UEFA Cup FC Haka - Cork City FC 4-0 (2-0) [31.07.2008]

[UEFA Cup Cork City FC - FC Haka 2-2 (0-1) [17.07.2008]] [Billy Barry reports I] [Billy Barry reports II] [Parviainen uskoo Hakan mahdollisuuksiin] [Manninen odottaa tiukkaa Cork-peliä] [Team News for Haka game] [FC Haka -V- CCFC Press Conference] [Lehdistötilaisuus ennen ottelua] [Haka kerää Cork-pelissä rahaa TAYS:n lastenosastolle] [Kokoonpanot] [Edustajamme Euroopassa osa 2: Uusi OY nostaa Hakan mahdollisuuksia menestyä]

Kesälomalla näkemäni UEFA Cupin ottelu Cork City FC - FC Haka oli päättynyt tasatulokseen 2-2. Haka oli mennyt aluksi kahden maalin johtoon, mutta City oli vahvalla toisella puoliajalla saanut yliotteen. Haka ei oikeastaan koskaan saanut peliään käyntiin Corkin ottelussa ja oli etenkin toisella puoliajalla jyrän alla. Kaksi vierasmaalia tarkoitti kuitenkin, että Cork Cityn oli Valkeakoskella voitettava toinen osaottelu tai tasapelissäkin vasta 3-3 tai sitä suuremmat numerot riittäisivät jatkoon. Kansainväliset vedonlyöntitoimistot pitivät Hakaa vierasmaalien ansiosta suosikkina 3/1 ja 7/2 suhteilla toisessa osaottelussa, mutta itse ottelun nähneet koskilaiset eivät välttämättä pitäneet toista ottelua läpihuutojuttuna Cityn vahvan otteen vuoksi.

Ennen ottelua lueskelin Tehtaan kentän pressihuoneessa joukkueiden kokoonpanoja. Paikalle ilmaantui eräs irlantilainen valokuvaaja, joka tunnisti heti ovesta sisään tullessaan, että sinä olit Irlannissa. Irkkuvalokuvaaja vilkaisi kokoonpanoa ja totesi yhdellä silmäyksellä, että City aloittaa 4-5-1-taktiikalla, mikä hiukan hämmästytti. Irlannissa kotijoukkue oli pelannut kahdella kärjellä ja onnistunut hyvin, vaikka puolustus olikin vuotanut. Nyt yritetään ilmeisesti vastahyökkäystaktiikalla yhtä voittomaalia ja muuten yritetään pitää oma maali puhtaana.

Rebel Army nauttii auringosta ja virvokkeista Koiton aukiolla

1. Cork City:n kannattajaryhmä Rebel Army nautti auringosta ja virvokkeista Koiton aukiolla (Rebel Army taitaa olla myös itse Cityn joukkueen lempinimi). Osa corkilaisfaneista pelasi aukiolla futista kevyellä rantapallolla ja loput istuivat terassilla.

Olli Huttunen saapui tehtaan kentälle

2. FC Hakan valmentaja Olli Huttunen saapui otteluun hyvissä ajoin. Futisforumilla oli keskusteltu valmentajien pukeutumisesta ja Huttunen oli saanut asuvalinnoistaan hyvät arvostelut. :-)

Ravintolassa valmistautumista

3. Koska ottelu oli UEFAn järjestämä, alkoholia ei tarjoiltu ja siksi ravintolassa oli oluttiski tyhjänä. Tässä vaiheessa ravintolassa vasta valmistauduttiin otteluun ja virvoitusjuomia otettiin esiin kaikista kylmätiloista.

Mikko Innanen

4. Mikko Innanen saapui otteluun nilkka lastassa. Hän pystyi kävelemään, mutta toisella vastikään loukkaantuneella Pietari Holopaisella oli lastan lisäksi kyynärsauvat. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Olli Huttunen taisi kuitenkin todeta, että Innasen kuntoutuminen kestää kauemmin kuin Holopaisen, vai muistanko väärin?

Järjestysmiehet vastaanottamassa ohjeita

5. Järjestysmiehet kuuntelivat päätykatsomossa ohjeita ennen ottelua. Koska ottelu oli UEFA:n järjestämä, joissakin kohdissa poikettiin normaalin Veikkausliigaottelun rutiineista.

Ottelun tuomarit

6. Ottelun tuomarit kävivät tarkistamassa kentän ja palasivat pukuhuoneeseen. Myös UEFA-delegaatti tarkasti ottelualueen ja huomautti keskellä kenttää sadetuspisteen luona olevasta lammikosta. Kyseisestä kohtaa kenttää oli kasteltu viimeiseksi vain vajaa varttia aikaisemmin. Luultavammin lammikko olisi haihtunut yli 28 asteen helteessä ennen ottelua, mutta nyt nurmikkoa käytiin varmuuden vuoksi rei'ittämässä talikolla lammikon kohdalta.

Rebel Army tarkastuksessa

7. Cityn Rebel Army-kannattajaryhmän jäsenet joutuivat tarkkaan syyniin portilla kentälle tullessaan.

Sedu ja Jan Walden

8. Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden (oikealla) ilmaantui Tehtaan kentälle ennen ottelua ja tässä on hän seurusteli FC Haka Oy:n enemmistöomistaja Seppo "Sedu" Koskisen kanssa. Kentälle saapuessaan Walden tapasi myös erään toisen Hakan omistajan. Selin olevaa herrasmiestä en tunnista.

Joukkueet pelaaja-esittelyssä

9. Joukkueet pelaaja-esittelyssä. FC Hakan pelaajilla ja saattajilla oli päällään Valkeakosken Asuntomessuja mainostavat punaiset mainospaidat.

Cork City allapäin

10. Cork City:n pelaajat kerääntyivät ennen ottelua otteluhengen nostatusrinkiin, mutta jostain syystä pelaajien ilmeet olivat ringin hajotessa aika masentuneen näköisiä. Oliko joukkue hävinnyt ottelun henkisellä tasolla jo ennen kuin se edes oli alkanut?

Dave Mooneyn kalastelua

11. Cork City sai ottelun alkupuolella yhden tilanteen, jossa Dave Mooney rynni pistopallon perään. Kun Jarkko Okkonen iskeytyi kylkeen kiinni tavoittelemaan palloa, Mooney kaatui turhan helposti kentän pintaan ja tähyili tuomarien suuntaan vapaapotkun tai rangaistuspotkun toivossa. Vertaamalla maalin pystypuun paikkaa peräkkäisissä kuvissa huomaa, että Jarkko Okkonen tavoittelee kyllä palloa, mutta Mooney alkaa kaatua vasta usean askeleen jälkeen. Tällä taktiikallako Hammarby voitettiin?

Hakan ensimmäinen maali

12. Hakan ensimmäinen maali syntyi Janne Mahlakaarron esityöstä ja viimeistelystä. Jatta nousi ja syötti ohi vastaantulleen Dan Murrayn. Cityltä puuttuu tavallaan keskikentän alimmaisena miehenä pelaaja, joka katkoisi ja rikkoisi vastustajan peliä. Useissa Hakan maaleissa Murray nousi tälle paikalle ja tuli helposti ohitetuksi. Murrayn rooli olisi ollut parempi varmistavana topparina keskikentän alimman miehen takana. Tilannetta edelsi myös vasemmalla sivulinjalla odotellut Valeri Popovitch, jota Danny Murphy ilmeisesti vartioi. Kun Murphy sitten tajusi, että juna menee keskeltä ohitse, hän spurttasi Lehtisen perään, mutta liian myöhään. Viime hetkessä Pat Sullivan yrittää katkaista Lehtisen keskityksen, mutta ei ylety palloon. Vauhdilla keskustaan noussut Mahlakaarto sen sijaan ylettyi. Murrayn olisi pitänyt ottaa Mahlakaarto kiinni, mutta hän ei pysynyt Jatan kyydissä. Kun Michael Devinekin jähmettyi maaliviivalle, Jatalla oli tilaa sijoittaa pallo maaliin.

Mahlakaarron tuuletus I

13. Janne Mahlakaarron tuuletus oli hauska. Vielä Cork Cityssä hän juoksi kulmalipulle, mutta nyt hän spurttasi pelaaja-aition eteen, jossa teki yhdessä Olli Paasion kanssa Shefki Kuqi-tyypiset leijat.

Mahlakaarron tuuletus II

14. Ainakin Hakan vaihtopenkkiläisillä oli Mahlakaarron ja Paasion shown jälkeen hauskaa. Vasemmalla taputtivat Kalle Multanen ja Valeri Minkenen. Olli Huttusenkin pokka petti kerran ja Hakan lääkäri Anitta Korpiotakin nauratti.

Mikko Manninen piirityksessä

15. Mikko Manninen tuntui viihtyvän, vaikka keräsi ympärilleen Cityn pelaajia. Cheyne Fowler etsi itselleen oikeaoppisesti vapaata paikkaa, mutta Manninen syötti keskelle. Cityn pelaajat vasemmalta oikealle: Cillian Lordan, Patrick Sullivan, Neal Horgan ja Joseph Gamble.

Hakan toinen maali

16. Hakan toinen maali syntyi vastahyökkäyksestä. City oli noussut voimakkaasti hyökkäykseen ja kulmalipun kieppeillä Juuso Kangaskorpi tai Janne Mahlakaarto sai pallon ja syötti Toni Lehtiselle, jota Dan Murray varjosti selän takana. Lehtinen palautti pallon Valeri Popovitchille ja ryntäsi nousuun. Danny Murphy oli noussut hyökkäykseen lähelle päätyrajaa ja Liam Kearney oli hänen takanaan varmistamassa, mutta tyytyi pitämään sivulinjan ja seurasi Lehtisen nousua vain katseella. Dan Murray yritti tavoittaa Lehtisen, mutta oli koko ajan muutaman askeleen jäljessä. Rangaistusalueella Lehtinen harhautti vastaan tulleen Pat Sullivanin ja syötti hyökkäystä hyvin seuranneelle Valeri Popovitchille (jota Danny Murphy eikä Liam Kearney olleet ottaneet vartiointiin). Vallu chippasi pallon yli Michael Devinen: 2-0.

Vallun tuuletus I

17. Kauden upein maali on tehty ja Valeri Popovitch on reimuissaan saatuaan maalitilinsä auki ensimmäisen kerran sitten Liigacupin.

Vallun tuuletus II

18. Vallu kääntyi näyttämään maalimääräänsä myös Thulema-katsomoa kohden. Taustalla uusi katsomo juhli maalia seisaaltaan.

Yleisö innoissaan

19. Yleisö pääsi näkemään hakalaisten riemua aivan lähietäisyydeltä.

Joseph Gamblen varoitus

20. Cityn Joseph Gamble sai varoituksen, jonka syy ei minulle kentän toisessa päässä selvinnyt. Hetkeä aiemmin Gamble lensi komeasti kenttään hiukan filmauksen omaisesti ja saattoi saada varoituksen siitä tai sitten koska protestoi kun erotuomari ei noteerannut hänen "kaatamistaan".

Dave Mooney ja Jarkko Okkonen

21. Darren Murphy antoi pitkän syötön Dave Mooneylle, jota Jarkko Okkonen taklasi kylkeen voimakkaasti. Taklaus sai Mooneyn älähtämään ja katselemaan taas erotuomarin suuntaan. Vaikka kuvasarjasta ei ilmene, taklaus saattoi tällä kertaa osua Mooneyn vinon asennon vuoksi enemmän lonkalla kuin olkapäällä.

Mooney haki palloa keskikentältä

22. Kun Dave Mooney ei saanut palloja tarpeeksi kärkeen, hän yritti välillä käväistä hakemassa niitä keskikentältä.

Mikko Mannisen maali

23. Hakan kolmas maali syntyi, kun Juuso Kangaskorpi nousi kulmalipulle ja lähti sieltä etenemään maalia kohden. Etukulmalla Jani Kauppila sitoi vastustajan puolustajia ja pallo meni Mikko Manniselle, joka laukoi pallon vasempaan alakulmaan: 3-0.

Michael Devinen synkkä päivä

24. City-pelaajat Michael Devine ja Neal Horgan eivät näyttäneet kovin iloisilta, kun Mikko Manninen ja kumppanit juhlivat Hakan kolmatta maalia.

Valeri Minkenen vapaapotku

25. Hakan neljäs maali syntyi Valeri Minkenen vasemmalta ampumasta vapaapotkusta.

Hakan vapaapotkuharhautus maalivahdin edessä

26. Minkenen vapaapotku oli matala, mutta Hakan pelaajat tekivät maalivahdin eteen maskin, jossa Cheyne Fowler vielä hämäysmielessä hyppäsi ilmaan.

Minkenen vapaapotku taka-alanurkkaan

27. Pallo kiertyi taka-alanurkkaan ja Michael Devine heittäytyi turhaan. Hän ei ylettynyt yllättävään laukaukseen.

Maalin juhlimista City-kannattajien edessä

28. Hakan pelaajat juhlivat maalia vierasfanikatsomon edessä. Kulmalipun kohdalla Cork City FC:n tummaan paitaan pukeutunut tiedottaja Éanna Buckley ei näyttänyt kovin iloiselta.

Seppo "Sedu" Koskisen halaus

29. Ottelun jälkeen seisoskelin pressihuoneessa odottelemassa valmentajia paikalle, kun huomasin FC Haka Oy:n enemmistöomistaja Seppo "Sedu" Koskisen kulkevan avoimen oven ohitse. Vasemmalla näin ikkunan lävitse Olli Huttusen ja Haka-legenda Esko Malmin lähestyvän. Malm on tuplamestari, entinen maajoukkuepelaaja, Hakan ja maajoukkueen entinen valmentaja sekä yksi Hakan uusista omistajista. Olin salamana ulkona ja sain oheisen kuvasarjan, jossa Sedu halasi molempia ja oli sen verran onnesta soikeena, että olisi varmaan halannut kentän valopylväätkin, jos ne olisivat olleet kosketteluetäisyydellä.

Bussipysäkiltä kohden Tamperetta

30. Bussipysäkillä oli joukko kapina-armeijalaisia odottelemassa bussia. Matkan aikana olivat vain aika hiljaisia.

Ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa ehdin kuunnella vain Olli Huttusen mietteitä. Cityn valmentaja Alan Mathewsia ei pressihuoneessa näkynyt ennen kuin minun oli pakko kiirehtiä lähimmälle bussipysäkille ehtiäkseni vielä keskiyöksi kotiin.

FC Hakan kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen (60. min. 24. Valeri Minkenen), 4. Jarkko Okkonen, 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen (85. min. 18. Jari Nikkilä), 10. Kalle Parviainen, 11. Toni Lehtinen (51. min. 22. Jarno Mattila), 14. Valeri Popovitch, 15. Janne Mahlakaarto, 20. Cheyne Fowler. Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 5. Ville Pajula, 13. Niko Hoikkala, 17. Kalle Multanen.

Cork City FC:n kokoonpano: 1. Michael Devine, 2. Neal Horgan, 6. Daniel Murray, 8. Joseph Gamble, 14. Cillian Lordan (45. min. 21. Denis Behan), 15. Colin Healy, 19. Darren Murphy, 23. Patrick Sullivan, 30. Liam Kearney (61. min. 3. Darragh Ryan), 33. Danny Murphy, 39. David Mooney (81. min. 9. John O'Flynn). Vaihtomiehet: 16. Mark McNulty, 5. David Mulcahy, 24. Sean Kelly, 27. Alan O'Connor.

Varoitukset: .

Maalit: 10. min. Mahlakaarto (Lehtinen) 1-0, 15. min. Popovitch (Lehtinen) 2-0, 70. min. Manninen (Kangaskorpi) 3-0, 78. min. Minkenen 4-0.

Erotuomari: Roman Lajkus (Latvia).

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 27.9.2017 (ja uudelleen joulukuussa 2019). Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Kuvatiedostot (.jpg) muutettu canvas-rakenteiksi 30.3.2022. Myƶs linkkien fonttikokoa suurennettu. Joku typokin korjattiin.

[Haka upealla voitolla jatkoon] [FC Haka 4-0 Cork City] [Cherno Samba ja Brian Gilmour FC Hakan testiin] [Photos by Dermot Hegarty] [Billy Barry reports III] [Cork confirm Mooney Reading move] [Ger Kean to score with Cork City] [Samban uusi alku Valkeakoskella] [Samba, Gilmour ja Ishaka sopimukseen Hakan kanssa] [Haka 4 Cork City 0] [An Independent Cork City FC fanzine] [FC Haka 4-0 Cork City (Agg 6-2)] [FC Haka 4-0 Cork City] [Cork City lodge examinership petition] [Finnished before we even started] [Futisvuosi 2008]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!