Hakan omistaja [20.04.2010]

[mobile]

[Ei enää harkimoita] [Jan Waldén ja Hjallis Harkimo] [Urheiluruudussa keskusteltiin jalkapallon rahoituskuvioista] [UEFA Cup FC Haka - Cork City FC 4-0 (2-0) [31.07.2008]]

Hakan edellistä joukkueenjohtajaa Olli Paasiota kutsuttiin aiemmin Hakan omistajaksi. Kyseessä oli itse asiassa Olli Paasion oma määrittely, kun nokittelu HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemen kanssa meni liian kuumaksi. En enää muista mistä oli kyse, mutta Peltoniemi kehuskeli HJK:n kuvioita ja Paasio tokaisi siihen vähätellen: "Ja siinä tapauksessa minä olen Hakan omistaja".

Sisäpiirin vitsi Olli Paasion Hakan omistajuudesta taisi elää useamman vuoden ennen kuin Sedu Koskinen sitoutui Hakaan ja siirsi jalkapallotoiminnan osakeyhtiön alaiseksi. Sen jälkeen Hakalla oli yksi pääomistaja ja useita vähemmistöomistajia, joista Olli Paasio oli yksi. Joten hän on ollut sen jälkeen Hakan omistaja ihan oikeasti.

Kesäkuun 2008 alussa Sedun tullessa kuvioihin Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Waldenin pelisilmä petti ja hän möläytti, että Veikkausliigassa ei välttämättä tarvita Hjallis Harkimon tapaisia sijoittajia. Seurauksena oli lehtikirjoittelua ja tv-väittely, jossa Harkimo pöllyytti Waldenia oikein kunnolla.

Heinäkuun 2008 lopussa Jan Walden ilmaantui pitkän tauon jälkeen Tehtaan kentälle Hakan euro-otteluun ja Olli Paasio piikitteli Waldenia, että sitä on oltu TV:ssä ja ryhdytty niin leuhkaksi, että ei enää tulla käymään. Walden kuittasi tähän, että Paasio ei taida enää olla Hakan omistaja. Olli Paasio riensi kuitenkin korjaamaan kertomalla, että jos luit MTV3.fi-sivuston uutisen Sedun mukaantulosta, niin siinä puhuttiin Hakan omistajista eli kyllä meitä omistajia on useita. :)) FC Haka Oy:n ensimmäistä julkista osakeantia ei silloin vielä oltu pidetty, joten Paasio ei kuitenkaan kuulunut vielä noihin uutisessa mainittuihin omistajiin.

Viimeksi kuulin Olli Paasion esittelevän itsensä Hakan omistajana vuotta myöhemmin 16.8.2009 Rovaniemellä. Kyseinen ottelu oli muutenkin hiukan outo. Haka keskitti koko ensimmäisen puoliajan korkeaa palloa vastustajan maalin eteen ja Rovaniemen kookas korealaismaalivahti poimi ne kaikki. Otaksuin, että puoliajalla Olli Huttunen antaa Hakan pelaajille uudet ohjeet, mutta peli jatkui samanlaisena. Ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta Olli Huttunen myöhästyi. En muista, että sitä olisi koskaan tapahtunut aikaisemmin. Kun sitten kysäisin Hakan yksipuolisesta korkeapallotaktiikasta, niin Oka vain hymyili kuin olisi itsekin ollut asiasta hyvin tietoinen ja kommentoi tapahtunutta vähän ihmettelevään ääneen. Itse jouduin samanaikaisesti lähtemään junalle, koska pari matkakumppania odotteli ulkopuolella taksin kanssa, joten tarkemman selityksen tiukkaaminen jäi sillä kertaa. Ottelun kuluessa tapahtui sellainenkin ihmeellisyys, että Olli Paasio alkoi vaihtopenkin päästä vastailla jollekin katsomossa huudelleelle rovaniemeläiskatsojalle. Ja kun Paasio ennen ottelua esitteli jollekin RoPSin toimihenkilölle itsensä Hakan omistajaksi, hän teki sen niin yrmeästi, että joku epäluuloisempi olisi epäillyt Ollin nauttineen lentomatkalla Rovaniemelle jotain muutakin kuin kola-juomaa. Mutta enhän minä Ollia sellaisesta epäile.

Pari viikkoa Rovaniemen ottelun jälkeen eli 1.9.2009 ilmoitettiin, että Oka Huttunen ei enää jatka Hakan valmentajana. Vuodenvaihteen tienoilla ilmeni myös, että Olli Paasio ei jatka joukkueenjohtajana, vaan siirtyi Tehtaan kentän isännäksi. Jälkikäteen minusta tuntui, että tieto Huttusen lähdöstä oli jo olemassa Rovaniemen ottelun aikana ja se selittäisi joukkueessa vallinneen tunnelman.

Innostuin muistelemaan Hakan edellistä "omistajaa", joka nykyisin on Hakan oikea (vähemmistö)omistaja, koska futisfoorumilla sattui jotain aika hauskaa. Minulla on tapana spämmätä Hakaa koskevia uutisia foorumin joukkuetopiikkeihin. Tein sitä sen verran ahkerasti, että joku epäili, että "Keskilinkki nykyään Hakan palkkalistoilla markkinoinnin puolella?". Kiirehdin vahvistamaan tämän toteamalla että "Juu, kyllä, nelisen tonnia saan nykyään palkkaa siitä per kuukausi." Ja seuraavassa viestissä lisäsin vielä: "Niin, autoetuakin tarjottiin, mutta sillä en tee mitään kun ei ole koskaan ollut ajokorttia."

Kyseessä on tietysti puhdas vedätys. En minä ole mikään Hakan markkinointipäällikkö, mutta pelkkä epäilys oli minusta niin hauska, että saatan tulevaisuudessa esittäytyä Hakan markkinointipäälliköksi. Vähän niinkuin Olli Paasio esitteli itsensä vuosia Hakan omistajaksi. Teitä on nyt varoitettu!

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.


Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!