Kakkosen karsinta 2009: VaKP - MuSa 3-0 (1-0) [26.09.2009]

[Miesten Kolmonen 2009: MuSa - FC Jazz-juniorit II 4-1 (2-0) [12.09.2009]] [Koskenpojat valmiina nousukarsintaan]

Nousu Kakkoseen ratkaistiin Satakunnan ja Tampereen Kolmosen voittajien kesken kaksiosaisessa Euro-säännöin pelattavassa karsinnassa, jonka ensimmäinen ottelu oli Valkeakoskella Apian kentällä 26.9.2009 klo 16:00 alkaen. Päivä oli poutainen syyspäivä ja poljin kentälle polkupyörällä syyssäästä nauttien.

Kenraaliharjoitus

1. Vaahteranlehdet olivat jo keltaisina kun Musan Salaman kannattajat harjoittelivat viimeistä kertaa ennen ottelua kannatuslaulujaan Apian kentän kaupunginpuoleisen portin edessä kuoronjohtajan ohjauksessa.

Pelisäännöt kannattajille

2. Apian kentän katsomon takana järjestysmiesten esimies selvitti vierasfaneille kentän sääntöjä ja kertoi, että heille oli varattu katsomopaikat toisesta päädystä juuri ravintolan yläpuolelta.

Katsomoravintola

3. Apian katsomon päädyssä sijaitseva ravintola on, kuten monet tällaiset ravintolat, alimitoitettu ottelunaikaisiin katsojaryntäyksiin ja siksi oikealla on myyntiluukku ja vasemmalla täpötäysi "terassipöytä".

Apian katsomo

4. Apian kentän katsomossa oli vielä hetki ennen ottelua tilaa. Oikealla näkyy katsomoravintolaa vastapäätä oleva grillipiste, jossa tuli ostettua pari makkaraa ja kupillisen kahvia. Kiitos vain!

Jussi Jokela, Jari Lahtinen, Jere Blom, Jarkko Riihimäki, Jarkko Okkonen, Juuso Salonen, Mikko Mäkelä, Maido Pakk, Sasu Nieminen, Erkka Heinä, Erno Rosenberg, Riku Vihreävuori

5. Koskenpoikien pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Jussi Jokela, Jari Lahtinen, Jere Blom, Jarkko Riihimäki, Jarkko Okkonen, Juuso Salonen, Mikko Mäkelä, Maido Pakk, Sasu Nieminen, Erkka Heinä ja Erno Rosenberg. Oikealla avustava erotuomari Riku Vihreävuori on tuttu näky valkeakoskelaisilla pelikentillä.

MuSa pelaajaesittelyssä

6. Musan Salaman joukkue pelaajaesittelyssä.

Erno Rosenberg, Niko Saarinen, Aki Jylli

7. MuSa Aki Jylli nousi oikealla laidalla ja Erno Rosenberg onnistui katkaisemaan ilmeisesti Niko Saariselle tarkoitetun syötön. Nopea pystysyöttö lähti kohti Sasu Niemistä. Kuvassa vasemmalta oikealle: Rosenberg, Saarinen ja Jylli.

Sasu Nieminen, Jussi Männistö

8. Puolustuksessa MuSan toppari Jussi Männistö yritti taklata pallon pois Rosenbergin pystysyötön vastaanottaneelta Sasu Niemiseltä. MuSa-FC Jazz-juniorit II-ottelun jälkeen väitin, että Männistö on melkein täysin oikeajalkainen. Se ei pidä paikkaansa, sillä kyllä hän tässä ottelussa katkoi myös vasemmalla jalalla. Mutta se on mielestäni heikompi ja sillä heikommalla jalalla hän yritti juuri katkaista Niemisen nousua.

Sasu Nieminen, Jussi Männistö

9. Jussi Männistön taklausyritys epäonnistui ja Sasu Nieminen jatkoi pallon kanssa kohti MuSan maalia. Taklauksessa maihin meneminen on yksi puolustajien perisyntejä, joka onnistuessaan puolustaa paikkaansa. Mutta epäonnistumisen jälkeen puolustajalla ei ole enää yleensä mitään keinoa saada kiinni hyökkääjää.

Aki Jylli, Jussi Männistö, Jussi Jokela, Jussi Välilä, Sasu Nieminen, Vesalainen, Maido Pakk

10. Toinen toppari Heikki Vesalainen oli maalin edessä, mutta ei ehtinyt kuin hiukan kyyristyä kun Sasu Nieminen latasi pallon kohti maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Aki Jylli, Jussi Männistö, Jussi Jokela, Jussi Välilä, Nieminen, Vesalainen ja Maido Pakk.

Marko Lindberg, Eero Mäkinen, Sami Rantala, Mikko Mäkelä, Jarno Ruisniemi

11. MuSan maalivahti Eero Mäkinen ei komeasta heittäytymisestä huolimattta mahtanut oikeaan yläkulmaan uponneelle Sasu Niemisen tykille mitään. Maalin edessä vastaan lähteneen topparin Heikki Vesalaisen vapaaksi jättämä Mikko Mäkelä oli myös aivan valmiina siltä varalta, että Mäkinen olisi onnistunut torjumaan pallon eteensä. Keskellä Sami Rantala ja oikealla ainakin Jarno Ruisniemi ja luultavammin puolustaja Juha Helander, jonka olisi ehdottomasti tässä tilanteessa pitänyt kaventaa keskelle ottamaan vapaana ollut Mäkelä.

Jarno Ruisniemi, Maido Pakk, Jussi Jokela

12. MuSan pelintekijä Jarno Ruisniemi ei arastellut taistella pallosta kookkaamman Maido Pakkin kanssa, mutta kaksinkamppailuissa pienempi mies on monesti hätää kärsimässä. Ruisniemi elääkin pelissään paljolti nopeudellaan ja tekniikkallaan. Oikealla oli Jussi Jokela.

Jussi Männistö, Juha Helander, Maido Pakk, Mikko Mäkelä, Sami Rantala

13. Maido Pakk väläytteli tekniikkaansa tällä saksipotkulla MuSa-toppari Jussi Männistön ylitse. Tilannetta seurasivat Juha Helander, Mikko Mäkelä ja Sami Rantala.

Erno Rosenberg, Juha Helander

14. VaKP:n kapteeni Erno Rosenberg yritti hillitä Juha Helanderin nousua roikkumalla kiinni paidasta.

Jari Lahtinen, Juha Helander, Riku Vihreävuori, Marko Lindberg, Erno Rosenberg

15. Erotuomari Marko Lindberg näytti Erno Rosenbergille keltaisen kortin paidasta roikkumisesta. Vasemmalta oikealle: Jari Lahtinen, Juha Helander, Riku Vihreävuori, Lindberg ja Rosenberg. Lindberg on myös tuttu näky valkeakoskelaisissa jalkapallo-otteluissa ja vihelsi tässä ottelussa selvästi paremmin, kuin viime talvena näkemässäni hänen tuomitsemassaan ottelussa.

Jussi Välilä, Erno Rosenberg

16. MuSan Jussi Välilä tavoitteli palloa VaKP:n kapteeni Erno Rosenbergin seuratessa vieressä. Rosenberg on yksi niistä pelaajista, joilta löytyy meriittilistaltaan liigaotteluiden lisäksi myös muistini mukaan peliaikaa Euro-otteluista, vaikka kaudella 2006 näkemässäni kahdessa Euro-ottelussa hän oli vain vaihtopenkillä.

Heikki Savolainen, Mikko Mäkelä

17. MuSan Heikki Vesalainen mittasi Mikko Mäkelän hartioiden leveyttä. Mäkelä ei antanut Vesalaisen vaatturihommien häiritä vaan keskittyi pompottelemaan palloa.

Juha Helander, Teemu Pelttari, Ville Santanen, Juuso Salonen, Heikki Vesalainen, Jarno Ruisniemi

18. Näkemässäni MuSa-FC Jazz-juniorit II -ottelussa toppari Heikki Vesalaisen katkontapeli oli heikkoa, mutta tässä ottelussa se oli kertaluokkaa parempaa. Tässä hän katkaisi tyylikkäästi Juuso Salosen rynnistyksen rangaistusalueelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juha Helander, Teemu Pelttari, Ville Santanen (taustalla), Salonen, Vesalainen ja Jarno Ruisniemi.

Ville Santanen, Jere Blom, Niko Saarinen, Joni Nieminen, Sasu Nieminen, Aki Jylli

19. Kauden aikana vaaleatukkainen Jere Blom oli upottanut 6 maalia, jolla jäi kyllä 18 maalia tehneen Kalle Multasen ja toinen oikealla olevan 14 maalin miehen Sasu Niemisen varjoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Santanen, Blom, Niko Saarinen, Joni Nieminen, Sasu Nieminen ja Aki Jylli.

Vieraskatsomo

20. VaKP:n otteluissa normaalisti toimivilla nappulaliigalaisilla oli ottelupäivänä kauden päättäjäiset ja palkintojenjako. Joten he toimivat ottelussa pallopoikina vain oto-periaatteella, joka näkyi siinä, että pallopoikia taisi olla vain katsomon puolella ja Apian uimarannan puoleisessa päädyssä penkillä aurinkoa ottamassa. Toisella sivustalla pallopoikina saivat toimia joukkueiden vaihtopenkkiläiset ja toisessa päädyssä valokuvaajat. :) Kuvassa näkyy kokonaisuudessaan vieraskannattajille varattu katsomonosa.

MuSa-fanit

21. MuSan kannatusryhmä piti aivan mukavasti meteliä, kun ottaa huomioon, että Kolmosen joukkueelta ei yleensä odoteta kovin innokasta kannatusryhmää. Kannattajien välisen taiston MuSa voitti kyllä selvästi.

Ei-MuSa-fanit

22. Kentän laidalle ilmaantui myös keskellä oleva seurue, mutta jonka jäsenet eivät ilmeisesti olleet MuSan kannattajia, sillä ainakin yksi huuliveikko hauskuutti kavereitaan huutelemalla vähemmän kannustavia kommentteja etenkin Juha Helanderille ja Eero Mäkiselle. [Korjaan: Palautteen mukaan kyseinen ryhmä on nimeltään Viuhan Puu, joten kyse on koskilaisista vääräleuoista, jotka yrittivät vain psyykata vierasjoukkuetta] Kaikki eivät kyseisen vääräleuan kanssa olleet samaa mieltä, sillä tämä seurue antoi itse asiassa kaikuvimmat aploodit, kun Mäkinen sattui tekemään yhden loistopelastuksen pian pahimpien herjojen jälkeen.

Heikki Vesalainen, Joni Nieminen, Eero Mäkinen

23. Ottelun toinen maali syntyi, kun oikea puolustaja Aki Jylli oli noussut hyökkäykseen ja alas oli jäänyt vain Heikki Vesalainen varmistamaan. VaKP:n vaihtopelaajana peliin tullut Joni Nieminen pääsi karkuun ja lähetti pallon tarkasti kohden maalia. Kuvassa vasemmalla on Vesalainen ja oikealla Eero Mäkinen.

Heikki Vesalainen, Joni Nieminen, Eero Mäkinen

24. Joni Niemisen sijoitus zippasi sen verran korkeana, että vastaan tullut maalivahti Eero Mäkinen ei yltänyt siihen. Vasemmalta oikealle: Heikki Vesalainen, Nieminen ja Mäkelä.

Eero Mäkinen, Joni Nieminen, Heikki Vesalainen

25. Pallo upposi tarkasti maalin oikeaan alakulmaan. Vasemmalta oikealle: Eero Mäkinen, Joni Nieminen ja Heikki Vesalainen. Joni Nieminen tuli kentälle vaihtomiehenä ja vaihdon yhteydessä tapahtui hauska hässäkkä. Valmentaja Jouni Nieminen näytti Jonin pelinumeroksi 15, mutta ilmeisesti avustava erotuomari huomasi, että Jonilla oli pelihousuissa numero 27. Joten Jonille vaihdettiin pikavauhti pelipaita, jonka selässä oli numero 27. Tapaus sekoitti mm. ottelun kuuluttajaa. Joukkueeseen tulevien uusien pelaajien pelinumero saattaa monesti määräytyä pelihousujen koon mukaan. Pelaaja ei saa välttämättä haluamansa numeroista pelipaitaa, jos housut ovat joko liian pienet tai tarpeettoman suuret. Ylimmillä sarjatasoilla peliasu tilataan tietenkin koon mukaan, mutta sielläkin jo harjoitusotteluissa vierailevat pelaajat eivät välttämättä saa haluamaansa numeroa selkään, vaikka se olisi vapaanakin.

Heikki Vesalainen, Jussi Männistö, Mikko Toivonen, Aki Jylli, , Eero Mäkinen

26. Koskenpoikien kolmas maalikin upposi maalin oikeaan alakulmaan. Joni Niemiseltä syötön saanut Mikko Toivonen pääsi laukomaan rangaistuspisteen kohdalta ja potku näytti siltä kuin pallo olisi lähtenyt kohden vasempaa alakulmaa. Mutta pallo osui Toivosen jalan ulkosyrjään ja lähtikin hiljaisena liruna kohden oikeaa alakulmaa. Maalivahti Eero Mäkinen hämmentyi ilmeisesti tilanteesta ja aavisti lirun menevän pystytolpan ohitse.

Erno Rosenberg, Topi Furuholm, Heikki Vesalainen, Teemu Pelttari, Jarkko Okkonen, Sami Kriikkula, Mikko Toivonen

27. Tästä on hyvä jatkaa, tuntuvat tuumivan Erno Rosenberg, Topi Furuholm, Heikki Vesalainen, Teemu Pelttari, Jarkko Okkonen, Sami Kriikkula ja Mikko Toivonen. Toinen karsintaottelu pelataan Musan kentällä Porissa lauantaina 3.10.2009 klo 15:00.

Ottelu ratkesi aika paljon MuSan turhan railakkaaseen hyökkäämiseen ja Koskenpoikien nopeisiin vastaiskuihin. Tähän voi lisätä vielä puolustuksessa kokenut toppari Jarkko Okkonen ja maalissa ollut Hakan kolmosmaalivahti Erkka Heinä. Ensimmäisen maalin jälkeen Koskenpojat tekivät varhaisessa vaiheessa vaihtoja, koska joukkueen raskastekoisimmat pelaajat eivät olleet aivan 90 minuutin kunnossa. Mutta kun kotijoukkueen pelin taso ei pahemmin laskenut vaihdoista MuSan näennäisestä painostuksesta huolimatta, lopun lisämaaleja osasi tavallaan odottaa.

Saatan myöhemmin lisätä raporttiin ainakin yhden animaation. Ja täydentelen tilastotiedoilla (mm. kotijoukkueen vaihtopelaajilla, katsojille jaetussa otteluohjelmassa ei ollut VaKP:n pelaajien numerointeja enkä ehtinyt vielä valokuvista kaivaa esille vaihtoja).

VaKP:n kokoonpano: 1. Erkka Heinä (mv), 4. Jarkko Okkonen, 5. Jarkko Riihimäki, 7. Erno Rosenberg (C), 9. Sasu Nieminen, 14. Jere Blom, 19. Jari Lahtinen, 20. Mikko Mäkelä, 23. Jussi Jokela, 28. Juuso Salonen. Vaihtopelaajat: .

Varoitukset: Erno Rosenberg.

MuSan kokoonpano: 12. Eero Mäkinen (mv), 17. Juha Helander, 22. Heikki Vesalainen, 16. Jussi Männistö (C), 4. Aki Jylli; 8. Teemu Pelttari, 6. Jussi Välilä, 10. Jarno Ruisniemi, 9. Niko Saarinen (2. Topi Furuholm); 11. Ville Santanen, 5. Sami Rantala (18. Sami Kriikkula). Vaihtopelaajat: Tommi Heinonen (mv), 7. Jouko Kerokoski, 13. Anssi Saiha, 15. Juuso Kallio, 19. Aleksi Pihlainen, 20. Kalle Narmala, 21. Niko Vainionpää, 27. Sami Kauppi, 30. Jani Heinonen.

Varoitukset: .

Maalit: 20. min. Sasu Nieminen (Erno Rosenberg) 1-0, 87. min. Joni Nieminen 2-0, 89. min. Mikko Toivonen (Joni Nieminen) 3-0.

Erotuomarit: Marko Lindberg, Riku Vihreävuori (I avustava), Jani Perttunen (II avustava). Erotuomaritarkkailija oli Jarmo Kaitajärvi. Yleisöä oli xxx henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 8.9.2020.

[Paluu] [2009] [Edustukselle harmittava tappio Valkeakoskella] [Koskenpojille 3-0-voitto] [Nieminen Hakan viides liigadebytantti tällä kaudella] [Koskenpojat - Musa 26.09.2009 Klo 16.00 Apia 3 - 0 ( 1 - 0 )] [Joni Nieminen Koskenpoikien supervaihturi] [Nousukarsinta Tampere/Satakunta, Vakp vs. Musa, 1.osa 26.9 ja 2. osa 3.10] [Koskenpojat II-divisioonan nousukarsintaan] [Kuvia ottelusta Koskenpojat-MuSa]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!