Veikkausliiga FC Honka - FC Haka 7-0 (4-0) [15.05.2008]

[FC Haka jätti valituksen UEFA-lisenssiasiasta] [FC Honka-FC Haka - voiton avain] [Hakan Viljanen potee takareittään] [Honka Hakan seuraava haaste] [Huttunen tietää Hongan parantavan] [Turunen mukana - Lepola sivussa] [Ennakko: Hongalla näyttämisen halua]

Ennen ottelua sarjatilanne oli seuraava:

Joukkue Ottelut Voitot Tasapelit Tappiot Maaliero Pisteet
FC Inter 4 4 0 0 9 - 1 12
IFK Mariehamn 4 3 0 1 8 - 5 9
FC Lahti 4 3 0 1 5 - 3 9
HJK 4 2 2 0 8 - 1 8
TPS 4 2 1 1 6 - 6 7
FC Haka 4 1 2 1 4 - 2 5
RoPS 4 1 2 1 4 - 5 5
FC Honka 4 1 1 2 3 - 3 4
MyPa 4 1 1 2 4 - 5 4
FF Jaro 4 1 1 2 2 - 5 4
TamU 4 0 3 1 3 - 4 3
VPS 4 0 3 1 0 - 1 3
KuPS 4 0 1 3 2 - 9 1
FC KooTeePee 4 0 1 3 3 - 11 1
Hongan tavoitteet

1. FC Honka ei peittele, että tavoitteet ovat Euroopassa.

Lipunmyyntikoju

2. Hongan veikkausliigaotteluiden lipunmyynti oli järjestetty näppäräntuntuisiin kontteihin.

Ilkka Wallén ja Asko Määttänen

3. FC Hongan edustusjoukkueen toiminnasta vastaa Pallohonka Oy. Junioritoimintaa pyörittää FC Honka ry, jonka puuhamiehiä ovat Ilkka Wallén (vasemmalla) ja Asko Määttänen. Edit: Korjataan tähän väärinkäsitykseni: Ottelujen kuuluttajana toimii Juha "Sky" Taivainen, jonka äänen jopa Sky:ta seuraavat Haka-fanitkin tunnustivat (itse en ole kanavaa seurannut, joten pyydän anteeksi).

Kari Martonen

4. Entinen hakalainen Kari Martonen toimii Hongassa kakkosvalmentajana ja oli tässä hakemassa itselleen kupin kahvia ennen ottelua.

Mika Lehkosuo

5. Valmentaja Mika Lehkosuokin ilmaantui hakemaan yläkerrasta kahvikupillista.

Myyntipiste sisältä

6. Tässä vaihteeksi ottelutoimitsijoita nähtynä luukun toiselta puolen. Korjataan tästäkin allekirjoittaneen virhe: Pallohonka hoitaa lähestulkoon kaikki myyntipisteet ja niissä toimivat myyjinä Pallohongan väki, eikä RY:n talkooväki tai ainutlaatuinen Promoteam.

Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä

7. Hakan pelaajat pelaajaesittelyn aikana.

Hongan pelaajat pelaajaesittelyssä

8. Hongan pelaajat pelaajaesittelyn aikana.

Alexandr Kokko ja Cheyne Fowler

9. Ottelun hahmoksi kohonnut Alexandr Kokko tavoittelee palloa päällään, mutta se livahtaa olkapään yli taakse, josta ilmaan hypännyt Cheyne Fowler tavoittaa sen. Takana on Pietari Holopainen.

Jani Kauppila

10. Juuso Kangaskorven poissaollessa kapteeninnauhaa kantoi Jani Kauppila, joka oli keskikentällä välillä aika yksinään.

Ville Pajula

11. Ville Pajulaa on ajettu sisään vasemman puolustajan tontille, mutta ainakin Tapiolan ottelussa hän joutui Nicholas Otarun pyöritykseen. Taustalla näkyy osa Tapiolaan saapuneista Hakan kannattajista. Eturivissä seisoo Hakapeliitat-ryhmän ydinjoukko, joka ei kääntänyt kentälle selkäänsä, vaikka ottelutulos repesi Hakaa vähemmän imartelevaksi.

Nicholas Otaru

12. Nicholas Otaru oli Alexandr Kokon lisäksi ottelun avainpelaajia. Välillä Otarun luovia ratkaisuja katsellessa tulee mieleen suurpelajaa vuosien takaa: Jussi Peltonen. Jussi tosin pelasi vasemmalla laidalla, mutta tietty yllätyksellisyys Otarun pelissä on samanlaista. Ottelun toinen maali syntyi Otarun upealla tekniikalla. Hän otti rinnalla vastaan Joel Perovuon pitkän syötön, kiersi Ville Pajulan ja tykitti oikealla jalalla Alexander Dovbnyan yli maalin kattoon. Maali oli myös Otarun ensimmäinen oikealla jalalla tehty tällä kaudella. Aiemmat maalit hän on tehnyt vasurilla.

Alexander Dovbnya, John Weckström, Hermanni Vuorinen, Jani Kauppila ja Pietari Holopainen

13. Hongan keskikentällä John Weckström raatoi ja rakensi. Tällä kertaa työ palkittiin myös ottelun kuudennella maalilla. Muut pelaajat vasemmalta: Alexander Dovbnya, Hermanni Vuorinen, Jani Kauppila ja Pietari Holopainen.

Hannu Patronen, Toni Lehtinen ja Hannu Haarala

14. Toni Lehtisen tehokkuutta maalitilanteista on kritisoitu, mutta Tapiolan ottelussa hän väläytteli pari kertaa. Tässä on kerroista toinen: hyvin suojaava Toni ottaa korkean syötön vastaan reisikuoletuksella.

Hannu Patronen, Toni Lehtinen ja Hannu Haarala

15. Saman tien reisipomposta Toni pyörähtää ympäri ja tykittää ilmasta volleyna. Hakan kannalta valitettavaa on kuitenkin, että Tomi Maanoja Hongan maalissa liimaa laukauksen. Vasemmalla on Hongan Hannu Patronen ja oikealla Hannu Haarala.

Hermanni Vuorinen vauhdissa

16. Ottelun ensimmäinen maali syntyi Hermanni Vuorisen esityöstä. Vuorinen teki itse ottelun kolmannen maalin rangaistuspotkusta, joka tuomittiin, kun Kalle Parviainen veti hänet kädellään nurin rangaistusalueella. Seuraavan päivän arvioissa joku lehtimies taisi kritisoida Vuorista ihmettelemällä sitä, että Honka voittaa seitsemällä maalilla, mutta aiempi maalitykki Vuorinen tekee vain yhden maalin ja senkin rankkarista. Toimittajalta taisi unohtua, että Hermanni pelasi vain ensimmäisen puoliajan (sattuuhan näitä muistamattomuuksia välillä itse kullekin).

Alexandr Kokko, Jari Nikkilä, Jani Kauppila, Tero Koskela, Valeri Popovits, Cheyne Fowler, Kalle Parviainen ja Pietari Holopainen

17. Hermanni Vuorinen syötti takatolpalle, jossa Hakan Jari Nikkilä myöhästyi katkoyrityksessään ja Alexandr Kokko pääsi tuikkaamaan maalin läheltä. Muut pelaajat Jani Kauppila, Tero Koskela, Valeri Popovits, Cheyne Fowler, Kalle Parviainen ja Pietari Holopainen.

Mikko Innanen ja Hannu Patronen

18. Mikko Innanen tuli jalkaansa ontuneen Ville Pajulan tilalle ennenkuin ottelusta oli ehtinyt kulua puoli tuntia. Tässä Hannu Patronen vie palloa.

Hongalla on unelma

19. Puoliajalla huomasin ensimmäisen kerran Hongan toimiston takaseinällä riippuvan julisteen. Teema on sama kuin ensimmäisen kuvan katsomolakanassa.

Tomi Maanoja

20. Kun gladiaattorin paluu areenalle tulee mieleen Hongan maalivahti Tomi Maanojan paluusta pukuhuoneesta takaisin kentälle. Taustalla ottelun erotuomarit odottelevat muita pelaajia pukukopeista.

John Weckström, Tero Koskela ja Rami Hakanpää

21. John Weckström, Tero Koskela ja Rami Hakanpää olivat ottelussa Hongan työjuhtia.

Alexandr Kokon tuuletus

22. Alexandr Kokko tuuletti kolmatta maaliaan ja hattutemppua riisumalla paidan, vaikka tiesi varmasti, että siitä on seurauksena varoitus. Paidan riisumisesta huomasi ainakin kaksi asiaa. Hongan pelaajilla ei ole ainakaan vielä ollut aikaa paistatella rannoilla ilman paitaa ja Kokon rasvaprosentti näkyy olevan vielä turhan suuri. Mihin hän maalin edessä pystyykään sitten kun alkaa muistuttaa hyvin treenattua urheilijaa. Vastikään Hongasta Ruotsiin siirtynyt Janne Saarinen totesi eräässä haastattelussa, että hän huomasi vasta ensimmäisen kerran ulkomaille siirtyessään, että lihaskunto oli liian heikko, mikä altisti kovassa rasituksessa vammoille. Kokon kolmas maali syntyi, kun Jami Puustinen niputti Jari Nikkilän ja Pietari Holopaisen nippuun ja syötti oikealle Kalle Parviaisen vapaaksi jättämälle Alexander Kokolle, joka sijoitti vasurillaan tarkan laukauksen maaliin.

Nicholas Otaru, Jami Puustinen, Kalle Parviainen

23. John Weckströmin maali syntyi Jami Puustisen komean puskun jälkeen. Pusku kimposi takaisin (Dovbnyan torjunnasta tai maalipuista, en ehtinyt nähdä) ja Weckström pääsi tälläämään paluupallosta. Taustalla oleva Nicholas Otaru taisi antaa keskityksen Puustisen puskuun.

Kalle Parviainen, Jami Puustinen ja Jani Kauppila

24. Kalle Parviainen ja kaikkialle ehtinyt Jami Puustinen kamppailevat pallosta. Taustalla on Jani Kauppila.

Alexandr Kokko ja jääpussi

25. Alexandr Kokko sai ilmeisesti olkapäähänsä jonkun tärskyn, koska kaipasi kentältä poistumisen jälkeen kylmähaudepussia, jonka huoltoporras teippasi kiinni olkapäähän.

Tero Koskela

26. Tero Koskelan tyylinäyte.

Jari Nikkilä, Cheyne Fowler ja Tero Koskela

27. Jari Nikkilä, Cheyne Fowler ja Tero Koskela pallokamppailussa.

Jari Nikkilä, Cheyne Fowler, Tero Koskela, Tomi Maanoja ja Rami Hakanpää

28. Jari Nikkilän venyminen ei riittänyt, kuten ei oikein koko ottelussakaan. Taustalla tilannetta tarkkailee Tomi Maanoja ja ilmeisesti Rami Hakanpää.

Pietari Holopainen, Alexander Dovbnya ja Jami Puustinen

29. Jami Puustinenkin sai aherruksestaan palkkion tekemällä ottelun viimeisen maalin. Aiemmin hän oli jo kolistellut muistaakseni pystypuuta. Pietari Holopainen yritti leikata vauhdilla oikealta eteen, mutta Puustinen pelasi hänet ulos hienolla harhautuksella ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

FC Honka - FC Haka 15.5.2008 lopputulos

30. Lopputulos oli tyly. Kun kävelin pois kentältä, päätykatsomoiden välissä joku nuori jalkapallofani ikuisti juuri pokkarikamerallaan tulostaulun lukemia muistoksi itselleen.

Loppukättelyt

31. Loppukättelyiden aikaan Mikko Manninen oli vielä hetki sitten apean näköinen, kuten muutkin hakalaiset. Mutta Tero Koskelan kohdalle ehdittyään hän puhkesi hymyyn. Luultavasti hymyily ei kuitenkaan johtunut Koskelasta vaan siitä, että kuuluttaja oli juuri kertonut Mannisen saavan palkinnon parhaana hakalaisena.

Sebastian Strandvall

32. Myös Sebastian Strandvall osasi löytää jo ottelun jälkeisessä haastattelussa jotain hymyilyn aihetta. Sebastian taisi muistaa jonkun ulkomaisen ottelun, joka oli päättynyt samoihin lukemiin. Muistiinpanoja kirjoittava toimittaja taisi olla HBL:stä. Ennen lehdistötilaisuutta paikalla olevat lehdistön edustajat keskustelivat keskenään. Jotkut olivat ottelun aikana soittaneet kansainvälisiä vedonlyöntitoimistoja käyttäville tuttavilleen ja kuulleet, että FC Hongan ja FC Hakan välisen ottelun pelivaihdossa ei ollut missään ollut mitään poikkeavaa. Kun Veikkauksen tulosvedossakaan ei kukaan saanut oikeaa tulosta, niin ainesta mihinkään vedonlyöntiskandaaliin ei löytynyt. Kun Haka ei myöskään hävinnyt 8:lla maalilla, niin varsinaista skandaalia ei voinut rakentaa. Seitsemän maalin tappioita oli tullut ennenkin.

Jouko Pakarinen

33. Ennen lehdistötilaisuutta yläkerran toimistoon kiipesi vähin äänin Pallohonka Oy:n toimitusjohtaja Jouko Pakarinen (vasemmalla).

Jani Kauppila, Olli Huttunen, Mika Lehkosuo ja Aleksandr Kokko

34. Lehdistötilaisuudessa kuultavina olivat Jani Kauppila, Olli Huttunen, Mika Lehkosuo ja Aleksandr Kokko. Omalla tavallaan lehdistötilaisuus oli hiukan poikkeuksellinen. Monesti vierasjoukkueella on kiire kotimatkalle. Joukkue on saattanut varata lähistöltä ruokailun tiettyyn kellonaikaan ja matkaajilla on kiire paikalle, että ruoka ei pääse jäähtymään. Mutta tällä kerralla Hakan (eikä myöskään Hongan) valmentajalla ei ollut mitään kiirettä. He halusivat, että ottelu puidaan rauhassa lävitse niin, ettei synny mitään turhia huhuja poikkeuksellisen ottelutuloksen johdosta. Myös Hakan pelaajien esitys kentällä oli sitä luokkaa, että valmentajasta saattoi olla hyvä, jos joukkue sai (vähän kuin rangaistukseksi) kiltisti odotella tässä tilanteessa.

FC Hongan kokoonpano: 4. Ville Jalasto, 6. Hermanni Vuorinen (46. min. 10. Jami Puustinen), 7. Tero Koskela, 8. Hannu Patronen, 11. Hannu Haarala, 12. Tomi Maanoja, 13. John Weckström (67. min. 25. Tapio Heikkilä), 15. Alexandr Kokko (61. min. 16. Jani Bäckman), 19. Rami Hakanpää, 20. Nicholas Otaru, 21. Joel Perovuo. Vaihtomiehet: 1. Tuomas Peltonen, 5. Henri Aalto, 14. Jussi Vasara, 22. Tuomo Turunen.

FC Haka:n kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 5. Ville Pajula (29. min. 7. Mikko Innanen), 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen, 10. Kalle Parviainen (65. min. 22. Jarno Mattila), 11. Toni Lehtinen, 14. Valeri Popovits (46. min. 6. Sebastian Strandvall), 18. Jari Nikkilä, 20. Cheyne Fowler, 21. Pietari Holopainen. Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 2. Juuso Kangaskorpi, 13. Niko Hoikkala, 15. Janne Mahlakaarto, 17. Kalle Multanen.

Varoitukset: Aleksandr Kokko 52. min.

Maalit: 14. min. Aleksandr Kokko (Nicholas Otaru), 23. min. Nicholas Otaru, 29. min. Hermanni Vuorinen rp, 45+1 min. Aleksandr Kokko, 51. min. Aleksandr Kokko, 54. min. John Weckström, 75. min. Jami Puustinen.

Yleisöä 3051 henkeä. Ottelun erotuomari oli Heikki Pajunen ja avustavat tuomarit Mikko Alakare ja Jan-Peter Aravirta. Neljäs erotuomari oli Mikko Kristian Leino. Hongan Tapio Heikkilälle ottelu oli Veikkausliigadebyytti.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Aleksandr Kokko totesi alkuun, että saatiin hyviä maalipaikkoja. Kokko ei maaleista huolimatta pitänyt pelipaikkaansa itsestäänselvyytenä. Hän kiitteli valmentajaa, että luottamusta ja peliaikaa oli tullut ja toivoi, että näin olisi jatkossakin.

FC Hakan kapteeni Jani Kauppila ihmetteli, että mitä meni vikaan. "Kaverit (vastustaja) ajoivat kovalla prosentilla maaleja, ei kannata esittää selityksiä. Pitää nollata pois tämä peli. Onneksi sunnuntaina tulee yksi peli".

Myös FC Hakan valmentaja Olli Huttunen totesi, ettei kannata hirveesti selitellä. "Hiljaiseksi tämä tulos vetää. Meillä ei onnistunut mitään, vastustajalle onnistui kaikki. Puolustus oli aivan tuuliajolla. Puolustuksessa oli vain yksi pelaaja normaalilla pelipaikalla. Toinen oli itselle vieraammalla pelipaikalla ja kaksi puolustajaa oli uusia. Väsyneet jalat Parviaisella. Alakerrassa tehtiin virheitä, mutta tehtiin niitä myös keskikentällä ja hyökkäyksessä. Plussana oli, että hävittiin vain kolme pistettä".

Huttunen selitteli myös joukkueen kokoonpanoa: "Viljasen takareisi kipeytyi edellisen ottelun puolivälissä. Juuso Kangaskorpi ei ollut myöskään palautunut edellisestä pelistä ja istui ottelun penkillä. Juuso on pelannut tähän mennessä kaikki minuutit. Nyt Nikkilä laitettiin tilalle. Myös Pajula sai näytön paikan. Tiukkaa tämä tekee, mutta jos alakerta saadaan kasaan, niin pelin pitäisi sujua paremmin. Parviainen ja Vallu Popovits vaihdettiin kentältä hyvissä ajoin, jotta jaksavat paremmin seuraavassa pelissä. Jatkossa Juuso tuo johtajuutta ja Viljanen nopeutta. Nuori maalivahti pelaa välillä loistavasti, kuten TamU:a vastaan, mutta toisina päivinä ei onnistu mikään. Jarkko Okkosta odotetaan alakertaan. Sunnuntaina on vastassa MyPa".

FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuota ilahdutti näyttää tällainen peli kotiyleisölle. "Kummallinen päivä tänään. Tuntui, kuin kaikki meni sisään ja lukemat olivat sen mukaiset. Ei ole helppo jatkaa sunnuntaita kohden koska aika kovalla prosentilla tehtiin hyökkäyksistä maaleja. Hyökättiin terävästi ja järkevästi. On puhuttu, että täytyy tehdä paljon työtä ja ennen kaikkea tarvitaan pallottoman pelaajan liikkumista. Menestys on otettava työn kautta. Siten pelistä tulee helpompaa ja rennompaa. Tänään sai hymyillä ja varmaan hymyilyttää vielä huomenna aamullakin. Omista pelaajista Tuomo Turunen sai pahan puujalan TPS-pelissä ja se vaivasi vielä vähän. Vamman uusiutumisessa on omat riskinsä ja siksi Turunen oli vaihtopenkillä".

[Ottelutiedot] [Hakan suurin tappio maalin päässä] [Boris Kokko viihdytti yleisöä] [Lehkosuo iloitsi tehokkuudesta] [Honka jyräsi Hakan] [Raportti: Hongan maalihanat auki Hakan kustannuksella] [Honka jyräsi Hakan nurmen pintaan]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!