Veikkausliiga 2009: Haka - FC Honka 1-1 (0-1) [04.05.2009]

[mobile]

[Ja Hongan vahvuudet ovat?] [Perovuo näkee pelin kehittyneen] [Ennakko: Honka Hakan kaatoon tv-pelissä] [Honka Tehtikselle Vuorisen johdolla] [Algerialaishyökkääjä Hakan testiin]

Demba Savage, Sebastian Strandvall, Mika Mäkitalo

1. Gambialaislähtöinen Demba Savage pelasi Hongan oikealla laidalla erinomaisesti. Tässä Sebastian Strandvall myöhästyi katkossa. Takana oikealla oli Mika Mäkitalo.

Sebastian Strandvall, Joel Perovuo, Antti Hynynen, Jussi Vasara, Diego Corpache, Jani Kauppila

2. Ottelun ensimmäisen maalin 15 minuutin kohdalla laukoi Joel Perovuo vasurillaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sebastian Strandvall, Perovuo, Antti Hynynen, Jussi Vasara, Diego Corpache ja Jani Kauppila.

Petri Viljanen, Hermanni Vuorinen, Pietari Holopainen, Nicholas Otaru, Janne Korhonen

3. Pallo lähti kohden maali matalana laakana ja pelaajat pystyivät vain katsomaan sen perään. Oikealla näkyi heittäytymistä yrittävän Janne Korhosen käsi. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petri Viljanen, Hermanni Vuorinen, Pietari Holopainen, Nicholas Otaru ja Korhonen.

Nicholas Otaru, Janne Korhonen

4. Janne Korhonen pystyi vain katseella seuraamaan, kun pallo pullisteli maalissa sivuverkkoa. Takana oli Nicholas Otaru.

Jani Kauppila, Pietari Holopainen, Diego Corpache, Mikko Innanen, Petri Vijanen

5. Hongan pelaajat juhlivat taustalla, mutta Hakan pelaajista sekä Jani Kauppila että Petri Viljanen näyttivät katsovan palloa ihan kuin se olisi pallon syy, että se meni maaliin. Muuta Hakan pelaajat olivat Pietari Holopainen, Diego Corpache ja Mikko Innanen.

Nicholas Otaru, Niko Ikävalko, Joel Perovuo, Rami Hakanpää

6. Loukaantumisesta kuntoutunut Niko Ikävalko oli päässyt Hakan avaukseen, mutta ei vielä saanut maalitiliään auki. Pelaajat vasemmalta oikealle: Nicholas Otaru, Ikävalko, Joel Perovuo ja Rami Hakanpää.

Nicholas Otaru, Jarno Mattila, Rami Hakanpää, Tuomas Peltonen

7. Jarno Mattila rynni Hongan maalilla saaden Rami Hakanpään ja Tuomas Peltosen miettimään, että kumpi onnistuu piilottamaan pallon istumalla sen päälle. ;-) Pallo oli Hakanpään nilkan alla. Vasemmalla oli Nicholas Otaru.

Jani Bäckmanin puskumaali

8. Haka tasoitti pelin, kun Jani Bäckman pääsi puskemaan maalinedustaruuhkasta Sebastian Strandvallin antaman kulmapotkun suunnilleen saamaan paikkaan kuin ensimmäisellä puoliajalla tehtiin Hongan maalikin. Pallo taisi pompata maasta maaliviivan edestä verkkoon.

Jari Nikkilä, Aleksandr Kokko

9. Jari Nikkilä sai tästä tilanteesta Aleksandr Kokkoa vastaan keltaisen kortin. Kuvasta näyttää, kuin Nikkilä syöksyi palloon, mutta tuomari ilmeisesti katsoi, että hän tuli tilanteeseen jalkapohjat edellä. Tamperelaisessa Aamulehdessä Matti Pitko muuten vitsaili seuraavana päivänä, että työväenluokkaisesta TPV:stä lähtöisin oleva Nikkilä on Valkeakoskella vielä niitä harvoja, jotka tekevät työtään rukkaset kädessä.

Hongan pelaajat ja fanit

10. Hongan pelaajat suuntasivat ottelun jälkeen kohti vieraskannattajakatsomoa kiittelemään Valkeakoskelle saapuneita Honka-faneja kannatuksesta.

Hakan pelaajat ja fanit

11. Myös Hakan pelaajat suuntasivat ottelun jälkeen kohti omaa fanikatsomoa kiittelemään kannatuksesta.

Haka pääsi toukokuun ensimmäiseen otteluunsa pisteen johdossa Honkaa vastaan. Haka oli kerännyt kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Hongalla pisteitä oli vain viisi yhdestä voitosta ja kahdesta tasapelistä. Maalipörssissä Hongan Hermanni Vuorinen oli johdossa kuudella maalilla, joista neljä oli syntynyt voitto-ottelussa Vaasassa. Hakan Pietari Holopainen oli tehnyt yhden maalin jokaisessa ottelussa ja oli maalipörssissä jaetulla toisella tilalla.

Ottelu oli muhkuraisella nurmella kaksijakoinen. Honka hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta toisella Hakalla dominoi. Haka yritti toisinaan maalia näppärillä syöttöyhdistelmillä ja paitsioansaakin yritettiin purkaa tutulla konstilla, jossa yksi pelaaja jätettiin hämäyksenä paitsioon samalla kun toinen yritti toisaalla lävitse pistopallolla. Hakan maalin teki Hongasta lainattu Jani Bäckman. Jos Bäckman palaa kesällä takaisin Honkaan, niin saattaa tulla eteen tilanne, jossa hän ei pääse juhlimaan mestaruutta yhden tai kahden puuttuvan pisteen vuoksi. Silloin Bäckmanin maalilla "oman" seuran verkkoon on merkitystä.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 3. Petri Viljanen (54. min. 22. Jarno Mattila), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko (71. min. 16. Jani Bäckman), 10. Mika Mäkitalo, 11. Antti Hynynen, 18. Jari Nikkilä, 21. Pietari Holopainen. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv), 13. Niko Hoikkala, 14. Valeri Minkenen, 15. Nicolas Kivistö, 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 88. min. Jari Nikkilä.

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 2. Sampo Koskinen, 3. Roope Heilala, 6. Hermanni Vuorinen (75. min. 10. Jami Puustinen), 7. John Weckström (59. min. 15. Aleksandr Kokko), 14. Jussi Vasara, 17. Demba Savage, 19. Rami Hakanpää, 20. Nicholas Otaru, 21. Joel Perovuo. Vaihtopelaajat: 12. Janne Henriksson (mv), 5. Henri Aalto, 11. Hannu Haarala, 28. Rasmus Schüller.

Varoitukset: .

Maalit: 15. min. Joel Perovuo 0-1, 78. min. Jani Bäckman (Sebastian Strandvall) 1-1.

Erotuomarit: Toni Pohjoismäki, Jouko Ikonen (I avustava), Marco Johansson (II avustava) ja Toni Ollikainen (IV). Otteluohjelmissa ja alla linkitetyissä ottelupöytäkirjoissa erotuomariksi oli merkitty Tony Asumaa, mutta kyllä hän minusta näytti enemmän Toni Pohjoismäeltä, kuten kuuluttajakin taisi mainita erotuomareiden ja pelaajien saapuessa kentälle. Yleisöä oli 1166 henkeä. Iltalehden leijonista Jani Bäckman sai kolme jellonaa, Joel Perovuo kaksi ja Diego Corpache yhden. Pohjolan ottelun Vakuuttaja oli Demba Savage.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Jani Bäckman pelasti Hakan] [Argentiinalaispakki Ruiz koesopimuksella Hakaan] [Gabriel Ruiz] [Holopainen mukana Veikkausliigan kuukauden joukkueessa] [Vuorinen Veikkausliigan kuukauden pelaaja] [Toisen puoliajan kiri toi Hakalle tasapelin] [Raportti: Honka ja Haka tasasivat pisteet] [4.5.2009 Veikkausliiga: FC Haka - FC Honka] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Lehdistötilaisuus Haka-Honka] [Ottelukooste Haka-Honka]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!