FC Haka - RoPS 3-1 (2-1) [26.05.2008]

[FC Honka - FC Haka 7-0 (4-0) [15.05.2008]] [FC Haka - MyPa 0-3 (0-2) [18.05.2008]] [Otteluennakko: Haka-RoPS] [Parviaisen polvi ei vaadi leikkausta] [Maskottina RoPS-pelissä: Eemeli Jantunen] [25.05. RoPSin Mweetwa putosi sairaslistalle] [Veikkausliigan kierrosennakko: FC Haka - RoPS]

FC Hakan taloudellista tilannetta selvittävä pressitilaisuus järjestettiin 26.5.2008 klo 16.30 alkaen eli pari tuntia ennen Veikkausliigaottelua FC Haka - RoPS. Tiedotustilaisuudessa Hakan tiedottaja Jukka Malm esitteli ensin paikalla olevat seuran edustajat: toiminnanjohtaja Karri Kekkonen ja FC Haka ry:n varapuheenjohtaja Juha Lahtinen. Samalla selitettiin, että FC Haka ry:n puheenjohtaja eli käytännössä hallituksen puheenjohtaja Seppo Lahtinen oli estynyt saapumaan paikalle. Pitkäaikainen varapuheenjohtaja Seppo Lahtinen valittiin puheenjohtajaksi ylimääräisessä kokouksessa edellisen puheenjohtaja Veikko Sieväsen jouduttua jättämään tehtävän työkiireidensä vuoksi. Lisäksi olin kuulevinani, että ry:n varapuheenjohtajan paikka olisi täytetty hallituksen kokouksessa eikä sitä oltu siunattu yleisessä kokouksessa. Menettely, jossa seuran hallituksen jäsenten tehtävistä (varapuheenjohtaja, sihteeri, jne) sovitaan hallituksen jäsenten kesken ensimmäisessä kokouksessa on ymmärtääkseni aika yleinen käytäntö yhdistyksissä. Muuten, alla linkitetyssä MTV.fi:n uutisessa Juha Lahtista kutsutaan seuran hallituksen puheenjohtajaksi, mutta kyseinen tieto on siis virheellinen.

FC Haka ry:n varapuheenjohtaja on myös 17. huhtikuuta 2008 perustetun ja 30.4.2008 rekisteröidyn FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hallituksen muut jäsenet ovat kaupparekisterin mukaan Eero Juhani Laesterä ja Ilkka Kristian Metsäsalo. Osakeyhtiön rekisteröitynä toimitusjohtaja toimii kaupparekisterin mukaan Ilkka Kristian Metsäsalo. Osakeyhtiön hallituksen jäsenistä Lahtinen ja Laesterä ovat Hakan ensimmäisen tuplamestaruuden jälkeistä ikäluokkaa (syntymävuodet 1962 ja 1963) kun taas Metsäsalo on Haka toisen tuplamestaruuden jälkeistä ikäluokkaa (syntymävuosi 1978). Metsäsalo asuu Valkeakoskella ja työskentelee FC Haka ry:n markkinointipäällikkönä. Laesterä on kirjoilla Pälkäneellä ja Lahtinen Salossa, mutta jälkimmäinen työskentelee parhaillaan Tampereella ja pystyy tästä syystä hoitamaan myös Hakan tehtäviä. Osakeyhtiön tilintarkastaja on Tilintarkastus Sillanpää Oy.

FC Haka Oy:n lakimääräisestä edustamisesta kaupparekisteriotteessa lukee, että yhtiötä edustaa osakeyhtiölain nojalla hallitus.

FC Haka Oy:n yhtiöjärjestys on kaupparekisterin virkailijan mukaan "lyhyt ja moderni". Se koostuu kolmesta pykälästä. Ensimmäisessä kerrotaan, etä yhtiön toiminimi on FC Haka Oy. Toisessa kerrotaan, että yhtiö kotipaikka on Valkeakoski. Ja kolmannessa luetellaan yhtiön toimiala: ravitsemusliiketoiminnan harjoittaminen, kustannustoiminta, kioskitoiminta ja urheilulaitosten omistaminen, pelaajaoikeuksien omistaminen ja kauppaaminen.

Tiedotustilaisuuden aluksi Karri Kekkonen kertoi FC Haka ry:n tiedottamiskäytännöistä. Niissä on pidetty matalaa profiilia, mikä on synnyttänyt arvostelua ja yleisöosastokirjoituksia. Kekkonen kertoi, että tämä on Hakan tapa tiedottaa. Nämä eivät ole niin nopeita asioita Kekkosen mukaan.

Varapuheenjohtaja Juha Lahtinen selitti, että FC Haka ry:n hallituksella on vastuu siitä, että Haka joutui tänä talvena vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Lahtisen mukaan toiminnanjohtaja Karri Kekkonen on väärä henkilö syntipukiksi. Kekkonen totesi, että ei ole tapahtunut tappioita vuodessa tai kahdessa vaan ne ovat tulleet usean vuoden aikana. Lahtinen selvensi, etä kulut ovat aiheutuneet muista syistä kuin pelaajapalkkioista. Kekkonen lisäsi, että Hakassa edustusjoukkueen palkkiot ovat olleet kohtuullisella tasolla. Lahtisen mukaan talvella eteen tuli tilanne, jossa haluttiin laittaa käsijarru päälle niin, että tappioita ei tule enää lisää. Eli käytännössä koko operaatio näyttää käsijarrukäännökseltä. Muista tuloista Kekkonen selvitti, että muutamaan vuoteen Hakalla ei ole ollut oikeastaan kunnollisia pelaajakauppoja eikä niistä tuloja. Eikä sellaisia tuloja ole myöskään budjetoitu.

Kekkonen kertoi, että FC Haka ry:n menot ja tulot olivat tiedossa siinä vaiheessa kun liigalisenssiä haettiin. Kekkonen sanoi myös jotain siihen tapaan (tarkennan: parin perättäisen lauseen yhdistelmästä minulle syntyi sellainen käsitys), että Palloliitto edellytti palkanalennusta Karrilta ja pelaajilta. Myöhemmin kun varmistin asiaa Lahtiselta, hän täsmensi, että Palloliitto edellytti vain säästötoimenpiteitä ja hallitus alkoi tutkia vapaaehtoista palkan alentamista vaihtoehtona taloustilanteen helpottamiseksi. Mutta pelaajien suhteen siitä ei tullut kuitenkaan mitään, koska pelaajilla on määräaikainen sopimus ja sellaista sopimusta ei voi yksipuolisesti muuttaa, jos vastapuoli ei siihen suostu ja ilmeisesti yksikään pelaaja ei ollut suostunut. Eli käytännössä oli kai kyse Karri Kekkosen palkan (vapaaehtoisesta) alentamisesta.

UEFA-lisenssin haun yhteydessä FC Haka ry joutui selvittämään, mitä toimia oli tehty talven kehoitusten jälkeen ja ne eivät olleet ilmeisesti Palloliiton käsityksen mukaan riittäviä, koska UEFA-lisenssi evättiin ja saatiin vasta valituksen jälkeen.

Eri tahoilla on kerrottu, että pelaajien palkkioiden maksamisessa oli ollut viivästymisiä. Tästä ei tiedotustilaisuudessa puhuttu mitään, mutta on mahdollista, että jos likviditeetti on ollut huono, palkkioiden maksua on lykätty. Ilmeisesti ne maksettiin ensimmäisenä pois siinä vaiheessa kun UEFA-lisenssin epäämisen aiheuttaman kohun myötä rahaa alkoi virrata seuraan kaikista ovista ja ikkunoista. Mutta tämä on pelkkää huhuihin liittyvää arvausta.

Juha Lahtinen selvitti, että FC Haka ry:n ja FC Haka Oy:n välillä on tehty sopimus, jolla toiminta siirtyy ensi kaudella yhtiön alaisuuteen. Osakeyhtiö ei voi pelata Veikkausliigaa vaan FC Haka ry jatkaa taustalla ja hallinnoi pelioikeuksia. Sekä ry:n että Oy:n tilikausi päättyy marraskuun lopussa 2008 ja sen jälkeisistä pelaajasopimuksista neuvottelee FC Haka Oy. Kyseisen päivän jälkeen sopimus on voimassa neljälle pelaajalle: Petri Viljanen, Ville Pajula, Niko Hoikkala ja Jari Nikkilä. Useimmissa seuroissa (uusista) pelaajasopimuksista neuvotellaan marraskuussa, joten viimeistään siinä vaiheessa FC Haka Oy tulee neuvottelemaan pelaajien (ja valmentajan) sopimusten jatkamisesta. Jos FC Haka on siinä vaiheessa mukana vielä UEFA-cupissa, niin neuvotteluista voi tulla mielenkiintoiset.

FC Haka Oy on tällä hetkellä minimipääomalla perustettu pöytälaatikkoyhtiö. Tiedotustilaisuudessa käytettiin nimitystä paperiyhtiö, mutta se tarkoittaa Valkeakoskella ihan jotain muuta. Kaupparekisteriotteen mukaan yhtiön täysin maksettu osakepääoma on 2500 euroa ja osakkeita on 1000 kpl. Osaketta kohden hinta on siis 2,5 euroa. Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että osakeyhtiö pyrkii kasvattamaan osakepääoman miljoonan euron kokoiseksi. Huhujen mukaan tulevissa osakeanneissa osakkeen hinta olisi 100 euroa, joten osakkeiden määrääkin täytyy kasvattaa nykyisestä lukumäärästä, jotta milli saadaan kasaan. Karri Kekkonen kertoi, että osakeyhtiöön oli sitoutunut jo yli 50 henkilöä tai pienempää yritystä. Kokonaissumma on tähän mennessä 210 000 euroa ja yksittäiset panostukset vaihtelevat 200 euron ja 15 000 euron välillä. FC Haka Oy tulee aktivoitumaan kesän aikana ja kertoo silloin tarkemmin näistä osakeanneista. Ravintoloitsija Sedu Koskisen osuudesta yhtiöön neuvotellaan edelleen. UPM:n taholta on kerrottu, että seuraa avustetaan summalla, jota ei toistaiseksi haluta paljastaa. Kyse on ilmeisesti FC Haka ry:n tukemiseen tarkoitettu avustus. Kaupungilta saadaan ensimmäisen UEFA-ottelun isännyydestä 50 000 euroa ja UEFA:lta 80 000 euroa ensimmäiseltä karsintakierrokselta.

FC Hakan junioritoiminnan järjestämisestä on tällä hetkellä kolme vaihtoehtoa, joista mikään ei sisällä sitä vaihtoehtoa, että FC Haka Oy huolehtisi toiminnasta. Yksi vaihtoehto olisi, että junioritoiminta jää FC Haka ry:n alle. Toinen vaihtoehto olisi, että junioritoiminnasta tulisi Valkeakosken Hakan (pallo)jaosto (FC Haka ry on aikoinaan irtautunut Valkeakosken Haka ry:stä, jotka ovat siis kaksi eri yhdistystä). Kolmas vaihtoehto olisi, että junioritoiminnalle perustettaisiin erillinen organisaatio. Junioritoiminta säilyisi kuitenkin kiinteässä yhteydessä FC Haka Oy:n ja FC Haka ry:n, sillä junioripäällikön työhuone säilyisi kaikissa vaihtoehdoissa Hakan toimiston yhteydessä. Hakan tiedotteessa viitataan epäsuorasti, että suuri osa tuosta 400 000 euron tappiosta vuosien mittaa on syntynyt junioritoiminnan pyörittämisestä. Virallisesti tiedotteessa lukee: "- Hakassa on pyritty järjestämään hyvät olosuhteet sekä edustusjoukkueen että junioreiden toiminnalle, Kekkonen sanoo. Hakan tappiot ovat kertyneet näistä seikoista. - Hakassa on kuitenkin nähty että junioritoiminnan pitäminen saman toiminnan alla on ollut niin tärkeää että näin on haluttu toimia. Hakan edustusjoukkueen palkkabudjetti on ollut hyvin maltillinen ja puheet siitä, että Hakassa on hankittu menestystä ylisuurilla palkkioilla eivät pidä paikkansa, Kekkonen painottaa."

FC Haka Oy:n tavoitteena on pitää Haka edelleen suomalaisen jalkapallon huippuseurana. Myös toimintamalli, jossa pyritään itse kehittämään lupaavista pelaajista liigapelaajia ja myymään heitä edelleen, tulee jatkumaan. Pienenä huulena tiedotustilaisuudessa todettiin, että Hakan taholta ei olisi periaatteessa mitään estettä sellaiselle toimintamallille, jossa tuotaisiin esimerkiksi Englannin liigasta 20 pelaajaa Suomeen pelaamaan. Periaatteessa sille ei olisi estettä, mutta kyllä se olisi mietinnän paikka, jos siirryttäisiin pois perinteisestä toimintamallista.

Karri Kekkonen kertoi, että urheiluyhdistysten toimintaan ja etenkin johtotehtäviin ei ole yleensä tunkua. On vaikea löytää sellaisia henkilöitä, joilla on aikaa yhdistystoiminnassa toimimiseen. Joten aika näyttää, miten FC Hakan talouden käsijarrukäännös onnistuu ja pystyykö FC Haka Oy elvyttämään edustusjalkapalloilun myös suurempia yleisömääriä keräävänä yleisötapahtumana.

Karri Kekkonen ja Juha Lahtinen

1. FC Hakan taloudesta kertoivat toiminnanjohtaja Karri Kekkonen (vasemmalla) ja seuran varapuheenjohtaja Juha Lahtinen.

Pentti Niittymäki

2. Iltalehden leijonapelaajan valinnassa oli tällä kertaa mukana Hakan vuoden 1960 tuplamestari Pentti Niittymäki. Pentti pelasi aikoinaan muistini mukaan oikeana tukimiehenä eli nykyisin hän olisi keskikentän laidassa. Pentti totesi, että hän itse asiassa pelasi ensimmäisen ottelunsa Hakassa jo vuonna 1954, mutta ei oikein tiennyt, mitä alkaisi harrastaa ja urheili välillä muuten mm. luistelemalla ja hiihtämällä. Ja vasta myöhemmin hän ymmärsi, että futis on hänen lajinsa. Pentti olikin tärkeä palanen mm. vuoden 1959 cup-mestaruudessa ja seuraavan vuoden tuplamestaruudessa.

SPR:n ensiapuryhmä

3. SPR:n ensiapuryhmä päivysti tutulla paikallaan jo ennen ottelua.

Jalkapallolahjoitus

4. Ennen ottelua Haka lahjoitti Valkeakosken koululaisille jalkapalloja. Ottelun speakerina toimi FC Haka ry:n toiminnanjohtaja Karri Kekkonen ja jalkapalloja luovuttamassa (vasemmalla) oli Hakan uusi vahva mies Juha Lahtinen. Palloja oli vastaanottomassa pari koululaista sekä kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Jorma Riikonen (Kekkosesta vasemmalle), joka on allekirjoittaneelle tuttu retkikumppani kouluajan lintupongausretkiltä. Ottelun jälkeen kaupungilla ehdin jopa pari sanaa vaihtaakin Jorman kanssa.

Pallojen lahjoittajat ja vastaanottajat

5. Pallojen lahjoittajat ja vastaanottajat yhteiskuvassa. Pallot vastaanottavien koululaisten lisäksi vasemmalla on FC Haka ry:n varapuheenjohtaja Juha Lahtinen, keskellä Jorma Riikonen ja oikealla pallopussia kannatteleva herrasmies on FC Haka ry:n hallituksen jäsen Markku Takaniemi (edit: kiitoksia tunnistuspalautteesta).

RoPSin pelaajat alkumuodollisuuksissa

6. RoPSin pelaajat alkumuodollisuuksissa. Taustalla vierasfanikatsomossa näkyy 5-6 innokkainta RoPS-fania. Ottelun aikana laskin sieltä täsmälleen 12 kannattajaa, joten ihan mukavan kannattajajoukon vierasjoukkue oli saanut paikalle.

Toni Lehtinen ja Stephen Kunda

7. Toni Lehtinen jatkaa targettina Petri Viljasen pitkän pystysyötön päällään eteenpäin (tai siis Tonista katsoen taaksepäin) Stephen Kundan estely-yrityksistä huolimatta. Oikealla on Pietari Holopainen.

Mikko Innanen

8. Mikko Innanen jatkoi suoraan ilmasta Toni Lehtisen päällään jakelemasta jatkopallosta laukauksen kohti maalia. Vierellä Innasen suoritusta seuraavat Aleksandr Kulik (vasemmalla) ja Janne Turpeenniemi.

Kalle Rönkkö

9. RoPSin maalivahti Kalle Rönkön ilme on kuvaava, kun hän heittäytymisestä huolimatta ei onnistu torjumaan taka-alakulmaan sijoitettua palloa

Onnitteluja

10. Cheyne Fowler ja Toni Lehtinen ovat ensimmäisenä onnittelemassa Mikko Innasta. Taustalla mukaan juhliin rientää Pietari Holopainen. Vasemmalla Stephen Kunda ja oikealla Antti Uimaniemi eivät ole yhtä iloisia.

Hakan hyökkäys pyörittää RoPSin puolustuksen solmuun

11. Viereisessä animaatiossa on yksi Hakan hienoimmista hyökkäyksistä, vaikka se ei johdakaan maaliin. Jani Kauppila nousee oikealla laidalla ja syöttää Mikko Manniselle. Manninen pujottelee keskustaan ja vetää RoPS-puolustajia yhteen nippuun. Sitten älykäs syöttö rangaistusalueelle. Mikko Innanen saa pallon. Osa puolustajista taitaa vielä seurata Mannista edes huomaamatta, että pallo on jo jossain muualla. Sen jälkeen Toni Lehtinen ja Innanen tekevät älykkään ristiinjuoksun ja Innanen tykittää pallon RoPSin maalin päätyverkkoon. RoPS-maalivahti Kalle Rönköllä on tilanteen jälkeen sanomista omalle puolustukselleen.

Mika Nurmela, Pietari Holopainen, Mikko Innanen ja Janne Turpeenniemi

12. Mikko Innanen on taas menossa lävitse, joten RoPS-puolustaja Janne Turpeenniemi ottaa käyttöön järeät aseet juuri ennen rangaistusalueen rajaa. Vasemmalla tilannetta seuraa Mika Nurmela ja taustalla Pietari Holopainen.

Mika Nurmela, Mikko Innanen ja Janne Turpeenniemi

13. Turpeenniemi tallaa tossunsa Innasen juoksureitille ja tönäisee samalla kevyesti lonkasta.

Mikko Innanen, Mika Nurmela, Janne Turpeenniemi

14. Turpeenniemien kamppausyrityksen seurauksena pallo karkaa tasapainoaan tavoittelevan Innasen jaloista. Toni Lehtinen ehtii siihen ensimmäisenä, mutta sen verran sivussa maalista, että hyökkäys kuivuu siihen. Tuomari ei reagoi tilanteeseen mitenkään.

Vapaapotkumaali

15. Haka saa laidalta kulmapotkun joka syntyi, kun Mika Nurmela ei saanut Mikko Innasta pysäytettyä muuten kun taklaamalla hänet kentän pintaan. Toni Lehtinen nousee vapaapotkussa ylimmäiseksi, mutta Kalle Rönkkö onnistuu torjumaan puskun eteensä. Tilannetta hyvin seurannut Jarkko Okkonen rynnii pallon maaliin. Okkosta seurannut Antti Uimaniemi rynnii Okkosen perässä maaliin, mutta liian myöhään.

Juha Majavan kavennusmaali

16. RoPSin kavennusmaali on syntymässä. Hyökkäys syntyi alunperin siitä, että Mikko Innanen lähti keskikentällä hyökkäykseen ja laukoi kovan kärkimiehelle tarkoitetun pistosyötön suoraan päin RoPS-pelaaja. RoPS pääsi iskemään omasta pelaajasta kimmonneesta pallosta välittömän vastaiskun, kun Hakan keskikenttä ja puolustuskin oli siirtymässä puolustuksesta hyökkäykseen. Hyökkäyksen käynnistäjä taisi olla Mika Nurmela, jonka keskitys löysi Titi Essomban, joka jatkoi välittömästi Juha Majavalle. Hakan maalissa Alexander Dovbnya ei mahtanut mitään Majavan tarkalle sijoitukselle.

Valokuvaaja-armeija

17. Kentän laidalla näkyi tässä ottelussa yllättävän paljon valokuvaajia. Olisiko yleinen FC Hakaa koskeva kohu herättänyt myös median kiinnostusta.

Janne Turpeenniemen varoitus

18. Mikko Manninen oli pääsemässä vastaiskuun, kun Janne Turpeenniemi kamppasi hänet. Erotuomari Ville Järvenpää antoi varoituksen, mutta Mikko Manninen ei ollut ollenkaan tyytyväinen. Ilmeisesti Manninen katsoi, että koska hän oli vastustajan kenttäpuoliskolla ja Turpeenniemi oli ilmeisesti puolustuksen alin mies, niin tapaus olisi pitänyt tuomita sen mukaan.

Cheerleaderit vauhdissa

19. Puoliajalla yleisö viihdytti alkumuodollisuuksistakin tuttu cheerleader-ryhmä.

Titi Essomba ja Jarkko Okkonen

20. Viereisessä animaatiossa näkee, kuinka taitava toppari ottaa taiteen kaikkien sääntöjen mukaan pallon pois vastustajan hyökkääjältä. Jarkko Okkonen ajaan täysin sääntöjen mukaan Titi Essomban kylkeen olka olkaa vasten, saa pallon pois ja onnistuu vielä estämään sen vierimisen yli päätyrajan. Okkosen suoritus on kuin suoraan jalkapalloilun oppikirjasta.

Antti Uimaniemen purkuyritys

21. Hakan kolmas maali on syntymässä Mikko Innasen antamasta kulmapotkusta. Cheyne Fowler jatkaa pallon päällään kohti takatolppaa, jossa Antti Uimaniemi (?) yrittää puskemalla purkaa palloa kauemmaksi.

Pietari Holopainen kuolettaa

22. Uimaniemen purkuyritys osuu suoraan Pietari Holopaiseen.

Pietari Holopainen maalaa

23. Uimaniemen ollessa maassa ja maalivahti Rönkön liikaa keskellä Pietari Holopaisella on helppo työ sijoittaa pallo maaliin.

Pietari Holopainen, Jarkko Okkonen ja Chileshe Chibwe

24. Pallontavoittelutilanteessa sattui välillä niinkin, että Jarkko Okkonen jäi Chileshe Chibwen jyrän alle. Tämä pyyteli Okkoselta anteeksi, että ei ollut tarkoitus. Miehet paiskasivat tapauksen jälkeen keskenään kättä, mutta varmuuden vuoksi Okkonen käytti sitä kättä, joka ei ollut edellisen loukkaantumisen jäljiltä paketissa.

Olli Huttunen, Valeri Bondarenko

25. Ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa oli mukana RoPSin päävalmentaja Valeri Bondarenko (oikealla) ja FC Hakan valmentaja Olli Huttunen.

Irkkubaari

26. Ennen kotiinlähtöä kurkistin Valtakadulla irkkubaariin, jossa valmistauduttiin ottelun jälkipuintiin. Pari tuttuakin oli jo paikalla.

Tosi futisfaneja

27. Ottelun jälkeen lähti bussi Valkeakoskelta pohjoiseen eli Tampereelle. Linja-autoasemalla bussia odotteli pari RoPSin tosifania, joilla oli edessä pitkä junamatka Tampereelta kotiin Rovaniemelle (elleivät sitten jääneet matkalle katsomaan RoPSin seuraavan päivän Cup-ottelua). Itse jatkoin samalla bussilla Tampereelle, mutta hyppäsin Helsinkiin matkaavaan Pendoliinoon, johon ehdin juuri ja juuri.

Ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa Hakan valmentaja Olli Huttunen totesi, että RoPSilla on niin vahva keskikenttä, että oli lähes itsemurhaa yrittää sen kautta pelinrakentamista. Siksi Haka käyttikin paljon pitkää palloa. Etenkin Petri Viljanen oli varsinainen pommittaja, joka antoi pitkiä pysty- ja poikittaissyöttöjä. Yksi vastaanottaja oli esimerkiksi Mikko Innanen, joka pelasi ajoittain reunaviivan tuntumassa target-pelaajan roolia ja hyvin pelasikin.

Toinen mielenkiintoinen piirre oli ottelun maalit. Ne kaikki upposivat oikeaan alakulmaan. RoPSin maalivahti Kalle Rönkkö ei ole kaikkein pisimpiä maalivahteja ja viihtyy siksi hyvin maaliviivalla. Siksi hakalaiset eivät yrittäneet maalia ylänurkkaan vaan kaikki puskut ja laukaukset suuntautuivat oikeaan alanurkkaan. Näin puski Toni Lehtinen ennen Jarkko Okkosen maalia ja samoin Cheyne Fowler ennen ottelun viimeistä maalia. Ja kun Cheynen puskun pystypylvästä vartioinnut puolustaja torjui, niin Pietari Holopainen tälläsi maalin sinne minne puskuun heittäytynyt puolustaja oli jättänyt tyhjän tilan.

FC Haka:n kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen, 4. Jarkko Okkonen, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen (58. min. 15. Janne Mahlakaarto), 11. Toni Lehtinen (82. min. 22. Jarno Mattila), 14. Valeri Popovits (89. min. 18. Jari Nikkilä), 20. Cheyne Fowler, 21. Pietari Holopainen. Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 5. Ville Pajula, 13. Niko Hoikkala, 17. Kalle Multanen.

RoPSn kokoonpano: 1. Kalle Rönkkö, 2. Stephen Kunda, 3. Antti Uimaniemi, 4. Chanda Mwaba, 5. Aleksandr Kulik, 7. Mika Nurmela, 9. Zeddy Saileti, 10. Juha Majava (72. min. 18. Antti Peura), 11. Chileshe Chibwe, 17. Titi Essomba, 19. Janne Turpeenniemi. Vaihtomiehet: 12. Nickolay Pavlenko, 22. Juuso Majava.

Varoitukset: 42. min. Janne Turpeenniemi, 71. min. Aleksandr Kulik.

Maalit: 7. min. Mikko Innanen (Toni Lehtinen) 1-0, 28. min. Jarkko Okkonen 2-0, 36. min. Juha Majava 2-1, 57. min. Pietari Holopainen 3-1.

Ottelun erotuomarina oli Ville Järvenpää. Avustavina tuomareina olivat Mikko Alakare ja Pekka Simojoki. Neljäntenä erotuomarina oli Mikko Antero Sikiö.

[Ottelupöytäkirja] [Yksityiskohdat] [FC Haka - RoPS (3 - 1)] [Hakan toiminnanjohtaja: Miljoonaa euroa haetaan] [27.05. RoPS:lta ei lahjaa Kiistalalle] [Sedu Koskinen vahvisti futissijoituksen Hakaan] [Okkosen paluu sytytti Hakan] [Haka vahvisti seuran junioreissa pelanneen Sedu Koskisen tulon] [FC Hakan tavoitteena on pysyä edelleen suomalaisena huippuseurana] [Haka pelaajayhteistyöhön SalPan kanssa] [Tehtaan piipun juurella Haka-RoPS 26.5 klo 18:30] [Myös Jussi Salonoja mukaan FC Hakan taustalle] [FC Lahti matkalla osakeyhtiöksi]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!