Veikkausliiga 2009: JJK - Haka 0-0 (0-0) [07.05.2009]

[mobile]
[Uusi Lahti Cup 2009: HJK - JJK 1-0 (0-0) [30.01.2009]] [Uusi Lahti Cup 2009: JJK - KuPS 2-3 (0-2) [31.01.2009]] [Veikkausliiga 2009: TPS - JJK 0-0 (0-0) [27.04.2009]] [Harjulla alkaa olla valmista kauan odotettuun kotiavaukseen] [JJK hakee avausvoittoa Hakan kustannuksella] [Haka vieraana JJK:n kotiavauksessa] [Korhonen palaa tuttuihin maisemiin]
Juurilla

1. Varasin matka-aikatauluuni aikaa käväistä katsomassa syntymämökkiäni. Se sijaitsee jossain tämän kadun varrella, mutta olen jo unohtanut tarkan osoitteen, vaikka kerran sukututkimusta tehdessä merkkasin sen muistiin. Siksi näppäsinkin kuvan kadun jokaisesta talosta ja tarkoitus on näyttää kuvia vanhemmilleni. Joten eiköhän se osoitekin selviä. Muutin pois silloisesta Jyväskylästä jo kääröikäisenä, eikä minulla itsellä ole luonnollisesti mitään muistikuvaa asuinpaikasta. Ensimmäiset lapsuuden muistikuvat tulevat Muuratsalosta, joka taitaa nykyään kuulua Jyväskylään. Aivan tämä kadun lähistöllä sijaitsee nykyään keskussairaala, mutta sitä ei ollut syntymäni aikoihin vielä rakennettu.

Alkuasukas

2. Aikataulussani oli alunperin hyvin aikaa syntymäkadullani vierailuun, mutta jouduin pian Jyväskylään saavuttuani puhumaan yli puoli tuntia puhelimessa ja pääsin syntymäkadulle vastaavan ajan myöhässä. Poislähtiessä jututin hetken erään talon pihalla olevaa rouvaa, joka oli pihatöissä. Auringonpaisteesta huolimatta taivaalta alkoi äkkiä sataa vettä. Manailin, että futisottelun valokuvaus tulee vesisateessa hankalaksi ja aloin jo etsiä laukustani kertakäyttösadetakkia. Mutta rouva kipaisi hakemassa sisältä värikkään sateenvarjon ja antoi sen lainaksi. Kun sanoin tuovani sen takaisin hän totesi, ettei tarvitse palauttaa, sateenvarjoja kun pyörii ihan riittävästi nurkissa. Rouva kertoi, että hänen tyttärensä työskentelee Maikkarilla toimittajana (jos ymmärsin oikein), joten en ehkä olisi saanut sateenvarjoa käyttööni, jos en olisi ollut melkein-toimittaja itsekin. :) Kiitoksia vain ja terveisiä tyttärelle! Kuvan ottamisen jälkeen minulle tuli sen verran kiire, että ehdin Harjun kentälle vain vajaat kymmenisen minuuttia ennen ottelua.

Joukkueet kentälle

3. Joukkueet marssimassa kentälle. Harjun kenttä on perinteinen yleisurheilukenttä, jossa nurmialuetta kiertää juoksuradat. Pääkatsomon edustalla juoksuradat oli kaistoitettu mainosplakaateilla, mutta otaksuisin, että kentälle näki niiden ylitse katsomosta. Sen sijaan esimerkiksi pyörätuolilla paikalle saapuneilta saattoi osa jäädä näkemättä tai sitten vaihtoehtona oli paikka jostain kulmasta.

JJK pelaajaesittelyssä

4. JJK:n joukkue ryhmittyneenä pelaajaesittelyyn. Vasemmalla olivat erotuomarit.

Joukkueet pelaajaesittelyssä

5. Etualalla Hakan joukkue pelaajaesittelyssä. Keskellä olivat erotuomarit ja takana JJK:n pelaajat.

Vuoden 2008 paras keskisuomalainen joukkue

6. Ennen ottelua JJK palkittiin "Vuoden 2008 paras keskisuomalainen joukkue"-palkinnolla. Palkinnon kävi hakemassa JJK:n päävalmentaja Ville Priha.

Pääkatsomo I

7. Pääkatsomon toinen päässä oli runsaasti yleisöä, vaikka vielä muutamia minuutteja aikaisemmin katselin, että siellä oli joitakin tyhjiä paikkoja. Mutta ehkä ihmiset olivat jonottamassa virvokkeita aivan viime hetkeen asti.

Pääkatsomo II

8. Myös pääkatsomon toinen pää pullisteli yleisöstä.

JJK:n avauskokoonpano joukkuekuvassa

9. JJK:n avauskokoonpano ryhmittyneenä valokuvaukseen ennen ottelua.

Jukka-Pekka Tuomanen, Sebastian Strandvall, Matti Lähitie, Mikko Innanen

10. Jani Kauppila yritti avata JJK:n puolustusta pelaamalla kolmiota Nicolas Kivistön ja Sebastian Strandvallin kanssa. Mutta Kivistö oli tiukasti Christian Sundin vartiossa vaikka pystyikin jatkamaan pallon eteenpäin ja Strandvall taas oli Jukka-Pekka Tuomasen puristuksessa. Takana olivat Matti Lähitie ja Mikko Innanen.

Matti Lähitie

11. Matti Lähitie oli JJK:n pelaajista se, jolla näytti olevan kuhmuraisesta nurmikosta huolimatta sopivan pehmeä kosketus palloon.

Niko Markkula, Jari Nikkilä, Janne Korhonen

12. Janne Korhonen torjui JJK:n maalintekoyrityksen akrobaattisella heittäytymisellä, jossa hän oli hetken ketarat kohti taivasta ja sai takana näkyvän pallopojankin haukkomaan henkeä. Vasemmalla olivat Niko Markkula ja Jari Nikkilä. Tilanne syntyi JJK:n korealaisvahvistus Nam Ik Kyoungin laukauksesta.

Sebastian Strandvall, Toni Koskela

13. Toni Koskela yritti roikkua Sebastian Strandvallin kyydissä, mutta ei pysynyt vauhdissa vaikka yritti kädellään jarruttaa Stranvallin menoa.

Sebastian Strandvall, Toni Koskela

14. Kun Strandvall ajoi Koskelan kylkeen tämä filmasi ja pudottautui älähtäen kentän pintaan. Normaalia "käsivarsi-käsivartta vasten"-taklausta siitä ei tullut, koska Koskela oli ojentautunut roikkumaan Strandvallin mukana ja oli jo pudottautumassa kentän pintaan. Joten kontaktihetkellä suurimman kontaktin taisi tehdä Strandvallin lonkka ja Koskelan kylki.

Sebastian Strandvall, Toni Koskela

15. Erotuomari näki Koskelan filmin, mutta katsomossa jyväskyläläiskatsojat protestoivat voimakkaasti, koska erotuomari ei tuominnut tilanteesta edes vapaapotkua.

Tommi Kari, Jarno Mattila, Toni Koskela ja Jukka-Pekka Tuomanen

16. Hakan puoliammattilainen ja futsalin maajoukkuemies Jarno Mattila sai JJK:n puolustuksen paniikin lisäksi jopa katsojat haromaan hiuksiaan. Mattila käy harjoitusten lisäksi myös työssä, joten futis ei ole hänelle kokopäiväammatti. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tommi Kari, Mattila, Toni Koskela ja Jukka-Pekka Tuomanen. Tuomasen takana oli ottelun erotuomari Miikka Lähdesmäki.

Sebastian Strandvall, Nam Ik Kyoung

17. JJK:n Nam Ik Kyoung oli kotijoukkueen parhaimpia. Tässä hän suojeli palloa joka paikkaan ehtineeltä ja laajalla alueella liikkuneelta Sebastian Strandvallilta.

Jukka Sinisalo, Mihaly Szerovay

18. Mihaly Szerovay JJK:n maalissa pelasi erinomaisen pelin. Hyvien pelastusten lisäksi hän viesti myös joukkuetovereilleen mitä oli tekemässä. Hän käynnisti peliä nopeasti matalilla pitkillä heitoilla laitapakeille. Vieressä topparina pelannut Jukka Sinisalo.

Mika Mäkitalo, Toni Koskela, Jani Kauppila, Jari Nikkilä

19. Mika Mäkitalo sai varoituksen tilanteesta, joka alkoi tästä. Mäkitalo ajoi kiinni Toni Koskelan kylkeen, mutta joko tila loppui kesken tai Koskela oli pääsemässä karkuun. Joten Mika nappasi kaatuessaan kaksin käsin kiinni Koskelan vyötäröltä ja taklasi hänet jenkkifutistyyliin. Varoitus oli paikallaan.

Matti Lahtinen, Pietari Holopainen, Janne Korhonen, Jarno Mattila

20. JJK teki maalin, joka tuomittiin kuitenkin paitsioksi. Kuvassa pallo oli juuri uppoamassa sisään tolpan vierestä ja Janne Korhonen myöhästyi heittäytymisessään. Omasta näkökulmastani ei tietysti pystynyt näkemään tilannetta avustavan erotuomarin näkökulmasta, mutta tässä näytti hiukan, kuin Mika Lahtinen olisi vasemmalla aavistuksen Pietari Holopaisen edellä. Oikealla oli Jarno Mattila. Maalin jälkeen Nam Ik Kyoung tuuletti sen verran railakkaasti, että luulin pallon menneen maaliin hänen kauttaan.

Anssi Viren, Miikka Lähdesmäki, Toni Koskela, Matti Lähitie, Jukka-Pekka Tuomanen, Mikko Innanen, Tuomas Latikka

21. Matti Lähitie sai tässä ymmärtääkseni keltaisen kortin, mutta alla linkitetyistä Veikkausliigan ottelupöytäkirjasta ja tapahtumakirjauksista siitä ei löydy mitään merkintää. Pelaajat (ja erotuomari) vasemmalta oikealle: Anssi Viren, Miikka Lähdesmäki, Toni Koskela, Lähitie, Jukka-Pekka Tuomanen, Mikko Innanen ja Tuomas Latikka.

Mihaly Szerovay, Jukka Sinisalo, Mikko Innanen, Pietari Holopainen, Jukka-Pekka Tuomanen, Jani Bäckman, Anssi Viren, Matti Lähitie

22. Keskityspallotilanne JJK:n maalilla: palloa pääsi puskemaan Pietari Holopainen, joka nousi ilmaan oikea-aikaisesti. Hänen edessään Jukka-Pekka Tuomanen ja Jani Bäckmanin edessä Anssi Viren olivat sijoittuneet oikein, mutta vasemmalla Jukka Sinisalo oli täysin kuutamolla Mikko Innasen kanssa. Innanen pääsi ilmaan ja olisi saanut pallon itselleen, ellei Holopainen olisi kääntänyt sen jo ennen häntä kohti maalia. Samanaikaisesti Sinisalo kyyristeli ja näytti pelkäävän, että taivas putoaa niskaan. Kuvassa vasemmalla oli Mihaly Szerovay ja oikealla Matti Lähitie.

Mika Lahtinen, Juuso Salonen, Toni Koskela, Jarno Mattila, Jannne Korhonen

23. Toni Koskela tavoitteli palloa, mutta Hakan Jarno Mattila suojasi sitä hyvin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mika Lahtinen, Juuso Salonen, Koskela, Mattila ja Janne Korhonen.

Toni Koskela, Jarno Mattila

24. Koskela nappasikin Mattilaa paidanliepeestä ja veti hänet kentän pintaan sekä potkaisi samalla oikeaan polvensivuun. Mielestäni kyse oli saman luokan rike, kuin mistä Mika Mäkitalon sai varoituksen, mutta ottelupöytäkirjaan tästä ei tullut mitään merkintää.

Mika Lahtinen, Jani Bäckman

25. Jani Bäckman yritti karata, mutta Mika Lahtinen pysäytti spurtin alkuunsa kampilla, joka irroitti kaiken lisäksi vielä Bäckmanin oikeasta jalasta pelitossun, vaikka kamppi kohdistui aluksi vasempaan jalkaan.

Hakan paitsiomaali I

26. Haka sai loppuhetkillä maalin, joka tuomittiin paitsioksi. Lehdistötilaisuudessa Olli Huttunen ihmetteli, että miten se saattoi olla paitsio, kun Anssi Viren seisoi maaliviivalla. Valokuvat näyttävät tosin, että Oka näki tällä kertaa väärin. Ja tilanne oli kyllä selvä paitsio. Ylemmässä osakuvassa keskellä oleva Jani Kauppila oli syöttänyt eteenpäin kohti Sebastian Strandvallia, joka oli Hakan numero 16 eli Jani Bäckmanin takana ja selvässä paitsiossa. Alemmassa osakuvassa Kauppila oli pudonnut polvilleen ja Strandvall oli tullut pari askelta vastaan. Anssi Viren seisoi koko ajan vasemmanpuoleisena JJK:n pelaajana paikallaan ja etäällä maaliviivasta.

Hakan paitsiomaali II

27. Ylemmässä osakuvassa Sebastian Strandvall kääntyi kohti maalia ja jalka heilahti laukaukseen. Oikealla avustavan erotuomarin lippu oli vielä alhaalla. Alemmassa osakuvassa pallo oli puolessa välissä maalivahdin ja Strandvallin välissä ja avustava erotuomari oli jo nostanut lippunsa ylös.

Mikko Innanen, Anssi Viren, Janne Hannula, Mihaly Szerovay, Jani Bäckman, Nam Ik Kyoung, Sebastian Strandvall, Jukka Sinisalo, Patrick Poutiainen

28. Pallo matkasi vasemmassa reunassa verkkoon, mutta Nam oli jo kohottanut kätensä paitsion merkiksi. JJK:n numero 7 eli Anssi Viren oli edelleen etäällä maaliviivasta.

Kaksoisnyrkki

29. Välillä pallo lensi katsomoon ja yleisön reaktioista huomasi, että jossain välissä oli tullut treenattua vähän lentopalloa, koska oikea torjunta-asento oli selkäytimessä.

Juuso Salonen, Janne Korhonen, Patrick Poutiainen

30. Ottelun viimeinen kulma syntyi, kun Patrick Poutiainen nousi vastahyökkäykseen ja ilman mainosta paidan rintamuksessa pelannut Juuso Salonen torjui Poutiaisen laukauksen kulmaksi.

Veikkausliigan ottelu 7.5.2009 Harjun kentällä Jyväskylässä oli JJK:n ensimmäinen kotiottelu Veikkausliigassa kautta aikojen. Otteluperuutusten vuoksi siirtyneeseen kotiavaukseen tuli vastustajaksi Haka, joka oli pelannut jo kaksi vierasottelua ja kaksi kotiottelua. JJK:lla oli takana vain yksi vierasottelu Turussa, jossa oli maalittomalla tasapelillä saatu ensimmäinen sarjapiste. Itse halusin myös olla paikan päällä tässä historiallisessa ottelussa, koska olen aikoinaan syntynyt Jyväskylässä, vaikka en ole silloisessa kaupungissa asunut käytännöllisesti katsoen yhtään.

Under construction: täydentelen tätä myöhemmin lehdistötilaisuuden annilla.

JJK:n kokoonpano: 30. Mihaly Szerovay (mv), 5. Ik Kyoung Nam, 6. Jukka-Pekka Tuomanen, 7. Anssi Viren, 8. Matti Lähitie, 10. Tommi Kari, 13. Tuomas Latikka (85. min. 3. Janne Hannula), 14. Jukka Sinisalo, 16. Niko Markkula (64. min. 9. Mika Lahtinen), 19. Christian Sund, 21. Toni Koskela (88. min. 23. Patrick Poutiainen). Vaihtopelaajat: 12. Sami Myllymäki (mv), 4. Markus Paija, 17. Hyun-Kwan Kim, 18. Zakaria Abahassine.

Varoitukset: noin 80. min. Matti Lähitie.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 2. Diego Corpache (49. min. 19. Juuso Salonen), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila (c), 9. Niko Ikävalko (67. min. 16. Jani Bäckman), 10. Mika Mäkitalo, 15. Nicolas Kivistö, 18. Jari Nikkilä, 21. Pietari Holopainen, 22. Jarno Mattila. Vaihtomiehet: 30. Erkka Heinä (mv), 13. Niko Hoikkala, 14. Valeri Minkenen, 26. Abdullahi Ishaka.

Varoitukset: 52. min. Mika Mäkitalo, 71. min. Jani Kauppila.

Maalit:

Erotuomarit: Miikka Lähdesmäki, Hannu Solin (I avustava), Ville Koskiniemi (II avustava) ja Jouni Aapajärvi (IV). Yleisöä oli 3232 henkeä.

Ottelun jälkeen kulutin aikaa Jyväskylän matkakeskuksen tienoilla. Pikavuoro Helsinkiin lähti vasta klo 00:30 perjantaiaamun puolella ja kävelin rautatieylikulkusillan kautta Lutakko-nimiseen uuteen kaupunginosaan [korjattu, kiitos palautteesta], joka sijaitsee aivan Jyväsjärven rannalla. Sää oli metka. Ilmeisesti etelästä oli lähestymässä saderintama, joka työnsi edellään lämmintä ilmaa. Lämpömittari nousi illan aikana yhdeksästä Celsiusasteesta yhteentoista asteeseen klo 24 maissa, minkä jälkeen alkoi hieman tuulla. Kävelin valaistuja kevytväyliä pitkin Jyväsjärven rantaan ja nautin öisen Jyväskylän näkymistä ja lämpimästä yöstä. Bussimatkalla yön aikana kohti Helsinkiä satoi ja otaksuin tarvitsevani lahjaksi saamaani sateenvarjoa perille päästyäni. Olin Kampissa klo 4.50 aikoihin ja vartin yli 5 metroasema aukesi ja pääsin ensimmäisellä metrojunalla kotiin Itä-Helsinkiin. Sateenvarjoa en enää tarvinnut, kuten en edellisen illan ottelun aikanakaan, mutta sille löytyy varmaan käyttöä tulevaisuudessa.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Harjulla tasattiin pisteet 0-0 lukemin] [Tasapeli tuliaisena Jyväskylästä] [Juuso Salosella onnistunut liigadebyytti] [Hakan juniorilupaus ei saa pukeutua kaljamainokseen] [Ottelukooste]

Valid XHTML 1.0 Transitional