Veikkausliiga 2009: Haka - TPS 0-3 (0-1) [13.07.2009]

[Heinikangas innokkaana Hakan kimppuun] [Hakan erikoistilanteet kantaneet joukkuetta] [Popovits Haka-TPS -ottelun legenda] [Huttusella lääkkeet Mannisen varalle] [Haka - TPS taustaa] [Haka jäädyttää tänään Popovitsin pelinumeron] [Kaatuuko TPS toistamiseen tällä kaudella?] [Kuka on TPS:n vaarallisin pelaaja?] [Otteluennakko Haka-TPS]

Haka oli kevätkierroksella onnistunut voittamaan TPS:n Turussa ja sai nyt joukkueen vastaansa Veikkausliigan 14. kierroksella. Kolmentoista ottelun jälkeen Haka oli liigan kärjessä 27 pisteellä. TPS oli kolmantena 23 pisteellä. Hakan kannalta mielenkiintoisin pelaaja oli tietysti Mikko Manninen, joka vielä viime kaudella pelasi Hakassa. Aiemmin Haka-paitaa olivat kantaneet myös Iiro Aalto ja Mikko Paatelainen. Valkeakoskella syntynyt Paatelainen ei tainnut kuitenkaan pelata Hakassa miesten otteluja vaikka juniorina tuli menestystä. Sekä Aalto että Paatelainen tekivät debyyttinsa Veikkausliigassa vuonna 2001; Aalto Hakassa ja Paatelainen Atlantis FC:ssä.

Seppo "Sedu" Koskinen, Juhani Peltonen, Valeri Popovitch, Karri Kekkonen

1. Ennen ottelua Tehtaan kentällä jäädytettiin Valeri Popovitchin pelinumero 14, jonka kunniaksi Popovitchin pelipaita ripustetaan kentällä näytteille. Tulevaisuudessa pelinumerolle löytyy käyttöä vain, jos Hakajunioreista nousee edustusjoukkueeseen Popovitch-niminen pelaaja. Jäädytyshetkellä Valeri Popovitch edusti HJK:ta. Vasemmalla FC Haka Oy:n pääomistaja "Sedu" Koskinen onnittelee Popovitchia. Heidän välissään on Haka-legenda Jussi Peltonen ja oikealla Hakan toiminnanjohtaja Karri Kekkonen.

Juha Lahtinen, Seppo "Sedu" Koskinen, Juhani Peltonen, Valeri Popovitch, Karri Kekkonen

2. Myös FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Juha Lahtinen onnitteli Vallu Popovitchiä. Taustalla "Sedu" Koskinen ja Jussi Peltonen. Oikealla edelleen Karri Kekkonen.

Simo Ruokonen, Kaj Natri, Pekka Järvinen, Henry Rantaniemi

3. Ennen Popovitchin pelinumeron jäädyttämistä toinen palkitseminen, jossa Haka halusi muistaa entistä huippuerotuomaria ja nykyään Suomen Palloliiton Turun piirin erotuomarivaliokunnan puheenjohtajana toimivaa Simo Ruokosta pelipaidalla, jonka selkämyksessä oli nimi Ruokonen ja pelinumerona taisi olla 111 (jos en nähnyt väärin), mikä oli kai Ruokosen tuomitsemien otteluiden lukumäärä. Kuvassa Ruokonen kiipesi köyden yli lehdistölle varatulta alueelta tervehtimään Valeri Popovitchiä. Vasemmalla on entinen huippuerotuomari Kaj Natri, josta olen tainnut aiemmin mainita, että hän toimi allekirjoittaneen kesävänskänä Laskuvarjojääkärikoulussa kauan sitten. Vaalea-asuinen herra on Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen, joka on myös toiminut erotuomarina ja erotuomaritarkkailijana eli otteludelegaattina, kuten titteli nykyään kuuluu. Järvisen takana on Valkeakosken Sanomien valokuvaaja Henry Rantaniemi, joka on muuten Järvisen henkilökohtainen varamies kaupunginhallituksessa.

Maskotin kättely

4. TPS:n kapteeni Jarno Heinikangas aloitti kättelyt tervehtimällä erotuomareiden jälkeen ensimmäisenä ottelumaskottia. Seuraavina olivat maalivahti Jukka Lehtovaara, Jaakko Nyberg, Mikko Paatelainen, Sami Rähmönen, Kasper Hämäläinen, Chris Cleaver, Babatunde Wusu, Mikko Manninen ja kuvan oikeassa laidassa taitaa olla entinen Haka-pelaaja Iiro Aalto.

Vierasfanit

5. Ottelun alussa vierasfanikatsomossakin näkyi ihan mukavasti väkeä, vaikka osa oli jo ehtinyt yläpuolella olevalle "terassille". Kättelyjonossa TPS-pelaajista viimeisenä on Wayne Brown.

Ykkösnyrkki

6. En ole aikaisemmin huomannutkaan, että TPS:n pelaajien kerääntyessä ryhmähaliin ei ole epäilystäkään, kuka on joukkueen ykkösnyrkki.

Ryhmähalit

7. Molemmat joukkueet kumartuivat ryhmähaliin, mutta Hakan pelaajien halikumarrus näytti olevan hiukan syvempi. Taustalla Hakapeliitat-katsomossa oli koskilaiskannattajia ihan mukavasti.

Jarno Mattila, Diego Corpache, Chris Cleaver, Antti Hynynen, Jarno Heinikangas, Pietari Holopainen, Mikko Paatelainen, Markus Joenmäki, Babatunde Wusu

8. Erikoistilanteissa Hakan maalilla käytiin alusta alkaen tiukkaa pallokamppailua. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarno Mattila, Diego Corpache, Chris Cleaver, Antti Hynynen, Jarno Heinikangas, Pietari Holopainen, Mikko Paatelainen, Markus Joenmäki ja Babatunde Wusu.

Mikko Manninen, Mikko Innanen

9. Mikko Manninen yritti kiemurrella Mikko Innasen ohitse laidalla, mutta tällä kertaa Innanen otti pallon pois helposti. Sen jälkeen itse asiassa näytti, kuin Manninen alkoi pelata huomattavasti suoraviivaisemmin ja jätti ylimääräiset kiemurat pois.

Kasper Hämäläinen, Jani Kauppila, Chris Cleaver

10. Jani Kauppila saksitaklasi palloa hyvin suojaavaa Kasper Hämäläistä. Oikealla oli Chris Cleaver.

Wayne Brown, Iiro Aalto, Babatunde Wusu, Jani Kauppila, Markus Joenmäki

11. Babatunde Wusu laukoo ottelun ensimmäisen maalin. Vasemmalla on Wayne Brown, taustalla Iiro Aalto ja oikealla pallon perään tähyävät Jani Kauppila ja Markus Joenmäki.

Mikko Paatelainen, Wayne Brown, Babatunde Wusu

12. Babatunde Wusu (oikealla) juhli ottelun ensimmäistä maalia. Juhlintaan rientävät mukaan Mikko Paatelainen ja Wayne Brown.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen, Mikko Paatelainen, Pietari Holopainen

13. Babatunde Wusu pelasi tilanteita loppuun asti ja tässä hän työntää jalkansa niin pitkälle, että Hakan maalivahti Janne Korhosella on hiukan tuskainen ilme kasvoilla. Mikko Paatelainen ja Pietari Holopainen ovat hyvin tilanteessa mukana.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen

14. Wusu ja Korhonen kiertyvät pallon ympärille sykkyrään, mutta edes se ei saa Korhosta irrottamaan otettaan pallosta.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen

15. Babatunde Wusu selvisi kaksinkamppailusta irti ensimmäisenä, mutta kylkeensä tällin saanut Korhonen jäi ilmeisesti hetkeksi haukkomaan ilmaa paikalleen.

Babatunde Wusu, Janne Korhonen

16. Wusu pyytelee anteeksi ryntäilyään. Tilanne ei ehkä ollut niin paha kuin näyttää, sillä normaalisti omat pelaajat ovat ärhäköinä maalivahtinsa ympärillä, jos näytti siltä, että vastustaja kolhi häntä tahallaan.

17. Mika Mäkitalo yritti riistää pallon pois Wayne Brownilta, mutta my¨hästyi. Tilannetta seuraavat vasemmalta lukien Jarno Mattila, Jaakko Nyberg, Chris Cleaver ja Markus Joenmäki.

Mika Mäkitalo, Mikko Paatelainen, Wayne Brown, Pietari Holopainen, Erkka Heinä, Gabriel Ruiz

18. Wayne Brown edelleen tiukassa tilanteessa. Tällä kertaa ahdistelijana on Pietari Holopainen. Vasemmalla Mika Mäkitalo. Mikko Paatelainen seuraa taustalla. Hakan vaihtopenkillä ovat ainakin Erkka Heinä ja Gabriel Ruiz, jotka varmaan keskustelivat ottelun aikana, kun muistini mukaan Heinä taitaa espanjan kielen.

TPS-fanit

19. Vierasfanikatsomossa oli TPS:n tavallisia kannattajia ja ultrakannattajien (?) Sissiryhmä.

Haka-fanit

20. Haka-fanit kannustivat joukkuettaan koko ottelun ajan.

Markus Joenmäki, Mikko Paatelainen, Diego Corpache, Pietari Holopainen

21. Mikko Paatelainen taisteli rangaistusalueen rajalla pallosta Diego Corpachen kanssa. Diegon onnistui toimittamaan pallon pois kauemmaksi.

TV-kuvaaja

22. Kirkkaassa auringonpaisteessa tv-kuvaajat eivät oikein nähneet kuvaruutujaan ja tämäkin kuvaaja oli piiloutunut hupparin pimeyteen tutkimaan kameran ruutua.

Tero Nieminen, Wayne Brown, Mika Mäkitalo, Antti Nieminen

23. Wayne Brown kiirehti antamaan vapaapotkun ilmeisesti ennen kuin erotuomari Tero Nieminen oli antanut siihen luvan. Nieminen kaivoi keltaisen kortin ja vilkuili myös vaihtopenkin suuntaan, jossa TPS:n päävalmentaja Pasi Rautiainen kävi todella kuumana. Hakan muurimiehet Mika Mäkitalo ja Antti Hynynen vilkaisevat toisiaan, mutta pokeri-ilme pitää.

Mika Mäkitalo, Mikko Manninen, Babatunde Wusu

24. Mikko Manninen rynni rangaistusalueella Mika Mäkitalon varjostaessa. Taustalla tähyilee Babatunde Wusu.

Saksalaislehtimiehet

25. Ennen ottelua pressitiloissa pyöri kaksi miestä, jotka kysyttäessä kertoivat olevansa Saksasta. En kysynyt asiasta sen enempää, mutta heillä saattoi olla jotain tekemistä Sebastian Strandvallin äskettäisen Saksan-vierailun kanssa.

Mikko Paatelainen, Sebastian Strandvall, Iiro Aalto, Janne Korhonen

26. Toisella puoliajalla TPS teki kaksi maalia ja tässä taisi syntyä toinen, jonka tekijä oli Mikko Paatelainen. Tässä raportissa on aina vuoteen 2020 asti mainittu, että Babatunde Wusu olisi tehnyt myös TPS:n toisen maalin, mutta MTV Uutisten raportin mukaan tekijä oli Paatelainen ja syöttäjä Mikko Manninen. Anteeksi virheeni. Sebastian Strandvall, Iiro Aalto ja Janne Korhonen seurasivat maalitilannetta sivummalta.

Mikko Paatelainen, Babatunde Wusu, Kasper Hämäläinen

27. TPS:n pelaajat Mikko Paatelainen, Babatunde Wusu ja Kasper Hämäläinen kiittelevät ottelun jälkeen omia kannattajiaan vierasfanikatsomon edessä.

Ottelu oli kahden legendaarisen Veikkausliigavalmentajan Olli "Oka" Huttusen ja Pasi Rautiaisen kohtaaminen. TPS voitti ilmeisesti materiaalinsa ansiosta. Joukkueessa oli useita myöhemmin komean futisuran tehneitä pelaajia. Joukkueella taisi olla myös pituusylivoima. Haka pelasi kaiken lisäksi yllättävän huonosti etenkin ottelun alkupuolen. Babatunde Wusu aiheutti kookkaana pelaajana paniikkia Haka-puolustuksessa, mutta vaihdettiin ilmeisesti varmuuden vuoksi toisella puoliajalla kentältä varoituksen jälkeen.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 4. Markus Joenmäki, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko (36. min. 28. Hans Denissen), 10. Mika Mäkitalo, (46. min. 6. Sebastian Strandvall), 11. Antti Hynynen, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä, 3. Petri Viljanen, 16. Jani Bäckman, 27. Gabriel Ruiz, 41. Valeri Minkenen.

Varoitukset: 17. min. Pietari Holopainen.

TPSin kokoonpano: 12. Jukka Lehtovaara (mv), 2. Iiro Aalto, 6. Jaakko Nyberg, 7. Sami Rähmönen, 8. Jarno Heinikangas (c), 9. Mikko Manninen, 14. Kasper Hämäläinen (85. min. 29. Yll Hoxha), 18. Chris Cleaver, 20. Babatunde Wusu (76. min. 11. Mika Ääritalo), 21. Wayne Brown, 28. Mikko Paatelainen (65. min. 10. Riku Riski). Vaihtopelaajat: 1. Jani Tuomala (mv), 10. 13. Samu-Petteri Mäkelä, 19. Patrik Lomski.

Varoitukset: 30. min. Wayne Brown, 51. min. Babatunde Wusu.

Maalit: 11. min. Babatunde Wusu 0-1, 51. min. Mikko Paatelainen (Mikko Manninen) 0-2, 88. min. Mika Ääritalo 0-3.

Erotuomarit: Tero Nieminen, Jan-Peter Aravirta (I avustava), Miikka Poikselkä (II avustava), Vesa Kuparinen (IV). Yleisöä oli 2131 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lisätty canvas-säiliöihin 26.9.2020. Tekstejä täydennetty ja paranneltu 27.9.2020.

[Paluu] [2009] [Haka hyytyi Popovitshin muisto-ottelussa] [Urheilukanava video youtubessa: Haka - TPS 0-3] [TPS pilasi Hakan Popovitš-juhlan] [Ottelutapahtumat] [Ottelupöytäkirja] [Palkitsemiset 1] [TPS murjoi Hakan tyylikkäästi Tehtaan kentällä] [Popovits iloitsi muistamisesta] [TPS vei kärkikamppailun] [Hakan Denissen pettyi TPS-peliin] [Hakan Minkenen ja Viljanen Vasalundin testiin] [13.7. klo. 19:00 Haka - TPS Tehtiksellä ja UK:lla; Maistuuko mestaruusjuna?] [Ottelukooste Haka - TPS] [Lehdistötilaisuus Haka - TPS]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!