan kotoa? Pelaajat vasemmalta oikealle: Quincy Osei, Juuso Salonen, Olajide Williams ja Benito Yllaconza.

9. Tässä oli minusta KuPSin ehdottomasti vaarallisin maalipaikka. Dickson Nwakaeme puskee pallon, mutta Saku Pesonen torjuu eteensä. Paluupalloon ehtii ensimmäisenä Samuli Kaivonurmi, joka laukoo pallon pystytolpan ohitse väärältä puolelta.

Kalle Parviainen, Benito Yllaconza, Ilja Venäläinen, Jussi Jokela, Dickson Nwakaeme, Quincy Osei, Olajide Williams

10. Tällä kertaa Dickson Nwakaemen ympärillä oli kolme pelaajaa ja Quincy Osei onnistui ottamaan pallon pois. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kalle Parviainen, Benito Yllaconza, Ilja Venäläinen, Jussi Jokela, Nwakaeme, Osei ja Olajide Williams.

Xhevdet Gela

11. Xhevdet Gela pelasi Hakan keskikentällä hyvän pelin, vaikka olikin välillä melkoisessa pyörityksessä.

Dennis Antamo, Pietari Holopainen, Niko Ikävalko

12. Hakan maali syntyi, kun Sebastian Strandvall keskitti pallon rangaistusalueelle. Niko Ikävalko kamppaili Pietari Holopaisen kanssa ja onnistui ohjaamaan pallon taakseen.

Sebastian Strandvall, Balazs Baloqh, Pietari Holopainen, Dennis Antamo, Niko Ikävalko, Tero Taipale, Benito Yllaconza

13. Niko Ikävalko käännähti ja laukoi kohti etualanurkkaa. Vasemmalla keskityksen antanut Sebastian Strandvall, muut Balazs Baloqh, Pietari Holopainen, Dennis Antamo, Ikävalko, Tero Taipale ja Benito Yllaconza.

Joonas Pöntinen, Pietari Holopainen, Raphael Udah, Balazs Baloqh, Sebastian Strandvall

14. Joonas Pöntinen heittäytyi, mutta pallo livahti tavoittamattomiin matkallaan kohti alakulmaa. Vasemmalta oikealle: Pöntinen, Pietari Holopainen, Raphael Udah, Balazs Baloqh ja Sebastian Strandvall.

Xhevdet Gela, Quincy Osei, Dickson Nwakaeme, Benito Ylloconza, Kalle Multanen, Kalle Parviainen, Sebastian Strandvall, Jussi Jokela, Niko Ikävalko, Josef Chavez, Juuso Salonen

15. Hakan pelaajat riemuitsivat maalista. Ensimmäisenä Niko Ikävalkoa oli onnittelemassa Quincy Osei, mutta muut ehtivät nopeasti mukaan. Vasemmalta oikealle: Xhevdet Gela, Osei, Dickson Nwakaeme, Benito Ylloconza, Kalle Multanen, Kalle Parviainen, Sebastian Strandvall, Jussi Jokela, Ikävalko, Josef Chavez ja Juuso Salonen.

Ilja Venäläinen, Kalle Parviainen, Saku Pesonen

16. Yksi KuPSin vaarallisista maalitilanteista tuli, kun Petri Oravainen yritti roikkolaukausta Saku Pesosen yli. Mutta Saku oli valppaana ja kippasi pallon sormillaan yli yläriman. Ilja Venäläinen oli väijymässä, jos vain Pesonen sattuisi pudottamaan palloa, mutta näin ei tällä kertaa tapahtunut. Venäläisen ja Pesosen välissä taisi olla Kalle Parviainen.

Xhevdet Gela, Samuli Kaivonurmi, Dickson Nwakaeme, Jussi Jokela

17. Hakan topparina pelannut Jussi Jokela oli yksi niistä pelaajista, joka oli suurissa vaikeuksissa Dickson Nwakaemen kansa. Pari kertaa hän sai juosta täysiä Dicksonin perässä, mutta ainakin toinen tilanne syntyi sen jälkeen kun Dickson oli ensin ohittanut Kalle Parviainen. Kyseessä on sen luokan pelaaja, että häntä ei helpolla pysäytetä yhden miehen linjalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Xhevdet Gela, Samuli Kaivonurmi, Nwakaeme ja Jokela.

Balazs Baloqh, Joni Nieminen, Tero Taipale

18. Yksi hakan vaihdoista oli viime kesänä liigadebyyttinsä tehnyt Joni Nieminen, jolla oli yksi hyvä maalipaikka, mutta jostain syystä hän valitsi rangaistusalueelle päästyään syötön sivulle sen sijaan, että olisi yrittänyt itse maalia. Vasemmalla oli Balazs Baloqh ja oikealla Tero Taipale.

Pelaajabussin äärellä

19. Ottelun jälkeen Hakaa oli odottamassa tuttu bussi ja bussinkuljettaja. Kalle Parviainen jutteli parin kaverinsa kanssa, jotka olivat ottelun kuluessa hurranneet "kapteenille". Hakan joukkueenjohtaja Nieminen näytti bussille palatessaan helpottuneen näköiseltä.

KuPS ja Haka kohtasivat Liigacupin ottelussa Magnum Areenalla Kuopiossa 13.3.2010 klo 14:00 alkaen. Ottelu oli molemmille joukkueille merkityksetön, koska Haka oli menettänyt jatkomahdollisuudet Liigacupissa ja KuPSillakin ne olivat teoreettiset. KuPS oli onnistunut saamaan pisteen tasapelillä Oulussa AC Oulua vastaan, mutta Haka oli toistaiseksi vielä pisteittä. Haka lähti otteluun kokeilukokoonpanolla, joka koki vielä viime hetkellä muutoksen, koska Jaakko Juutilla kramppasi ilmeisesti alkuverryttelyssä takareisi ja hän joutui jäämään koko ottelun ajaksi vaihtopenkille [Korjattu Juutin vamman laatu epävirallisen palautteen mukaan].

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä ottelun jälkeen: Oli siinä vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä sen alun jälkeen kun me selvittiin niistä paitsiomaaleista, mitkä tuli. Meillä oli siinä hyvä jakso. Pidettiin palloa. Edelleen oli hirveä kiire kun me voitettiin pallo. Ensimmäinen syöttö meni hyvin usein vastustajalle ja sen takia ei saatu peliä pyörimään. Omasta pelistä voi vielä sanoa, että se oli sillä tavalla työvoitto, että ei ollut kaikkia kavereita tänään mukana, jotka voisi sanoa, että ovat isollakin statuksella meidän joukkueessa. Ne pelaajat, jotka olivat joukkueessa pitivät hyvin paikkaansa. Siinä oli nuoria perulaisia, testimiestä ja muuta, että täytyy kyllä nostaa hattua, että päästiin ihan hyvään peliin tänään. Onhan se huikea mies tuo Dickson. On mahtava juttu liigalle, että hän jatkaa täällä. Tämän liigan taso nousee ihan selvästi. Välillä kaksikin jätkää roikkui molemmissa käsissä ja niin hän vain painoi menemään. Pelinä meillä ei sinänsä ollut enää mitään mahdollisuuksia Liigacupissa jatkoon. Se mahdollisuus menetettiin viime pelissä. Ihan kiva voittaa. Sanotaanko näin? Meille oli tärkeää, että saadaan hyvä peli alle. Sitä haettiin loppupeleissä.

KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen ottelun jälkeen: Pelattiin kokonaisuudessaan tosi hyvä peli. Harvoin saman sarjatason joukkuetta vastaan noin paljon hallitsee peliä. Dickson oli hyvä, mutta oli siinä paikkoja aika paljon muillakin. Kyllä saa hyökkäyspään kaverit katsoa isosti peiliin. Kolme viimeistä peliä mitä me ollaan pelattu, olisi pitänyt voittaa. Oulussa pelattiin tasan. Se oli suhteellisen tasainen peli, mutta Jarollekin hävittiin yksi-nolla. Oltiin vielä parempia, etenkin toinen puoliaika oli vielä selkeämmin meidän. Jaro ei päässyt edes puolirajan yli kunnolla. Hyökkäyspään pelaajat voivat katsoa peiliin. Jos päästään puolikentästä yksin lävitse tai päästään rakentelemaan rauhassa boksiin, mutta ei saada syöttöjä omille, niin on siinä vielä tekemistä. Kokonaisuudessaan ihan hyvä peli, vaikka mukavampi olisi voittaa. Mutta ei siitä syystä kannata säkkiin pukeutua. Jatketaan treenaamista.

Korjattakoon Ristilän sanomisia, että kun hän sanoi, että kaksi miestä roikkui Dicksonin molemmissa käsivarsissa, niin hän tarkoitti ilmeisesti yhtä miestä kummassakin käsivarressa. Ristilän sanoma voitaisiin tulkita, että roikkujia oli kaksi, mutta molemmat pitivät yhtäaikaa kiinni Dicksonin molemmista käsistä. Tai sitten roikkujia oli neljä eli kaksi per käsivarsi. ;-) Valokuvia ahkerasti selaamalla taisin löytää vain kerran tilanteen, jolloin Dicksonin ympärillä oli kolme Haka-pelaajaa samanaikaisesti. Yleensä kaksi oli maksimi, mutta siinäkin pelaajat olivat helisemässä.

KuPSin kokoonpano: 12. Joonas Pöntinen (mv), 3. Pietari Holopainen (C), 6. Raphael Udah, 8. Tero Taipale, 9. Balazs Balogh, 10. Olajide Williams (46. min. 16. Samuli Kaivonurmi), 11. Petri Oravainen, 15. Juho Nykänen, 23. Patrice Ollo, 26. Dickson Nwakaeme, 27. Ilja Venäläinen. Vaihtomiehet: 30. Mikko Vilmunen (mv), 4. Patrik Turunen, 13. Aleksi Paananen, 14. Petteri Rönkkö, 19. Simo Rönkkö, 21. Jesse Miettinen.

Varoitukset: .

Hakan kokoonpano: 12. Saku Pesonen (mv), 5. Kalle Parviainen (C), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen (46. min. 9. Niko Ikävalko), 10. Benito Yllaconza (79. min. 22. Jukka Santala), 13. Xhevdet Gela, 17. Kalle Multanen (69. min. 25. Joni Nieminen), 18. Josef Chavez, 19. Juuso Salonen, 23. Jussi Jokela, 24. Quincy Osei (90. min. 15. Sasu Nieminen). Vaihtomiehet: 1. Janne Korhonen (mv), 29. Jaakko Juuti.

Varoitukset: 64. min. Josef Chavez, 76. min. Kalle Parviainen.

Maalit: 67. min. Niko Ikävalko (Sebastian Strandvall) 0-1.

Erotuomarit: Dennis Antamo, Matti Heininen (I avustava), Ilpo Simonen (II avustava). Yleisöä oli 568 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [Pallopojan urotyö [13.3.2010]] [Ikävalko ratkaisi voiton Hakalle] [Ristilä iloitsi kolmesta pisteestä] [Dickson-show jatkuu Kuopiossa] [LC: KuPS - Haka 13.03. klo. 14:00 Magnum-Areenalla ; Kunhan nyt höntsätään] [Hakalle avausvoitto Kuopiossa] [Sami Ristilä: Hieno voitto meille] [Esa Pekonen: Hyvä peliesitys meiltä] [Kuvia 2010: KuPS - Haka] [Liigacup, KuPS - Haka, 13.3.2010 kl.14.00, Magnum Areena] [KuPSin maalit hylättiin, Haka voitti 0-1]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!