Suomen Cup 2008: Lohjan Pallo - FC Haka 0-3 (0-1) [19.06.2008]

[Suomen Cupin historiaa] [Suomen Cup (jalkapallo)] [FC Honka - FC Haka 7-0 (4-0) [15.05.2008]] [FC Haka - MyPa 0-3 (0-2) [18.05.2008]] [FC Haka - RoPS 3-1 (2-1) [26.05.2008]] [Otteluennakko: LoPa - FC Haka] [Haka LoPan vieraaksi cupissa] [(19.6.2008) Suomen Cupin kuudes kierros huipentuu tänään]

Suomen Cup 2008 oli ehtinyt kuudennelle kierrokselle ennen kuin viime vuoden hopeajoukkue FC Haka tuli kisaan mukaan. Vastustajaksi oli arvottu Kakkosen Lohjan Pallo, jonka päävalmentajana on nimekäs Markku Palmroos. Joukkueessa oli muutama muukin futispiireille tuttu peluri. Itse heitin pienenä herjana ja muistona aiemmista vastaavista Cup-otteluista, että Haka voittaa ottelun lukemin 11-1. Eräs LoPan joukkueen paremmin tunteva hakafani lupasi syödä hatullisen mämmin näköistä luonnontuotetta, jos Haka voittaa yli 5:llä maalilla. LoPa oli hänen mukaansa sen verran kova kakkosen joukkue :-)

Itse lähdin klo 15.45 maissa metrolla Puotilasta ja ehdin Kampissa klo 16.15 lähtevään vakiovuoroon Lohjalle. Muistini mukaan pikavuoro olisi lähtenyt varttia myöhemmin, mutta minulla oli sopivasti aikaa katsella vähän maisemia matkalla, joten matka Veikkolan kautta sopi. Perillä olin klo 17.20 jälkeen. Olin katsonut webin kartasta, että Harjun kenttä on lähellä linja-autoasemaa, mutta perillä tajusin, että kenttä oli pentelenmoisen harjun päällä ja linja-autoasema saman harjun juurella. Suuntasin lähimmästä kadunkulmasta suoraan rinteeseen ja löysinkin yllättävän helposti perille. Perillä ostin kannatuksen vuoksi pääsylipun, mukillisen kahvia, pikkupullan ja LoPan viirin viirikokoelmani jatkeeksi.

Ottelujuliste

1. Harjun kenttä sijaitsi urheilukeskuksessa, jossa vieressä oli jäähalli. Toisella puolella oli vilkasliikenteinen tie ja sen risteys. Koska kenttä oli hiekkaharjulla, nurmikko oli erinomaisessa kunnossa. Täällä ei liene paljoa pulmia routimisen suhteen. Aurinkoa ja valoa riittää ilmeisesti kaikista ilmansuunnista jo varhain keväällä. Liikenteen lisäksi toisena huonona puolena on, että kenttä on hiukan kapea.

Kauko-ohjattava kamera

2. Kansainvälisissä futisotteluissa maalien takana on rivi kauko-ohjattavia kameroita, joita muualla valokuvaavat valokuvaajat käyttävät maalitilanteiden ikuistamiseen. Ensimmäisen kerran näin tällaista kameraa asetettavan myös tämän tason otteluissa.

Joukkueet saapumassa kentälle

3. Pelaajien ja erotuomarien pukuhuoneet olivat jäähallin päädyssä ja ennen ottelua joukkueet marssivat sieltä kentälle erotuomareiden johdolla.

FC Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä

4. FC Hakan pelaajat pelaajaesittelyn aikana. Tervehtimisvuorossa on Alexander Dovbnya. Valeri Popovitch taas psyykkaa vastustajaa naksauttelemalla rystysiään.

Lohjan Pallon pelaajat pelaaja-esittelyssä

5. Lohjan Pallon pelaajat pelaaja-esittelyssä. Pelaajat vasemmalta: Mikko Ruokonen, Mikko Kuiro, Mikko Vierimaa, Joonas Siikala, Amine Mechri, Matti Hurme, Rian de Souza, Mehdi Kuqi, Kalle Tallqvist, Lauri Hakanen ja Daut Kuqi.

Kalle Tallqvist taklaa pallon pois Valeri Popovitchiltä

6. LoPan puolustus osoittautui yllättävän kovatasoiseksi, vaikka normaalia kapeampi kenttä luonnollisesti auttoi puolustustyöskentelyssä. Erinomaisen maalivahti Mikko Kuiron ja ottelun jälkeen palkitun kapteeni Mikko Ruokosen lisäksi kiinnitin huomiota kookkaisiin Matti Hurmeeseen ja Kalle Tallqvistiin. Ohessa jälkimmäisen taidonnäyte, kun hän pysäyttää Vallu Popovitchin hyökkäyksen taklaamalla pallon sivurajan ylitse ilman että Popovitch edes horjahtaa. Taustalla oleva aurinkokatsomo palkitsi taidonnäytteen apploodeilla.

LoPan ensimmäinen maalitilanne

7. LoPa sai jopa alun hermoilun jälkeen maalitilanteen. Rian de Souza taiteilee pallon kanssa ja syöttää Daut Kuqille(, jos tunnistan kuvasta oikein). Kuqi kuolettaa rinnalla, käännähtää ja kokeilee Alexander Dovbnyan näppien pitävyyttä. Tarkemmin katsoessa tilanne oli kuitenkin paitsio, joten Sashan komea heittäytyminen oli turha. Mutta tulihan sekin ikuistettua. :-)

Lauri Hakanen, Cheyne Fowler, Matti Hurme ja Mikko Manninen

8. Cheyne Fowler yritti välillä läpäistä LoPan puolustuslinjaa, mutta vastassa oli saman kokoluokan pelurit Lauri Hakanen (vasemmalla) ja Matti Hurme. Taustalla Mikko Manninen seuraa tilannetta.

Mikko Innannen, Jani Kauppila, Rian de Souza, Pietari Holopainen, Mikko Vierimaa

9. LoPan keskikenttä laskeutui myös monesti puolustuksen avuksi. Tässä Rian de Souza ja Mikko Vierimaa ovat hakalaisten Mikko Innanen, Jani Kauppila ja Pietari Holopainen piirittämänä. Innasen takana voi erottaa Kalle Tallqvistin käden ja jalan.

Hakan ensimmäinen maali

10. Hakan ensimmmäinen maali syntyi tilanteesta, jossa Rian de Souza taklasi rangaistusalueen rajalla Pietari Holopaisen. Vallu Popovitch antoi vapaapotkun, jonka Amine Mechri puski yläilmoihin. Daut Kuqi yritti purkaa takaisin palaavan pallon puskemalla kauemmas, mutta pallo meni suoraan Popovitchille. Vallu laittoi uuden zipin, joka pomppasi juuri Cheyne Fowlerin ulottumattomiin. Mutta Pietari Holopainen ehti pomppoon ja jatkoi pallon maaliin.

Vallun uusi zippi

11. Ottelun 38. minuutilla Valeri Popovitch pääsi yrittämään maalia LoPan rangaistusalueelta. Maalivahti Mikko Kuiro oli hiukan ulkona maalista, joten Vallu päätti yrittää taas zippiä ylitse.

Mikko Kuiro, Amine Mechri

12. Mikko Kuiro arvioi pallon lentorataa. Tässä vaiheessa pallo näyttäisi menevän vääjäämättömästi maaliin. Taustalla Amine Mechri varmistaa.

Mikko Kuiron venytys

13. Seuraavaksi Mikko Kuiro venyttää ilmiömäisesti taaksepäin ja onnistuu näpäyttämään palloa sormenpäillään.

Pallo yli maalin

14. Pallo lentää kaaressa yli riman ja Kuiro yrittää löytää pehmeää laskeutumispaikkaa heittäytymisensä jälkeen. Katsomo antoi tilanteelle apploodit, joista osa meni varmaan myös Vallun yllättävälle zipille.

Puoliaikatauolla pääkatsomon takana

15. Ottelutauon aikana yleisö nautti myyntipöytien tarjoilusta ja keskustelusta ystävien ja tuttavien kanssa. Paikalla oli muutama Hakan kannattajakin ja jos ei ollut keskustelukumppania mukana, niin sellainen löytyi äkkiä kännykällä netistä. Ennen ottelua Lohjan Pallon webbisivulla muuten mainostettiin Cup-ottelua linkillä Futisforumin ottelua koskevaan topiikkiin selitystekstillä, joka kuului suunnilleen: Futisforumin ottelutopiikki ei niin sinivalkoisin silmin. Oikeastaan kyseisen ottelutopiikin perustaja olisi voinut pyytää isäntäseuralta ilmaiset kahvit vaivanpalkaksi ;-)

Hakan toinen maali

16. Hakan toisen maalin alkusoittoa oli kun Kalle Tallqvist hävisi kaksinkamppailun Mikko Innasen kanssa sivurajan tuntumassa. Innanen karkasi pallon kanssa keskustaan, jossa vastaan tuli Mikko Ruokonen. Innanen ohitti Ruokosen nappisyötöllä vauhdissa olevalle Mikko Manniselle, joka rynni LoPan puolustajien välistä väkisin itsensä vapaaksi rangaistusalueelle ja sijoitti pallon Mikko Kuiron ohitse verkkoon.

Pallopojan pitch-invaasio

17. Eräs ilmeinen junioripelaaja suoritti ottelun aikana pitch-invaasion ottamalla tyypit sivurajan nurmikosta. En ole aivan varma, että oliko kyseessä pallopoika vai joku kentän laidalla pyörivistä kersoista (muistelen, että tällä kentän laidalla pallopojat taisivat olla pallotyttöjä).

Amine Mechri, Jani Kauppila, Mikko Kuiro, Joonas Siikala, Janne Mahlakaarto, Valeri Popovitch, Matti Hurme, Kalle Tallqvist

18. Hakan kolmas maali ottelun loppuminuuteilla syntyi, kun Jani Kauppila nousi oikealle laidalle hyökkäyksen avuksi. Hän syötti Valeri Popovitchille, joka vippasi pallon tyhjään paikkaan rangaistusalueelle. Janne Mahlakaarto tuli tyhjään tilaan kuin juna.

Amine Mechri, Mikko Kuiro, Jani Kauppila, Janne Mahlakaarto, Joonas Siikala, Kalle Tallqvist

19. Täydessä vauhdissa etenevällä Janne Mahlakaarrolla ei ole vaikeuksia napata palloa mukaansa ja kiertää maalivahti Mikko Kuiro.

Amine Mechri, Janne Mahlakaarto, Mikko Kuiro, Kalle Tallqvist, Jani Kauppila

20. Sen jälkeen tarvitsee vain seurata pallo katseella.

Janne Mahlakaarto, Amine Mechri, Kalle Tallqvist, Mikko Kuiro

21. Pallo pullistelee verkkoa ja Janne Mahlakaarto voi aloittaa tuuletukset. Amine Mechri, Kalle Tallqvist ja Mikko Kuiro voivat vain todeta antautuneena tilanteen.

Palkintojenjako

22. Palkintojenjaossa Lohjan Pallon toiminnanjohtaja Simo Ylä-Peräinen palkitsi Hakan Valeri Popovitchin sekä LoPan Mikko Kuiron ja Mikko Ruokosen.

Olli Huttunen haastateltavana

23. Ottelun jälkeen Olli Huttunen oli median edustajien haastateltavana. Tässä sanomiset taisivat mennä ensimmäisenä FC Hakan webbisivulle.

Markku Palmroos haastateltavana

24. LoPan pelaaja-aitiossa päävalmentaja Markku Palmroos sai samoin vastailla median kysymyksiin.

Rääppiäiset

25. Ottelun jälkeen pääkatsomon takana myyntipöytien ääressä oli vielä täysi henkilöstö paikalla. Makkaroita, pullaa ja kahvia sai aikaisempaa halvemmalla, kun vain vähän tinki. Innostunut talkooväki on monissa seuroissa toiminnan suola.

FC Haka:n kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen (60. min. 5. Ville Pajula), 4. Jarkko Okkonen, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen, 11. Toni Lehtinen (83. min. 15. Janne Mahlakaarto), 14. Valeri Popovits, 20. Cheyne Fowler, 21. Pietari Holopainen. Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 13. Niko Hoikkala, 17. Kalle Multanen.

LoPan kokoonpano: 1. Mikko Kuiro, 3. Mikko Ruokonen, 7. Rian de Souza, 8. Daut Kuqi, 9. Mikko Vierimaa (22. Jussi Koivula), 11. Joonas Siikala (55. min. 30. Marcelo Gomes), 13. Matti Hurme, 17. Kalle Tallqvist, 82. Mehdi Kuqi (20. Joni Alho), 86. Amine Mechri, 96. Lauri Hakanen. Vaihtomiehet: 2. Joonas Vikholm, 6. Joonas Ankkuri, 10. Erkki Palokangas, 16. Sami Leijamaa, 24. Jussi Holopainen.

Varoitukset: 22. min. Joonas Siikala, 26. min. Mikko Manninen.

Maalit: 35. min. Pietari Holopainen 0-1, 47. min. Mikko Manninen 0-2, 88. min. Janne Mahlakaarto 0-3.

Ottelun erotuomarina oli Vesa Pohjonen. Avustavina tuomareina olivat Markus Hanska ja Arttu Hautamäki. Yleisöä oli 602 henkeä.

Ottelun jälkeen kulutin aikaa pääkatsomon takana rääpiäisissä, jossa makkarat ja kahvi maistui. Sitten tulomatkalta tuttua reittiä takaisin linja-autoasemalle, jossa poikkesin syömään Hesburgeriin. Hämmensin tiskin takana olevaa hesburgerakatemialaista kysymällä, kuinka monta asukasta Lohjalla on? Pienen miettimisen jälkeen tuli vastaus: 30 000 - 50 000. :-) Ehdin mukavasti klo 21 bussiin ja jatkoin Kampista sujuvasti metrolla kotiin.

[6. kierros (19.6.)] [Haka helposti jatkoon cupissa] [Vallu piti cupin ottelua hyvänä kenraalina] [Hakan cupin vastustaja selviää sunnuntaina] [Suomen Cup, 6. kierros: LoPa - FC Haka 19.06. klo. 18:30] [LoPan miehet putosivat Suomen cupista] [(20.6.2008) Suomen Cupin kuudes kierros paketissa] [Suomen Cup-erikoissivusto] [LoPa ei kyennyt peittoamaan Hakaa] [LoPa taipui Hakalle cupissa] [2008_06_19 -- kesäkuu 2008 (157 kuvaa)]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!