Harjoitusottelu: Atlantis FC - HyPS 3-0 (3-0) [22.01.2009]

[mobile]
Erotuomarit verryttelemässä

1. Erotuomarit verryttelivät siinä missä pelaajatkin ennen ottelua ja taustalla edellisen vuoron tyttöjuniorit harjoittelivat maaliteon salaisuuksia. Ihan mukavasti sopu antaa tilaa vuorojen vaihtuessa.

Atlantiksen pelaajat verryttelemässä

2. Atlantiksen pelaajat verryttelivät jo ennen ottelua kuntosalissa, mutta pallollinen harjoittelu tapahtui kentällä ennen ottelua.

Miikka Poikselkä, Ville Järvenpää, Juuso Mantere, Heikki Laiho

3. Erotuomarit vasemmalta: Miikka Poikselkä (I avustava), Ville Järvenpää, Juuso Mantere (II avustava). Oikealla HyPSin päävalmentaja Heikki Laiho.

Kulmapotku

4. Atlantiksen maali on syntymässä Templar Lokaken kulmapotkusta. Adel Eid kurottautui pääpalloon, mutta se taisi mennä ylitse.

Anssi Tamminen

5. Täytyy tarkistaa Atlantiksen webbisivulta, mutta kuvasta näyttäisi kuin Anssi Tamminen (numero 19) tyrkkäsi pallon kohden maalia.

Pallo uppoaa maaliin

6. Pallo on matkalla maaliin takatolpan vierestä. Edellisestä kuvasta olin katsovinani, että takatolppaa pitänyt HyPSin puolustaja on metrin verran irti tolpasta, joten maali meni kyllä hänen piikkiinsä.

Kalle Vasse ja rankkari

7. Atlantis oli saanut rangaistuspotkun ja Kalle Vasse lähti laukomaan sitä.

Maalivahti vasemmalle

8. HyPSin maalivahti Petri Haapasaari heittäytyi vasemmalle, mutta...

Pallo oikealle

9. ... pallo meni oikeaan alanurkkaan.

Kalle Vasse ja Matias Gretberg

10. Kalle Vasse ja Matias Gretberg kamppailivat pallosta keskiviivan tuntumassa.

HyPS tauolla

11. Noin 45 minuutin pelin jälkeen erotuomari Ville Järvenpää puhalsi lyhyen tauon, jota HyPSin pelaajat käyttivät lepäämiseen, tankkaamiseen ja valmentaja ohjeiden kuuntelemiseen.

Atlantiksen pelaajat tauolla

12. Atlantiksen pelaajat tauolla.

Atlantiksen vaihtomiehet

13. Tässä taitaa ollakin suunnilleen kaikki Atlantiksen vaihtomiehet, joista Esa Vironen, John Keister, Lassi Luoto sekä Obi Metzger tulivat kentälle samanaikaisesti ja oikealla istuva Shukri Tatli meni kentälle toppariksi viitisen minuuttia ennen ottelun loppua Adel Eidin tilalle. Eid antoi kapteenin nauhan loppuminuuteiksi Max Thibaultille.

Niko Räikkä ja Zegiri Xvehdet

14. Niko Räikkä ja Zegiri Xvehdet menossa kentälle. Kentältä tulivat pois Jarmo Lapinniemi ja Mikko Lindström. Näistä Lapinniemi meni muistaakseni kentälle ottelun alkupuolella kuin Ville Karlsson sai jonkun jääpussihoitoa tarvitsevan tärskyn.

Atlantis FC ja Hyvinkään Palloseura pelasivat harjoitusottelun torstaina 22.1.2009 klo 19:30 Tali-hallissa. En pahemmin ole ehtinyt perehtyä Ykköstä alempien sarjojen joukkueisiin kuin Suomen Cupin kautta ja sitten tämän kaltaisissa harjoitusotteluissa, joissa eri sarjatasojen joukkueet kohtaavat. Hyvinkään Palloseura oli kaiken lisäksi minulle uusi tuttavuus, joten ottelu kiinnosti myös siksi.

Saavuin hallille noin tunti ennen ottelua ja huomasin, että siellä oli juuri loppunut FC Viikinkien ja Klubi-04:n välinen harjoitusottelu. Se oli jäänyt minulta kokonaan huomaamatta, mutta enköhän kauden aikana ehdi nähdä molempia joukkueita muutenkin.

Hyvinkääläisten peli yllätti. Kakkosessa pelaavan joukkueen pelaajat pelasivat keskialueella nopeaa yhden kosketuksen peliä, jolla sahattiin Atlantiksen keskikentän ohitse. Pulmat tulivat vastaan vasta siinä vaiheessa kun olisi pitänyt läpäistä Atlantiksen puolustuslinja. Se oli aivan liian kokenut Kakkosen pelaajille. Silmämääräisesti arvioin, että suunnilleen kaikki HyPS:in pelaajat olivat pituudeltaan alle 180 cm pituisia tai sitä luokkaa. Kaksinkamppailuissa nimenomaan Atlantiksen kookkaat pelaajat Petteri Paajanen, Esa Terävä, Anssi Tamminen ja Shukri Tatli olivat hankalia vastustajia hyvinkääläisille. Tavallaan voidaan ajatella, että jos joukkueessa ei ole kookkaita pelaajia, niin pelaajat eivät opi harjoituksissakaan pelaamaan heitä vastaan.

Selvemmin Ykkösen Atlantiksen ja Kakkosen HyPS:n välinen tasoero näkyi puolustuslinjassa. Sielläkin hyvinkääläisillä oli ihan taitavia pelaajia yksilöinä, mutta kokonaisuutena puolustuslinja ei oikein osannut pelata yhteen, päinvastoin kuin Atlantiksen vastaava linja. Aina kuin Atlantiksen pelaajat pääsivät rangaistusalueen tasalle tai siitä eteenpäin, oli se kulmissa tai rangaistusalueella, HyPS:n puolustuslinja tuntui olevan paniikissa ja pelaajat eivät oikein tuntuneet tietävän, kuinka pelaaminen koordinoitaisiin joukkuetovereiden kanssa.

Harjoitusottelussa vaihtoja ja niiden tapahtuma-aikoja ei tule kirjattua kovin tarkkaa. Kun harjoitusotteluissa käytetään vielä jääkiekkovaihtoja, joissa sama pelaaja saattaa tulla uudelleen kentälle, niin kirjaaminen on sen verran työlästä, että vaatisi oman tekijän pelkästään siihen hommaan. Esimerkiksi alla olevassa HyPSin kokoonpanoluettelossa olin merkinnyt Niko Räikän aloituskokoonpanoon. Hän taisi tulla puoliaikatauolla lepäämään vaihtopenkille, koska meni (uudelleen?) kentälle samanaikaisesti Zegiri Xvehdetin kanssa.

Atlantiksen pelaajista Petteri Paajanen oli todella terävänä ja hän on varmaan kesällä paha vastustaja minkä tahansa joukkueen puolustukselle. Anssi Tamminen ja Kalle Vasse säestivät häntä hyvin ja vaihdosta tulleista pelaajista etenkin Obi Metzger väläytteli. Mutta ennen kaikkea kaikki erikoistilannepotkut (kulmat, vapaapotkut) antanut Templar Lokake on tärkeä pelaaja Atlantikselle ensi kesänä, jos saa sopimuksen seuraan.[Edelliseen virkkeeseen lisätty jos-lause. En kirjoittaessa huomannut, että Lokake ei kirjoitushetkellä ollut vielä Atlantiksen sopimuspelaaja. Kiitos palautteesta!]

Atlantis FC:n kokoonpano: 34. Timo Aaltonen (mv), 3. Adel Eid (c)(80. min. 38. Shukri Tatli), 11. Kalle Vasse (54. min. 30. Obi Metzger), 13. Max Thibault, 18. Miikka Kärkkäinen (67. min. 21. Valdrin Seferi), 19. Anssi Tamminen (54. min. 2. Esa Vironen), 23. Esa Terävä, 24. Petteri Paajanen (54. min. 29. John Keister), 25. Templar Lokake, 26. Janne Arolinna, 27. Jirijoonas Kant (54. min. 22. Lassi Luoto). Vaihtopelaajat: .

Varoitukset:

HyPS:n kokoonpano: 1. Petri Haapsaari, 4. Niko Räikkä (46. min. 3. Tomás O'Shaughnessy), 5. Ville Karlsson (7. Jarmo Lapinniemi (4. Niko Räikkä)), 10. Jukka-Pekka Tuomenoja, 11. Mikko Lindström (17. Zegiri Xvehdet), 14. Eetu Kokkinen, 15. Juho Pasma (18. Olli Eloranta), 21. Ville Nokkala, 24. Lauri Jormanainen (46. min. 25. Sauli Jääskeläinen), 26. Verneri Teppo, 27. Matias Gretberg. Vaihtopelaajat: 23. Jani Turunen (mv).

Varoitukset:

Maalit: 17. min. Anssi Tamminen (Templar Lokake) 1-0, 38. min. Kalle Vasse 2-0 (rp), 42. min. Petteri Paajanen 3-0.

Erotuomarit: Ville Järvenpää, Miikka Poikselkä (I avustava) ja Juuso Mantere (II avustava). Yleisöä oli 50 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009]

Valid XHTML 1.0 Transitional