UEFA Cup FC Haka - Brøndby IF 0-4 (0-1) [14.08.2008]

[UEFA Cup FC Haka - Cork City FC 4-0 (2-0) [31.07.2008]] [Haka-Brøndby suorana URHEILU+KANAVA:lla] [Træning i papirfabrikkens skygge] [Kokoonpanot] [Mahlakaarto perää Hakalta rohkeutta Brøndbytä vastaan] [Brøndbyllä tukku maajoukkuemiehiä] [Vel ankommet i Finland] [Viljanen sivussa, Parviainen pelissä?] [Brian Gilmour nimettiin Hakan UEFA-joukkueeseen] [Video: Jan Kristiansen fra Finland] [Video: Anføreren viser rundt] [Bröndby tullut Huttuselle tutuksi]

Kun FC Haka sai UEFA Cupin toiselle karsintakierrokselle vastaansa tanskalaisen Brøndby IF:n, kyse oli aivan toisen luokan vastustajasta kuin ensimmäisellä kierroksella vastaan tullut irlantilainen Cork City FC. Tanskalaisjoukkue oli perustettu 1964 ja pelasi ylimmällä liigatasolla ensimmäisen kerran vuonna 1982. Pörssiyhtiö seurasta tuli vuonna 1987. Vuonna 2007 joukkue pelasi tanskalaisen SAS-liigan 17 ottelua Brøndbyn stadionilla ja 4 Royal League-ottelua. Katsojia näissä otteluissa oli yhteensä 298 618 eli keskimäärin 14 220 per ottelu. Yhtiön liikevaihto oli 133,7 miljoonaa Tanskan kruunua eli noin n. 17,9 miljoonaa euroa (edellyttäen, että webissä olevassa valuuttalaskurissa oli oikea kurssi). Jos ymmärsin vuosikertomusta oikein, niin seuran laskennallinen tulos taisi kuitenkin mennä viime vuonna miinuksen puolelle johtuen ilmeisesti lukuisista uusista pelaajahankinnoista.

Saattajat järjestäytyivät pelaajatunnelissa

1. Saattajat järjestäytyivät pelaajatunnelissa ennen ottelua.

Joukkueet saapuvat kentälle

2. Joukkueet saapuvat kentälle.

Brøndby IF:n pelaajat pelaajaesittelyssä

3. Brøndby IF:n pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Stefan Mikkelsen, Stephen Andersen, Jan Kristiansen, Thomas Rasmussen, Tobias Mikkelsen, Samuel Holmén, Jon Jönsson, Max von Schlebrügge, Daniel Wass, Morten Rasmussen.

FC Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä

4. FC Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä.

Brøndby IF:n kannattajat mukana ottelussa

5. Brøndby IF:n kannattajat olivat mukana ottelussa alusta alkaen, vaikka joillakin riitti huomiota myös muualle kuin kentälle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarno Mattila, Cheyne Fowler, Morten "Duncan" Rasmussen, Jarkko Okkonen, Stefan Gislason, Samuel Holmén, Valeri Popovitch, hänen takanaan luultavasti Jon Jönsson ja oikealla Jan Kristiansen.

Brøndby IF:n kannattajat osoittelevat sormella

6. Tuuli nappasi stetsonin päästä ja lennätti sen kentän laidalle, josta pelkäsin sen jatkavan matkaa kentälle. Käväisin hakemassa sen ensimmäisessä sopivalla tauolla. Olin kuvaamassa mainosaitojen takana ja ilmeisesti aitojen ylitystekniikkani herätti huomiota jopa kentän toisessä päässä, koska Brøndby IF:n kannattajat osoittelivat sormella. :-))

Läheltä piti tilanne ottelun alussa

7. Brøndby sai vaarallisen hyökkäysen vasemmalta laidalta ja etutolpalla odotellut Alexander Dovbnya ehti jo heittäytyä, mutta Kalle Parviainen liukui laukauksen viime hetkellä kulmaksi.

Jarno Mattilan urotyö

8. Jarno Mattila ei ole saanut parhaita arvosanoja vasemman pakin tontilla pelaamisestaan, mutta kuten animaatiosta näkee, ei hänen ohitseen aina menty heittämällä.

Käsikähmä ennen vapaapotkutuomiota

9. Daniel Wass ja Janne Mahlakaarto kiistelivät pallosta laidalla ja Wass onnistui lopulta syöttämään sen Tobias Mikkelsenille. Mikkelsen harhautti Jarno Mattilan ja oli pääsemässä yksin lävitse, kun erotuomari päätti puhaltaa vapaapotkun tästä tilanteesta. En oikein tajunnut mistä vapaapotku tuli. Wass ja Mahlakaarto kääntyivät molemmat päinvastaiseen suuntaan ja kääntymishetkellä ojensivat käsiään toisiaan kohti suojatakseen itseään. Sen jälkeenkin Mahlakaarto piti kättään Wassin kylkeä vasten ja painosti siitä, mutta ei mielestäni roikkunut vaatteista. Kurkin jopa puoliaikatauolla pressihuoneessa videokuvaajan olan yli hänen päinvastaiselta puolelta kuvaamaa videotakin ja pikaisella katselulla näytti, että tilanteessa ei olisi ollut mitään väärää. Kaiken lisäksi erotuomari katkaisi pelin tilanteessa, jossa "kärsinyt" puoli oli pääsemässä lävitse.

Vapaapotku ennen maalia

10. Tobias Mikkelsen oli valmistautumassa vapaapotkun kun Thomas Rasmussen käveli paikalle ja erotuomarin kääntäessä selkänsä hän siirsi vapaapotkun antopaikkaa 3-4 metriä päätyrajaa kohden. Hakan puolustukselta muutos taisi jäädä huomaamatta ja vapaapotku lähti niin pikaisesti, että hakalaiset yllätettiin täysin.

Jatko maaliin rinnalla

11. Morten D. Rasmussen jatkoi nopeasti annetun ja yllättävän vapaapotkun etutolpalta maaliin rinnallaan. Hakan pelaajat olivat järjestään väärin sijoittuneita ja yllätettyjä. Ainoastaan Stefan Gislasonia vartioinnut Cheyne Fowler oli suunnilleen siellä missä pitikin olla. Mutta Kalle Parviainen odotti selvästi korkeaa keskitystä ja oli sijoittunut katkaisemaan mahdollisesti taustalta nousevaa Jan Kristiansenin rynnimistä. Kun pallo annettiinkin suhteellisen matalana etutolpalle, Parviainen oli pahasti Cheyne Fowlerin takana. Toni Lehtinen ja Jarkko Okkonen olivat päästäneet Bröndbyn pelaajat vapaasti etutolpalle, jossa oli kolmen miehen rintama samalla kun hakalaiset olivat kaukana takana.

Brøndbyn juhliminen alkoi

12. Maalin jälkeen Brøndbyn juhliminen alkoi. Vasemmalla oli Jon Jönsson, keskellä Morten Rasmussen ja oikealla Max von Schlebrügge.

Toni Lehtisen tilaisuus

13. Hakalla oli vielä toisen puoliajan alkupuolellakin hyvä maalitilanne. Valeri Popovitch syötti Valeri Minkenelle, joka jatkoi vauhdissa olevalle Toni Lehtiselle. Brøndbyn maalivahti Stephan Andersen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja tilanne kuivui siihen.

Jon Jönssonin taklaus

14. Toni Lehtinen yritti rynniä taas vapaaksi laidalla, mutta Jon Jönsson taklasi puhtaasti pallon pois vaikka Toni hiukan taklauksesta älähtikin. Thomas Rasmussenin Toni oli onnistunut jättää taakseen, mutta Jönsson oli liian vikkelä.

Brian Gilmour

15. Hakan Brian Gilmour pelasi itsensä hyvään vapaaseen paikkaan Bröndbyn etutolpalle. Valitettavasti kohti tuleva pallo pomppasi juuri ennen Gilmouria.

Pituus loppuu aavistuksen kesken

16. Pomppo ei ollut kovin korkea, mutta juuri ja juuri riittävän korkea, että 168 senttiä pitkä Gilmour ei yltänyt siihen. Tosin pallon kulkurata yllättää myös Brøndbyn kapteenin Stefan Gislasonin.

Mannisen ja Lehtisen duetto

17. Vaikka Haka hävisi suurinumeroisesti, niin ottelu ei ollut Hakalta niin huono kuin numeroista voisi olettaa. Haka sai useita hyökkäyksiä, jotka tulivat luovalla pelinrakentamisella ja henkilökohtaisella haastamisella. Tässä esimerkki Mikko Mannisen ja Toni Lehtisen yhteistyöstä.

Kasper Lorentzenin maali

18. Kasper Lorentzenin maali.

Kolmas maali

19. Vierasjoukkueen kolmas maali oli ihmeellistä seisoskelua Hakan puolustukselta. Tietysti kuvakulma kentän toisesta päästä saattaa valehdella, mutta näyttää kuin vasemmalta tulleessa keskityksessä pallo pyöri 3-4 hakapelaajan jaloissa ja kukaan ei pystynyt toimittamaan sitä pois turvallisemmille alueille.

Rangaistuspotku

20. Ottelun neljäs maali syntyi rangaistuspotkusta. Kentän toisesta päästä pelaajien takaa en nähnyt tuomion aiheuttanutta tilannetta.

Jari Nikkilä vauhdissa

21. Ottelun lopussa Olli Huttunen vaihtoi kentälle myös Jari Nikkilän, joka pääsi hyvään vauhtiin.

Mikko Innanen, Sebastian Strandvall ja Petri Viljanen

22. Mikko Innanen, Sebastian Strandvall ja Petri Viljanen seurasivat ottelua katsomosta ja eivät näyttäneet kovin iloisilta ottelun jälkeen.

Brøndbyn kannattajat juhlivat, Hakan kannattajat menivät kotiin

23. Brøndbyn kannattajat juhlivat, Hakan kannattajat menivät kotiin.

Pääkatsomon tanskalaisfanit

24. Päätykatsomon ultrien lisäksi Brøndbyllä oli keski-iältään varttuneempia kannattajia uudessa katsomossa. Ottelun aikana molemmat ryhmät olivat ajoittain säestäneet toisiaan hyvin kannatushuudoissa.

FC Hakan kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 4. Jarkko Okkonen, 8, Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen (82. min. 18. Jari Nikkilä), 10. Kalle Parviainen, 11. Toni Lehtinen, 14. Valeri Popovitch, 15. Janne Mahlakaarto, 20. Cheyne Fowler (48. min. 24. Valeri Minkenen), 22. Jarno Mattila (60. min. 23. Brian Gilmour). Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 13. Niko Hoikkala, 16. Juha Pirinen, 17. Kalle Multanen.

Brøndby IF:n kokoonpano: 16. Stephan Andersen, 6. Samuel Holmén, 7. Kasper Lorentzen, 11. Morten D. Rasmussen (69. min. 13. Peter Madsen), 15. Jon Jönsson, 16. Stephen Andersen, 17. Tobias Mikkelsen, 20. Stefan Gislason (78. min. 34. Pierre Kanstrup), 21. Thomas Rasmussen, 27. Jan Kristiansen (65. min. 14. David Williams), 29. Daniel Wass. Vaihtomiehet: 3. Max von Schlebrügge, 5. Mark Howard, 8. Kim Daugaard, 10. Martin Ericsson.

Ennen ottelua jaettu kokoonpanoluettelo ja ottelupöytäkirja eivät pidä Bröndbyn pelaajakokoonpanon suhteen täysin paikkaansa. Esimerkiksi Bröndby IF:n webbisivulla ei mainita ollenkaan vaihtomiehenä ollutta numeroa 40: Morten Cramer (ottelupöytäkirjassa myös Gramer). Morten Cramer on itse asiassa Brøndby IF:n maalivahtivalmentaja ja oli ottelussa ilmeisesti varamaalivahti. Hän on pituudeltaan 195 cm ja iältään 40-vuotias. Vaihtopenkillä ei Cramerin kokoista miestä voinut olla huomaamatta. Hän istui keskellä välillä niin, että pitkät jalat olivat ojentuneina aition ulkopuolelle. Ennen ottelua jaetussa listassa Max von Schlebrügge oli numero 3, mutta ottelupöytäkirjassa Schlebrüggen numero oli 1. Valokuvien mukaan numero 3 oli oikein.

Varoitukset: 33. min. Jarno Mattila, 65. min. Tobias Mikkelsen.

Maalit: 30. min. Morten Rasmussen (Thomas Rasmussen) 0-1, 70. min. Kasper Lorentzen 0-2, 76. min. David Williams 0-3, 82. min. Peter Madsen 0-4.

Erotuomarit: Adrian Mccourt, Gareth Eakin, Andrew Neeson, Brian Turkington, kaikki Pohjois-Irlannista. Ottelun UEFA-delegaatti oli Guido Cornella (Sveitsi). Tuomaritarkailijana oli Hans Reijgwart (Hollanti).

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 28.9.2017 (ja uudelleen joulukuussa 2019). Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin.

Sivun html-koodia on päivitetty muuttamalla .jpg-kuvatiedostot canvas-kuviksi 29.3.2022.

[Haka hyytyi Brøndbyn vauhdissa] [Huttuselle jatkosopimus Hakan kanssa] [Billedindtryk fra FC Haka-kampen] [FC Haka - Brøndby IF] [Williams: Dejligt at score] [Køhlert: Vigtigt resultat] [Sikker sejr over FC Haka] [Bröndby kuritti Hakaa Uefa-karsinnassa] [UEFA Cup Brøndby IF - FC Haka 2-0 (1-0) [28.08.2008]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!