Veikkausliiga 2009: Haka - RoPS 3-1 (2-0) [17.05.2009]

[mobile]
[Gabriel Ruiz debytoi Hakan kokoonpanossa] [RoPSin Mweetwa lähestyy pelikuntoa] [Otteluennakko Haka - RoPS 17.5.2009] [16.05. Joonas Ikäläinen johdattaa joukkonsa haastamaan Hakaa] [Otteluennakko Haka-RoPS]
Kultakalalammikko

1. Tehtaan kentän alueeseen kuuluvassa Erikssonin puistossa kunnostetaan ns. kultakala-allasta, joka täytettiin parisenkymmentä vuotta sitten, kun vanhemmat pelkäsivät kersojen putovan (tyhjään?) altaaseen leikkiessään. Nyt altaaseen on tarkoitus palauttaa suihkulähde, mutta kultakalojen paluusta ei ole varmuutta. Allaskaan ei ole yhtä suojainen kuin ennen vaan Tehtaankadun ja Valtakadun toisella puolen kerrostalojen yläkerroksista on hyvä näkyväisyys altaalle.

Pomppolinnat

2. Ottelun isäntänä toimi Valkeakosken kaupunki, mikä tarkoitti, että kentällä oli paljon vapaalipun saaneita koululaisia ja heidän perheenjäseniään. Nuorimmille oli pääkatsomon taakse pystytetty pari pomppolinnaa.

Littipeukku

3. Ennen ottelua Otto Kanerva haastatteli Hakapeliitat-ryhmän jäsentä, jonka äidinkieli on viittomakieli. Apuna oli kaksi viittomakielen tulkkia. Viittomakielen tulkkaus on fyysisesti ja sen vaatiman keskittymisen vuoksi sen verran raskasta, että pitemmissä tulkkaustehtävissä käytetään aina kun mahdollista kahta tulkkia, jotka voivat vuorotella tehtävässään. Viittomakieli poikkeaa jonkin verran suomen kielestä rakenteeltaan ja kieliopiltaan. Käsitteet, joille ei ole omaa viittomaa ilmaistaan yleensä tavaamalla sana sormiaakkosin. Kun kuulevat opettelevat viittomakielen, kyseessä on yleensä viitottu suomen kieli, jossa suomenkielen rakenteen mukaisia lauseita viitotaan viittomilla ja sormiaakkosin. Vaikka tulkit tulkitsivat viittomat Tehtaan kentällä, niin jalkapalloharrastajille ei oheisen kuvan viittomaa olisi tarvinnut tulkita. Futispiireissä se tunnetaan nimellä "littipeukku".

Lumijänis, Joulupukki

4. Ennen ottelua kentällä piipahti Lumijäniksen perässä itse joulupukki, joka oli päättänyt ilmeisesti poiketa rovaniemeläisten kyydissä Valkeakoskelle. Joulupukilla oli mukanaan jalkapallo ja tonttulakissakin oli Hakan logo. Vahvistamattomien tietojen mukaan joulupukki suunnittelee iäkkään Petteri Punakuonon korvaamista Valkeakosken Lumijäniksellä ensi joulukuun maailmankiertueella.

Haka pelaajaesittelyssä

5. Hakan pelaajat ja ottelumaskotti pelaajaesittelyssä. Oikealla oli erotuomarit ja pari RoPSin pelaajaa.

RoPS pelaajaesittelyssä

6. RoPsin pelaajat pelaajaesittelyssä Veikkausliigan lipun takana. Taustalla vierasfanikatsomossa näkyi pari innokkainta (ja nuorinta?) RoPSifania. Loput noin kymmenestä Tehtaan kentälle saapuneista RoPS-faneista taisi tässä vaiheessa käyttää jo piippuhyllyn ravintolapalveluita. Vasemmalla Jani Kauppila ottelumaskotin kanssa ja erotuomarit.

Jorma Turpeenniemi

7. RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli varustautunut kirkkaaseen auringonpaisteeseen asiallisilla aurinkolaseillla.

Echiabhi Okodugha

8. Hakan ensimmäinen maali syntyi, kun Sebastian Strandvall laukoi vapaapotkun puolustusmuurin ylitse. Echiabhi Okodugha yritti hypyllä katkaista vapaapotkun, mutta pallo kimposin hänen päästään maalin kattoon hämäten RoPS-maalivahdin, joka oli lentoradan perusteella valmistautunut alaspäin kaartavaan palloon.

Marko Koivuranta, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Kwom Jung-Hyuk, Mikko Innanen, Zeddy Saileti

9. RoPSin maalivahti Kwom Jung-Hyuk liikahti viime hetkessä kohti uuden liikeradan saanutta palloa, mutta liian myöhään. Hakalla oli pari pelaajaa valmiina poimimaan mahdollisen maalivahdin eteensä torjuman pallon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Marko Koivuranta, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Kwom, Mikko Innanen ja Zeddy Saileti.

Onnitteluja

10. Diego Corpache, Jani Kauppila ja Pietri Holopainen olivat ensimmäisten joukossa onnittelemassa Sebastian Strandvallia onnistuneesta vapaapotkumaalista. Sami Ristilä oikealla taisi haluta jo palloa keskiympyrään saadakseen tehdä lisää maaleja.

Antti Hynynen, Stephen Kunda, White Simwanza, Chanda Mwaba, Jari Nikkilä, Kwom Jung-Hyuk, Janne Turpeenniemi, Niko Ikävalko, Chileshe Chibwe

11. RoPS puolusti monen miehen voimin ja pelitilanteissa puolustus olikin vaikeasti ohitettava. Erikoistilanteissa RoPS-pelaajien fysiikka ei kuitenkaan riittänyt Hakaa vastaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Stephen Kunda, White Simwanza [korjattu, kiitos palautteesta], Chanda Mwaba, Jari Nikkilä, Kwom Jung-Hyuk, Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalkob ja Chileshe Chibwe.

12. Hakan toisessa maalissa Sebastian Strandvall antoi vapaapotkun takatolpasta vasemmalle, josta Pietari Holopainen puski pallon verkkoon. Valokuvaajan tuurillani oikella näkyvä mustapaitainen Juuso Salonen sattui kävelemään juuri puskuhetkellä kuvauslinjalle matkallaan kentän päädystä vaihtopenkille. Joten sain vain valokuvan, jossa pallo oli jo painumassa verkkoon. Holopainen on kuvassa vasemmalla neljän RoPS-pelaajan ruuhkan takana.

Kwom Jung-Hyuk, Jarno Mattila, Joonas Ikäläinen, Marko Koivuranta

13. Osasuurennuksessa edellisestä kuvasta näkee, kuinka pallo uppoaa verkkoon, vaikka maalivahti Kwom Jung-Hyuk (nimi korealaisittain kirjoitettuna sukunimi ensin) heittäytyi. Edessä Jarno Mattila, oikealla Joonas Ikäläinen ja Marko Koivuranta.

Zeddy Saileti, Pietari Holopainen, White Simwanza, Stephen Kunda, Janne Turpeenniemi, Echiabhi Okodugha, Mikko Innanen, Niko Ikävalko, Antti Hynynen, Jarno Mattila, Kwom Jung-Hyuk, Sebastian Strandvall

14. Pietari Holopainen tuuletti päädyssä riemuissaan ja vierasfanikatsomossa RoPS-fani kohotti käsiä epätoivoisena. Oikealla vapaapotkun antanut Sebastian Strandvall tuuletti lähes yhtä innokkaasti kuin Holopainen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Zeddy Saileti, Holopainen, White Simwanza, Stephen Kunda, Janne Turpeenniemi, Echiabhi Okodugha, Mikko Innanen, Niko Ikävalko, Antti Hynynen, Jarno Mattila, Kwom Jung-Hyuk ja Strandvall.

Markus Hanska, Pietari Holopainen, Jari Nikkilä, Christopher Musonda

15. Hakan Pietari Holopainen ja RoPSin Christopher Musonda kolauttivat päänsä yhteen tässä pääpallotaistelussa, jossa Musonda oli jo putoamassa alaspäin Holopaisen tähyillessä vielä pallon perään. Edessä Jari Nikkilä ja vasemmalla avustava erotuomari Markus Hanska.

Pietari Holopainen

16. Pietari Holopainen hölkkäsi silmäkulma verta vuotaen kentän laidalle paikkailtavaksi samalla kun SPR:n ensiapuryhmä rynnisti päinvastaiseen suuntaan katsomaan, tarvitsiko kentän pintaan pudonnut Christopher Musonda apua.

Jarno Mattila, Echiabhi Okodugha, Jani Kauppila, Zeddy Saileti, Sebastian Strandvall

17. RoPS-ikoni Zeddy Saileti kirmasi vielä kentällä, vaikka ikämittariin tuli tammikuussa jo 40 vuotta. Vasemmalta oikealle: Jarno Mattila, Echiabhi Okodugha, Jani Kauppila, Saileti ja Sebastian Strandvall.

Chileshe Chibwe, Jari Nikkilä, Jarno Mattila

18. Chileshe Chibwe yritteli kohti Hakan maalia, mutta palloa tähyilevä Jari Nikkilä halusi kulkea mieluiten käsikynkkää. Oikealla oli Jarno Mattila.

Jani Kauppila, Chanda Mwaba, Echiabhi Okodugha

19. RoPSia vastaan Jani Kauppila menestyi keskialueella hyvin myös pääpelissä, vaikka ei olekaan Hakan pisimpiä pelaajia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kauppila, Chanda Mwaba ja Echiabhi Okodugha.

Diego Corpache, Antti Hynynen, Christopher Musonda, Pietari Holopainen, Janne Korhonen

20. Silmäkulman aukeamisen jälkeen Pietari Holopainen sain päänsä ympärille valkean siteen. Viereistä kolhun toista osapuolta Christopher Musondaa paikkailtiin myös pitkä tovi, mutta hän ei saanut yhtä näkyvää sidettä. Vasemmalla oli Diego Corpache ja Antti Hynynen, oikealla Janne Korhonen.

Jari Nikkilä, Jani Kauppila, Zeddy Saileti, Janne Korhonen, Pietari Holopainen, Christopher Musonda, Jarno Mattila, Joonas Ikäläinen, Chileshe Chibwe

21. Päähän saatu kolhu ei hiljentänyt Christopher Musondan vauhtia, vaan hän kamppaili keskityspalloista jopa Hakan maalivahti Janne Korhosen kanssa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jari Nikkilä, Jani Kauppila, Zeddy Saileti, Korhonen, Pietari Holopainen, Musonda, Jarno Mattila, Joonas Ikäläinen ja Chileshe Chibwe.

Valeri Bondarenko

22. RoPSin päävalmentaja Valeri Bondarenko näytti puoliajalla mietteliäältä.

Puoliaikavilskettä

23. Puoliaikatauon aikana kaikkien katsomoiden takana oli joukkokokouksia, kun tutut ja tuttavat juttelivat ottelusta ja vähän muustakin.

Jani Kauppila, Chanda Mwaba, Diego Corpache, Christopher Musonda, Sami Ristilä, Pietari Holopainen, Tero Nieminen

24. RoPSin maali syntyi kun Christopher Musonda syötti taaksepäin Chileshe Chibwelle. Vasemmalta oikealle: Jani Kauppila, Chanda Mwaba, Diego Corpache, Musonda, Sami Ristilä, Pietari Holopainen ja erotuomari Tero Nieminen.

Pietari Holopainen, Diego Corpache, Sami Ristilä, Tero Nieminen, Chileshe Chibwe

25. Chileshe Chibwe pääsi tykittämään tulisesti vastapalloon. Vasemmalta oikealle: Pietari Holopainen, Diego Corpache, Sami Ristilä (hänen takanaan Tero Nieminen) ja Chibwe.

Jari Nikkilä, Janne Korhonen

26. Janne Korhonen kurkotti kohti Chibwen tykkiä, mutta oli vielä maassa silloin kun olisi pitänyt olla jo ilmassa. Vasemmalla oli Jari Nikkilä.

Jari Nikkilä, Janne Korhonen

27. Korhosen heittäytyminen oli tavallaan vain palloon kurkotuksen jatketta. Hän ei ehtinyt kunnolla ponnistaa ja pallo leijaili hänen ylitseen maaliverkkoon.

Chanda Mwaba, Jani Bäckman, Marko Koivuranta, Christopher Musonda, Chileshe Chibwe, Jeferson Pires, Janne Turpeenniemi, Joonas Ikäläinen

28. Maalisyötön antanut Christopher Musonda onnitteli ensimmäisenä maalintekijä Chileshe Chibweä hyppäämällä hänen hartioilleen. Janne Turpeenniemi läimäytti puolestaan ylävitoset ja mukaan juhlintaa kiirehtivät myös Joonas Ikäläinen, Marko Koivuranta, Jeferson Pires (takana) ja Chanda Mwaba (vasemmalla). Hakan Jani Bäckman puolestaan ei näyttänyt yhtä innostuneelta.

Niko Ikävalko, Chanda Mwaba, White Simwanza, Marko Koivuranta, Joonas Ikäläinen, Christopher Musonda, Jeferson Pires, Mika-Matti Maisonvaara, Chileshe Chibwe, Stephen Kunda, Jarno Mattila, Janne Turpeenniemi

29. Maalia oli juhlimassa ilmeisesti kaikki RoPSin pelaajat maalivahtia lukuunottamatta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Niko Ikävalko, Chanda Mwaba, White Simwanza, Marko Koivuranta, Joonas Ikäläinen, Christopher Musonda, Jeferson Pires, Mika-Matti Maisonvaara, Chileshe Chibwe, Stephen Kunda ja Janne Turpeenniemi. Kundan takana oli Hakan Jarno Mattila.

Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Stephen Kunda, Janne Turpeenniemi

30. Niko Ikävalko tykitti rangaistusalueella, vaikka Joonas Ikäläinen, Stephen Kunda ja Janne Turpeenniemi yrittivät estellä. RoPSin maalivahti Kwom Jung-Hyuk torjui pallon vasemmalle. Pallo kimposi Mikko Innaselle, jonka jatko keskelle maalitilanteeseen ryntäävälle Bäckmanille ei mennyt ihan perille.

White Simwanza, Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Janne Turpeenniemi, Pietari Holopainen, Stephen Kunda

31. Pietari Holopainen pääsi suhteellisen vapaasti ponnistamaan Sebastian Strandvallin vapaapotkukeskitykseen. Vapaapotku tuomitiin, kun Joonas Ikäläinen taklasi nurin läpimeno yrittävän Mikko Innasen. Pelaajat vasemmalta oikealle: White Simwanza, Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Janne Turpeenniemi, Holopainen ja Stephen Kunda.

Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Janne Turpeenniemi, Pietari Holopainen, Stephen Kunda

32. Pietari puski pallon alaspäin ja se osui edessä olleen Stephen Kundan päälakeen ja pomppasi siitä kohti maalia.

Janne Turpeenniemi, Joonas Ikäläinen, Niko Ikävalko, Pietari Holopainen, Stephen Kunda, Kwon Jung-Hyuk

33. RoPSin maalivahti Kwom joutui jo toisen kerran omasta pelaajasta suuntaa muuttaneen pallon yllättämäksi.

Joonas Ikäläinen, Pietari Holopainen

34. Ottelun jälkeen Pietari Holopainen joutui median haastateltavaksi. Takana oli RoPS-kapteeni Joonas Ikäläinen.

Haka ja RoPS kohtasivat 17.5.2009 klo 18:30 Tehtaan kentällä Valkeakoskella ottelussa, joka oli toinen RoPSin etelänkiertueella. Joukkue oli kohdannut ensin JJK:n Jyväskylässä, jossa se myös majoittui. JJK-ottelun jälkeen joukkue matkasi Tampereelle, kunnes oli aika kohdata Haka. Kotijoukkueella oli pelaajia enemmän ja vähemmän raihnaisina. Viime hetkessä myös Petri Viljaseen oli iskenyt joku oksennustauti, joten edellisenä päivänä 45 minuuttia farmiseura VaKP:n riveissä pelannut Gabriel Ruiz nostettiin vaihtopenkille. Viikkoa aikaisemmin Jyväskylässä reisikrampin saaneen Diego Corpachen piti levätä ottelu jalkojaan parannellen, mutta hän sai komennuksen kentälle.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 2. Diego Corpache, 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Niko Ikävalko (84. min. 14. Valeri Minkenen), 11. Antti Hynynen (53. min. 16. Jani Bäckman), 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv), 10. Mika Mäkitalo, 15. Nicolas Kivistö, 19. Juuso Salonen, 27. Gabriel Ruiz.

Varoitukset: 90. min. Mikko Innanen.

RoPSn kokoonpano: 1. Jung-Hyuk Kwom, 3. Marko Koivuranta, 4. Stephen Kunda, 5. White Simwanza (83. min. 2. Godfrey Chibanga), 6. Joonas Ikäläinen (c), 9. Zeddy Saileti (46. min. 15. Mika-Matti Maisonvaara), 10. Chanda Mwaba, 11. Chileshe Chibwe, 18. Christopher Musonda, 19. Janne Turpeenniemi, 30. Echiabhi Okodugha (46. min. 16. Jeferson Pires). Vaihtomiehet: 12. Kari-Pekka Syväjärvi.

Varoitukset: 65. min. Chanda Mwaba, 78. min. White Simwanza.

Maalit: 13. min. Sebastian Strandvall 1-0, 18. min. Pietari Holopainen (Sebastian Strandvall) 2-0, 57. min. Chileshe Chibwe (Christopher Musonda) 2-1, 63. min. Pietari Holopainen (Sebastian Strandvall) 3-1.

Erotuomarit: Tero Nieminen, Jouko Ikonen (I avustava), Markus Hanska (II avustava) ja Tommi Grönman (IV). Yleisöä oli 2326 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Huippuhetket] [Ottelutapahtumat] [Haka löi tehottoman RoPSin] [Erikoistilanteet RoPSin tuho] [Ottelukooste Haka-RoPS] [Lehdistötilaisuus Haka-RoPS]

Valid XHTML 1.0 Transitional