Veikkausliiga 2009: RoPS - Haka 0-0 (0-0) [16.08.2009]

[Haka matkaa vaivaisena Rovaniemelle] [Antti Hakala Hakan mukana RoPS-pelissä] [Bah ja Okodugha palkitaan Carlsberg Lite -menestyksestä] [Lumijärvi: Haka pelaava porukka] [Otteluennakko RoPS - Haka 16.8.2009] [Hakan Nikkilälle parin viikon huili] [Kalle Parviainen teki paluun pelikentille] [14.08. Otteluennakko: RoPS-Haka 14.08.]

Hakan vierasottelu napapiirillä RoPSia vastaan pelattiin sunnuntaina 16.8.2009 klo 18:30 alkaen. Hakan vahvuudesta puuttuivat polvivaivoista kärsivät Niko Hoikkala, Nicolas Kivistö, Diego Corpache ja Kalle Parviainen. Viimeksi kokoonpanosta oli pohjevamman vuoksi jäänyt pois Jari Nikkilä. Lisäksi Markus Joenmäki ja Mika Mäkitalo olivat jääneet kotiin kuumetaudin vuoksi ja mukanolijoistakin pari oli flunssaisia. Esimerkiksi Sami Ristilä kertoi ennen ottelua olleensa flunssainen parisen viikkoa ja viimeisen viikon antibioottikuurilla, jos muistan hänen selostuksensa oikein. Toukokuussa Tehtaan kentällä Haka oli ollut parempi numeroin 3-1.

RoPSin kokoonpanosta puuttui pelikieltolaiset Ikäläinen ja Simwanza sekä Jarno Tenkula, jonka jalat olivat kuulema menneet jumiin loukkaantumisen jälkeisen kovan peluuttamisen vuoksi. Uutena pelaajana joukkueessa oli Seremiah Ani.

Itse saavuin otteluun junalla, joka aikataulun mukaan lähti pikkuista vaille 8. Itse vain myöhästyin junasta ja ajoin sen taksilla kiinni Tampereella. Tampere-Seinäjoki-välillä minulla oli kunnia istua samassa vaunussa rovaniemeläisen Tanja Poutiaisen kanssa. Pari samassa junassa ollutta valkeakoskelaista kertoi Tanjan hypänneen Seinäjoella RoPSin bussiin, joten hän oli ilmeisesti menossa futisotteluun. Tanja pelaa kesälajina futista muistaakseni naisten toiseksi ylimmällä tasolla. h

Myymäläteltta

1. Kentän sisäänkäynnin vieressä pongasin RoPSin ensimmäisen myymäläteltan, jossa näkyi fanitavaranakin olevan myynnissä ainakin valmentajan Zeddy Sailetin pelipaitoja. Tässä myymälässä näkyi olevan hiukan nuorempia ja kokemattomimpia myyjiä, joiden rutiinin puute näkyi mm. siinä, että heidän piti vilkaista hintaluetteloa, ennenkuin pystyivät vastaamaan kysymykseen makkaran hinnasta. ;-) Myyjät ovat RoPSin junioreita ja myyntitulot menevät juniorityöhön.

Sami Nykänen, Tero Nieminen, Mikko Alakare

2. Erotuomarit Sami Nykänen, Tero Nieminen ja Mikko Alakare verryttelivät ennen ottelua.

Toinen myymäläteltta

3. Pääkatsomon takaa löytyi toinen myymäläteltta, jossa myyjät olivat vähän rutinoidumpia kuin edellisessä myyntipisteessä. Olin saapunut Rovaniemelle vajaa puolitoista tuntia ennen ottelua ja rautatieasemalta ostamaani juustosämpylää lukuunottamatta syöminen oli jäänyt väliin. Täältä ostinkin pari makkaraa pahimpaan nälkääni.

Joukkueet kentälle

4. Susivoudissa on kaksi ruohokenttää päädyt vieretysten ja ottelu pelattiin jälkimmäisellä. Ennen ottelua joukkueet marssivat erotuomareiden johdolla ja järjestysmiesten saattamina toisen kentän poikki otteluareenalle pysäköintipaikan vieressä sijaitsevasta pukuhuoneesta.

Haka pelaajaesittelyssä

5. Haka pelaajat pelaajaesittelyssä, esittelyvuorossa Pietari Holopainen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Kauppila, Janne Korhonen, Mikko Innanen, Jarno Mattila, Petri Viljanen, Antti Hynynen, Holopainen, Antti Hakala, Valeri Minkenen, Sebastian Strandvall ja Niko Ikävalko. Pelaajista Antti Hakala edustaa normaalisti Kakkosessa SalPaa, mutta hänellä on aikaisemmilta vuosilta liigakokemusta TPS:ssä. Hakala nousi farmisopimuksen kautta täydentämään joukkuetta, kun loukkaantumisten ja sairastumisien vuoksi Hakalla oli vaikeuksia saada tarpeeksi laadukasta joukkuetta kasaan tähän otteluun.

RoPS pelaajaesittelyssä

6. RoPSin pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Chanda Mwaba, Echiabhi Okodugha, Stephen Kunda, Seremiah Ani, Christopher Musonda, Mika-Matti Maisonvaara, Ville Syväjärvi, Juha-Pekka Inkeröinen, Godfrey Chibanga, Kwom Jung-Hyuk (korealaisittain sukunimi ensin) ja Janne Turpeenniemi.

RoPSin vaihtopenkki

7. RoPSin vaihtopenkki ennen ottelun alkua: oikeanpuoleisena valkeassa puserossa istui päävalmentaja Mika Lumijärvi.

RoPSin ryhmähali

8. Pihlajat olivat täynnä punertavia marjoja kun RoPSin pelaajat kerääntyivät ryhmähaliin ennen ottelua. Ottelua seuraavana aamuna Kolarissa satoi lunta. Vaikka kenttä näytti olevan aivan korvessa, se oli itse asiassa lähellä Lapin Yliopistoa.

Antti Hynynen, Sebastian Strandvall, Christopher Musonda

9. Antti Hynynen näytti laittavan välillä ripaskaksi pallon kanssa temppuillessaan. Oikealla olivat Sebastian Strandvall ja Christopher Musonda.

Antti Hakala, Stephen Kunda

10. Antti Hakala pelasi ottelussa numerolla 26, jota Hakan jo talvella jättänyt Abdullahi Ishaka käytti parissa Liigacupin ottelussa viime talvena. Haka voisi muuten jäädyttää tämän pelinumeron niin, että sillä ei saa pelata muut kuin sellaiset pelaajat, joiden nimessä esiintyy "haka". Hakala ja Ishaka kun täyttävät tämän säännön. ;-) Tässä vauhdissa roikkui Stephen Kunda.

Antti Hakala, Echiabhi Okodugha

11. Tällä kertaa Antti Hakalan vauhtia yritti jarrutella Echiabhi Okodugha.

Janne Korhonen, Chanda Mwaba

12. Janne Korhonen yritti katkaista sivurajalla RoPSin Chanda Mwaban hyökkäystä, mutta onnistui torjumaan pallon toisen RoPS-pelaajan jalkoihin. Puolustus peitti kuitenkin maalin sen verran hyvin, että pallon saanut pelaaja ei yrittänyt suoraa laukausta.

Tero Nieminen, Christopher Musonda

13. Erotuomari Tero Niemisen on kuin Villin Lännen revolverisankari, kun keltainen kortti vilahtaa taskusta melkein silmää nopeammin. Tässä varoitettavana oli Christopher Musonda.

Jani Kauppila, Christopher Musonda

14. Jani Kauppila voitti kilpajuoksun pallon perään, mutta Christopher Musonda älähti kuin hänellä olisi ollut vähintään nenä poskella. Kauppila vain levitteli käsiään erotuomari Tero Niemiselle.

Tulostaulu

15. Kentän päädyssä eli molempien kenttien välisellä alueella näkyi pieni siirrettävä tulostaulu, mutta ei tullut kylläkään testattua, että miten hyvin se näkyi molemmilla puolilla oleviin katsomoihin. Menossa oli toisen puoliajan 18 minuutti. Taustalla oleva tyhjä katsomo kuuluu toiselle ruohokentälle, jonka poikki pelaajat kulkivat taas pukuhuoneisiin palatessaan.

Tosifaneja

16. Toisesta katsomosta löytyi myös joukko tosikannattajia, jotka tietenkin kannattivat seisten.

Jarno Mattila show

17. Omasta mielestäni Hakan vaarallisin tilanne oli, kun Jarno Mattila iski kuin haukka keskelle puluparvea ja vei pallon RoPSin puolustajilta. Sen jälkeen Mattila harhatti vastaantulleen maalivahdin ja hänellä oli jo hetken maali auki, kunnes rovaniemeläisratsuväki riensi apuun ja onnistui torjumaan Mattilan maalilaukauksen kulmaksi. Jos Jarno olisi yrittänyt suoraan maalintekoa pienestä kulmasta eikä olisi jäänyt katselemaan, että ehtivätkö vastustajan puolustajat apuun, niin maaliverkko olisi saattanut venyä tötterölle.

Alla linkitetyssä Veikkausliigan webbisivun ottelupöytäkirjassa väitetään, että otteluareena olisi ollut Rovaniemen keskuskenttä, mutta todellisuudessa se oli Susivoudin kenttä. Oheisessa raportissa kuvat eivät välttämättä ole aikajärjestyksessä, sillä valokuvasin kahdella kameralla ja en tullut synkronoineeksi kamerojen kelloja. Täydentelen myöhemmin kuvilla ja tekstillä... Under construction...

RoPSin kokoonpano: 1. Kwom Jung-Hyuk (mv), 2. Godfrey Chibanga, 4. Stephen Kunda, 10. Chanda Mwaba, 15. Mika-Matti Maisonvaara (46. min. 11. Chileshe Chibwe), 17. Ville Syväjärvi, 18. Christopher Musonda, 19. Janne Turpeenniemi (c), 20. Juha-Pekka Inkeröinen, 23. Seremiah Ani (80. min. 8. Nchimunya Mweetwa), 30. Echiabhi Okodugha. Vaihtopelaajat: 12. Kari-Pekka Syväjärvi (mv), 3. Marko Koivuranta, 13. Jukka Yrjänheikki, 14. Jerry Björkberg, 16. Jeferson Pires.

Varoitukset: 44. min. Mika-Matti Maisonvaara, 63. min. Christopher Musonda.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 3. Petri Viljanen (80. min. 19. Juuso Salonen), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko, 11. Antti Hynynen, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila, 26. Antti Hakala (89. min. 20. Sami Ristilä), 41. Valeri Minkenen. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä, 17. Kalle Multanen, 23. Jussi Jokela, 24. Juha Jokinen, 29. Benito Yllaconza.

Varoitukset: 51. min. Valeri Minkenen.

Maalit: .

Erotuomarit: Tero Nieminen, Sami Nykänen (I avustava), Mikko Alakare (II avustava), Janne Jussila (IV). Yleisöä oli 1585 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lisätty canvas-säiliöihin 20.9.2020.

[Paluu] [2009] [Ottelutapahtumat] [Ottelupöytäkirja] [Haka taisteli pisteen Rovaniemeltä] [Haka joutui tyytymään maalittomaan tasatulokseen] [RoPS ja Haka jäivät maalittomaan tasapeliin] [Pistekin tyydytti lopulta Hakaa] [Lumijärvi helpottui pisteestä] [Viljasen reisivamma Huttusen murheena] [Petri Viljasen reidessä ei repeämää] [Liigakuvat: RoPS - Haka] [Hakala lainalle Valkeakosken Hakaan] [Siipirikkoinen Haka taisteli pisteen Rovaniemeltä] [Sunnuntaina 16.8 18:30 Suskalla: RoPS - Haka] [Sikainfluenssa lopetti kättelyt jalkapallossa]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!