Komia-turnaus 2010: AIK - Örebro SK 2-1 (1-0) [12.02.2010]

[mobile]
[Maanoja haluaa kaataa Klubin] [Suomalaisjoukkue Örebro ja AIK avaavat Komia-turnauksen] [Örebro hakee pelituntumaa] [Startelvan mot ÖSK] [Hoppas skriva på för ÖSK] [Niang med ÖSK till Finland] [Huippuottelu luvassa]
Tuomo Ojala, Tony Asumaa, Juha Kallionpää

1. Erotuomarit Tuomo Ojala (vasemmalla), Tony Asumaa ja Juha Kallionpää verryttelemässä ennen ottelua.

Örebro SK ja AIK

2. Joukkeet saapuivat kentälle erotuomareiden johdolla kentän päädystä. Örebro SK:lla on vaalean paidat ja mustat housut, AIK:n pelaajilla tutut mustakeltaiset paidat ja valkoiset housut.

Nordin Gerzic

3. Örebro SK painosti ensimmäisellä puoliajalla ja ottelun ensimmäien maali syntyi, kun Nordin Gerzic laukoi kaukaa rangaistusalueen ulkopuolelta yllättävän laukauksen.

Tomi Maanoja

4. Nordin Gerzicin laukaus putosi AIK:n maalivahti Tomi Maanojan taakse. Kun ottelun jälkeen näytin valokuvaa kameran ikkunassa, Tomi arveli, että hän oli 3-4 metriä ulkona maalista ja valokuvan mukaan ei ollut mitään mahdollisuuttakaan saada palloa kiinni, vaikka heittäytyminen oli komea, vai pitäisikö sanoa komia.

Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Michael Almebäck

5. Ruotsalaisseurojen saapumiseen Pohjanmaalle vaikutti osaltaan myös se, että molemmissa joukkueissa oli suomalaisväriä. Fredrik Nordback on alunperin Hangosta ja toiminut jo pitkään Örebro SK:n kapteenina. Solnassa syntynyt Martin Kayongo-Mutumba taas pelasi vuosina 2005-2007 turkulaisessa FC Interissä. Kuvassa oikealla Michael Almebäck.

Miran Burgic, Magnus Wikström, Bojan Djordjic, Nordin Getzic, Samuel Wowoah, Alejandro Bedoya, Dulee Johnson

6. Nordin Getzic rakensi Örebron peliä ansiokkaasti ensimmäisellä puoliajalla. Vasemmalta oikealle: Miran Burgic, Magnus Wikström, Bojan Djordjic, Getzic, Samuel Wowoah, Alejandro Bedoya ja Dulee Johnson.

Juha Kallionpää, Nils-Eric Johansson, Per Johansson, Nordin Getzic, Martin Kayongo-Mutumba, Bojan Djordjic, Tony Asumaa

7. AIK:n kapteeni Nils-Eric Johansson taklattiin sivurajan tuntumassa ja joukkue sai vapaapotkun. Nordin Getzic oli ensimmäisenä pyytelemässä anteeksi. Kuvassa vasemmalta oikealle: Juha Kallionpää, Johansson, Per Johansson, Getzic, Martin Kayongo-Mutumba, Bojan Djordjic ja Tony Asumaa.

Walid Atta, Tomi Maanoja, Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Martin Lorentzson, Dulee Johnson

8. AIK:n maalivahti Tomi Maanoja ohjasi joukkeensa peliä äänekkäästi ja otti tarpeen vaatiessa apuun myös elekielen. Myös muita keinoja löytyi. Eräässä vapaapotkutilanteessa Maanoja huusi Antônio Flaviolle "Uno!" sen merkiksi, että yksi mies (Flavio) riitti vapaapotkumuuriin. Kuvassa vasemmalta oikealle: Walid Atta, Maanoja, Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Martin Lorentzson ja Dulee Johnson.

Alejandro Bedoya, John Alvbåge, Bojan Djordjic, Tony Asumaa, Antônio Flavio, Nils-Eric Johansson, Miran Burgic

9. Aivan täysiä katsomoja Komia-turnaus ei ainakaan ensimmäisenä päivänä perjantaina onnistunut keräämään. Sivustan katsomolohkot olivat lähes täynnä, mutta päätykatsomoissa näkyi vielä tyhjää. Areenan (turva)ohjeiden mukaan katsojien piti muuten istua penkeillään, joten ultra-tyylinen seisomakannatus ei onnistunut kuin korkeintaan myyntipisteiden edustalla. Kuvassa vasemmalta oikealle: Alejandro Bedoya, John Alvbåge, Bojan Djordjic, Tony Asumaa, Antônio Flavio, Nils-Eric Johansson ja Miran Burgic.

Lars Mosander, Sixten Boström

10. Puoliaikatauon alettu Örebron kakkosvalmentaja Lars Mosander ja päävalmentaja Sixten Boström keskustelivat kahdestaan vaihtopenkillä. Ohimennessäni Mosander oli äänessä ja Boström teki muistiinpanoja. Ilmeisesti ottelun aikana työjakona oli, että äänessä oli päävalmentaja Boström, mutta taukojen aikana Mosander sai esittää omat kommenttinsa.

Samuel Wowoah

11. Samuel Wowoah valmistautui sivurajaheittoon.

Lipunteippaus

12. Aivan toisen puoliajan alussa avustava erotuomari Juha Kallionpää joutui teippaamaan lippuaan AIK:n vaihtopenkin avustuksella. Useita penkilläolijoita tapahtuma huvitti, mutta tilastomies jatkoi työtään keskittyneesti antamatta tapahtuman häiritä. Avustavien erotuomareiden lippujen lipun irtoaminen ei ole kovin harvinaista. Se oikeastaan tapahtuu sitä helpommin, mitä nopeammat refleksit ja terävämpi lipunheilautus erotuomarilla on. Pohjalaiset voisivat tietysti sanoa, että väärin korjattu. Aatteellisesti vahvalla ja perinteisellä Pohjanmaalla tunnetaan vain lipunnaulaus.

13.

Bojan Djordjic, Alejandro Bedoyan, Walid Atta, Nils-Eric Johansson

14. Walid Atta sai ottelun ainoan varoituksen, kun kamppasi reidellään ohittamista yrittäneen Alejandro Bedoyan. Vasemmalla oli Bojan Djordjic ja oikealla Nils-Eric Johansson.

Kevin Walker, Christer Swärd

15. Ennen vaihtoa AIK:n toinen kakkosvalmentaja Christer Swärd selitti vaihtopelaaja Kevin Walkerille (jos tunnistin oikein) taktiset kuviot.

Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Walid Atta, Per Johansson, Michael Almebäck

16. AIK:n ensimmäisen maalin arkkitehti oli Martin Kayongo-Mutumba, joka pääsi rangaistusalueelle pallon kanssa. Kuvassa vasemmalta oikealle: Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Walid Atta, Per Johansson, Michael Almebäck.

Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Walid Atta, Per Johansson, Michael Almebäck

17. Martin Kayongo-Mutumba syötti pallon ohi vastaan tulleen Per Johanssonin.

Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Per Johansson, Walid Atta, Michael Almebäck

18. Walid Atta kääntyi palloa hyvin suojaten.

Kim Olsen, Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Walid Atta, Michael Almebäck, Roni Porokara, Magnus Wikström, John Alvbåge

19. Käännöksen jälkeen tarkka laukaus ohi Michael Almebackin ja ohi maalivahti John Alvbågen. Vasemmalta oikealle: Kim Olsen, Martin Kayongo-Mutumba, Fredrik Nordback, Walid Atta, Almebäck, Roni Porokara, Magnus Wikström ja Alvbåge.

Mikael Almebäck, Roni Porokara, Magnus Wikström, Miran Burgic, John Alvbåge, Antônio Flavio

20. AIK:n tasoitusmaali syntyi huolimatta Örebron maalivahti John Alvbågen komeasta heittäytymisestä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikael Almebäck, Roni Porokara, Magnus Wikström, Miran Burgic, Alvbåge ja Antônio Flavio.

Walid Atta

21. Walid Atta tuuletti kilpaa omien kannattajien kanssa.

Magnus Wikström, Pontus Engblom, Roni Porokara

22. Roni Porokara mietteliäänä, vasemmalla olivat Pontus Engblom ja Magnus Wikström.

Kim Olsen, Michael Almebäck, Kenny Pavey, Samuel Wowoah, John Alvbåge

23. AIK:n toinen maali syntyi, kun Kenny Pavey pelasi erinomaisesti targettina Samuel Wowoahia vastaan. Vasemmalla oli Kim Olsen ja Michael Almebäck, oikealla John Alvbåge.

24. Kenny Pavey pudotti pääpallon sivulleen. Mahdollisesti hän yritti jopa kääntää palloa maalin etunurkkaan, mutta oli liian kaukana.

Kenny Pavey, Magnus Wikström, Michael Almebäck, Samuel Wowoah, John Alvbåge

25. Puolustuksena alimpana ollut Michael Almebäck yritti osua vasemmalla jalallaan palloon ohjatakseen pallon omalle maalivahdilleen, mutta sutaisi hutipotkun ja pallo jatkoi edelleen matkaansa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kenny Pavey, Magnus Wikström, Almebäck, Samuel Wowoah ja John Alvbåge.

Pontus Engblom, Kenny Pavey, Magnus Wikström, Michael Almebäck, Samuel Wowoah, John Alvbåge

26. Pontus Engblom ilmaantui kuin jumala laatikosta viiden metrin alueen kulmaan ja pääsi sijoittamaan pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Engblom, Kenny Pavey, Magnus Wikström, Michael Almebäck (Wikströmin takana), Samuel Wowoah ja John Alvbåge.

Tomi Maanoja

27. Ottelun jälkeen valokuviin Tomi Maanojan kanssa oli pyrkimässä useampikin henkilö. Alunperin poseeraamiset olivat erästä toista valokuvaajaa varten, mutta minä tulin mukaan siivelle. ;-) Kuvassa oikealla oli Anssi Latvala ja vasemmalla puolella oli Raimo Sarajärvi, joka on Wallsport Areena Seinäjoki-yrityksen hallituksen puheenjohtaja, hallin omistaja ja rakennuttaja ja yhdessä Anssi Latvalan kanssa myös Komia-turnauksen järjestäjä. Tämä selvisi, kun ehdin sunnuntaina jutella Sarajärven kanssa. Asia olisi selvinnyt aiemmin, jos minulla olisi aikaa lukea hallin ovensuussa ilmaiseksi jaettavan All Sport Sanomat-lehden, mutta olin kiireessä pakannut sen mukaan vain kotiin vietäväksi.

Seinäjoen Jalkapallokerho eli SJK järjesti 12-14.2.2010 Wallsport Areenalla Seinäjoella jalkapalloturnauksen, joka turnauksena hakee vielä hiukan paikkaansa. Turnaukseni nimi KOMIA on markkinointikäyttöön otettu yhteisnimi Seinäjoen kaupunkiseudulle, vähän kuten "Mansikkapaikka" on Valkeakoskelle. Turnaukseen oli saatu houkuteltua kaksi huipputason ruotsalaisjoukkuetta, koska Ruotsissa ei lämpimämmän ilmaston vuoksi ole monia jalkapallohalleja ja Seinäjoen uusi halli koettiin houkuttelevana. Paikka oli uusi myös minulle ja siksi matkalla hallille eksyin ensin lähellä sijaitsevalle Seinäjoki Areenalle, jossa pelimuotona näkyi olevan pesäpallo.

Ottelu ei sujunut aivan ilman haavereita, vaikka tutut joukkeet pelasivatkin siistiä futista. Mutta Örebron Per Johansson poistui hallilta jääpalapussi nilkan ympärille kiedottuna.

Ottelun jälkeen kävelin kaikessa rauhassa Seinäjoen keskustaan, koska lähdin kotiinpäin junalla vasta aamuyön puolella. Joten aikaa kuluttaakseeni astuin sisään ensimmäiseen kohdalle osuneeseen ravintolaan, istahdin baaritiskin nurkkaan ja tilasin tuopillisen. Sitä hörppiessä kävin lävitse kamerassa olevia valokuvia ja poistin epäonnistuneita. Kello lähenteli jo puolta yötä ja vieressä istuvan miehen kännykkä soi. "Olen palaverissa", mies vastasi kyllästyneen tuntuisesti ja minulla oli vähällä loksahtaa suu auki. Kuinka ihmeessä kukaan voi uskoa tuollaista palturia... ai niin, kapakan nimi oli Palaver. Vanha vitsi paikkakuntalaisille.

Työn alla... Under construction...

AIK:n kokoonpano: 12. Tomi Maanoja (mv), 3. Per Karlsson, 4. Nils-Eric Johansson (C), 6. Walid Atta, 7. Bojan Djordjic (63. min. 15. Kevin Walker), 9. Miran Burgic (63. min. 26. Pontus Engblom), 11. Antônio Flavio, 14. Kenny Pavey, 16. Martin Lorentzson, 19. Martin Kayongo-Mutumba, 30. Dulee Johnson. Vaihtomiehet: 22. Nicklas Bergh (mv), 2. Niklas Backman, 8. Daniel Tjernström, 21. Admir Catovic, 23. Christoffer Eriksson, 24. Daniel Gustavsson, 25. Yussuf Saleh, 28. Viktor Lundberg.

Varoitukset: 59. min. Walid Atta.

Örebro SK:n kokoonpano: 82. John Alvbåge (mv), 4. Magnus Wikström, 5. Per Johansson (76. min. 11. Tommy Wirtanen), 6. Kim Olsen (76. min. 16. Mame Niang), 8. Fredrik Nordback (C), 17. Alejandro Bedoya, 19. Michael Almebäck, 20. Samuel Wowoah, 25. Nordin Getzic (73. min. 21. Erik Nilsson), 29. Marcus Astvald (84. min. 15. Eric Magloire Bassombeng), 33. Roni Porokara. Vaihtopelaajat: 1. Peter Westman (mv), 3. Bertin Samuel Zé Ndille, 7. Magnus Kihlberg, 22. Johannes Skoglund, 27. Boris Lumbana.

Varoitukset: .

Maalit: 20. min. Nordin Gerzic 0-1, 63. min. Walid Atta (Martin Kayongo-Mutumba) 1-1, 75. min. Pontus Engblom (Kenny Pavey) 2-1. [Kiitokset tilastotiedoista Veikkauksen Markku Heinoselle]

Erotuomarit: Tony Asumaa, Tuomo Ojala (I avustava), Juha Kallionpää (II avustava). Yleisöä oli n. 300 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2010] [Komia -turnaus Wallsport areenalla Seinäjoella 12.-14.2.] [Nordins drömmål mot AIK] [Nordin: "I år ska jag göra fler mål än ifjol"] [Årets första seger] [SJK kiusasi HJK:ta] [AIK niukasti parempi] [AIK niukasti parempi] [Kuuntele Seinäjoen uuden hallin taustoista] [Kuvia Pe 12.2.2010: ÖSK training]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!