Veikkausliiga 2009: TPS - Haka 1-2 (1-0) [18.04.2009]

[mobile]

[TPS Hakan ensimmäinen haaste]

Olli Paasio, Pentti Rautiainen, Simo Ruokonen

1. Ennen ottelua Hakan joukkueenjohtaja Olli Paasio jutteli katsomon puolella hymyilevän Pentti Rautiaisen ja Simo Ruokosen (kuvassa oikealla) kanssa. Rautiainen on tietenkin TPS:n valmentaja Pasi Rautiaisen isä. Jotkut entisen futarit ja jalkapalloharrastajat muistavat, että Pentti Rautiainen teki Suomen Cupin ensimmäisen maalin silloin, kun kisassa ensimmäisen kerran kilvoiteltiin. Toiset muistavat jopa, minkä joukkueen verkkoon kyseinen maali tehtiin. ;-) Simo Ruokonen on entinen SM-erotuomari ja toimii nykyään Suomen Palloliiton Turun piirin erotuomarivaliokunnan puheenjohtajana.

Haka pelaajaesittelyssä

2. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla TPS:n pelaajia saattajineen ja erotuomarit. Taustalla näkyi Veritas-stadionin uusi rakenteilla oleva päätykatsomo.

TPS pelaajaesittelyssä

3. TPS:n pelaajat saattajineen ja erotuomarit pelaajaesittelyssä. Taustalla katsomossa TPS:n kannattajat järjestivät oman tifonsa, joka jäi kuitenkin allekirjoittaneelta noteeraamatta. Olisi ilmeisesti pitänyt seurata TPS:n kannattajien keskusteluja nettissä ennen ottelua, että olisi tiennyt tifosta etukäteen.

Sebastian Strandvall, Pietari Holopainen, Jari Nikkilä, Diego Corpache, Petri Viljanen, Sarmi Ristilä, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo, Mikko Innanen, Antti Hynynen, Janne Korhonen

4. Haka pelasi ottelun uusissa peliasuissa, vaikka Turussa käytössä oli punapaitainen "kolmosasu", koska mustaraitaisessa pelipaidassa pelaavan TPS:n peliasu olisi liian lähellä sekä Hakan mustavalkeaa ykkösasua että kokovalkeaa kakkosasua. Pelaajat takana vasemmalta: Pietari Holopainen, Diego Corpache, Sami Ristilä, Jani Kauppila, Mikko Innanen, Janne Korhonen. Eturivissä vasemmalta: Sebastian Strandvall, Jari Nikkilä, Petri Viljanen, Mika Mäkitalo ja Antti Hynynen.

Hiljainen hetki Jouni Jalosen muistoksi

5. Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki nelinkertaisen Suomen mestarinpelaajan, Jouni "Pappa" Jalosen, muistoksi.

Antti Hynynen, Wayne Brown, Babatunde Wusu, Kasper Hämäläinen, Diego Corpache, Jari Nikkilä

6. Onnistuin sijoittumaan siihen kenttäpäätyyn, jossa kaikki ottelun maalit tehtiin. Mutta paikka päädyssä ei tavallisella tuurillani ollut tietystikään paras mahdollinen, sillä tietysti ratkaisevilla hetkillä muut pelaajat osuivat kuvauslinjalle. Tässä Wayne Brown laukoi ensimmäisen maalin ja maalin syöttänyt target-pelaaja Babatune Wusu on Brownin edessä. Edeltävässä tilanteessa Diego Corpache oli taistellut Wusun ja maalin välissä Simo Valakarin keskityspallosta, mutta Wusu oli pukannut sen takaviistoon Browinille ja selän takana Corpache ei ollut mahtanut tilanteelle mitään.

Chris Cleaver, Kasper Hämäläinen, Babatunde Wusu, Iiro Aalto, Wayne Brown

7. Maalin jälkeen Wayne Brown tuuletti maalia TPS:n kannattajakatsomon edessä. Mukana juhlinnassa olivat Chris Cleaver, Kasper Hämäläinen, Babatunde Wusu ja Iiro Aalto.

Antti Hynynen, Mika Mäkitalo, Sami Ristilä, Diego Corpache, Iiro Aalto, Tero Nieminen, Sebastian Strandvall

8. TPS sai vapaapotkun Hakan kenttäpuoliskolta ja Hakan pelaajilla riitti keskusteltavaa vapaapotkun aiheuttaneesta tilanteesta erotuomari Tero Niemisen kansssa. Kuvassa vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Mika Mäkitalo, Sami Ristilä, Diego Corpache, Iiro Aalto, Nieminen ja Sebastian Strandvall.

Wayne Brown, Pietari Holopainen, Jarno Heinikangas, Diego Corpache, Jaakko Nyberg, Sami Rähmönen, Chris Cleaver, Babatunde Wusu, Mikko Innanen

9. Hakan tasoitusmaali syntyi, kun pallo maalinedustaruuhkassa tuli Pietari Holopaisen jalkoihin ja hän pääsi ilmeisesti Diego Corpachen maskista tykittämään kohti maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Wayne Brown, Holopainen, Jarno Heinikangas, Corpache, Jaakko Nyberg, Sami Rähmönen, Chris Cleaver, Babatunde Wusu ja Mikko Innanen.

Jani Kauppila

10. Pallontaistelussa sivurajalla Jani Kauppila ajautui selkä edellä päin mainosaitaa ja kellahti selälleen niiden katsomon puolelle. Mitään pahempaa ei kuitenkaan tapahtunut, sillä hän hyppäsi alta aikayksikön takaisin kentän puolelle. Vaikka pallotyttö näytti olevan tapahtumahetkellä melkein shokissa ja avustava erotuomarikin oli vähän varpaillaan.

11. Hakan toinen maali syntyi, kun Antti Hynynen pääsi puskemaan maalinedustaruuhkassa päin TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaaraa. Taustalla oleva Diego Corpache sai paluupallon eteensä ja toimitti sen upeasti maaliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Corpache, Sami Rähmönen, Hynynen, Petri Viljanen, Mikko Paatelainen, Jarno Heinikangas (Paatelaisen takana), Jaakko Nyberg ja Pietari Holopainen.

Hakan maalijuhlintaa

12. Hakan pelaajat riemuitsevat toisesta maalista ja ottelujohdosta, joka kesti sitten ottelun loppuun.

Iiro Aalto, Sami Ristilä, Wayne Brown, Antti Hynynen, Jari Nikkilä

13. Sami Ristilä oli keskialueella Hakan dominoivia pelaajia sekä maassa että ilmassa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Iiro Aalto, Ristilä, Wayne Brown, Antti Hynynen ja Jari Nikkilä.

14. TPS yritti saada peliin lisää virtaa vaihtamalla Samu-Petteri Mäkelän Iiro Aallon tilalle. Vaihtotaulua piteli IV erotuomari Dennis Antamo.

15. TPS:n pelaajia näytti ottelun jälkeen lopputulos hiukan harmittavan. Kuvasta puuttuu maalivahti Jukka Lehtovaara, joka oli hakemassa palkintoaan.

16. Palkintojenjaon jälkeen Hakan pelaajat kävivät kiittämässä paikalle tulleita Hakapeliittoja ja muita Haka-faneja.

Olli Huttunen, Pasi Rautiainen, Kasper Hämäläinen

17. Olli Huttunen, Pasi Rautiainen ja Kasper Hämäläinen ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa.

Sami Ristilä, Olli Huttunen

18. Sami Ristilä ja Olli Huttunen ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa.

Kovasti uusiutunut ja harjoituskaudella kontannut Haka aloitti vuonna 2009 Veikkausliigan kohtaamalla TPS:n Veritas Stadionilla Turussa. Paikanpäälle oli lähtenyt bussilastillinen Hakapeliittoja ja muita Haka-faneja ja näkyi katsomossa myös joku koskilaisperhekin. Kotijoukkueen mielenkiintoisin pelaaja valkeakoskelaisnäkökulmasta oli entinen Haka-pelaaja Mikko Manninen, joka kertoi TPS:n virallisessa ottelulehdessä 1/2009, että hän harrastaa vapaa-aikana kalastusta ja että "meressä on hieno kalastaa ja tykkään myös koskista. Ja en nyt tarkoita Valkeakoskea. Leikki leikkinä, vietin siellä monta hienoa vuotta." Turkulaisia kiinnosti luonnollisesti Mika Mäkitalon ja Diego Corpachen paluu Veritas Stadionille.

Media officer: Sami Ristilä, ihan riemukas paluu Veikkausliigaan tuolta Irlannin suunnasta?

Sami Ristilä: Oli ihan kiva palata ja oli kiva tulla nurtsille, jolla ei ole paljoa päästy treenaamaan. Ei meillä ollut oikeastaan muuta kun me tultiin tänne, niin me tultiin hakemaan tulosta ja meidän peli on yllättävänkin hyvässä kuosissa siihen nähden, että on vähän takkuillut maaliinteko harjoituskaudella. Tyytyväinen täytyy olla, kun kolmea pistettä lähdettiin hakemaan.

Media officer: Kappe, pelasit hyökkääjänä, ekalla jaksolla peli meni paremmin kuin toisella jaksolla?

Kasper Hämäläinen: Ekalla puoliajalla saatiin hyvä alku, kun siihen tuli se maali... [Täydentelen tätä myöhemmin] Toinen puoliaika oli sitten vähän huolimatonta peliä.

Under construction...

TPS:n kokoonpano: 12. Jukka Lehtovaara, 2. Iiro Aalto (83. min. 13. Samu-Petteri Mäkelä), 5. Simo Valakari (75. min. 10. Riku Riski), 6. Jaakko Nyberg, 7. Sami Rähmönen, 8. Jarno Heinikangas, 9. Mikko Manninen, 14. Kasper Hämäläinen, 18. Chris Cleaver, 20. Babatunde Wusu (65. min. 28. Mikko Paatelainen), 21. Wayne Brown. Vaihtopelaajat: 1. Jani Tuomaala, 22. Jesse Saarinen, 23. Juho Lähde.

Varoitukset: 81. min. Chris Cleaver.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 3. Petri Viljanen, 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 10. Mika Mäkitalo (81. min. 16. Jani Bäckman), 11. Antti Hynynen (90. min. 14. Valeri Minkenen), 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä (89. min. 22. Jarno Mattila), 21. Pietari Holopainen. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä, 9. Niko Ikävalko, 15. Nicolas Kivistö, 19. Juuso Salonen.

Varoitukset: 5. min. Diego Corpache, 86. min. Jari Nikkilä, 90. min. Jani Bäckman.

Maalit: 4. min. Wayne Brown (Babatunde Wusu) 1-0, 58. min. Pietari Holopainen 1-1, 73. min. Diego Corpache 1-2.

Erotuomarit: Tero Nieminen, I avustava Mikko Alakare, II avustava Sami Nykänen, IV erotuomari Dennis Antamo. Yleisöä oli 4254 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [TPS avasi liigakautensa kotitappiolla Hakalle] [Hakalle maukas avausvoitto] [Ottelutapahtumat] [HJK möyhensi KuPS:n, Haka yllätti TPS:n]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!