Kakkonen 2009: Pallohonka - SalPa 3-1 (1-0) [07.06.2009]

[Harjoitusottelu: PK-35 - FC Honka/2 [16.01.2009]]   [Veikkauskertoimia]   [Haka ja SalPa jatkavat yhteistyötään]

Vaikka Veikkausliigan joukkueet olivat kesäkuussa 2009 pääosin lomalla alle 21-vuotiaiden EM-kisojen vuoksi, niin alemmissa divisioonissa pelattiin täyttä sarjaa. Kakkosen 7.6.2009 klo 18:30 alkanut ottelu Pallohonka-Salpa oli myös Veikkauksen Vakioveikkauksen kohteena. Talvella seurasin Talin hallissa kotijoukkueen harjoitusottelua. Silloin joukkue tunnettiin vielä nimellä Honka/2. Kiinnostuin tästä Kakkosen ottelusta, koska edellisessä Salpan ottelussa oli pelannut Hakan pelaajia. Samaa oli tapahtunut edellisenä kesänä muutamassa Salpan ottelussa. Paikanpäällä kuulin kuitenkin Salpan joukkueenjohdolta, että otteluun kaavailluista pelaajista Hakan Erkka Heinä oli häissä Italiassa ja Markus Joenmäki oli sairaana. Myöskään Pallohongalla ei ollut vahvistuksia liigajoukkue Hongasta, ellei Hongan liigajoukkueen mukana harjoitellut keskikenttäpelaaja Juuso Simpanen lasketa sellaiseksi. Puoliajalla pongasin katsojien joukosta FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Juha Lahtisen, jonka asuinpaikka on Salo ja jolle Salpan pelaajat ovat siten hyvin tuttuja. Lahtisen mukaan Hakan pelaajaringistä Jani Bäckman olisi varmaan vahvistanut Salpan keskikenttää, mutta ilmeisesti se vaihtoehto ei tullut mieleen pelaajia valittaessa.

Ottelupöytäkirja

1. Ennen ottelua kopsasin muistiinpanoihin joukkueiden kokoonpanot ja otin vielä varmuuden vuoksi kuvan ottelupöytäkirjasta. Etenkin Pallohongan pelaajanumeroinnista ei löytynyt seuran webbisivulla tietoja, koska numerointi vaihtelee otteluittain ja nytkin joukkueenjohtaja kävi pukuhuoneesta varmistamassa, että mikä numero oli kenelläkin pelaajalla.

Kentälle erotuomarien johdolla

2. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomarien johdolla. Otaniemen opiskelija-asuntojen läheisyyden vuoksi kentän ympäristössä näkyi paljon opiskelijoita, jotka pelasivat mm. taustalla koripalloa. Erotuomareiden takana vasemmalla Salpan kapteeni Joonas Tursas ja maalivahti Toni Virtanen sekä oikealla Pallohongan kapteeni Riku Paularinne ja maalivahti Jere Pyhäranta.

Kapteenit ja maalivahdit

3. Erotuomarien jäljessä askelsivat joukkueiden kapteenit Jonas Tursas ja Riku Paularinne ja maalivahdit Jere Pyhäranta ja Toni Virtanen ja hänen takanaan SalPan pelaajista Iiro Sarparanta, Juha Saarimäki ja Ville Skyttä. Pallohongan pelaajista seuraavina olivat Juuso Simpanen, Tomi Virtanen ja heidän välissään Claudio Matrone ja Konsta Rasimus.

Juha Saarimäki, Ville Skyttä, Jon Uotila, Antti Muuriaisniemi, Antti Hakala, Konsta Rasimus, Claudio Matrone, Toni Roschier, Tuomas Fager

4. Salpan pelaajia vasemmalta oikealle: Juha Saarimäki, Ville Skyttä, Jon Uotila, Antti Muuriaisniemi ja Antti Hakala. Pallohongan pelaajia vasemmalta oikealle: Konsta Rasimus, Claudio Matrone, Toni Roschier ja Tuomas Fager.

Ville Skyttä, Jon Uotila, Antti Muuriaisniemi, Claudio Matrone, Toni Roschier, Tuomas Fager, Niko Perera, Tim Väyrynen

5. Salpan pelaajia vasemmalta oikealle: Ville Skyttä, Jon Uotila ja Antti Muuriaisniemi. Pallohongan pelaajat vasemmalta oikealle: Claudio Matrone, Toni Roschier, Tuomas Fager, Niko Perera ja Tim Väyrynen.

Pelaajaesittely Pallohonka-Salpa

6. Joukkueet pelaajaesittelyssä. Vasemmalla oli musta-asuiset Pallohongan pelaajat, keskellä erotuomarit ja oikealla Salpan pelaajat. Taustalla olevaan katsomoon tuli ottelun alkamisen jälkeen lisää katsojien, mutta en tietysti huomannut myöhemmin ikuistaa Pallohongan ennätysyleisöä (59 henkeä). Mutta muutamassa kuvassa näkyy aurinkokatsomon puoleisen sivun katsojia.

Juha Saarimäki, Claudio Matrone

7. Juha Saarimäki ja Claudio Matrone kamppailivat pallosta pelaaja-aitioiden edessä.

Ville Skyttä, Tim Väyrynen, Niko Stenholm, Toni Roschier, Tom Lindberg

8. Tim Väyrynen, jonka kuuluttaja puoliajan alkaessa risti Mika Väyryseksi (pallopojat huokaisivat nimen kuullessa yhteen ääneen: Oooh!), oli Salpan puolustukselle aika hankalasti vartioitava pelaaja. Vasemmalta oikealle: Ville Skyttä, Väyrynen, Niko Stenholm, Toni Roschier ja erotuomari Tom Lindberg.

Antti Muuriaisniemi, Ville Skyttä, Ionel Armean, Joonas Tursas, Riku Paularinne

9. Ottelun avausmaali syntyi oikealla taustalla olevan Pallohongan kapteenin Riku Paularinteen keskityksestä. Ville Skyttä ei onnistunut katkaisemaan keskitystä ja Ionel Armean [katsoin ensin valokuvasta, että siinä on Juuso Simpanen, sitten Tomi Virtanen, mutta palautteen jälkeen vertailin kuvia vielä kerran ja pelaaja olikin Ionel Armean, joten taisin tunnistaa kaksi kertaa väärin. :( Hiukan huolellisemmalla kenkien värin tarkistamisella olisin päätynyt oikeaan pelaajaan aiemmin, vaikka kasvot eivät olleetkaan tuttuja. Virtasella oli tummemmat nappulakengät. Kiitos palautteesta!] sai pallon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Muuriaisniemi, Skyttä, Armean, Joonas Tursas ja Paularinne.

Toni Virtanen, Ionel Armean, Antti Muuriaisniemi, Ville Skyttä

10. Salpan maalivahti Toni Virtanen tuli vastaan, mutta Pallohongan Ionel Armean laittoi hiljaisen syötön hänen ohitseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Virtanen, Armean, Antti Muuriaisniemi ja Ville Skyttä.

Tim Väyrynen, Toni Virtanen, Ionel Armean, Niko Stenholm, Ville Skyttä

11. Tim Väyrynen kävi survomassa pallon verkkoon ennenkuin se ehti vieriä Ionel Armeanin syötöstä päätyrajan yli. Pelaajat vasemmalta oikealle: Väyrynen, Toni Virtanen, Armean, Niko Stenholm ja Ville Skyttä.

Tim Väyrynen

12. Tim Väyrynen tuuletti maaliaan komealla kunniakierroksella.

Tuomas Fager, Riku Paularinne, Toni Roschier, Konsta Rasimus, Claudio Matrone, Tim Väyrynen

13. Vasemmalla maalin alulle pannut kapteeni Riku Paularinne saapui onnittelemaan maalintekijää. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomas Fager, Paularinne, Toni Roschier, Konsta Rasimus, Claudio Matrone ja Tim Väyrynen.

Antti Hakala, Konsta Rasimus, Juuso Simpanen

14. Antti Hakala ja Konsta Rasimus näyttivät välillä tanssivan poskivalssia. Oikealla oli Juuso Simpanen.

Jere Pyhäranta, Juha Saarimäki, Tuomas Fager, Tomi Virtanen

15. Toisella puoliajalla Salpakin sai jokusen hyökkäyksen Pallohongan maalille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jere Pyhäranta, Juha Saarimäki, Tuomas Fager ja Tomi Virtanen.

Antti Muuriaisniemi, Juuso Simpanen, Toni Virtanen

16. Ottelun toinen maali syntyi juuri kun päätyyn saapui verryttelemään kolme Pallohongan pelaajaa. Päätin siirtyä päädystä sivurajalle, jotta he eivät liikkumisellaan peittäisi valokuvaamista ja tietysti siirtymisen aikana kentällä alkoi tapahtua. Kun vilkaisin kentän suuntaan, näin kuinka pallo lensi korkeana kaarena kohti Salpan maalia ja ulkona seikkaillut maalivahti Toni Virtanen juoksi sen perässä. Ehdin kameran kanssa mukaan vasta siinä vaiheessa, kun pallo osui kentän pintaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Muuriaisniemi, Juuso Simpanen ja Virtanen.

Onnittelut Valdrin Seferille

17. Pallohongan pelaajat onnittelivat maalintekijä Valdrin Seferiä.

Tomi Virtanen, Antti Hakala

18. Tomi Virtanen ja Antti Hakala puhkuivat pallon perässä tasaväkisesti.

Jere Pyhäranta

19. Pallohongan maalivahti Jere Pyhäranta erottui kentällä muutenkin kuin pelkän pelinumeronsa (92) perusteella. Taustalla oli Niko Perera ja Juha Saarimäki.

Tuomas Fager, Tim Väyrynen, Iiro Sarparanta, Antti Muuriaisniemi, Toni Roschier, Toni Kuisma

20. Avausmaalintekijä Tim Väyrysen vauhti ei hyytynyt myöskään toisella puoliajalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomas Fager, Väyrynen, Iiro Sarparanta, Antti Muuriaisniemi, Toni Roschier ja Toni Kuisma.

Tuomas Fagers, Iiro Sarparanta, Tim Väyrynen, Antti Muuriaisniemi

21. Pallohongan nousujenkin aikana SalPan pelaajat lähtivät ihan kiitettävästi puolustamaan. Tässä Antti Muuriaisniemi yritti tavoittaa Tim Väyrystä. SalPan pelaajat olivatkin sisäistäneet puolustuspelaamisen hyvin, mutta hyökkäyspelissä esimerkiksi Antti Hakalan oivallukset menivät välillä muilta joukkuetovereilta yli hilseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomas Fager, Iiro Sarparanta, Väyrynen ja Muuraisniemi.

Niko Perera, Iiro Sarparanta, Tuomas Fager

22. Salpan kavennus syntyi, kun Iiro Sarparanta karkasi Pallohongan puolustuksen lävitse Toni Kuisman matalan pystysyötön jälkeen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Niko Perera, Sarparanta ja Tuomas Fager.

Toni Roschier, Valdrin Seferi

23. Iiro Sarparannan maanuoliainen Pallohongan maalivahdin ohitse ponnahti takimmaisesta tolpasta vielä komeasti verkkoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Roschier ja Valdrin Seferi.

Juuso Simpanen, Joonas Tursas

24. Juuso Simpanen ja Joonas Tursas olivat joukkueidensa tukipilareita, joiden ympärillä peli paljon kulki.

Jon Uotinen, Tuomas Fager, Valdrin Seferi, Juuso Simmpanen, Iiro Sarparanta

25. Pallohongan kolmas maali syntyi, kun Valdrin Seferi lähetti syötön Valmir Seferille. Tautalla taisi olla Salpan pelaajista Jon Uotila vasemmalla ja Iiro Sarparanta oikealla. Pallohongan pelurit olivat ilmeisesti Tuomas Fager ja Juuso Simpanen.

Ville Skyttä, Valmir Seferi

26. Ville Skyttä (vasemmalla) ei onnistunut katkaisemaan Valdrin Seferin syöttöä ja Valmir Seferi (oikealla) pääsi helposti lävitse.

Valmir Seferi, Toni Virtanen

27. Lyhyen kuljetuksen jälkeen Valmir Seferi sijoitti pallon vastaan tulleen Salpa-maalivahti Toni Virtasen ohitse verkkoon.

Taustajoukot

28. Ennen ottelua ostin Pallohongan myyntipisteestä juomapullon ja pari ensimmäistä grillimakkaraa. Ottelun loputtua lähdin katsomaan, että saisiko viimeisiä makkaroita ostettua alennettuun hintaan ja aloitin tietysti tinkimisen kysymällä, että viimeiset makkarat saa varmaan ilmaiseksi? Yleensä myyjät sanovat että normaalin (1,50 euron) hinnan sijasta hinta on nyt yksi euro tai 50 senttiä. Mutta Pallohongan makkaranmyyjä ilmoitti, että makkaran saa ilmaiseksi, jos järjestän ilmoituksen Hesarin etusivulle. :)) Joten se tinkimisestä tällä kertaa. Nämä naiset osaavat todella vetää oman seuran puolesta.

Ottelu oli siisti, sillä erotuomari ei jakanut yhtään varoitusta. Erotuomari oli mielestäni erinomainen. Myös pääkatsomon puoleinen avustava tuomari sai hyväksytyt pisteet, mutta aurinkokatsomon puolella erotuomari liputti ainakin kerran sen verran epäselvästi, että otaksuin tilanteesta tulleen kulmapotkun, vaikka lopullinen tuomio oli maalipotku. SalPa onnistui puolustuspelissään mielestäni etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyväksyttävästi, vaikka vastustaja sai yhden maalin ja peli oli paljolti yhtä maalia. Salpan puolustuksen pelinkatkominen ja ylempänä pelaajien karvaaminen oli mielestäni hyvää. Sen sijaan syöttötyöskentely oli ala-arvoista. Pystysyötöt eteenpäin menivät melkein järjestään vastustajalle. Pallohonka helpotti peliä käyttämällä paljon pitkiä keskityksiä maalin eteen. Yhtä maalitilannetta lukuunottamatta Salpan puolustus onnistui ne kaikki katkomaan. Kentälle vaihdetut Valdrin ja Valmir Seferi osasivat pelata paremmin maata pitkin ja ottelun viimeinen maali olikin enemmän sellainen, jonka kaltaisia Pallohongan olisi pitänyt tehdä enemmän. Salpan pelaajatilanteesta kertoo paljon se, että vaikka joukkue oli häviöllä suuremman osan peliä, valmentaja ei tehnyt yhtään vaihtoa. Kentälläkin jotkut SalPan pelaajat erottuivat liikkumisellaan ja pelikäsitykseltään, mutta kaikki eivät yltäneet samalle tasolle, mikä vaikeutti pelinrakentamista.

Pallohongan kokoonpano: 92. Jere Pyhäranta (mv), 5. Riku Paularinne (c), 4. Tomi Virtanen, 8. Juuso Simpanen, 10. Toni Roschier, 11. Claudio Matrone (66. min. 20. Valmir Seferi), 14. Tim Väyrynen (79. min. 22. Shpat Qerimi), 16. Konsta Rasimus, 17. Ionel Armean (46. min. 7. Valdrin Seferi), 18. Niko Perera, 29. Tuomas Fager. Vaihtopelaajat: 32. Joonas Sirén, 2. Vesa Vasara, 3. Tuomas Autio, 6. Tuomo Heinonen.

Varoitukset:

Salpan kokoonpano: 1. Toni Virtanen, 2. Joonas Tursas (c), 9. Antti Hakala, 10. Jussi Haijanen, 11. Toni Kuisma, 18. Ville Skyttä, 19. Jon Uotila, 20. Antti Muuriaisniemi, 21. Iiro Sarparanta, 23. Niko Stenholm, 25. Juha Saarimäki. Vaihtomiehet: 12. Marko Pirilä (mv), 4. Aapo Nummi, 7. Alban Sadikaj, 17. Joonas Ojanen.

Varoitukset: .

Maalit: 14. min. Tim Väyrynen (Ionel Armean) 1-0, 58. min. Valdrin Seferi (Tim Väyrynen) 2-0, 77. min. Iiro Sarparanta (Toni Kuisma) 2-1, 20. Valmir Seferi (Valdrin Seferi) 3-1.

Erotuomarit: Tom Lindberg, Mika Saukkonen (I avustava), Tuomas Räty (II avustava). Ottelutarkkailija: Markku Kärkkäinen. Yleisöä oli 59 henkeä. Veikkauspörssipisteet: 3p. Valdrin Seferi, 2p. Tim Väyrynen, 1p. Iiro Sarparanta.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 26.10.2020.

[Paluu]   [2009]   [Pallohonka - Salpa 3 - 1 (1-0)]   [FF2]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!