Veikkausliiga 2009: Haka - JJK 2-4 (1-1) [02.08.2009]

[Millä mielin ovat Jape ja Oka JJK-pelin alla] [Jani Bäckman palaa Honkaan] [Juuso Salosella pelipaidan vaihto] [Kauppila ei näe estettä maalijuhlalle] [Jälleen on kansanjuhlan aika] [Jos et pääse peliin, katso Haka-JJK netistä] [Ruiz ja Denissen eivät jatka Hakassa] [Haka kääntämässä kotipelien kurssia] [Hakan Mattila luottaa laiturien nopeuteen] [Otteluennakko]

Keväällä Haka ja JJK kohtasivat Jyväskylässä JJK:n ensimmäisessä kotiottelussa Veikkausliigassa kautta aikojen. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Liigan loppupäähän juuttunut JJK oli piristynyt ja voittanut kotonaan FC Interin 1-0 ja pelannut tasan TPS:ää vastaan vaikka JJK:n korealaisvahvistus Nam Ik Kyoung ei ollut edes mukana jälkimmäisessä ottelussa. Hakalla oli puolustus alkanut vuotaa sen jälkeen kun Diego Corpache loukkasi polvensa ja joutui sivuun loppukaudeksi. Mutta edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan joukkue oli tehnyt 3 maalia, joten voittoputkeen palaamista odoteltiin ennen ottelua.

Haka-Gym-aerobicesitys

1. Ennen ottelua Haka-GYM aerobic-tanssijat esittivät näyttävän esityksen. Kuvassa näkyy vain osa esiintyjistä.

JJK pelaajaesittelyssä

2. JJK:n pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla olivat ottelun erotuomarit.

Niko Ikävalko, Mika Mäkitalo, Sebastian Strandvall, Pietari Holopainen, Jari Nikkilä, Sami Ristilä, Markus Joenmäki, Mikko Innanen, Petri Viljanen, Janne Korhonen, Jani Kauppila

3. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Niko Ikävalko, Mika Mäkitalo, Sebastian Strandvall, Pietari Holopainen, Jari Nikkilä, Sami Ristilä, Markus Joenmäki, Mikko Innanen, Petri Viljanen, Janne Korhonen ja Jani Kauppila.

Mika Lahtinen, Sebastian Strandvall, Toni Koskela, Mika Mäkitalo, Christian Sund, Tuomas Latikka

4. JJK:n keskikentällä Mika Lahtinen (vasemmalla) ja vieressä ollut Toni Koskela muodostivat vahvan parivaljakon. Taustalla oikella Christian Sund ja Tuomas Latikka olivat toinen samantyyppinen parivaljakko. Taustalla Hakan pelaajista ilmeisesti Sebastian Strandvall ja Mika Mäkitalo.

Mika Lahtinen, Miikka Lähdesmäki, Markus Joenmäki, Petri Viljanen, Nam Ik Kyoung

5. Mika Lahtinen rynni väkisin rangaistusalueelle. Tilanne syntyi Nam Ik Kyoungin noususta ja syötöstä oikealle vapaana olevalle Lahtiselle. Vasemmalta oikealle: Lahtinen, Miikka Lähdesmäki, Markus Joenmäki, Petri Viljanen ja Nam Ik Kyoung.

Miikka Lähdesmäki, Mika Lahtinen, Nam Ik Kyoung, Markus Joenmäki, Janne Korhonen, Petri Viljanen, Jari Nikkilä, Matti Lähitie

6. Janne Korhonen tuli vastaan, mutta pallo kimposin Korhosen torjunnasta Mika Lahtisen rintaan ja siitä eteenpäin. Vasemmalta oikealle: Miikka Lähdesmäki, Lahtinen, Nam Ik Kyoung, Markus Joenmäki, Korhonen, Petri Viljanen, Jari Nikkilä ja Matti Lähitie.

Miikka Lähdesmäki, Janne Korhonen, Markus Joenmäki, Nam Ik Kyoung, Mika Lahtinen, Matti Lähitie, Jari Nikkilä, Petri Viljanen

7. Lahtinen pääsi yrittämään vielä kerran, mutta pallo kimposi puolustajasta pystytolpan kautta ulos ja JJK sain tilanteesta vain kulmapotkun. Vasemmalta oikealle: Miikka Lähdesmäki, Janne Korhonen, Markus Joenmäki, Nam Ik Kyoung, Lahtinen, Matti Lähitie, Jari Nikkilä ja Petri Viljanen.

Jani Kauppila, Sebastian Strandvall, Jukka Sinisalo

8. Hakan ensimmäinen maali syntyi, kun Sebastian Strandvall katkaisi palautuksen maalivahdille ja karkasi Jukka Sinisalolta.

Christian Sund, Sebastian Strandvall, Mihaly Szerovay

9. Sebastian Strandvall loikkasi JJK:n maalivahdin ylitse katkaistuaan JJK-puolustuksen huonon palautuksen omalle maalivahdille.

Jukka Sinisalon takaa-ajo

10. Tämän kuvan ottamisen jälkeen lopetin valokuvaamisen hetkeksi. Kentän toisesta päästä näytti siltä, että Sebastian Strandvall oli maalivahdin kierrettyään tuikannut pallon maaliin ja se oli tässä menossa verkon perille Jukka Sinisalon juostessa epätoivoisesti pallon perään. Todellisuudessa vasemman tolpan kohdalla oli Niko Ikävalko pistämässä Strandvallin syöttöä sisään, mutta Ikävalko jäi minulle kentän päästä katsottuna vasemmassa laidassa erottuvan pelaajan taakse piiloon. Joten varsinainen maaliteko jäi tällä kertaa kuvaamatta. :(

Miikka Lähdesmäki, Mikko Innanen, Mika Mäkitalo, Niko Ikävalko, Sebastian Strandvall, Jani Kauppila

11. Hakan pelaajat kävivät onnittelemassa maalintekijä Niko Ikävalkoa ja syötön antanutta Sebastian Stranvallia. Vasemmalta oikealle: Miikka Lähdesmäki, Mikko Innanen, Mika Mäkitalo, Niko Ikävalko, Sebastian Strandvall ja Jani Kauppila.

Petri Viljanen, Jari Nikkilä, Georgi Hristov, Janne Korhonen

12. Janne Hannula nousi rangaistusalueelle ja keskitti kohden Georgi Hristovia. Palloon taisi ehtiä kuitenkin ensimmäisenä Jari Nikkilä, joka yritti puskea sitä maalivahti Janne Korhoselle.

Janne Korhonen, Petri Viljanen, Jari Nikkilä

13. Nikkilän puskui meni kuitenkin Korhosen yli, mutta osui pystytolppaan ja meni siitä päätyrajan ylitse. JJK sain kulmapotkun.

Georgi Hristov, Matti Lähitie, Petri Viljanen, Mika Lahtinen, Jani Kauppila, Sami Ristilä, Anssi Viren, Markus Joenmäki, Pietari Holopainen

14. Christian Sund antoi kulmapotkun viitosen rajalle. Hyvä esimerkki siitä, että Hakan puolustuksessa johtajuus on Diego Corpachen loukkaantumisen jälkeen kadoksissa, kun kolme Hakan pelaajaa ryntäsivät samaan palloon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Georgi Hristov, Matti Lähitie, Petri Viljanen, Mika Lahtinen, Jani Kauppila, Sami Ristilä, Anssi Viren, Markus Joenmäki ja Pietari Holopainen.

Jukka Sinisalo, Toni Koskela, Mika Mäkitalo, Jani Kauppila

15. JJK:n ensimmäinen maali syntyi, kun Toni Koskela laukoi maanuoliaisen kohti Hakan maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Sinisalo, Toni Koskela, Mika Mäkitalo ja Jani Kauppila.

Petri Viljanen, Georgi Hristov, Nam Ik Kyoung

16. Petri Viljanen yritti katkaista Koskelan laukausta, joka olisi mennyt maalin ohitse. Nyt se kääntyi Viljasen ohjauksesta maalin takanurkkaan. Taustalla JJK:n Georgi Hristov ja Nam Ik Kyoung olivat aika vapaina, mutta Koskelan laukaus oli sen verran kova, että olisi kyseenalaista, olisiko Nam ehtinyt siihen, jos Viljanen ei olisi koskenut palloon. Viljanen taisi Koskelan laukauksen aikana olla hiukan maskissa ja yritti ilmeisesti refleksimäistä katkoa kun pallo tuli omaan pelaajan takaa näkyviin.

Nam Ik Kyoung, Janne Korhonen

17. JJK:n toinen maali syntyi, kun Georgi Hristov syötti pallon Nam Ik Kyoungin jalkoihin. Nam käännähti, laittoi pistopallon itselleen takatolpalle ja kiersi vastaan tulleen Haka-vahti Janne Korhosen.

Nam Ik Kyoung, Janne Korhonen, Christian Sund

18. Lopuksi pallo tolppaa hipoen maaliin ja palloa kohti kurottanut Petri Viljanen, jota Nam jo kerran hassutti nopealla käännöksellään, ei enää ylettynyt palloon.

Pietari Holopainen, Nam Ik Kyoung, Sami Ristilä

19. Nam Ik Kyoung laukoi mahtavan tykin Hakan maalin ylänurkkaan ja JJK:n kolmas maali oli valmis. Maalisyötön antoi havaintojeni muukaan Toni Koskela oikealta laidalta.

Mikko Innanen, Miikka Lähdesmäki, Sami Ristilä, Jukka Sinisalo, Valeri Minkenen, Anssi Viren, Tuomas Latikka

20. Hakan kavennusmaali syntyi, kun Mikko Innanen syötti Sami Ristilälle. Vasemmalta oikealle: Innanen, Miikka Lähdesmäki, Ristilä, Jukka Sinisalo, Valeri Minkenen, Anssi Viren ja Tuomas Latikka.

Sami Ristilä, Tuomas Latikka, Toni Koskela, Christian Sund, Anssi Viren

21. Pallon haltuunoton jälkeen Sami Ristilä pyörähti ympäri ahtaassa paikassa ja tykitti vasurilla vasemman tolpan kautta pallon verkkoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ristilä, Tuomas Latikka, Toni Koskela, Christian Sund ja Anssi Viren.

Toni Koskela, Tommi Kari, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo, Janne Hannula, Petri Viljanen

22. Tommi Kari karkasi Hakan puolustukselta ja keskitti pallon Christian Sundille. Tilannetta taisi edeltää ilmapallotaistelu, jossa Petri Viljanen hävisi taistelun Tommi Karia vastaan, vaikka Kari ei ole pituudella pilattu. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Koskela, Tommi Kari, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo, Janne Hannula ja Petri Viljanen.

Toni Koskela, Christian Sund, Jari Nikkilä, Mika Mäkitalo, Janne Korhonen, Petri Viljanen, Janne Hannula

23. Christian Sund laittoi Hakan puolustuksen haparoidessa pallon rauhallisesti maaliin ja JJK:n neljäs maali oli syntynyt. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Koskela, Sund, Jari Nikkilä, Mika Mäkitalo, Janne Korhonen, Petri Viljanen ja Janne Hannula.

JJK-fani juhlii

24. Jyväskylästä ei tullut muutamaa yksittäistä kannattajaa lukuunottamatta ultra-tyyppisiä kannattajia, vaikka toisesta katsomosta olin pongaavinani joukkueen verran ilmeisesti jyväskyläläisiä juniorijalkapalloilijoita. Mutta muutama vanhempikin kannattaja hortoili ympäri kenttää vähän orvon oloisena. Tässä yksi kannattaja oli lähes oikeassa paikassa vierasfanikatsomon vieressä tuulettamassa JJK:n viimeistä maalia. Pelaajista vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Tommi Kari ja Christian Sund.

Mika Lahtinen, Jarno Mattila

25. Markus Joenmäen tilalle toiselle puoliajalle tullut Jarno Mattila nousi kärkkäästi hyökkäyksiin, mutta tässä JJK:n Mika Lahtinen kamppasi pallon perään kiiruhtaneen Mattilan.

Pietari Holopainen, Jukka Sinisalo, Jani Kauppila, Petri Viljanen, Sami Ristilä, Mikko Innanen, Tuomas Latikka

26. Hakan pelaajat ryntäsivät Jarno Mattilan kamppaamisesta tuomitun vapaapotkun perään Pietari Holopaisen johdolla, mutta tällä kertaa pallo meni liian pitkälle ja maaliviivalle jäänyt JJK-maalivahti Mihaly Szerovay sai pallon syliinsä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pietari Holopainen, Jukka Sinisalo, Jani Kauppila, Petri Viljanen, Sami Ristilä, Mikko Innanen ja Tuomas Latikka.

Jari Nikkilä, Zakaria Abahassine, Valeri Minkenen, Jani Kauppila

27. Vaihdosta kentälle tulleet Zakaria Abahassine ja Valeri Minkenen taistelivat pallosta. Takana oli vasemmalla Jari Nikkilä ja oikealla Jani Kauppila.

Vierasvoittojuhlinta

28. Loppuvihellyksen jälkeen JJK:n pelaajat juhlivat ensimmäistä vierasvoittoaan Veikkausliigassa.

Nam Ik Kyoung, Harri Laakkonen, Jori Särkkä, Matti Lahtinen

29. Iltalehden leijonapelaajana palkittiin Nam Ik Kyoung, jolla oli jäähilepussit molemmissa pohkeissa. Palkinnot jakoi Hakan ex-huoltaja Harri Laakkonen. Oikealla oli juomapullo kädessä ja ML-kirjaimet rintapielessä JJK:n kakkosvalmentaja Matti Lahtinen ja hänen vasemmalla puolellaan JJK:n mv-valmentaja Jori Särkkä.

Peter Lundström

30. Osa kunnia Hakan alkukauden menestyksestä lankeaa Veikkausliigan kilpailupäällikkö Peter Lundströmille, joka oli osannut laatia juuri Hakalle sopivan otteluohjelman kevätkaudeksi. Alussa Hakaa auttoivat myös alkukevään otteluperuutukset, mutta nekin riippuivat jossain määrin otteluohjelmasta. Otto Kanerva haastatteli Lundströmiä puoliaikatauolla Paviljonki-ravintolassa. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Lundström hykerteli takarivissä, sillä JJK:n vierasvoitto oli melkein parasta mitä Veikkausliigan kannalta voi tapahtua.

Ottelussa Hakan puolustuksella oli todellinen avoimien ovien päivä. HJK-ottelun jälkeisessä lehtdistötilaisuudessa Sebastian Strandvall taisi mainita Hakan puolustuksen tehneen juniorijalkapalloilijoiden tasoisia virheitä, mutta tässä ottelussa niitä vasta syntyikin.

Täydentelen myöhemmin tekstillä... Under construction...

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 3. Petri Viljanen, 4. Markus Joenmäki (46. min. 22. Jarno Mattila), 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila (c), 9. Niko Ikävalko (72. min. 41. Valeri Minkenen), 10. Mika Mäkitalo, 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä, 21. Pietari Holopainen. Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv), 13. Niko Hoikkala, 17. Kalle Multanen, 19. Juuso Salonen, 24. Juha Jokinen.

Varoitukset: 9. min. Niko Ikävalko, 20. min.

JJK:n kokoonpano: 30. Mihaly Szerovay (mv), 3. Janne Hannula, 5. Nam Ik Kyoung (84. min. 10. Tommi Kari), 7. Anssi Viren, 8. Matti Lähitie, 9. Mika Lahtinen, 11. Georgi Hristov (80. min. 18. Zakaria Abahassine), 13. Tuomas Latikka, 14. Jukka Sinisalo, 19. Christian Sund (c), 21. Toni Koskela. Vaihtopelaajat: 31. Antti-Jussi Karnio (mv), 4. Markus Paija, 6. Jukka-Pekka Tuomanen, 15. Antto Tapaninen, 16. Niko Markkula.

Varoitukset: 20. min. Matti Lähitie, 58. min. Janne Hannula, 77. min. Georgi Hristov, 90. min. Mika Lahtinen.

Maalit: 27. min. Niko Ikävalko (Sebastian Strandvall) 1-0, 45. min. Petri Viljanen (oma maali)(Toni Koskela) 1-1, 70. min. Nam Ik Kyoung (Georgi Hristov) 1-2, 74. min. Nam Ik Kyoung (Toni Koskela) 1-3, 76. min. Sami Ristilä (Mikko Innanen) 2-3, 89. min. Christian Sund (Tommi Kari) 2-4.

Erotuomarit: Miikka Lähdesmäki, Jari Takatupa (I avustava), Esa-Tommi Vehviläinen (II avustava) ja Markus Hanska (IV). Yleisöä oli 2028 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lisätty canvas-säiliöihin 22.9.2020.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [JJK otti ensimmäisen vierasvoittonsa] [2.8. Haka - JJK Tehtiksellä; Voittoa etsimässä] [JJK haki vierasvoiton Valkeakoskelta] [JJK historiallinen voitto Valkeakoskella. Haka kaatui 2-4 (1-1)] [JJK ja Markus Paija purkivat sopimuksen - Brankovic testiin] [Hakalle tappio maalijuhlassa] [Haka sivusi yleisöennätystään] [Markus Paija jättää JJK:n] [Nam loisti kirkkaimpana] [Liigakuvat: Haka-JJK] [Ottelukooste Haka-JJK] [Lehdistökooste Haka-JJK]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!