Veikkausliiga 2009: KuPS - Haka 5 - 1 (3 - 0) [13.09.2009]

[Sami Ristilästä Hakan uusi päävalmentaja] [Sami Ristilä siirtyy luotsaamaan Hakaa] [Nyt on äänessä Sami Ristilä] ["Eiköhän Sami nyt opeta maalintekoa"] [Ristilä sai poikkeusluvan] [Huttuselle heti potkut, Sami Ristilästä Hakan uusi valmentaja] [Sunnuntaina kolme peliä] [Innanen: Pistemenetyksiin ei ole enää varaa] [Turunen: Oma systeemi toimimaan] [Hakan tuore päävalmentaja yllättyi "Okan" potkuista] [Sedu: Maaottelumatkallaan potkut saanut Oka on kaverini] [Mitä miettiikään Olli Huttunen nyt?] [Okalta lokasanko "suuren ja motivoivan" Sedun niskaan] [Vastakkain: Olli Huttunen - Sedu Koskinen] [Sedu Koskinen - sateentekijä vain tunteeton despoottti?] [Ennakko: Haka Kuopiossa uusin opein] [Takaisin voittojen tielle] [Suuret muutokset odottavat] [Sedu laittaa pisteen Oka-keskustelulle] [Dickson "Dicksonator" Nwakaeme - Nigerian postimyyntiloton 7 oikein] [Tartu Terveyteen -teemapäivä KuPS-Haka-ottelussa] [Sedu Koskiselle niin tukea kuin moitetta]

KuPSin ja Hakan välinen liigaottelu 13.9.2009 klo 18:30 alkaen Magnum Areenalla oli harvinaisen mielenkiintoinen. KuPS oli saanut pelinsä sujumaan valmentajavaihdon ja kovan luokan vahvistusten kautta. Haka oli myös ennen ottelua vaihtanut päävalmentajan. Yli 30 vuotta Hakassa pelaajana ja valmentajana ollut Olli "Oka" Huttunen sai lähteä ja tilalle tuli mies joukkueen sisältä: Sami Ristilä. Muutos sai aikaan melkoisen kohun mediassa ja internetin keskustelupalstoilla. Parin päivän keskustelun jälkeen Hakan enemmistöomistaja Seppo "Sedu" Koskinen oli halukas laittamaan tapausta koskevalle keskustelulle pisteen, mutta Sedun toivomuksella ei ollut tietenkään mitään vaikutusta. Media ja internetin yhteisöt keskustelevat asiasta aivan niin pitkään kuin heitä huvittaa ja Sedun haluille ei siellä anneta arvoa. Päinvastoin, ottelua edeltävänä päivänä lauantaina käväisin seuraamassa Porissa Kolmosen ottelua ja keskustelin kotijoukkueen junioripäällikön kanssa. Hänen mielipiteensä niin Valeri Popovitchin lähdöstä kuin Olli Huttusen potkuista kuvasti aika tarkkaan futisfoorumilla Sedun ratkaisuja tuomitsevaa kantaa, joten tietyn googwillin menetykset voivat levitä yllättävän laajalle ja kestää yllättävän kauan. Minä itse en muuten aloittanut keskustelua aiheesta vaan junioripäällikkö alkoi itse kertoa mielipiteistään niin pian kuin huomasi Haka-lippikseni.

Hakalla oli ennen ottelua 7 ottelun voitoton putki. Elokuussa KuPS hävisi viimeksi TamU:lle kotonaan niukasti, mutta voitti sitä ennen sekä FC Interin ja JJK:n. Kun FF Jaroa vastaankin pelattiin elokuun alussa tasapeli, niin Veikkausliigan elokuun joukkueeseen valittiin kaksi KuPS-pelaajaa (Dickson Nwakaeme ja Pele Koljonen), mutta ei yhtään Hakan pelaajaa.

Soppalounas junan ravintolavaunussa 13.9.2009

1. Lähdin Kuopiota kohden jo klo 11 jälkeen ja jatkoin matkaa Tampereelta junalla ensin Pieksämäelle ja sieltä junan vaihdon jälkeen Kuopioon. Koska lounas oli jäänyt väliin, nautin heti alkumatkasta lihakeittoa junan ravintolavaunussa. Yleensä junasta saa myös ykkösolutta ruokajuomaksi, mutta tällä kertaa sitä ei tainnut olla saatavilla.

Tartu Terveyteen-teemapäivää Kuopiossa 13.9.2009

2. Kentän sisäänkäynnin yhteydessä viriteltiin vaakaa katsojien punnitsemiseksi. Tapahtuma liittyi yllä linkitettyyn Tartu Terveyteen -teemapäivään. Yliopistokaupunki Kuopiossa suoritetaan ihan merkittävää tutkimustyötä paitsi kansanterveyden alalla, myös muilla aloilla. Vastikään lueskelin New York Timesin tiedesivulta, kuinka kuopiolaistutkimuksen mukaan virtsalla ja tuhkalla oli saatu erinomaisia tuloksia tomaatinviljelyssä. Kyse oli tosin vain vanhan tiedon vahvistamista tieteellisesti. Kuopion seuduilla on kaskettu jo sukupolvia sitten ja aina välillä kaskenraivaajat lirauttivat tuhkakasaan. Niin anteeksi kuopiolaiset tieteentekijät, minä vain vitsailin.

Sami Ristilä Kuopiossa 13.9.2009

3. Sami Ristilän astui Hakan pelaajabussista kädessään ilmeisesti fläppitaulukaaviot siitä, kuinka joukkueen pitää ottelu pelata. Vasemmalla oli Hakan pelaajabussin kuljettaja.

Sami Ristilä, Olli Paasio Kuopiossa 13.9.2009

4. Hakan päävalmentaja Sami Ristilä ja joukkueenjohtaja Olli Paasio kentän reunalla ennen ottelua.

Joukkueet kentälle KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

5. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomarin Miikka Lähdesmäen ja avustavien erotuomareiden Hannu Solinin ja Ilpo Simosen johdolla. Kuvissa näkyy myös neljäs erotuomari Teemu Soini.

Dickson Nwakaeme, Valeri Minkenen, Patrice Ollo KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

6. Dickson Nwakaeme on ollut KuPSin nousun avainpelaaja. Hänellä on vasemmassa polvessa tukiside ja vasemmassa jalassa ilmeisesti punainen erikoistossu. Otaksuisin, että tossu ja side liittyvät johonkin vanhaan vammaan ja ne saattavat olla yksi syy, miksi hänen tasoinen pelaaja löytyy Veikkausliigasta. Euroliigojen seurat eivät ehkä halua värvätä pelaajaa, jonka pelaamiskyvystä ollaan epävarmoja. Erikoiskenkä ja polven side eivät välttämättä liity toisiinsa. Joskus esimerkiksi pelaajan jalat voivat olla eripituisia ja asiaa korjataan erikoiskengällä lyhyemmässä jalassa. Keskellä Valeri Minkenen ja oikealle Patrice Ollo.

Raphael Udah, Pele Koljonen, Mika Mäkitalo, Dickson Nwakaeme, Jhon Cagua KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

7. Erikoiskengästä ja polven siteestä huolimatta Dickson Nwakaeme ei arastellut kaksinkamppailuja. Tässä hän pysäytti yhdessä Raphael Udahin kanssa Mika Mäkitalon etenemisen. Taustalla oli Pele Koljonen ja oikealla debyyttinsä Haka-paidassa tehnyt Jhon Cagua.

Miikka Ilo, Jani Kauppila KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

8. KuPSin ensimmäinen maali syntyi, kun Dickson Nwakaeme ohitti Hakan kenttäpuoliskon puolivälissä helponnäköisesti Jani Kauppilan ja huomasi vasemmalla täysin vapaana olevan Miikka Ilon. Keskustaan ryhmittyneistä Hakan puolustajista Juuso Salonen ryntäsi katkaisemaan Ilon etenemistä, mutta tuli huijattua helposti ulos pelistä. Nwakaemea seurannut Jani Kauppila taas ei ehtinyt väliin, kun Ilo tykitti pallon oikealle ja ylös maalin kattoon.

Markus Joenmäki, Atte Hoivala, Jhon Cagua, Valeri Minkenen, Pele Koljonen, Ilja Venäläinen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

9. Ilja Venäläinen loikkasi ilmaan kun pallo pullisteli päätyverkossa pudottuaan sinne maalin katosta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Markus Joenmäki, Atte Hoivala, Jhon Cagua, Valeri Minkenen, Pele Koljonen ja Venäläinen. Oli muuten jännä nähdä kuinka Ilja Venäläisen kaltainen vanha sarjajyrä on päässyt uuden valmentajan ohjauksessa lähes uransa huippukuntoon.

Patrice Ollo, Miikka Ilo, Dickson Nwakaeme, Tero Taipale, Juho Karppinen, Raphael Udah KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

10. Maalintekijä Miikka Ilo ja syöttäjä Dickson Nwakaeme juhlivat maalia toisiaan halaten ja muut pelaajat riensivät mukaan riemuun. Pelaajat vasemmalta oikealle. Patrice Ollo, Ilo, Nwakaeme, Tero Taipale, Juho Karppinen ja Raphael Udah.

Miikka Ilo, Jani Kauppila, Mikko Innanen, Ilja Venäläinen, Tero Taipale, Janne Korhonen, Juho Karppinen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

11. Haka esitti ensimmäisellä puoliajalla railakasta hyökkäyspeliä, jossa Antti Hynysen ja Niko Ikävalkon lisäksi kunnostautui Mikko Innanen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Miikka Ilo, Jani Kauppila, Innanen, Ilja Venäläinen, Tero Taipale, Janne Korhonen ja Juho Karppinen.

Niko Ikävalko, Patrice Ollo, Juha Lahtinen, Seppo Koskinen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

12. Hakan Niko Ikävalko loukkaantui puolen tunnin pelin jälkeen sivurajan tuntumassa kamppaillessaan pallosta Patrice Ollon kanssa. FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Juha Lahtinen ja enemmistöomistaja Sedu Koskinen seurasivat tilannetta lähietäisyydeltä oikealta verkon takaa.

Niko Ikävalko, Patrice Ollo KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

13. Loukkaantuminen tapahtui ilmeisesti, kun Ikävalko kurotti palloon ja yritti tavallaan suojata sitä samalla kun yritti kääntää sitä pois Ollon ulottuvilta. Kuvasta näyttäisi kuin Ikävalkon jalkaterä on vinossa siten, että nappulakengän pohja on Ollon suuntaan. On mahdollista, että jalka yksinkertaisesti osui maahan väärässä asennossa ja polvi vääntyi sen seurauksen. Mahdollista on myös, että palloon kurkottava Ollo osui vasemmalla jalallaan Ikävalkon nappulakengän pohjaan, mutta luultavammin kuitenkin vain väännöille joustamaton keinonurmi teki Ikävalkon polvelle tepposet.

Niko Ikävalko, Patrice Ollo KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

14. Ikävalko on jo kentän pinnassa, mutta pallo on vielä ilmassa. Pallo lensi Ikävalkon kulkusuuntaan, joten Ollo ei ilmeisesti osunut palloon. Maassa ollessaan Ikävalko piti kiinni vasemmasta jalasta polven alapuolelta ja alkoi viittoa ilmaan vaihdon merkkiä.

Miikka Lähdesmäki, Juha Lahtinen, Seppo Koskinen, Erkka Heinä, Niko Ikävalko, Valeri Minkenen, Jhon Cagua KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

15. Hakan fysioterapeutti (ja huoltaja) Erkka Heinä ja paarimiehet nostivat Ikävalkoa paareille. Juha Lahtinen ja Sedu Koskinen seurasivat tilannetta taustalla.

Matkalla ensiapuun KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

16. Ikävalko siirrettiin paareilla kentän laidalle (ja sieltä ilmeisesti myöhemmin pukuhuoneen puolelle) ensiapua varten. Juha Lahtinen ja Sedu Koskinen seurasivat tilannetta edelleen tarkkaan vasemmalla.

Janne Korhonen, Jani Kauppila, Pele Koljonen, Pietari Holopainen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

17. Eri lähteissä mainitaan, että KuPSin toisen maalin syöttäjä olisi Ilja Venäläinen, mutta valokuvien mukaan näyttäisi melkein, että syöttäjä on Hakan Pietari Holopainen. Videolta olin katsovinani, että Pele Koljonen yritti vipata kantapääkikalla pallon takanaan olleelle Ilja Venäläiselle, joka jatkoi pallon maalin editse Juho Karppiselle. Mutta kuvan mukaan Koljosen ja Venäläisen välissä oli Holopainen, joka pääsi katkaisemaan kantapääkikan ja yritti syöttää pois luultavasti Mika Mäkitalolle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Jani Kauppila, Koljonen ja Holopainen.

Mikko Innanen, Mika Mäkitalo, Janne Korhonen, Jani Kauppila, Pietari Holopainen, Pele Koljonen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

18. Pietari Holopaisen poikittaissyöttö sujahtaa Mika Mäkitalon ohitse ja Holopainen itse ryntää pallon perään huomattuaan sen lähteneen väärään osoitteeseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Mäkitalo, Janne Korhonen, Jani Kauppila, Holopainen ja Pele Koljonen.

Miikka Lähdesmäki, Juuso Salonen, Juho Karppinen, Mikko Innanen, Mika Mäkitalo, Janne Korhonen, Pietari Holopainen, Jani Kauppila KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

19. Pallo meni Juho Karppiselle, joka tälläsi laukauksen voimalle suhteellisen keskelle maalia. Vasemmalta oikealle: Miikka Lähdesmäki, Juuso Salonen, Karppinen, Mikko Innanen, Mika Mäkitalo, Janne Korhonen, Pietari Holopainen ja Jani Kauppila.

Juho Karppinen, Juuso Salonen, Mikko Innanen, Pietari Holopainen, Janne Korhonen, Mika Mäkitalo, Jani Kauppila KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

20. Hakan maalivahti Janne Korhonen ei onnistunut vangitsemaan Juho Karppisen tykkiä ja pallo jatkoi matkaansa verkkoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Karppinen, Juuso Salonen, Mikko Innanen, Pietari Holopainen, Korhonen, Mika Mäkitalo ja Jani Kauppila.

Jani Kauppila, Markus Joenmäki, Juho Karppinen, Pele Koljonen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

21. KuPSin kolmannen maalin yhteydessä Hakan puolustus oli taas hiukan hajallaan. Dickson Nwakaeme laittoi pallon päätyyn Pele Koljoselle, joka jatkoi poikittaissyötön keskelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Kauppila, Markus Joenmäki, Juho Karppinen ja Koljonen.

Juuso Salonen, Antti Hynynen, Janne Korhonen, Ilja Venäläinen, Miikka Lähdesmäki KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

22. Ilja Venäläinen oli vapaana etutolpalla muiden puolustajien seikkaillessa muualla ja Juuso Salonen lähti ottamaan häntä jättäen selän takanaan Miikka Ilon täysin vapaaksi. Vasemmalta oikealle: Salonen, Antti Hynynen, Janne Korhonen, Ilja Venäläinen ja Miikka Lähdesmäki.

Janne Korhonen, Antti Hynynen, Juuso Salonen, Ilja Venäläinen, Markus Joenmäki, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Tero Taipale KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

23. Ilja Venäläinen päästikin Pele Koljosen syötön jalkansa alta eteenpäin ja Juuso Salonen joutui käännähtämään pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Antti Hynynen, Salonen, Ilja Venäläinen, Markus Joenmäki, Pietari Holopainen sekä Jani Kauppila ja ilmeisesti Tero Taipale.

Miikka Ilo, Miikka Lähdesmäki, Janne Korhonen, Juuso Salonen, Antti Hynynen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

24. Miikka Ilolla olisi maalin vasemmassa nurkassa ollut tyhjää tilaa, mutta hän sijoittikin pallon oikeaan alanurkkaan ohi peittämään ryntäneiden Janne Korhosen ja Juuso Salosen. Periaatteessa voi ajatella, että mitä enemmän palloa yrittää kääntää tulosuunnastaan pois päin, sitä suurempi on riski, että pallo kääntyykin hiukan enemmän kuin oli tarkoitus eli vasemman maalitolpan ohitse. Otaksuisin, että ammattimiehenä Ilo arvioi, että sijoitus oikeaan alakulmaan on helpompi ja tarkempi kuin sijoitus vasempaan alakulmaan. Hieno maali joka tapauksessa aina viimeistelyä myöten.

Ryhmähali KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

25. Puoliaikatauon jälkeen Hakan pelaajat pitivät uudelleen samanlaisen ryhmähalin kuin ottelun alussa. Ilja Venäläinen sen sijaan tsemppasi joukkuetovereitaan taustalla.

Jhon Cagua, Pele Koljonen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

26. Toisen puoliajan viidennellä minuutilla Jhon Cagua taklasi vauhdikkaasti mutta puhtaasti pallon pois Pele Koljosen jaloista. Erotuomari Miikka Lähdesmäki näki kuitenkin taklauksessa jonkun virheen ja näytti Cagualle keltaista korttia.

Jari Nikkilä, Antti Hynynen, Tero Taipale, Miikka Turunen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

27. Haka vaihtoi toiselle puoliajalle Juuso Salosen tilalle Jari Nikkilän ja KuPS Miikka Ilon tilalle Miikka Turusen. Etenkin Turunen toi KuPSin hyökkäykseen uutta virtaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Nikkilä, Antti Hynynen, Tero Taipale ja Turunen.

Jhon Cagua, Raphael Udah, Jani Kauppila, Atte Hoivala KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

28. KuPSin Raphael Udah nousi välillä kiusaamaan Hakan puolustusta. Hän taisi pelata oikeanpuoleista keskikenttämiestä ja taustalla oikealla taustatukena oleva Atte Hoivala oli oikea puolustaja. Hakalaiset olivat Jhon Cagua (vasemmalla) ja Jani Kauppila (oikealle).

Valeri Minkenen, Jani Kauppila, Tero Taipale, Tuomas Kuparinen, Antti Hynynen, Pietari Holopainen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

29. Nuoren Juho Karppisen tilalle toisella puoliajalla tullut Tuomas Kuparinen yritti myös läpäistä Hakan puolustusta, mutta Pietari Holopainen taisi torjua tämän yrityksen päädystä yli menneeksi ja siten kulmaksi. Pistosyötön Kupariselle antoi tietenkin Dickson Nwakaeme. Pelaajat vasemmalta oikealle: Valeri Minkenen, Jani Kauppila, Tero Taipale, Kuparinen, Antti Hynynen ja Holopainen.

Jhon Cagua, Atte Hoivala, Mikko Innanen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

30. KuPSin neljäs maali syntyi, kun Atte Hoivala antoi sivurajalta keskityksen maalin eteen. Vasemmalla Jhon Cagua ja oikealla Mikko Innanen ehtivät vain silmin seurata pallon liikkeelle lähtöä.

Ilja Venäläinen, Pietari Holopainen KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

31. Hakan keskuspuolustuksessa Pietari Holopainen valmistautui kaikessa rauhassa puskemaan Atte Hoivalan keskitystä kuin Ilja Venäläinen tuli tilanteessa takaoikealta hyvin vastaan ja ponnisti Holopaisen etupuolella ensimmäisenä palloon ja puski sen maaliin oikean pystypylvään ohitse. Takana Dickson Nwakaeme oli aivan vapaana kärkkymässä samaa keskitystä.

Jani Kauppilan maali KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

32. Hakan kavennusmaali syntyi, kun Ilja Venäläinen kaatoi lähellä KuPSin päätyrajaa Jani Kauppilan. Valeri Minkenen antoi tuomitun vapaapotkun maalinedustaruuhkaan ja Jani Kauppila käänsi sen kohti KuPSin maalia. Ville Iiskola torjui pallon eteensä ja Jani Kauppilalle liukui palloon ja käänsi paluupallon maalin kattoon. Maalin edessä Markus Joenmäkeä pidettiin kaksin käsin niin tiukasti kiinni, että tilanteesta olisi melkein voinut tuomita rangaistuspotkun, jos Kauppila ei olisi palloa maaliin saanut. Pallo meni nimittäin mennen tullen niukasti Joenmäen ohitse.

Pietari Holopainen, Dickson Nwakaeme, Jari Nikkilä KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

33. KuPSin viides maali syntyi Hakan kulmasta. Mikko Innanen antoi kulman "lyhyenä" taaksepäin ja Jhon Cagua antoi matalan keskityksen rangaistusalueelle. Raphael Udah käänsi keskityksen yhdellä kosketuksella pitkäksi palloksi lähellä keskiviivaa kärkkyvälle Dickson Nwakaemelle. Tämä harhautti vastaan tulevan Jari Nikkilän pois pelistä ja juoksi kaikessa rauhassa Hakan rangaistusalueelle, jossa sijoitti pallon vasempaan alakulmaan ohi vitosen rajalla odottaneen Janne Korhosen.

Dickson Nwakaeme show KuPS - FC Haka-ottelussa Kuopiossa 13.9.2009

34. Ottelun päätyttyä palkintopöydän tyhjentänyt Dickson Nwakaeme käväisi päädyssä tervehtimässä läheisiään. Olin ottelun aikana huomannut, että tämä naisryhmä kannusti Nwakaemen esityksiä todella innokkaasti.

Öinen piknik 13.9.2009

35. Ottelun jälkeen lähdin kävelemään Kuopion linja-autoasemalle varmistaakseni bussiyhteyden lähtöpaikan ja -ajan. Sen jälkeen suuntasin lähimpään matkalla näkemääni pitseriaan ja tilasin pitsan, mutta en pystynyt syömään sitä pitseriassa, koska kello oli jo melkein 22 ja ravintolaa oltiin sulkemassa. Mutta pitsan sain kyllä mukaan ja pistin pystyyn öisen piknikin puistonpenkillä linja-autoaseman edessä, jossa penkin alla näkyvästä kebab-pakkauksesta päätellen oli joku muukin ruokaillut samana iltana tai edellisenä. Kotimatkan aloitin Oulu-Vantaan lentokenttä-väliä matkaavassa pikavuorobussissa, jossa juttelin Normandian maihinnousupaikalle matkaavan eläkeläisseurueen jäsenen kanssa. Lahdessa vaihdoin yöllä Joensuu-Turku-väliä kulkevaan pikavuorobussiin, jossa jatkoin Hämeenlinnan rautatieasemalle. Siellä odottelin tunnin verran ennenkuin pääsin jatkamaan aamun ensimmäisellä paikallisjunalla kotiin.

Veikkausliigassa viime kaudella debytoinnut ja silloin yhden ottelun pelannut Kalle Multanen pelasi tällä kaudella ensimmäiset liigaminuuttinsa. Jhon Cagua debytoi Liigassa ja taisi olla 301. hakalainen pääsarjatasolla. Vaihtopenkillä oli mm. maalivahti Saku Pesonen ja Kalle Parviainen, joille molemmille kyse taisi olla ensimmäinen kerta kokoonpanossa liigassa tällä kaudella.

KuPSin kokoonpano: 1. Ville Iiskola (mv), 8. Tero Taipale (C), 9. Balazs Balogh, 10. Ilja Venäläinen (83. min. 23. Jussi-Pekka Savolainen), 11. Pele Koljonen, 15. Patrice Ollo, 19. Juho Karppinen (57. min. 6. Tuomas Kuparinen), 20. Miikka Ilo (46. min. 7. Miikka Turunen), 24. Atte Hoivala, 26. Dickson Nwakaeme, 28. Raphael Udah. Vaihtopelaajat: 13. Joonas Pöntinen (mv), 3. Janne Reinikainen, 4. Patrik Turunen, 27. Sequo Ikudehinby.

Varoitukset: 90. min. Pele Koljonen (ua).

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 4. Markus Joenmäki, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko (32. min. 17. Kalle Multanen), 10. Mika Mäkitalo, 11. Antti Hynynen, 19. Juuso Salonen (46. min. 18. Jari Nikkilä), 21. Pietari Holopainen, 26. Jhon Cagua, 41. Valeri Minkenen (80. min. 22. Jarno Mattila). Vaihtopelaajat: 12. Saku Pesonen (mv), 5. Kalle Parviainen, 6. Sebastian Strandvall.

Varoitukset: 50. min. Jhon Cagua, 90. min. Mika Mäkitalo.

Maalit: 1. min. Miikka Ilo (Dickson Nwakaeme) 1-0, 31. min. Juho Karppinen (Ilja Venäläinen) 2-0, 37. min. Miikka Ilo (Pele Koljonen) 3-0, 76. min. Ilja Venäläinen (Atte Hoivala) 4-0, 79. min. Jani Kauppila 4-1, 89. min. Dickson Nwakaeme (Raphael Udah) 5-1.

Erotuomarit: Miikka Lähdesmäki, Hannu Solin (I), Ilpo Simonen (II), Teemu Soini (IV). Otteludelegaattina oli Jarmo Karhunen. Yleisöä oli 1868 henkeä.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 26.10.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Blogin kirjoittaja twitterissä Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Valmentajavaihdos sekoitti Hakan] [Liigakuvat: KuPS-Haka] [KuPS hyvästeli jumbosijan tyylillä] [KuPS järjesti Hakalle selkäsaunan] [Miikka Ilo: "Hienoista syötöistä oli helppo osua"] [KuPS pieksi aneemisen Hakan Ristilän debyytissä] [Ristilä otti tappion omaan piikkiinsä] [Pekonen: "Hyvä voitto omalla pelillä"] [Su 13.9.2009 klo 18:30 KuPS - Haka Magnum Areenalla] [Haka jäi KuPS-jyrän alle] [Ikävalko selvinnee muutaman viikon huililla] [Jarkko Okkonen mielii vielä liigakentille] [Liiga, KuPS- HAKA, 13.09.09 kl.18.30, Magnum Areena] [Miksi ihmeessä Sedu Koskista hymyilytti Magnumin uumenissa?]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!