Komia-turnaus 2010: TamU - Örebro SK 0-6 (0-2) [14.02.2010]

[mobile]
[Komia-turnaus 2010: AIK - Örebro SK 2-1 (1-0) [12.02.2010]] [Kv. peli sopii täydellisesti Hjelmin suunnitelmiin] [Tampere United - ÖSK] [Örebro hakee pelituntumaa]
Ari Hjelm, Sixten Boström

1. Ennen ottelua pongasin Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelmin ja Örebro SK:n päävalmentaja Sixten Boströmin keskustelemassa keskenään kentän päädyssä.

Tuomo Ojala, Miikka Lähdesmäki, Jarkko Kosola

2. Erotuomarit Tuomo Ojala (vasemmalla), Miikka Lähdesmäki ja Jarkko Kosola verryttelivät ennen ottelua. Taustalla verrytteli Örebro SK:n pelaajia.

Tampere United ja Örebro SK

3. Joukkueet saapuivat kentälle erotuomareiden jäljessä.

VIP-vieraat

4. Seinään teipatussa lapussa luki, että nämä istuinpaikat olivat varattuja VIP-vieraille. Siellä näkyikin olevan HJK-väkeä, sekä virallista että epävirallista. TamU:n pelaajista vasemmalla oli Tomi Petrescu ja oikealla Tuomas Haapala.

Sakari Saarinen, Bertin Samuel Zé Ndille, Eric Magloire Bassombeng, Ilari Ruuth

5. Ilari Ruuth oli lähes koko ottelun melkoisessa Eric Magloire Bassombengin pyöristyksessä. Kuvassa Ruuth yritti roikkua mukana käsivarresta kiinni pitämällä. Takana olivat Sakari Saarinen ja ilmeisesti Bertin Samuel Zé Ndille.

Bertin Samuel Zé Ndille, Henri Myntti, Michael Almebäck

6. Bertin Samuel Zé Ndille on kookas pelaaja ja näköjään osaa pelata muita kookkaita pelaajia vastaan, vaikkakin vähän epäpuhtainen keinoin. Ensi vaiheessa Zé Ndille nappasi Henri Mynttiä kiinni käsivarresta ja kurkotti oikealta puolelta potkaisemaan pallon yläilmoihin ennen kuin Henri sai sen haltuunsa. Yrityksenä oli ehkä potkaista pallo Myntin ylitse, mutta se lähti suoraan ylöspäin. Oikealla oli Michael Almebäck.

Boris Lumbana, Michael Almebäck, Bertin Samuel Zé Ndille, Henri Myntti, Jonne Hjelm, Erik Nilsson

7. Kun korkealle ilmaan potkaistu pallo putosi takaisin Henri Myntin jalkoihin, Bertin Samuel Zé Ndille nappasi tiukan sormiotteen Myntin niskan lihaksesta ja kaappasi oikealla jalallaan Myntin oikean jalan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Boris Lumbana, Michael Almebäck, Zé Ndille, Myntti, Jonne Hjelm ja Erik Nilsson.

Michael Almebäck, Bertin Samuel Zé Ndille, Henri Myntti, Fredrik Nordbäck, Erik Nilsson

8. Kun Henri Myntti yritti jo Bertin Samuel Zé Ndille aikaisempien horjuttamisyritysten vuoksi hiukan etukenoisessa asennossa saada haltuunsa pomppivaa palloa, Zé Ndille teki vielä lopuksi nopean tönäisyn oikealla kämmenellään Myntin selkään, jolloin Myntti lähti kaatumaan eteenpäin eikä saanut palloa haltuunsa. Zé Ndille ei yrittänytkään alun kurkotuksen jälkeen saada palloa pois vaan yritti rikkomalla häiritä Henri Myntin peliä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Michael Almebäck, Zé Ndille, Myntti, Fredrik Nordbäck, Erik Nilsson.

Tomi Petrescu, Alejandro Bedoya, Fredrik Nordbäck, Antti Pohja, Tuomas Haapala

9. Minulta jäi Örebron ensimmäinen maali valokuvaamatta, kun satuin juuri maalintekohetkellä tekemään muistiinpanoja. Mutta toisen maalin alkusoittoa oli, kun Alejandro Bedoya antoi pystysyötön Eric Magloire Bassombengille. Bedoya sai pallon muistini mukaan Fredrik Nordbäckiltä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tomi Petrescu, Bedoya, Nordbäck, Antti Pohja ja Tuomas Haapala.

Eric Magloire Bassombeng

10. Eric Magloire Bassombeng purjehti kaikessa rauhassa rangaistusalueelle ja lähetti matalan keskityksen maalin eteen.

Kristian Kojola, Roni Porokara, Mikko Kavén, Vili Savolainen, Ilari Ruuth

11. Mikko Kavén torjui Eric Magloire Bassombengin laukauksen eteensä ja pallo kimposi Roni Porokaran eteen. Roni nosti pallon ilmeisesti polvellaan maassa makaavan Kavénin ylitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kristian Kojola, Porokara, Kavén, Vili Savolainen ja Ilari Ruuth.

Kristian Kojola, Mikko Kavén, Roni Porokara, Vili Savolainen

12. Roni Porokara loikkasi pallo sylissään Mikko Kavénin ylitse. Kristian Kojola ja Vili Savolainen seurasivat tilannetta vierestä.

Antti Pohja, Antti Ojanperä, Fredrik Nordbäck, Kristian Kojola, Mikko Kavén, Roni Porokara, Vili Savolainen

13. Mikko Kavén huutaa TamU:n puolustajilleen kiukkuaan, kun vastustajan hyökkääjä pääsi vapaasti tuikkaamaan pallon maaliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Pohja, Antti Ojanperä, Fredrik Nordbäck, Kristian Kojola, Mikko Kavén, Roni Porokara ja Vili Savolainen.

Videokuvaaja

14. Ruotsalaisella futiksella on aivan erilaiset resurssit seurata omien joukkueiden otteluja kuin miten on Suomessa. Seinäjoella taisi olla kaksikin ruotsalaista videoijaa, joista toisen kuvaus taisi mennä peräti striiminä nettiin ottelun aikana. Ja kyse oli vain harjoitusottelsta. Toinen videokuvaaja kaivoi puoliaikatauolla sylimikronsa esiin ja alkoi tarkastella kuvattua videota.

Sakari Saarinen, Alejandro Bedoya, Miikka Lähdesmäki, Mame Niang, Vili Savolainen, Mikko Kavén, Kristian Kojola, Bertin Samuel Zé Ndille

15. Örebro SK:n kolmas maali syntyi, kun 196 cm:n pituinen Mame Niang hyppäsi erikoistilanteessa omiin korkeuksiinsa. Näin kookaiden pelaajien kanssa pallosta pystyvät kilpailemaan vain nyrkkeilevät maalivahdit, jos oman joukkueen torni ei ehdi tilanteeseen mukaan. Mutta puolustaja voi silti yrittää häiritä hyppäämällä mukaan tilanteeseen. Sekä Mikko Kavén ja Vili Savolainen jäivät tilanteessa kuitenkin tukevasti maan pinnalle. Kuvasarjasta ei oikein edes näy mitä tapahtui. Esimerkiksi Vili Savolainen näytti välillä tähyilevän ja osoittelevan aivan eri suuntaan vaikka pallo on Mame Niangin jaloissa. Mutta pallo on saattanut jo käydä maalissa. Pallo taisi ilmeisesti Mame Niangin puskun jälkeen ponnahtaa Alejandro Bedoyan ulottuville ja hän laukoi pallon maalin. Kuvassa vasemmalta oikealle: Sakari Saarinen, Alejandro Bedoya, Miikka Lähdesmäki, Niang, Savolainen, Kavén, Kristian Kojola ja Bertin Samuel Zé Ndille.

Mame Niang, Tomi Petrescu, Miikka Lähdesmäki, Kristian Kojola, Tuomas Haapala, Alejandro Bedoya, Vili Savolainen, Antti Pohja, Samuel Wowoah, Jonne Hjelm, Erik Nilsson, Sakari Saarinen

16. Örebro SK:n neljäs maali syntyi, kun oikella näkyvä Erik Nilsson taiteili ensin Vili Savolaisen ja Sakari Saarisen välissä ja syötti TamU-pelaajien ympäröimälle Alejandro Bedoyalle, joka jatkoi vasemmalla näkyvälle Mame Niangille. Vasemmalta oikealle: Niang, Tomi Petrescu, Miikka Lähdesmäki, Kristian Kojola, Tuomas Haapala, Bedoya, Savolainen, Antti Pohja, Samuel Wowoah, Jonne Hjelm, Nilsson ja Saarinen. TamU-pelaajien sijoittuminen tässä tilanteessa oli mielestäni aika ahterista.

17. Aivan vapaana ollut Mame Niang otti kaikessa rauhassa Alejandro Bedoyan syötön vastaan.

18. Mame Niang kääntyi pallon kanssa kohti Mikko Kavénia. Tuomas Haapala havahtui ja spurttasi katkoyritykseen. Tomi Petrescua puolustaminen ei näytä kiinnostavan edes vähän alusta.

Mikko Kavén, Mame Niang, Tuomas Haapala, Miikka Lähdesmäki, Tomi Petrescu

19. Tuomas Haapala ojensi jo jalkaansa eteen, mutta Mame Niang keskittyi rauhalliseen sijoitukseen. Vasemmalta oikealle: Mikko Kavén, Niang, Haapala, Miikka Lähdesmäki ja Tomi Petrescu.

Mikko Kavén, Mame Niang, Tuomas Haapala, Miikka Lähdesmäki

20. Tuomas Haapalan häirintäyrityksestä huolimatta Mame Niang sijoitti pallon rauhallisesti ohi eteen heittäytyvän Mikko Kavénin.

Michael Almebäck, Fredrik Nordbäck, Tomi Petrescu, Boris Lumbana, Henri Myntti

21. Tampere United yritti pelata Henri Myntin kautta, mutta hän oli aika hyvin kookkaiden örebrolaispuolustajien vartioinnisssa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Michael Almebäck, Fredrik Nordbäck, Tomi Petrescu, Boris Lumbana ja Myntti.

Kristian Kojola, Vili Savolainen, Juha Pirinen, Roni Porokara, Jesse-Juho Kuusisto, Eric Magloire Bassombeng

22. Örebro SK:n viides maali syntyi, kun Eric Magloire Bassombeng oli laidalla pitelemätön Ilari Ruuthin tilalle tulleen Jesse-Juho Kuusistolle ja keskitti pallon takaviistoon Roni Porokaralle. Roni jatkoi pallon yhdellä kosketuksella kohti maalia. Kuvassa vasemmalta oikealle: Kristian Kojola, Vili Savolainen, Juha Pirinen, Roni Porokara, Jesse-Juho Kuusisto ja Eric Magloire Bassombeng.

Mame Niang, Antti Ojanperä, Erik Nilsson, Mikko Kavén

23. Roni Porokaran laukaus pomppasi takatolpan kautta verkkoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mame Niang, Antti Ojanperä, Erik Nilsson ja Mikko Kavén.

Tuomas Haapala, Alejandro Bedoya

24. Yksi Tampere Unitedin hyviä paikkaja tuli, kun Tuomas Haapala tykitti kaukaa. Ottelun hahmolla Alejandro Bedoyalla riitti virtaa puolustustyöskentelyynkin.

Peter Westman

25. Tuomas Haapalan kaukolaukaus meni niukasti ohitse. Maalivahti Peter Westmankin oli kyllä hyvin tilanteessa mukana.

Peter Westman, Michael Almebäck, Samuel Wowoah

26. Toinen vaarallinen TamU-tilanne tuli, kun Jesse-Juho Kuusisto pääsi päätyyn ja tykitti noin seitsemästä metristä kohti etukulmaa. Maalivahti Peter Westman ja puolustaja Michael Almebäck onnistuivat yhdessä torjumaan pallon ja oikella oleva Samuel Wowoah toimitti pallon yli päätyrajan.

27. Henri Myntin tilalle tullut Aleksei Kangaskolkka pärjäsi keskimäärin paremmin väännöissä ruotsalaisjoukkueen puolustajia vastaan, mutta ei silti saanut maalitilä auki.

Antti Ojanperä, Samuel Wowoah, Jesse-Juho Kuusisto

28. Jesse-Juho Kuusisto pärjäsi kaksinkamppailuissa ehkä hiukan paremmin kuin Ilari Ruuth. Vasemmalta oikealle: Antti Ojanperä, Samuel Wowoah ja Kuusisto.

Mikko Kavén, Antti Ojanperä, Kristian Kojola, Tuomas Haapala, Erik Nilsson, Vili Savolainen

29. Örebron kuudes maali syntyi, kun Erik Nilsson päätti laukoa kaukaan. Kristian Kojola ja Vili Savolainen yrittivät katkoa. Vasemmalta oikealle: Mikko Kavén, Antti Ojanperä, Kristian Kojola, Tuomas Haapala, Erik Nilsson, Vili Savolainen.

Antti Ojanperä, Mikko Kavén, Kristian Kojola, Tuomas Haapala, Erik Nilsson, Vili Savolainen

30. Erik Nilssonin laukaus painui matalana ohi Mikko Kavénin. Vili Savolainen näytti taas katselevan aivan väärään suuntaan. Vasemmalta oikealle: Antti Ojanperä, Mikko Kavén, Kristian Kojola, Tuomas Haapala, Erik Nilsson, Vili Savolainen.

Miikka Lähdesmäki, Mikko Kavén, Antti Ojaneperä, Kristian Kojola, Tuomas Haapala

31. Mikko Kavén ei heittäytymisestä huolimatta ylettynyt Erik Nilssonin laukaukseen. Vasemmalta oikealle: Miikka Lähdesmäki, Mikko Kavén, Antti Ojaneperä, Kristian Kojola ja Tuomas Haapala.

Miikka Lähdesmäki, Sakari Saarinen, Tuomas Haapala, Fredrik Nordbäck, Juha Pirinen, Johannes Skoglund, Alejandro Bedoya

32. Johannes Skoglund kuoletti palloa Juha Pirisen tarkkaillessa. Joku Örebron pelaaja (Fredrik Nordbäck?) oli saanut tällin naamaansa. Oikealla oli Alejandro Bedoya. Vasemmalta oikealle: Miikka Lähdesmäki, Sakari Saarinen, Tuomas Haapala, Fredrik Nordbäck, Pirinen, Skoglund ja Alejandro Bedoya.

Palasin KOMIA-turnauksen ensimmäisen päivän jälkeen kotiin tekemään otteluraporttia. Sunnuntaina 14.2.2010 aamupäivällä matkustin takaisin Seinäjoelle. Ohjelmassa oli ensimmäisenä klo 12:00 alkaen ottelu Tampere Unitedin ja Örebro SK:n välillä.

Matka Seinäjoelle ei sujunut kuitenkaan ilman pulmia. Tarkoitukseni oli hypätä Toijalassa IC 83-junaan ja vaihtaa Tampereella Seinäjoelle matkaavaan IC 43-junaan, joka ei normaalisti pysähdy Toijalassa. Jostain syystä IC 83 oli kuitenkin Helsingistä lähdettyään ajanut aseman ohitse Tikkurilassa ja joutunut äkkijarrutuksen jälkeen peruuttamaan takaisin Tikkurilaan. Eräs jalkapalloa seuraava helsinkiläistynyt kuopiolainen istui äkkkijarrutuksen aikana junan ravintolavaunussa ja sai jarrutuksessa kahvit syliinsä. Matka IC 83:lla ei kuitenkaan onnistunut, vaan se oli ehkä äkkijarrutuksen seurauksena hajonnut ja kaikki sen matkustajat pääsivät seuraavan IC 43-junan kyytiin. Myös myöhemmillä asemilla olevat IC 83:n matkustajat poimittiin mukaan, joten IC 43 teki ylimääräisen pysähdyksen Toijalassa. Veturinkuljettajaa hiukan hymyilytti, kun seisoskelin asemalaiturilla peukalo pystyssä. Ei ole aiemmin tullutkaan liftattua junaan. Minun lisäksi junaan nousi Toijalasta Pieksämäelle matkaava nainen, jota odotti Tampereella ylimääräinen Jyväskylän suuntaan lähtevä juna. Siihen tosin tuli muitakin IC 83:n matkustajia.

Örebro SK:n peli katsellessa tulee itse asiassa mieleen yksi menneisyyden suomalaisjoukkue. Örebro pelaa Sixten Boströmin johdolla aika lailla samoin kuin Haka pelasi Jukka Vakkilan johdolla silloin kun joukkue menestyi Cup-voittajien cupissa pudottaen pelistä Sligo Roversin ja Hammarby IF:n sekä pelaten kaksi tasaista 0-1 -tappio-ottelua Italian Juventusta vastaan. Tämän huomasi etenkin perjantain pelissä, jossa tempo oli kansainvälistä luokkaa.

TamU:n kokoonpano: 1. Mikko Kavén (mv, C), 4. Kristian Kojola, 5. Antti Ojanperä, 7. Tuomas Haapala, 8. Antti Pohja, 10. Tomi Petrescu (60. min. 9. Juha Pirinen), 13. Sakari Saarinen, 15. Henri Myntti (60. min. 11. Aleksei Kangaskolkka), 16. Ilari Ruuth (42. min. 23. Jesse-Juho Kuusisto), 17. Vili Savolainen, 21. Jonne Hjelm. Vaihtopelaajat: Mika Hilander (mv), 18. Jari Nikkilä, 27. Johannes Mononen.

Varoitukset: 55. min. Sakari Saarinen.

Örebro SK:n kokoonpano: 1. Peter Westman (mv), 3. Bertin Samuel Zé Ndille, 8. Fredrik Nordback (C), 15. Eric Magloire Bassombeng, 16. Mame Niang, 17. Alejandro Bedoya, 19. Michael Almebäck, 20. Samuel Wowoah, 21. Erik Nilsson, 27. Boris Lumbana, 33. Roni Porokara. Vaihtopelaajat: 82. John Alvbåge (mv), 4. Magnus Wikström, 5. Per Johansson, 6. Kim Olsen, 7. Magnus Kihlberg, 11. Tommy Wirtanen, 18. Marcus Astvald, 22. Johannes Skoglund, 25. Nordin Cerzic.

Varoitukset: 15. min. Bertin Samuel Zé Ndille.

Maalit: 20 min. Alejandro Bedoya 0-1, 40. min. Roni Porokara (Eric Magloire Bassombeng) 0-2, 51. Alejandro Bedoya (Mame Niang) 0-3, 55. min. Mame Niang (Alejandro Bedoya) 0-4, 60. min. Roni Porokara (Eric Magloire Bassombeng) 0-5, 71. min. Erik Nilsson 0-6.

Erotuomarit: Miikka Lähdesmäki, Tuomo Ojala (I avustava), Jarkko Kosola (II avustava). Yleisöä oli n. 300 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2010] [Tampere United sai kunnon opetuksen Örebrolta: 0-6] [TamU:lle tyly oppitunti] [Hjelm myönsi tasoeron] [TamU jäi ÖSK:n jalkoihin] [Kuvia Su 14.2.2010: Tamu - ÖSK] [Porokara maalaa TamU-Örebro -pelissä Seinäjoella]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!