Liigacup 2009: HJK - MyPa 2-1 (0-0) [23.01.2009]

[mobile]
[HJK - MyPa -ottelun avauskokoonpanot] [Valeri Popovits luottavaisena Liigacupiin] [Liigacup alkaa HJK-pelillä] [Mika Johanssonista MyPan toinen maalivahti]
Erotuomarit ennen verryttelyä

1. Ottelun erotuomarit kerääntyivät yhteiskuvaan ennen verryttelyä, koska Heikki Pajuselle ottelu oli viimeinen ottelu tällä tasolla. Takana oli erotuomaritehtävät 126 Veikkausliigaottelusta (Ville Järvenpään muistaman mukaan 11 vuoden ajalta). Erotuomarit vasemmalta oikealle: Miikka Poikseltä, Heikki Pajunen, Jan-Peter Aravirta ja Ville Järvenpää. Nappasin kaksi valokuvaa aluksi salamalla ja sen jälkeen vielä kaksi kuvaa ilman salamaa selittäen, että otan vielä pari kuvaa varmuuden vuoksi, koska salamalla kuvattaessa esiintyy välillä punasilmäisyyttä. Järvenpää totesi siihen painokkaasti, että "sitä esiintyy" mikä herätti hilpeyttä tuomarikolleegoissa.

Erotuomarivirkaveljiä

2. Koska ottelu oli Pajuselle juhlaottelu, niin katsomoon oli kertynyt tuttuja erotuomarikolleegoita. Oikealla oli Tero Nieminen, hänestä vasemmalla oli Sami Nykänen [lisäsin nimen, kiitos palautteesta], sitten oli Antti Munukka, Piia Jäntti, Juuso Mantere ja palloliiton edustajat, joista Peter Lundström kaivoi kukkia esiin kääreestä. Lähellä hallin ovensuuta pongasin katsomosta mm. Jyrki "Jyrä" Heliskosken.

Jari Maisonlahti ja Peter Lundström

3. Ennen ottelua Palloliiton erotuomariasiantuntija Jari Maisonlahti ja Veikkausliigan kilpailupäällikkö Peter Lundström valmistautuivat palkitsemaan ottelun erotuomari Heikki Pajusen.

Standardi ja kukkia

4. Palloliitolta Heikki Pajunen sain Palloliiton standardin ja kukkapuskan.

Sauso kenkäkorjauksessa

5. Jukka Sausolla oli jotain hankaluuksia pelikenkien kanssa ja käväisi korjaamassa niitä kentän laidalla.

Johannes Westö, Antti Uimaniemi, Jarno Parikka, Ben Webster

6. Johannes Westö, Antti Uimaniemi, Jarno Parikka ja Ben Webster [korjattu, kiitos palautteesta] kamppailivat pallosta keskiviivan tuntumassa sivurajalla.

Vallu vaihtoon

7. Ottelun 54. minuutilla HJK vaihtoi Valeri Popovitchin (vasemmalla) tilalle Petri Oravaisen ja Johannes Westön tilalle Akseli Pelvaksen.

Akseli Pelvas vapaaksi

8. Akseli Pelvas oli päässyt lävitse juuri ennen rangaistusaluetta ja Ville Oksanen ryntäsi perään.

Johanssonin askel

9. Oksanen sai Pelvaksen kiinni, mutta tämä suojasi rangaistusalueelle päästyään hyvin palloa. Mika Johansson otti varovaisen askeleen eteenpäin. Johansson viihtyy maalivahtina vähän liian hyvin maaliviivalla. Tässäkin tilanteessa olisi pitänyt tulla paljon aikaisemmin ja rohkeammin vain vastaan peittämään hyökkääjän laukaisukulmaa.

Laukaus on lähtenyt

10. Akseli Pelvaksen laukaus lähti ja Johansson heittäytyi turhaan sen perään.

Apujoukot myöhässä

11. Pallo oli jo maalissa ja apuun rientäneet Sampsa Timoska ja Tuomas Aho myöhästyivät.

Avaussyöttö

12. HJK:n toinen maali syntyi tilanteesta, jossa Akseli Pelvas on rangaistusalueella yksin selvässä paitsiossa ja Petri Oravainen oli rangaistusalueen ulkopuolella viiden (5) MyPa-puolustajan ympäröimänä. Ainoastaan MyPan Ville Oksanen oli keskellä vartioimassa rangaistusalueen rajaa. Vasemmalla oli Dawda Bah aivan vapaana ja Petri Oravainen syötti hänelle. MyPa on kuulema harjoitellut (pienessä) voimistelusalissa ja kun katsoo viiden miehen sumppua Oravaisen ympärillä, niin sen huomaa...

Bah ja Oksanen

13. Bah sai pallon ja Oksanen kiirehti peittämään suorimman etenemissuunnan kohti maalia. Viiden miehen MyPa-ratsuväki Oravaisen ympäriltä ryntäsi apuun.

Bah miettii peippausta

14. Bah mietti peippausta ja yksi MyPan puolustajista oli huomannut sijoittautua Akseli Pelvaksen etupuolelle.

Bah matkalla päätyyn

15. Bah oli matkalla kohti päätyä ja Oksanen yritti pysyä mukana. Yksikään MyPan puolustaja ei ollut lähietäisyydellä varmistamassa vaan lähin vapaa mies Nebi Mustafi yritti ilmeisesti pitää puolustuslinjaa ylhäällä vaikka Pelvasta vartioiva puolustaja oli selvästi alempana.

Ensimmäinen harhautus

16. Bah teki ensimmäisen harhautuksensa ja äkkipysäys sai Oksasen polvilleen.

Pystypainia

17. Oksanen ponnisti uudelleen pystyyn ja harrasti Bahin kanssa pystypainia. Pallokin olisi ollut poisotettavissa, mutta lähin MyPa-puolustaja Nebi Mustafi oli liian kaukana tehdäkseen mitään.

Syöttö keskelle

18. Bah kiersi Oksasen ja lähetti tulisen syötön poikittain. Nebi Mustafi spurttasi peittämisyritykseen, mutta myöhästyi. Rangaistusalueella oli kolme muuta HJK:n pelaajaa vartioimattomina (oikeanpuoleisimpana Petri Oravainen oikeassa laidassa), vaikka samalla alueella oli maalivahdin lisäksi seitsemän (7) MyPa-pelaajaa!

Maalivahti haroo tyhjää

19. MyPan maalivahti Mika Johansson heittäytyi, mutta pallo livahti eteenpäin. Peittämistä yrittänyt Mustafi oli juossut vauhdilla ulos päädystä. Jarno Parikka valmistautui takatolpalla maalintekoon.

Jarno Parikan vasuri

20. Pallo on jo takatolpan vieressä ja Jarno Parikan potku alkoi. Lähin MyPan pelaaja yritti katkaisua, mutta muut pelaajat pystyivät seuraamaan tilannetta vain katseella. MyPan pelaajat pelasivat tilanteen kuin ensimmäisen kerran kentällä olleet nappulaliigalaiset: kun kentälle heitti pallon, niin kaikki ryntäsivät perään! MyPan puolustustyöskentely oli todella syvältä ja jos siihen ei tule mitään järkeä, niin ensi kesänä on odotettavissa vaikeuksia.

Parikan toinen tilaisuus

21. Viisi minuuttia HJK:n toisen maalin jälkeen Jarno Parikalla oli tilaisuus tehdä 3-0 -maali, mutta laukaus meni niukasti ohi takatolpan. HJK:n hyökkäyskuvio oli täsmälleen sama kuin edellisessä maalissa paitsi Parikka oli takatolpan sijasta nyt etutolpalla. Hyvät puolustajat eivät sorru kahteen kertaan samaan virheeseen, mutta näytti kuin MyPan puolustus ei ollut oppinut mitään edellisestä virheestään ja säästyi vain tuurilla uudelta takaiskumaalilta.

MyPan kavennus

22. Heti HJK:n kahden vaihdon jälkeen joukkueen puolustuspeli oli hetken aikaa sekaisin ja MyPa pääsi iskemään. Sain jopa kuvasarjan tilanteen kehittymisestä, mutta kun useissa kuvissa MyPan pelaajat peittivät osittain joukkuetoverinsa, niin kuvat eivät ole niin havainnollisia. Oheisessa kuvassa on kuitenkin ratkaiseva hetki, jossa Kaarlo Rantanen ilmeisesti pelasi seinäsyötöllä Saku Puhakaisen kanssa itsensä lävitse rangaistusalueelle ja sijoitti sen jälkeen pallon takanurkkaan ohi vastaantulevan HJK-maalivahti Ville Wallén.

Ville Oksanen ja Tuomas Kansikas

23. Ville Oksanen ja Tuomas Kansikas riensivät rajan yli vierivän pallon perään niin vauhdikkaasti, että tulivat molemmat vauhdilla ulos kentältä, vaikka pallo saatiin pysymään kentän puolella. Itse istuskelin tietysti juuri tuolla kohtaa lattialla valokuvaamassa ja jouduin kierähtämään alta pois.

Mohamed Kamara, Nebi Mustafi, Dawda Bah, Jarno Tuunainen, Tuomas Haapala, Kaarlo Rantanen ja Cheyne Fowler

24. Dawda Bah ja Jarno Tuunainen kamppailivat pallosta. Pelaajat vasemmalta oikealle Mohamed Kamara, Nebi Mustafi, Bah, Tuunainen, Tuomas Haapala, Kaarlo Rantanen ja Cheyne Fowler.

Loppukättelyt

25. Ottelun jälkeen HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi ja MyPan joukkueenjohtaja Marco Manso antoivat erotuomari Heikki Pajuselle oman muistolahjansa. Myös HJK-valmentaja Antti Muurinen kiirehti samalla kertaa kättelemään Pajusta ja muitakin erotuomareita.

Muistovalokuva

26. HJK:n joukkueenjohto halusi antaa erotuomari Heikki Pajuselle vielä ylimääräisen muiston ja kättelyjen jälkeen HJK:n pelaajat saivat vielä kehotuksen ryhmittyä ryhmäkuvaan erotuomareiden kanssa.

Lehdistötilaisuus

27. Ottelun jälkeen oli lehdistötilaisuus, jossa oli pelaajista MyPan XX ja HJK:n Valeri Popovitch (vasemmalla) sekä MyPan päävalmentaja Janne Lindberg ja HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen. Oikealla puhetta johti HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi.

Liigacupin ottelu HJK - MyPa oli alunperin ohjelmassani, mutta kun olin edellisenä iltana Tali-hallissa tekemässä raporttia harjoitusottelusta Atlantis - HyPS, niin ottelun jälkeen erotuomari Ville Järvenpää pyysi minua tulemaan seuraavana päivänä Liigacupin otteluun, koska erotuomareiden puolelta haluttiin jonkun tallentavan Heikki Pajusen viimeinen erotuomaritehtävä Veikkausliigatasolla ja siihen liittyvät juhlallisuudet.

Täydennän tähän myöhemmin ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden antia.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén, 2. Tuomas Kansikas, 3. Mikko Hauhia, 4. Mohamed Kamara, 5. Jukka Sauso, 7. Tuomas Haapala, 13. Pyry Kärkkäinen, 14. Valeri Popovitch (54. min. 21. Petri Oravainen), 16. Jarno Parikka (70. min. 6. Cheyne Fowler), 17. Dawda Bah, 26. Johannes Westö (54. min. 31. Akseli Pelvas). Vaihtopelaajat: 12. Jani Viander, 27. Mikko Sumusalo, 28. Lody A Nosh.

Varoitukset:

MyPa:n kokoonpano: 2. Miikka Multaharju, 3. Sampsa Timoska, 4. Antti Uimaniemi, 9. Saku Puhakainen, 11. Ilari Äijälä, 12. Mika Johansson, 14. Eetu Muinonen, 16. Toni Huttunen, 19. Tuomas Aho, 31. Ben Webster (47. min. 24. Nebi Mustafi), 33. Tarmo Neemelo. Vaihtopelaajat: 5. Jarno Tuunainen.

Varoitukset: 45. min. Tuomas Aho.

Maalit: 60. min. Akseli Pelvas 1-0, 62. min. Jarno Parikka (Dawda Bah) 2-0, 71. min. Kaarlo Rantanen (Saku Puhakainen) 2-1.

Erotuomarit: Heikki Pajunen, Jan-Peter Aravirta, Miikka Poikselkä. Yleisöä oli xxx henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [HJK kaatoi MyPan 2-1 Liigacupin avauksessa] [Muurinen: "Kokonaisuutena hyvä peli"] [Pelvas iloinen osumasta] [HJK kaatoi MyPan] [LC: 23.01. 17:00 HJK - MyPa at Tali]

Valid XHTML 1.0 Transitional