Pallopojan urotyö [13.03.2010]

Futisotteluissa pallopojat (ja -tytöt) ovat toimitsijoita, jotka kaikki futisotteluita seuraavat tietävät. Useimmat jalkapalloilijat ehtivät junioriuransa aikana olemaan vähintään kerran pallopoikina. Alla olevassa kuvasarjassa voi nähdä, että pallopoikien työ ei aina ole helppoa ja vaatii kekseliäisyyttä.

Sebastian Strandvall, Raphael Udah, Olajide Williams, Patrice Ollo

1. KuPSin Raphael Udah ampui Hakan maalia kohden kaukolaukauksen, joka lensi pitkälle maalin ylitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sebastian Strandvall, Udah, Olajide Williams ja Patrice Ollo.

Päivystäjä maalin takana

2. Aivan maalin vieressä päivystänyt pallopoika näki pallon lentävän ulos ja lähti hakemaan sitä. Sitä ennen piti heittää maalin vieressä ollut varapallo maalivahdille.

Upottava lumi

3. Kun pallopoika loikkasi kenttää reunustavan aidan ylitse hän upposi syvään lumeen. Pallopojasta näkyi vain hiukan pipoa kenttää reunustavien lumikasojen takaa.

Kekseliäisyys

4. Kun pallopoika huomasi, että lumi oli liian syvää kahlattavaksi, hän alkoi edetä lumessa konttaamalla ja valitsi kulkureitiksi sen, josta joku oli jo aiemmin kulkenut.

Etäisyystarkistus

5. Eteneminen konttaamalla oli sen verran rankkaa ja hidasta, että välillä piti tarkistaa takaa, että kuinka paljon matka oli edistynyt. :)

Pallo haltuun

6. Sitten käännös oikeaan ja pallo haltuun.

Upottava risteys

7. Paluumatkalla risteyksessä piti kokeilla, pystyisikö entisiä jälkiä pitkin kahlaamaan, mutta se ei tainnut onnistua.

Kontaten takaisin

8. Paluumatka sujui samalla tavalla konttaamalla kuin menomatkakin.

Tasapaino mutkassa

9. Suunnanmuutoksessa joutui vähän vääntämään ennen tulouraan pääsemistä.

Kinosten ja kuvaajan takana

10. Päädyssä seisovalta valokuvaajalta jäi huomaamatta, että selän takana tapahtui palanen arkipäivän draamaa.

Rohkeuskoe

11. Aidan päällä piti hetki harkita, että uskaltaako kovalle alustalle hypätä kuin puuma.

Tyylitellen

12. Loikka oli vähintään yhtä tyylikäs kuin mainoksen logossa.

Alas varpailleen

13. Alastulo pehmeästi varpailleen. Hyvä tasapaino paljastaa, että kyseessä on junioriurheilija.

Pallo on haettu!

14. Yes! Homma on tehty!

Valkosormisuustarkistus

15. Sen verran taisi jännittää, että paljaita käsiä ei edes palellut.

Otteluja seuratessa valokuvaaja joutuu välillä valitsemaan, että seuraako tapahtumia kentällä vai kentän laidalla. Kentän ulkopuolisia tapahtumia kuvatessani pelkäsin tietysti, että kentällä tapahtuisi jotain vielä dramaattisempaa. Tällä kertaa sellaista ei kerinnyt tapahtua ja toivon, että lukijat nauttivat oheisista valokuvista.

Sivun html-koodin table-rakenne muutettu div-rakenteeksi 18.4.2022. Muutettu myƶs meta-tageja, linkkifonttien kokoa, kuvatiedostot sijoitettu canvas-rakenteisiin jne. Joku typokin korjattu. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2010]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!