Veikkausliiga 2009: FC Honka - Haka 2-0 (0-0) [20.09.2009]

[Palaako Haka voittojen tielle?] [Onko Hakalla palikat ojennuksessa?] [Haka teki kahden vuoden sopimuksen perulaislupausten kanssa] [Peltonen ja Weckström solmivat jatkosopimukset] [Peltonen tietää Haka-ottelun merkityksen] [Schüller: Vain voitto kelpaa] [Ennakko: Haka vierailulle Tapiolaan] [Hakanpää vaatii puolustuspelin paranemista] [Värttö loppukaudeksi FC Lahteen, Bäckman Klubi 04:n riveihin]

FC Honka ja Haka kohtasivat Tapiolan urheilupuiston kentällä 20.9.2009 klo 18:30 alkaneessa ottelussa, joka oli molemmille joukkueille tärkeä. Hongalle voitto takaisi pysymisen mitalikamppailussa. Hakalle voitto oli tärkeä koska ottelu oli toinen valmentajavaihdon jälkeen ja edellinen vierasottelu Kuopioon oli päättynyt tappioon murskalukemin. Nyt tavoiteltiin vähintään tasapeliä ja voitolla joukkue olisi teoriassa mukana vielä mitalikamppailussa. Ennen ottelua Honka oli liigassa sijalla 3 ja Haka sijalla 6 vain 5 pistettä jäljessä. Hakalla oli myös ennen ottelua 9 ottelun voitoton putki ja se haluttiin saada poikki. Honka oli myös kärsinyt edellisessä kotiottelussaan tappion FC Interille joten kotijoukkueenkin puolustuspeli kaipasi tiivistämistä. Honka sai otteluun Markus Paatelaista lukuunottamatta parhaan miehistönsä.

Vuosi sitten toukokuussa Haka kärsi yhden suurimmista tappioistaan Tapiolassa. Syksyllä Honka voitti Veikkausliigan kohtaamisen 2-1 viime hetken maalilla. Seuraavana Honka tuli uudelleen Valkeakoskelle ja pudotti Hakan Suomen Cupista 0-1 -tuloksella. Kyseisessä ottelussa Hakan vaihtopenkillä istui muuten kolmikko Brian Gilmour, Abdullahi Ishaka ja Cherno Samba. Talvella Liigacupin halliottelussa Esport Areenalla Honka voitti Hakan 1-0 ja ottelussa Hakan riveissä pelasi muuan Given Singuluma. Keväällä Haka pelasi Tehtaan kentällä tasan 1-1 ja Hakan maalin teki Hongasta lainassa ollut Jani Bäckman.

Lähdin Espooseen pyöräilemällä ensin Akaan Toijalaan ja hyppäämällä klo 13 lähteneeseen paikallisjunaan. Junaa odotellessa poikkesin Toijalan torin reunalla R-kioskilla, jossa juttelin mm. erään toisen asiakkaan kanssa, joka kertoi hänen poikansa pelanneen samassa B-junioreiden joukkueessa Sami Ristilän kanssa. Hän muisteli, että joukkue oli voittanut Hakan ainoan B-junioreiden Suomen mestaruuden. Itse en muistanut asiaa varmasti, mutta Espoossa näkemäni Hakan tiedottaja Jukka Malm vahvisti, että kyse oli Hakan ainoasta B-junioreiden Suomen mestaruudesta. Hyvin asiat näköjään muistetaan Toijalassakin.

Paavo Rasilainen

1. Vieraspelissä ei Hakan vaihtopenkillä yleensä näy lääkäriä mukana, mutta tällä kertaa Hakan lääkärinä aiemmin toiminut ja myöhemminkin silloin tällöin kentän laidalla näkynyt Paavo Rasilainen oli käymässä Espoossa päin muutenkin, joten Olli Paasio oli kutsunut hänet mukaan vierasjoukkueen vaihtopenkille. Rasilaisella oli mukana muovikassi, josta löytyi uusi Hakan lippis. Ja kuinka ollakaan, sen lipassa sattui olemaan Valeri Popovitchin nimikirjoitus.

Mika Mäkitalo, Valeri Minkenen, Jarno Mattila

2. Mika Mäkitalo (vasemmalla) tuli kentälle polvensa loukanneen Jarno Mattilan tilalle. Keskellä Valeri Minkenen oli lähdössä verryttelemään. Vallu kuunteli verryttelyn aikana musiikkia ja sulloi mp3-soitinta puserontaskuun, mitä pallopoika taisi vähän ihmetellä.

Aleksandr Kokko, Jhon Cagua, Jani Kauppila, Jussi Vasara

3. Hongan ensimmäinen maali syntyi ottelun loppupuolella, kun Sampo Koskinen antoi keskityksenä upean ristipallon Hakan puolustuslinjan taakse ja Aleksandr Kokko ehti päineen ensimmäisenä keskitykseen. Jhon Cagua ei ehtinyt mukaan Kokon kyytiin.

Pietari Holopainen, Aleksandr Kokko, Jari Nikkilä

4. Hongan toinen maali syntyi, kun Jari Nikkilä lähti keskelle auttamaan Aleksandr Kokon kanssa kamppailevaan Pietari Holopaista ja laita jäi vapaaksi. Jussi Vasara nousi esteettä rangaistusalueelle ja sijoitti pallon takanurkkaan ohi Janne Korhosen. Kuvassa Vasarasta näkyy vasta kengän kärki oikeassa reunassa.

Pallo katsomoon

5. Ottelun aikana pallo lensi kerran katsomoon sen verran kovalla vauhdilla, että kukaan ei ehtinyt siepata sitä hyppysiinsä. Mutta nuoriso heittäytyi innokkaasti penkkien välissä pomppivan pallon perään ja sen haltuunotosta alkoi vimmattu painikilpailu.

Pallopaini jatkui

6. Pallosta oli taistelemassa sen verran monta tavoittelijaa, että painikilpailu ei ratkennut heti, mikä herätti katsomoissa melkoista hilpeyttä.

Voittaja löytyi

7. Ja painikilpailun voittaja löytyi! Voittajalla on selvästi aineksi maalivahdiksi! Tai sitten painimolskille.

Petteri Kari, Rasmus Schüller, Jani Kauppila, Mikko Innanen, Nicholas Otaru, Joel Perovuo, Jari Nikkilä

8. Vaikka Haka ei saanut käytännössä tilanteita Hongan maalille eikä vierasjoukkue saanut myöskään yhtään kulmapotkua, niin pari vaarallisen tuntuista tilannetta silti otteluun mahtui. Tässä Mikko Innanen pääsi laukomaan. Vasemalta oikealle: Petteri Kari, Rasmus Schüller, Jani Kauppila, Mikko Innanen, Nicholas Otaru, Joel Perovuo ja Jari Nikkilä.

Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko, Mika Mäkitalo, Ville Koskimaa, Kalle Parviainen, Antti Hynynen, Rami Hakanpää, Tuomas Peltonen

9. Innasen laukaus meni kurottelevan maalivahti Tuomas Peltosen ylitse, mutta ei osunut aivan maalipuiden sisään ja Honka selvisi hyökkäyksestä säikähdyksellä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko, Mika Mäkitalo, Ville Koskimaa, Kalle Parviainen, Antti Hynynen, Rami Hakanpää ja Tuomas Peltonen. Hakan toinen vaarallinen tilanne tuli melkein seuraavassa hyökkäyksessä. Mikko Innanen syötti vasemmalta laidalta oikealle, jossa Valeri Minkenen eteni ja keskitti takatolpan taakse rangaistusalueelle. Siellä Antti Hynynen nousi korkeimmalle, mutta pusku suuntautui oikealta maalin ohitse.

Janne Korhonen, Hermanni Vuorinen, Jhon Cagua, Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko, Markus Joenmäki

10. Hermanni Vuorinen yritti päädystä väkisin maalin eteen, mutta Jhon Cagua roikkui kiinni käsivarressa. Vasemmalta oikealle: Janne Korhonen, Vuorinen, Cagua, Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko ja Markus Joenmäki.

Janne Korhonen, Hermanni Vuorinen, Jhon Cagua, Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko, Pietari Holopainen

11. Ohipäästyäänkään Hermanni Vuorinen ei päässyt maalille vaan Jhon Cagua veti hänet käsivarresta nurin. Erotuomari Petteri Kari tuomitsi repimisestä rangaistuspotkun Hongalle. Rangaistuspotkun ampunut Vuorinen ampui kuitenkin pallon Janne Korhosen ulottuville. Vasemmalta oikealle: Korhonen, Vuorinen, Cagua, Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko ja Pietari Holopainen.

Kalle Parviainen median kourissa

12. Kalle Parviainen pelasi ensimmäisen liigaottelunsa pitkään aikaan ja mediaa kiinnosti ottelun jälkeen hänen kuulumisensa. Parviainen oli tietenkin tyytyväinen paluunsa, mutta manaili Hongan hyökkääjien vaarallisuutta, mikä oli tehnyt tyhjäksi Hakan puolustustyön.

Urheiluteippiä jalassa

13. Kalle Parviaisen oikea polvi oli teipattu aika tiukasti. Teippejä oli vedetty ristiin rastiin sillä tavalla että jalan taivuttaminen onnistui ja sen jälkeen teipit oli ilmeisesti ankkuroitu molemmista päistä vaakasuoralla teippauksella säären yläosan ja reiden alaosan ympäri.

Jani Kauppila, Sami Ristilä, Mika Lehkosuo, Aleksandr Kokko

14. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pöydän takana olivat Jani Kauppila, Sami Ristilä, Mika Lehkosuo ja Aleksandr Kokko. Oikealla oli FC Hongan media officer.

Koska seuraava Hakan ottelu Haka - IFK Marianhamina tuli jo kolmen päivän päästä, julkaisen tämän raportin tällaisenä ja täydentelen myöhemmin lisävalokuvilla... Under construction...

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen (mv), 2. Sampo Koskinen, 6. Hermanni Vuorinen, 10. Jami Puustinen (65. min. 15. Aleksandr Kokko), 11. Hannu Haarala (80. min. 7. John Weckström), 13. Ville Koskimaa, 17. Demba Savage (69. min. 14. Jussi Vasara), 19. Rami Hakanpää (C), 20. Nicholas Otaru, 21. Joel Perovuo, 28. Rasmus Schüller. Vaihtopelaajat: 12. Janne Henriksson (mv), 3. Roope Heilala, 5. Henri Aalto, 26. Jaakko Lepola.

Varoitukset: 40. min. Joel Perovuo, 63. min. Rami Hakanpää.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 3. Petri Viljanen (56. min. 5. Kalle Parviainen), 4. Markus Joenmäki, 6. Sebastian Strandvall (78. min.41. Valeri Minkenen), 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila (C), 11. Antti Hynynen, 18. Jari Nikkilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila (71. min. 10. Mika Mäkitalo), 26. Jhon Cagua. Vaihtopelaajat: 12. Saku Pesonen (mv), 13. Niko Hoikkala, 17. Kalle Multanen, 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 79. min. Valeri Minkenen.

Maalit: 82. min. Aleksandr Kokko (Sampo Koskinen) 1-0, 83. min. Jussi Vasara (Aleksandr Kokko) 2-0.

Erotuomarit: Petteri Kari, Jari Takatupa (I avustava), Jukka Honkanen (II avustava) ja Juho Luukkanen (IV). Otteludelegaattina oli Kaj Natri. Yleisöä oli 2187 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML table-rakenne muutettiin div-rakenteeksi ja kuvat laitettiin canvas-säiliöihin 11.9.2020.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Honka dominoi, Haka vikisi] [Liigakuvat: Honka - Haka] [Fc Honka - Haka Tapiolassa 20.9 kello 18.30] [Honka kaatoi Hakan] [Honka ei jättänyt Hakalle mahdollisuuksia] [Lehkosuo tyytyväinen peliesitykseen] [Hakan taistelu ei riittänyt] [Parviaisella kaksijakoiset tunnelmat] [Honka dominoi voiton Hakasta] [FC Hakan alamäki jatkui Espoon Honkaa vastaan] [Jalkapallolupaukset Schüller ja Aalto jatkavat Hongassa] [Honka vahvisti asemiaan Veikkausliigassa] [Veikkausliiga haluaa saman pallon kaikille] [Hakalle 10. perättäinen ottelu ilman voittoa] [Monien mielestä Haka kohteli kaltoin Huttusta]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!