Harjoitusottelu: Haka - FC PoPa 1-2 (1-2) [01.04.2010]

[mobile]

[Huomenna Valkeakoskelle] [Juho Lehtonen maajoukkueen matkassa] [Korealaiskärki Nam Hakan vahvuuteen] [Ristilä: Yllätyksiä PoPa-pelissä] [Haka kohtaa torstaina PoPan Saharassa] [Haka ja TPV farmisopimukseen] [Sasu Nieminen saanut hyvää oppia] [PoPa kohtaa Hakan] [Mikkis Latosaari oppi jälleen paljon uutta]

Marko Lindberg, Petri Lindberg, Jarmo Airaksinen, Juha Luoma, Michal Slawuta, Antti Hynynen, Antti-Pekka Pihlainen, Saku Pesonen, Ilkka Santahuhta, Kari-Pekka Koivunen, Toni Junnila, Mikko-Petteri Latosaari, Joni Vuorinen, Kalle Multanen, Josef Chavez, Petri Viljanen, Nam Ik Kyoung

1. Joukkueet lähtivät kentälle erotuomareiden johdolla pukuhuoneiden edestä. Oikealta vasemmalle: Marko Lindberg, Petri Lindberg, Jarmo Airaksinen, Juha Luoma, Michal Slawuta, Antti Hynynen, Antti-Pekka Pihlainen, Saku Pesonen, Ilkka Santahuhta, Kari-Pekka Koivunen, Toni Junnila, Mikko-Petteri Latosaari, Joni Vuorinen, Kalle Multanen, Josef Chavez, Petri Viljanen ja Nam Ik Kyoung.

Juha Luoma, Antti Hynynen, Michal Slawuta, Saku Pesonen, Antti-Pekka Pihlainen, Teemu Vihtilä, Ilkka Santahuhta, Mikko-Petteri Latosaari, Toni Junnila, Joni Vuorinen, Josef Chavez, Piracaia, Nam Ik Kyoung, Petri Viljanen

2. Hakan kapteenina ottelussa oli Antti Hynynen ja PoPan kapteenina Juha Luoma. Pelaajat oikealta vasemmalle: Luoma, Hynynen, Michal Slawuta, Saku Pesonen, Antti-Pekka Pihlainen, Teemu Vihtilä, Ilkka Santahuhta, Mikko-Petteri Latosaari, Toni Junnila, Joni Vuorinen, Josef Chavez, Piracaia, Nam Ik Kyoung ja Petri Viljanen.

Xhevdet Gela, Ilkka Santahuhta

3. PoPa sai ensimmäisen maalitilaisuuden, kun Xhevdet Gela kamppasi läpimenossa olevan Ilkka Santahuhdan. Erotuomari Marko Lindberg antoi Gelalle keltaisen kortin ja PoPalle rangaistuspotkun.

Quincy Osei, Joni Vuorinen, Xhevdet Gela, Antti Hynynen, Markus Joenmäki, Kari-Pekka Koivunen, Saku Pesonen, Josef Chavez

4. PoPan toppari Joni Vuorinen ampui rangaistuspotkun kohti vasenta nurkkaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Quincy Osei, Vuorinen, Xhevdet Gela, Antti Hynynen, Markus Joenmäki, Kari-Pekka Koivunen, Saku Pesonen ja Josef Chavez.

Antti Hynynen, Markus Joenmäki, Saku Pesonen, Kari-Pekka Koivunen

5. Saku Pesonen aavisti kuitenkin Joni Vuorisen rangaistuspotkun oikeaan suuntaan ja heittäytyi kohti palloa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Markus Joenmäki, Pesonen ja Kari-Pekka Koivunen.

Saku Pesonen

6. Saku Pesonen onnistui torjumaan pallon sivulle.

Juuso Salonen, Juha Luoma, Sebastian Strandvall, Mikko-Petteri Latosaari, Joni Vuorinen, Quincy Osei, Xhevdet Gela, Saku Pesonen, Antti Hynynen, Markus Joenmäki

7. Rangaistusalueen sivustalle syntyi ruuhka, kun ainakin Juuso Salonen, Sebastian Strandvall, Joni Vuorinen ja ilmeisesti Juha Luoma ryntäsivät Saku Pesosen torjumaan palloon. Ilmeisesti Juha Luoma pääsi yrittämään laukausta, mutta en ole asiasta aivan varma. Pelaajat vasemmalta oikealle: Salonen, Luoma, Strandvall, Mikko-Petteri Latosaari, Vuorinen, Quincy Osei, Xhevdet Gela, Saku Pesonen, Antti Hynynen ja Markus Joenmäki.

Xhevdet Gela, Saku Pesonen, Antti Hynynen, Markus Joenmäki

8. Saku Pesonen venyi toistamiseen loistavasti ja koppasi Juha Luoman (?) laukauksen. Vasemmalla oli Xhevdet Gela ja oikealla Antti Hynynen ja Markus Joenmäki.

Kari-Pekka Koivunen, Markus Joenmäki, Saku Pesonen, Josef Chavez, Antti Hynynen

9. Saku Pesosen rangaistuspotkutorjunnan jälkeisessä nopeassa avauksessa pallo meni keskiviivan tuntumaan Josef Chavezille, joka jatkoi pystysyötöllä PoPan puolustuslinjan taakse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kari-Pekka Koivunen, Markus Joenmäki, Saku Pesonen, Chavez, Antti Hynynen.

Niko Ikävalko

10. Niko Ikävalko karkasi oikea-aikaisesti PoPan puolustuslinjan lävitse ja pääsi yksin karkuun. Taustalla avustava erotuomari Petri Lindberg näytti, että tilanne ei ollut paitsio.

Niko Ikävalko, Michal Slawuta

11. Michal Slawuta tuli rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan, mutta Niko Ikävalko harhautti hänet kaikessa rauhassa ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Niko Ikävalko, Nam Ik Kyoung

12. Ensimmäisenä Niko Ikävalkoa oli onnittelemassa Nam Ik Kyoung.

Nam Ik Kyoung, Antti Hynynen, Niko Ikävalko, Josef Chavez, Quincy Osei, Sebastian Strandvall, Joni Vuorinen

13. Niko Ikävalko halasi maalisyötön antajaa Josef Chavezia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Nam Ik Kyoung, Antti Hynynen, Ikävalko, Chavez, Quincy Osei, Sebastian Strandvall ja Joni Vuorinen.

Antti Hynynen, Kari-Pekka Koivunen

14. FC PoPan hyökkäyspäässä eniten poweria oli Kari-Pekka Koivusessa. Koivunen teki nimenomaan töitä ja loi useita vaarallisia tilanteita. Vasemmalla oli Antti Hynynen.

Quincy Osei, Kari-Pekka Koivunen, Sebastian Strandvall

15. FC PoPan ensimmäinen maali syntyi, kun Kari-Pekka Koivunen karvasi pallon kanssa leikkivää Sebastian Strandvallia ja otti häneltä pallon pois. Vasemmalla oli Guincy Osei.

Toni Junnila, Kalle Multanen, Mikko-Petteri Latosaari

16. Kari-Pekka Koivunen harhautti pallon saatuaan vielä Xhevdet Gelan ja syötti sitten Kalle Multaselle. Multanen lähti kuljettamaan palloa keskemmälle Mikko-Petteri Latosaaren varjostaessa. Vasemmalla oli Toni Junnila.

Kalle Multanen, Mikko-Petteri Latosaari, Toni Junnila, Markus Joenmäki

17. Kalle Multanen laukoi yllättävästi rangaistusalueen rajalta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Multanen, Mikko-Petteri Latosaari, Toni Junnila ja Markus Joenmäki.

Saku Pesonen, Josef Chavez

18. Saku Pesonen Hakan maalissa heittäytyi, mutta alanurkkaan suuntautunut veto oli liian kova, tarkka ja yllättävä torjuttavaksi.

Piracaia, Saku Pesonen, Josef Chavez

19. Pallo oli verkossa ja Saku Pesonen pystyi vain katsomaan sen perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Piracaia, Pesonen, Josef Chavez.

Petri Viljanen, Juha Luoma, Marko Lindberg, Sebastian Strandvall, Toni Junnila, Quincy Osei

20. Juha Luoma kamppaili pallosta Quincy Osein kanssa. Taustalla vasemmalla surffaili Petri Viljanen ja takana olivat Marko Lindberg, Sebastian Strandvall ja Toni Junnila. Taustalla Tallikadun varressa olevassa katsomossa oli kiirastorstaiksi ihan mukavasti yleisöä.

Kari-Pekka Koivunen, Mikko-Petteri Latosaari, Juuso Salonen

21. Kari-Pekka Koivunen ohitti Mikko-Petteri Latosaaren ja suuntasi kohden Juuso Salosta, joka odotti jännittyneen näköisenä. Tilanne ei kuitenkaan johtanut maaliin.

Petri Viljanen, Nam Ik Kyoung, Antti Hynynen, Antti-Pekka Pihlainen, Quincy Osei, Ilkka Santahuhta,Juha Luoma, Piracaia

22. Antti-Pekka Pihlainen häiritsi Hakan hyökkäystä tönäisemällä Antti Hynystä selästä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petri Viljanen, Nam Ik Kyoung, Hynynen, Pihlainen, Quincy Osei, Ilkka Santahuhta, Juha Luoma ja Piracaia.

Nam Ik Kyoung, Antti Hynynen, Petri Viljanen, Piracaia, Juha Luoma, Ilkka Santahuhta, Antti-Pekka Pihlainen

23. Antti Hynynen törmäsi palloa tavoittelevaan Nam Ik Kyoungiin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Nam, Hynynen, Petri Viljanen, Piracaia, Juha Luoma, Ilkka Santahuhta ja Antti-Pekka Pihlainen.

Joni Vuorinen, Nam Ik Kyoung, Antti Hynynen, Petri Viljanen, Piracaia, Juha Luoma, Ilkka Santahuhta

24. Nam Ik Kyoung menetti tasapainonsa törmäyksessä Antti Hynysen kanssa ja vasemmalla oleva Joni Vuorinen pääsi purkamaan hyökkäyksen. Erotuomari ei ilmeisesti huomannut Antti Hynysen tönimistä, koska hän antoi pelin jatkua. Pelaajat Hynysen oikealla puolella: Petri Viljanen, Piracaia, Juha Luoma ja Ilkka Santahuhta.

Piracaia, Josef Chavez

25. Kentän päädyssä joukko asiantuntevaa yleisöä seurasi, kun Piracaian viikate niitti Josef Chavezin.

Quincy Osei, Toni Junnila

26. Päädyn katsojat pääsivät seuraamaan aitiopaikalta, kun Toni Junnila teki esityön FC PoPan toiseen maaliin keskittämällä maalin eteen. Quincy Osei ei aivan ylettynyt katkoon.

Juuso Salonen, Kari-Pekka Koivunen, Xhevdet Gela, Kalle Multanen, Petri Viljanen, Saku Pesonen

27. Maalin edessä Kari-Pekka Koivunen pääsi puskemaan palloa juuri Juuso Salosen edestä. Oikealla olivat Xhevdet Gela, Kalle Multanen, Petri Viljanen ja Saku Pesonen. Pallo upposi vasempaan alakulmaan ja peli oli 1-2.

Antti Hynynen, Teemu Vihtilä, Juha Luoma, Niko Ikävalko, Antti-Pekka Pihlainen

28. Seuraava vaarallinen tilanne syntyi, kun Niko Ikävalko syötti viistosti Nam Ik Kyoungille, vaikka Juha Luoma roikkui kiinni paidassa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Teemu Vihtilä, Luoma, Ikävalko ja Antti-Pekka Pihlainen.

Antti Hynynen, Joni Vuorinen, Nam Ik Kyoung

29. Nam Ik Kyoung jatkoi Niko Ikävalkon syötön välittömästi roikkona yli maalista vastaan rynnänneen Michal Slawutan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Hynynen, Joni Vuorinen ja Nam.

Joni Vuorinen, Antti Hynynen

30. Nam Ik Kyoungin roikkopallo pomppi hiljalleen kohti maalia, mutta maaliviivalta Joni Vuorinen ehti viime sekunnilla laukomaan pallon sivulle. Edessä oli Antti Hynynen.

Mikko-Petteri Latosaari

31. Mikko-Petteri Latosaari on 17-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoa, mutta liigavauhtiin hän on ehkä vielä liian hento.

Mikko-Petteri Latosaari, Sebastian Strandvall, Petri Viljanen, Quincy Osei, Saku Pesonen, Kari-Pekka Koivunen, Markus Joenmäki

32. PoPa oli vähällä saada kulmapotkusta kolmannen maalin, mutta Kari-Pekka Koivunen yritti liian hienoa ja epäonnistui. Vaihtoaitiossa päävalmentaja Lundell manaili, että miehen ei olisi tarvinnut muuta kuin laittaa päänsä tielle ja pallo olisi ollut maalissa. Mutta sen sijaan Koivunen yritti saksipotkua taaksepäin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko-Petteri Latosaari, Sebastian Strandvall, Petri Viljanen, Quincy Osei, Saku Pesonen, Koivunen ja Markus Joenmäki. Joku on joskus sanonut, että esimerkiksi kukaan Paatelaisista isä Matti "Roto" Paatelainen mukaan lukien ei ole tekniikaltaan mikään taituri (tai kyllä Mixu taisi voittaa juniorina jonkun tekniikkakilpailun). Mutta kun kaikilla oli fokus "päämääränä tehdä maaleja" kunnossa, niin Paatelaisille on löytynyt peliaikaa liigasta, maajoukkuetasolta ja ulkomailta. Ykkösen tasolta voi löytyä taiturimaisempia pelaajia, mutta kun on tärkeämpää päteä omalla tekniikallaan kuin tehdä maaleja, niin sitten pelaamistaso on Ykkönen. Vaikka tietysti arvostelustani sisuuntunut Koivunen tekee tulevan kauden aikana yli 20 maalia pelkästään näyttääkseen, että haukuin häntä perusteettomasti.

Petri Viljanen, Antti-Pekka Pihlainen, Antti Hynynen, Juha Luoma, Joni Vuorinen, Ilkka Santahuhta

33. Antti Hynynen yritti riplata itsensä PoPan puolustuksen lävitse, mutta salamana paikalle ampaisi jokapuolelta PoPan pelaajia ja Antti joutui kaksoispihtien väliin. En ole aivan varma, että taklasiko oikealta tullut Joni Vuorinen ensin palloa, mutta ainakin viikate kamppasi Hynysenkin nurin, joten läpi ei olisi päässyt millään. Tässä Hynynen yritti selvästi toivottomasta ruuhkasta lävitse, joten läpimenoyritys olisi ennemmin tai myöhemmin johtanut kaatumiseen. Erotuomari antoikin pelin jatkua. Vasemmalta oikealle: Petri Viljanen, Antti-Pekka Pihlainen, Hynynen, Juha Luoma, Vuorinen ja Ilkka Santahuhta.

Quincy Osei, Michal Slawuta, Niko Ikävalko

34. Niko Ikävalko pääsi toisen kerran kiertämään Michal Slawutan, mutta ajautui liian pieneen kulmaan ja laukaus suuntautui maalin yläkulmasta ylitse. Tilanteessa olisi ehkä kannattanut syöttää taaksepäin Quincy Oseilla ja juosta itse päädystä ulos. Oseilla olisi ollut melkein tyhjä maali edessä, kun Slawuta oli houkuteltu etukulmaan.

Teemu Vihtilä, Quincy Osei

35. Hyvin pelannut Teemu Vihtilä yritti kiertää Quincy Oseita.

Teemu Vihtilä, Quincy Osei, Saku Pesonen

36. Teemu Vihtilä onnistui laukomaan Quincy Osein taklauksesta huolimatta, mutta pallo taisi suuntautua maalin ohitse.

Toni Junnila, Pertti Lundell, Ismo Kankaanpää, Jarmo Airaksinen, Juha Luoma, Risto Puustinen

37. Ottelun loppupuolella PoPan päävalmentaja Pertti Lundell yritti huutamalla kehottaa pelaajia viemään pallo Hakan päädyn kulmaan ja pelaamaan siellä aikaa, mutta kukaan ei oikein tuntunut ymmärtävän, mitä Lundell halusi. Juha Luoman nenä aukesi ja kun erotuomari määräsi hänet kentän laidalle huoltaja Ismo Kankaanpään paikkailtavaksi, niin Lundell kutsui Toni Junnilan luokseen ja selitti tarkemmin, miten viimeiset minuutit pitäisi pelata. Oikealla oli valmentaja Risto Puustinen.

Petri Viljanen, Sami Ristilä, Pertti Lundell, Tapio Laiho

38. Ottelun jälkeen Hakan päävalmentaja Sami Ristilä käväisi onnittelemassa FC PoPan päävalmentaja Pertti Lundellia voitosta. Vasemmalla oli Petri Viljanen ja oikealla FC PoPan joukkueenjohtaja Tapio Laiho.

Haka pelasi Saharassa kiirastorstaina 1.4.2010 klo 15:30 alkaen ilmeisesti viimeisen harjoitusottelun kotikentällä ennen kauden 2010 liiga-avausta. Vastustajaksi tuli Ykkösen FC PoPa, joka oli kohdattu jo tammikuun lopussa Karhuhallissa Porissa. Silloin Haka oli ollut parempi numeroin 3-0. Haka ei päässyt otteluun ykköskokoonpanolla, koska osalla pelaajista oli kovan harjoittelun ja edellisten pelien aiheuttamia pikkuvammoja.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä ottelun jälkeen: Puhtaita papereita ei saanut oikeastaan muut kuin Nam ja Ikävalko sekä Saku Pesonen. Mikkis (Mikko-Petteri Latosaari) suoriutui ihan hyvin puolustuspään hommissa. Ei kovin moni voi saada aloituspaikkaa tämänpäiväisen perusteella. Olihan siinä ryhmä vähän erilainen mitä meillä on tuossa ollut. Tämä oli viimeinen mahdollisuus niitä tietysti peluuttaa. Ihan selkeästi ei jättänyt tämä peli paljon arvailun varaan muutamien kohdalta. Meillä on Lahdessa 7. päivänä keskiviikkona seuraava peli FC Lahtea vastaan. Se on periaatteessa meidän viimeistely. Me ollaan varauduttu mahdollisesti pelaamaan vielä tiistaina seuraavalla viikolla yksi peli. Katsotaan nyt, tarviiko. Vastustajaa ei ole vielä selvitetty. Meillä on siinä vaihtoehtoja, katsotaan sitten tarpeet myöhemmin. Muuten kaikki on ihan kunnossa. Tämä ei nyt ollut mitään, että divarijoukkueelle hävittiin. PoPa oli tänään parempi. Kaikki kunnia heille, he pelasivat hyvin ja oli valmiimpi joukkue ehdottomasti tänään, mitä meillä oli kentällä. Todella positiivista oli, että Ikävalko alkaa nostaa päätään. Oikeastaa kolme viimeistä peliä on osoittanut, että sieltä voi tulla mitä vain. Nami oli hyvä tänään. Pelaamattomuus vielä näkyy, mutta rupesi löytämään kombinaatioita. Siihen olen oikeastaan hyvin tyytyväinen, se oli parasta antia tänään.

Ottelun jälkeen kyselin kuulumisia entiseltä hakalaiselta maalivahti Markus Koljanderilta, joka loukkaantui viime liigakaudella Tommi Karin taklauksen seurauksena. Ottelun jälkeen huomasin valokuvista, että Markus oli yhdessä toisen valkeakoskelaisen ex-hakalaisen Cheyne Fowlerin kanssa seurannut ottelua Tallikadun katsomon päädystä [Cheynen vanhemmat asuvat Valkeakoskella, joten hän vierailee koskissa usein]. Markus kertoi, että hän saa aloittaa harjoittelun kolmen viikon päästä eli huhtikuun 22. päivän tienoilla. Siitä kuinka kauan kestää huippukuntoon pääsemiseen Markus ei osannut sanoa mitään, mutta toivoi pääsevänsä pelaamaan jo mahdollisimman paljon tulevan kauden aikana. Uudesta seurastakaan Markuksella ei ollut tietoa, mutta toivoi tietenkin pääsevänsä pelaamaan tulevaisuudessakin liigatasolla.

Hakan kokoonpano: 12. Saku Pesonen, 3. Mikko-Petteri Latosaari, 4. Markus Joenmäki, 6. Sebastian Strandvall, 9. Niko Ikävalko, 10. Xhevdet Gela, 11. Antti Hynynen, 18. Josef Chavez, 19. Juuso Salonen (75. min. 16. Benito Yllaconza), 20. Quincy Osei, 24. Nam Ik Kyoung. Vaihtopelaajat: 1. Janne Korhonen (mv), 13. Ben Traore, 25. Jukka Santala.

Varoitukset: 10. min. Xhevdet Gela, 40. min. Quincy Osei.

FC PoPan kokoonpano: 30. Michal Slawuta (mv), 3. Petri Viljanen (82. min. 17. Topi Mattila), 5. Antti-Pekka Pihlainen, 8. Ilkka Santahuhta, 10. Teemu Vihtilä, 11. Joni Vuorinen, 13. Kari-Pekka Koivunen, 15. Kalle Multanen (78. min. 7. Samu-Petteri Mäkelä), 16. Piracaia, 18. Toni Junnila, 19. Juha Luoma. Vaihtopelaajat: 1. Ville-Valtteri Tuumi (mv), 6. Niko Vainionpää, 14. Janne Vuorinen, 20. Aleksander Akbar.

Varoitukset: 77. min. Kalle Multanen, 84. min. Juha Luoma.

Maalit: 11. min. Niko Ikävalko (Josef Chavez) 1-0, 20. min. Kalle Multanen (Kari-Pekka Koivunen) 1-1, 30. min. Kari-Pekka Koivunen (Toni Junnila) 1-2.

Erotuomarit: Marko Lindberg, Jarmo Airaksinen (I avustava), Petri Lindberg (II avustava). Yleisöä oli n. 160 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [PoPa voitti Hakan 2-1] [Voitto FC Hakasta] [Kuvia 2010: Haka - PoPa] [01.04. Haka - PoPa, klo 15:30 Saharassa ; Aprillia saatana!] [Hakan kapteenit nimetty]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!