Harjoitusottelu: HJK - FC PoPa 5-1 (1-0) [27.03.2009]

[mobile]
[Ykkösen nousija FC PoPa HJK:n vieraaksi perjantaina] [HJK - FC PoPa -ottelun alkamisaika muuttunut] [Perjantaina vastassa HJK] [Fikret Islami siirtyi FC PoPaan]
Daut Kuqi, Toni Junnila, Cheyne Fowler, Kari-Pekka Koivunen, Antti Sumiala, Piracaia, Mikko Hauhia

1. Pelaajat vasemmalta oikealle: Daut Kuqi, Toni Junnila, Cheyne Fowler, Kari-Pekka Koivunen, Antti Sumiala, Piracaia, Mikko Hauhia.

Medo, Toni Junnila, Johan Holmqvist, Matti Santahuhta, Dawda Bah, Kari-Pekka Koivunen, Antti Sumiala, Daut Kuqi

2. Pelaajat vasemmalta oikealle: Medo, Toni Junnila, Johan Holmqvist, Matti Santahuhta, Dawda Bah, Kari-Pekka Koivunen, Antti Sumiala ja Daut Kuqi.

Katsojia ja pelaajia

3. Laskeskelin valokuvista, että aurinkokatsomossa taisi olla 62 katsojaa. Kun vastakkaisella puolellakin oli ainakin pari, niin olisiko 64 katsojaa aika lähellä oikeaa katsojamäärää. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ilkka Santahuhta, Teemu Vihtilä, Mikko Hauhia (?), Piracaia ja Medo.

Mikko Hauhia, Toni Junnila, Cheyne Fowler, Johan Holmqvist

4. Toni Junnila ja Cheyne Fowler. Taustalla oikealla erotuomari Johan Holmqvist ja vasemmalla ilmeisesti Mikko Hauhia.

Petri Oravainen, Tuomas Kansikas

5. Petri Oravainen oli alusta alkaen menopäällä, vaikka ei ensimmäisellä puoliajalla pystynyt vielä puhkomaan tarkasti pelannutta PoPa-puolustusta.

Jari Vuorinen, Dawda Bah

6. Jari Vuorinen puolusti hyvin Dawda Bahin hyökkäysten edessä.

Dawda Bahin I maali

7. Ottelun ensimmäinen maali syntyi itse asiassa Kari-Pekka Koivusen sivurajavirheen seurauksena. Pallo oli menossa yli ja Koivunen ei ylettynyt siihen, joten hän kurkotti palloon kädellään vaikka oli vielä kentän puolella. Seurauksena oli vapaapotku, jonka Petri Oravainen antoi keskelle Valeri Popovitchille. Vallu jatkoi heti suoraan pystyyn, jossa Dawda Bah laukoi pallon ohi vastaan tulleen maalivahti Lauri Pirhosen. Jos tilanteesta olisi tullut sivurajaheitto, niin HJK ei olisi ehkä saanut yhtä vaarallista erikoistilannetta.

Medo, Teemu Vihtilä

8. Medo ja Teemu Vihtilä pelasivat keskikentällä paljon vastakkain.

Nosh A Lody

9. Nosh A Lody on pitkä ja hoikka pelaaja.

Jari Vuorinen, Lauri Pirhonen, Petri Oravainen, Janne Vuorinen

10. Toisella puoliajalla Petri Oravainen onnistui jo läpijuoksuissaan Valeri Popovitchin pystysyötön jälkeen.

Bahin II maali

11. Katselin kahdesta peräkkäisestä valokuvasta, että Oravaisen laukaus upposi takanurkkaan, mutta se taisikin mennä Dawda Bahin ulottuville ja hän jatkoi sen maaliin, koska ottelupöytäkirjaan maalintekijäksi merkattiin Bah. Kun valokuvatessa katselee maailmaa kameran rajoitetun etsimen lävitse, jää välillä jotakin näkemättä vaikka yrittäisi seurata kameralla koko ajan palloa.

Cheyne Fowler, Medo, Johan Holmqvist, Petri Oravainen, Kari-Pekka Koivunen, Piracaia, Juho Mäkelä

12. Ottelun mielenkiintoisia pelaajia oli Juho Mäkelä, joka tässä oikealla tähyili pallon perään. Vasemmalta oikealle: Cheyne Fowler, Medo, Johan Holmqvist, Petri Oravainen, Kari-Pekka Koivunen, Piracaia ja Mäkelä.

Andrew Walker, Piracaia, Teemu Vihtilä, Dawda Bah, Janne Vuorinen

13. Dawda Bahin kolmas maali syntyi, kun hän Janne Vuorisen jarrutteluista huolimatta pääsi rangaistusalueelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Andrew Walker, Piracaia, Teemu Vihtilä, Bah ja Vuorinen.

Andrew Walker, Teemu Vihtilä, Dawda Bah, Janne Vuorinen, Lauri Pirhonen

14. Viime hetkellä samalla kun Janne Vuorinen onnistui horjuttamaan Dawda Bahia, tämä kurotti eteenpäin jalallaan ja tyrkkäsi kengän kärjellä löysän laukauksen ohi PoPan maalivahti Lauri Pirhosen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Andrew Walker, Teemu Vihtilä, Bah, Vuorinen ja Lauri Pirhonen.

15. PoPan kavennusmaali syntyi kulmapotkusta kun Jari Vuorinen Puski ruuhkassa muiden pelaajien yli kohti takatolppaa.

Dawda Bah, Jukka Sauso, Jani Viander, Tuomas Kansikas, Mattti Santahuhta, Johan Holmqvist, Medo, Jari Vuorinen, Pyry Kärkkäinen

16. Jari Vuorisen pusku osui oikean tolpan vieressä seisoneen Tuomas Kansikkaan päähän, pomppasi siitä ylähirteen ja taas maahan maaliviivan maalin puolella ja siitä edelleen takaisin verkon kattoon.

Matti Santahuhta, Lauri Pirhonen, Kari-Pekka Koivunen, Andrew Walker, Juho Mäkelä, Jari Vuorinen, Teemu Vihtilä

17. Juho Mäkelän ensimmäinen maali syntyi hässäkästä PoPan maalin edestä. Klubin pelaajat pyörittivät porilaiset täysin sekaisin ja Mäkelällä oli helppo työ pistää pallo pussiin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matti Santahuhta, Lauri Pirhonen, Kari-Pekka Koivunen, Andrew Walker, Juho Mäkelä, Jari Vuorinen (piilossa Mäkelän takana) ja Teemu Vihtilä.

Daut Kuqi, Toni Junnila, Jukka Sauso, Medo

18. Jukka Sauso hyppäsi ilmaan ja kolhaisi Toni Junnilaa (kuvassa Daut Kuqin ja Sauson välissä) nenään sen verran, että Junnila joutui hakemaan nenä veressä ensiapua kentän laidalta.

Fikret Islami, Juha Vallin, Juho Mäkelä, Lauri Pirhonen

19. Juho Mäkelän toinen maali syntyi taas Valeri Popovitchin läpisyötöstä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Fikret Islami, Juha Vallin, Mäkelä ja Lauri Pirhonen.

Nosh A Lody, Fikret Islami

20. Ottelun päätyttyä pelaajat tervehtivät toisiaan. Nosh A Lody taputti Fikret Islamia päälaelle kuin isoveli pikkuveljeään.

Oikeastaan tarkoitukseni oli mennä perjantaina 27.3.2009 seuraamaan TamU:n ja FC Viikinkien harjoitusottelua Parolan tekonurmella Hattulassa, mutta vaikka paikallinen talkooväki sai lämmittämättömän kentän lumettomaksi, se oli kuitenkin yöpakkasten vuoksi vielä päiväsaikaankin niin jäinen, että harjoitusottelu peruuntui. Joten lähdin seuraamaan HJK:n ja FC PoPan harjoitusottelua Finnair Stadiumilla. Ottelua alkoi pikkupakkasessa, mutta aurinkoisessa säässä klo 13. Viileän sään vuoksi joukkueiden vaihtopenkeiksi oli valittu aitiot aurinkokatsomon puolella ja myös I avustava erotuomari Antti Malaska juoksi sillä puolella kenttää.

Kehuin jo edellisen näkemäni Popa-pelin (Haka - FC PoPa) jälkeen porilaisjoukkuetta, vaikka moneen muuhun katsojaan joukkueen peli ei tunnu tekevän vaikutusta. Nyt etenkin ensimmäisen puoliajan puolustuspeli teki minuun vaikutuksen. Joukkueelta puuttui avainpelaajia. Puolustuksessa ennen muuta kapteenin ja puolustuksen johtajan Juha Luoman poissaolon olisi luullut vaikuttavan puolustukseen. Mutta se pysyi kasassa melkein koko puoliajan. Jos vertaa vaikka joihinkin tammikuisen Uusi Lahti Cupin otteluihin, joissa Ykkösen FC Viikingit pelasi liigajoukkueita vastaan, niin ero näkyy ennen muuta tiettynä perusrauhallisuutena. Porilaisten puolustus ei joutunut paniikkiin painostuksen alla vaan toteutti kurinalaista puolusta niin kauan kuin kunto kesti. Eräs kentän laidalla peliä katsellut totesi ensimmäisen puoliajan aikana, että kentällä ei oikein tapahtunut mitään. Mielestäni kentällä ei tapahtunut tosiaan paljon mitään, koska PoPa onnistui HJK:n pelin jäädyttämisessä niin hyvin.

Toisena mielenkiintoisena havaintona oli konkari Antti Sumialan esitykset, vaikka hän ei tällä kerralla maalitiliä aukaissutkaan. Mutta hän jaksoi juosta kentällä lähes koko ottelun, vaikka paksun kerrosvaatetuksen lisäksi vyötäröllä oli muutama ylimääräinen kilo. Kentän laidalla joku esitti varmana tietona 10 ylimääräistä kiloa. Mutta jos mies jaksaa samaan tahtiin juosta Ykkösen alettua, niin keskikesällä hän alkaisi olemaan jo ihan hyvässä trimmissä. Edellä lainaamani (paino)asiantuntija muistelikin, että Sumiala on aina syksyisin kovassa kunnossa.

HJK:n kokoonpano: 12. Jani Viander (mv), 2. Tuomas Kansikas, 3. Mikko Hauhia, 4. Medo, 5. Jukka Sauso (c), 6. Cheyne Fowler, 10. Juho Mäkelä, 14. Valeri Popovitch, 17. Dawda Bah, 21. Petri Oravainen, 28. Nosh A Lody. Vaihtopelaajat: 1. Ville Wallén, Sami Salmi, Eetu Kaipio, Kalle Sotka.

Varoitukset: .

FC PoPan kokoonpano: 1. Lauri Pirhonen (mv), 2. Ilkka Santahuhta (46. min. 14. Janne Vuorinen), 4. Andrew Walker (77. min. 21. Juha Vallin), 6. Jari Vuorinen, 7. Daut Kuqi, 9. Antti Sumiala (80. min. 5. Antti-Pekka Pihlainen), 10. Teemu Vihtilä (c), 13. Kari-Pekka Koivunen, 16. Piracaia, 26. Toni Junnila (28. Fikret Islami), 31. Matti Santahuhta. Vaihtomiehet: 23. Peter Huuhka (mv).

Varoitukset: .

Maalit: 10. min. Dawda Bah (Valeri Popovitch) 1-0, 55. min. Dawda Bah (Petri Oravainen, Valeri Popovitch) 2-0, 63. min. Dawda Bah (Valeri Popovitch) 3-0, 71. min. Jari Vuorinen (Piracaia) 3-1, 74. min. Juho Mäkelä (Valeri Popovitch) 4-1, 88. min. Juho Mäkelä (Valeri Popovitch) 5-1.

Erotuomarit: Johan Holmqvist, Antti Malaska (I avustava) ja Juuso Mantere (II avustava). Yleisöä oli 64 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Tsaarin ja Taikurin johdolla porilaiset kaatuivat 5-1] [HJK liian kova vastus]

Valid XHTML 1.0 Transitional