Suomen Cup 2009: FC Tigers - Haka 0-7 (0-2) [11.06.2009]

[FC Tigers Hakan cup-vastus]   [Historiatietoa kaivataan...]   [Cup-ennakko: FC Tigers - Haka]   [Ristilä huilaa Tigers-pelin]   [Haka!]   [Haka kohtaa FC Tigersin Tehtaan kentällä]   [Haka uuden tilanteen edessä torstaina]

Hakan vastustajaksi Suomen cupin 5. kierrokselle oli tullut tamperelainen FC Tigers, joka pelaa Kolmosen samassa lohkossa kuin Hakan farmiseura VaKP. Hakalle ottelu oli ensimmäinen Suomen Cupissa, mutta Tigers oli jo voittanut neljännellä kierroksella TPK:n. Tigers olisi halunnut otteluun varustetasoltaan paremman kentän kuin kotiareenansa Lamminpään kentän. Mutta kun se ei onnistunut Tampereella, seurat sopivat, että ottelu pelataan Valkeakoskella FC Tigersin kotipelinä. Täten Haka pelasi vierasasussaan eli kolmosasussaan, koska Tigersin pelipaita on valkoinen, kuten Hakan ykkös- ja kakkosasussa.

Tapani Uimonen

1. Pelaajien verryttelyn aikana pongasin kentän laidalta nämä kaksi herraa, joista boheeminnäköisen taitelija Jukka Virtasen kaksoisolento on FC Tigersin päävalmentaja Tapani Uimonen. Kuvassa selin olevaa miestä en tunnista [saamani palautteen muukaan hän ei ole joukkueenjohtaja Vesa Tuominen].

Heikki Lehtinen, Miika Moisio, Tommi Juhola, Olli-Pekka Malinen, Kimmo Lahti, Niko Innanen, Miika Saarenrinne, Matti Anttonen, Teemu Alatalo, Mikko Tapaninen, Petteri Saukoniemi

2. FC Tigersin pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Heikki Lehtinen, Miika Moisio, Tommi Juhola, Olli-Pekka Malinen, Kimmo Lahti, Niko Innanen, Miika Saarenrinne, Matti Anttonen, Teemu Alatalo, Mikko Tapaninen, ja Petteri Saukoniemi. Vasemmalla ottelun erotuomarit Jani Hautakorpi, Jarmo Airaksinen ja Pekka Nuppola.

Niko Ikävalko, Mika Mäkitalo, Sebastian Strandvall, Nicolas Kivistö, Markus Joenmäki, Antti Hynynen, Gabriel Ruiz, Jarno Mattila, Petri Viljanen, Erkka Heinä, Jani Kauppila, Jani Hautakorpi, Jarmo Airaksinen

3. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Niko Ikävalko, Mika Mäkitalo, Sebastian Strandvall, Nicolas Kivistö, Markus Joenmäki, Antti Hynynen, Gabriel Ruiz, Jarno Mattila, Petri Viljanen, Erkka Heinä ja Jani Kauppila.

Miika Moisio, Tommi Juhola, Olli-Pekka Malinen, Kimmo Lahti

4. Tigersin pelaajat kättelemässä vastustajiaan (vasemmalta oikealle): Miika Moisio, Tommi Juhola, Olli-Pekka Malinen ja Kimmo Lahti. Joukkueen kapteeni Heikki Lehtinen ehti jo livahtaa pois kuvasta.

Niko Innanen, Miika Saarenrinne, Matti Anttonen, Teemu Alatalo, Petteri Saukoniemi

5. Vasemmalla leveästi hymyilevä partaniekka on Hakan Mikko Innasen sukulainen Niko Innanen, kuten yhdennäköisyydestäkin huomaa. Innasen takana Miika Saarenrinne, Matti Anttonen, Teemu Alatalo ja Petteri Saukoniemi.

Matti Anttonen, Teemu Alatalo, Mikko Tapaninen, Petteri Saukoniemi

6. Tigersin pelaajat vasemmalta oikealle: Matti Anttonen, Teemu Alatalo, Mikko Tapaninen ja Petteri Saukoniemi.

Punaiset paidat

7. Hakan pelaajat riisuivat päältään mainospaidat ja alta tuli näkyviin punaiset vieraspelipaidat. Mainospaitoja keräämässä oli joukkueenjohtaja Olli Paasio.

Ryhmähali punaisissa

8. Hakan pelaajat olivat ryhmähalissa ennen ottelua vaihteeksi punaisessa paidassa kotikentällä.

Matti Anttonen, Teemu Alatalo, Miika Saarenrinne

9. Tigersin puolustus oli nimekkään vastustajan edessä välillä paniikissa ja tässäkin Matti Anttonen, Teemu Alatalo ja Miika Saarenrinne ilmeisesti törmäilivät toisiinsa samaa palloa tavoitellessaan.

Mikko Tapaninen, Jani Kauppila

10. Mikko Tapaninen ja Jani Kauppila kamppailivat pallosta.

Petteri Saukoniemi, Gabriel Ruiz

11. Gabriel Ruiz purki Tigersin hyökkäyksen komealla saksipotkulla taaksepäin. Silmät sulki vieressä Petteri Saukoniemi.

Teemu Alatalo, Niko Innanen, Antti Hynynen, Miika Moisio, Jarno Mattila, Miika Saarenrinne

12. Antti Hynynen pääsi syöttämään ensimmäisen maalin lähietäisyydeltä kun suoraa laukausta odottaneet maalivahti Miika Moisio ja Miika Saarenrinne kiirehtivät peittämään maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Teemu Alatalo, Niko Innanen, Antti Hynynen, Miika Moisio, Jarno Mattila ja Miika Saarenrinne.

Antti Hynynen, Jarno Mattila, Miika Moisio, Jani Kauppila, Heikki Lehtinen, Niko Ikävalko

13. Niko Ikävalko pääsi tekemään ensimmäisen maalin lähietäisyydeltä Antti Hynysen poikittaissyötöstä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Hynynen, Jarno Mattila, Miika Moisio, Jani Kauppila, Heikki Lehtinen ja Ikävalko.

Teemu Alatalo, Niko Ikävalko, Miika Moisio, Olli-Pekka Malinen, Antti Hynynen

14. Niko Ikävalko pääsi tuikkaamaan toisen maalin oikeaan alanurkkaan Gabriel Ruizin syötöstä päädystä rangaistusalueen rajan tienoilta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Teemu Alatalo, Ikävalko, Miika Moisio, Olli-Pekka Malinen ja Antti Hynynen.

Sebastian Strandvallin rankkari

15. Sebastian Strandvall teki Hakan kolmannen maalin rangaistuspotkusta.

Mikko Tapaninen, Antti Hynynen, Niko Ikävalko, Kimmo Lahti, Heikki Penttinen

16. Niko Ikävalko viimeisteli hattutemppunsa ampumalla toisella puoliajalla kolmannen maalinsa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Tapaninen, Antti Hynynen, Ikävalko, Kimmo Lahti ja Heikki Penttinen.

Mikko Tapaninen, Antti Hynynen, Niko Ikävalko, Kimmo Lahti, Heikki Penttinen

17. Tunnin pelin jälkeen Haka vaihtoi sekä Sebastian Strandvallin että Niko Ikävalkon. Stranvallin tilalle tuli Mikko Innanen ja Ikävalkon tilalle Jani Bäckman. Kentällä olivat vasemmalta oikealle: Sebastian Strandvall, Mikko Innanen, Niko Ikävalko, Jani Bäckman. Vaihtopenkillä istui lisäksi Kalle Multanen ja sen edessä seisoskeli Hakan päävalmentaja Olli Huttunen.

Jani Bäckman, Miika Moisio

18. Kentälle vaihdettu Jani Bäckman pääsi heti avopaikkaan Mikko Mannisen syötöstä, mutta maalivahti Miika Moisio torjui tämän yrityksen kulmaksi.

Mika Mäkitalo, Olli-Pekka Malinen, Jouko Turunen, Jani Bäckman

19. Mika Mäkitalo kokeili vuorostaan tykkiään, mutta Tigersin maalivahti Miika Moisio vangitsi tämän tykin varmasti syliinsä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mäkitalo, Olli-Pekka Malinen, Jouko Turunen ja Jani Bäckman.

Mikko Innanen, Antti Hynynen, Matti Anttonen

20. Hakan viides maali syntyi kun Jani Kauppila syötti Nicolas Kivistön antamasta syötöstä taaksepäin Mikko Manniselle. Mikko tykitti, mutta Tigersin maalivahti Miika Moisio torjui eteensä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Antti Hynynen ja Matti Anttonen.

Petri Viljanen, Tommi Juhola, Nicolas Kivistö, Jani Bäckman, Miika Moisio

21. Jani Bäckman ehti vikkelimpänä Miika Moision torjumaan palloon ja laukoi sen verkon perille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petri Viljanen, Tommi Juhola, Nicolas Kivistö, Bäckman ja Moisio.

Niko Innanen, Mika Mäkitalo, Miika Moisio, Heikki Lehtinen, Tommi Juhonen

22. Ottelun toiseksi viimeinen maali syntyi kun Tigersin maalivahti Miika Moisio arvioi väärin Gabriel Ruizin (?) keskityksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Niko Innanen, Mika Mäkitalo, Moisio, Heikki Lehtinen, Tommi Juhonen.

Miika Moisio, Mikko Innanen, Jouko Turunen, Jani Bäckman, Olli-Pekka Malinen, Tommi Juhonen

23. Jani Bäckman oli taas valppaana ja laittoi pallon verkkoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Miika Moisio, Mikko Innanen, Jouko Turunen, Bäckman, Olli-Pekka Malinen ja Tommi Juhonen.

Petteri Saukoniemi, Gabriel Ruiz, Mikko Tapaninen, Matti Anttonen, Petri Viljanen, Jani Kauppila, Erkka Heinä

24. Matti Anttonen yritti yllättävää saksipotkua, mutta pallo lähti väärään suuntaan tai sitten siitä tuli huti (en enää muista kumpi). Pelaajat vasemmalta oikealle: Petteri Saukoniemi, Gabriel Ruiz, Mikko Tapaninen, Anttonen, Petri Viljanen, Jani Kauppila ja Erkka Heinä.

Mikko Innanen, Jouko Turunen, Niko Innanen, Jarno Mattila, Tommi Juhonen, Miika Moisio

25. Jarno Mattila pääsi yrittämään Tigers-puolustuksen välistä kääntöä takanurkkaan, mutta sijoitus meni tällä kertaa takatolpan ohitse. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Jouko Turunen, Niko Innanen, Jarno Mattila, Tommi Juhonen ja Miika Moisio. Mikko ja Niko Innanen olivat serkut (tai pikkuserkut, en enää muista) ja pääsivät ottelun lopussa Mikon tultua kentälle pelaamaan toisiaan vastaan.

Jani Kauppila, Niko Hoikkala

26. Niko Hoikkala tuli ottelun lopulla Jani Kauppilan tilalle.

Mikko Tapaninen, Mikko Innanen, Nicolas Kivistö, Miika Moisio, Jouko Turunen

27. Ottelun viimeinen maali syntyi, kun Nicolas Kivistö ja Mikko Innanen avasivat näppärillä syötöillä Tigersin puolustuksen laidalta. Sen jälkeen Innanen syötti vain rangaistuspilkun kieppeillä vapaana olevalle Jani Bäckamnille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Tapaninen, Innanen, Kivistö, Miika Moisio ja Jouko Turunen.

Jarmo Airaksinen, Jani Bäckman, Nicolas Kivistö, Mikko Tapaninen, Miika Moisio

28. Jani Bäckman viimeisteli puhtaan hattutemppunsa nautinnollinen ilme kasvoilla. Tigersin maalivahti Miika Moisio ei mahtanut maalille mitään. Vasemmalta oikealle: Jarmo Airaksinen, Bäckman, Nicolas Kivistö, Mikko Tapaninen ja Moisio.

Mikko Innanen, Olli-Pekka Malinen

29. Olen tainnut aiemmin mainita, että loukkaantumiset vaikuttavat monesti alitajuntaisesti muidenkin pelaajien psyykkeeseen. Tigersin Olli-Pekka Malinen (?) sai siteen poskipäähän ja hänen palatessaan kentälle Hakan Mikko Innanenkin hipaisi kuin sattumalta juuri samaa kohtaa omassa poskessaan. Innanen kantoi ottelun lopussa Hakan kapteenin nauhaa, kun Jani Kauppila oli vaihdettu kentältä.

Petri Viljanen, Mikko Tapaninen, Mika Mäkitalo, Erkka Heinä, Niko Innanen

30. Erkka Heinäkin joutui pari kertaa venymään Tigersin hyökkäysten edessä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petri Viljanen, Mikko Tapaninen, Mika Mäkitalo, Heinä ja Niko Innanen.

Lopputulos

31. Lopputulos tulostaululla.

Alla linkitetyssä Hakan webbisivun raportissa on mainittu Nicolas Kivistö, mutta raportin lopussa luetellaan vain 10 pelaajaa, joten Kivistö on jäänyt pois luettelosta. Hän pelasi täydet 90 minuuttia. Hakan kannalta oli erinomaista, että kaksi pelaaja teki hattutempun samassa ottelussa. FC Tigersin pelaajien kunto kesti vain nelisenkymmentä minuuttia ja sen jälkeen kun Haka oli saanut maalitilin auki, ottelun voittajasta ei ollut enää epäilystäkään.

FC Tigersin kokoonpano: 81. Miika Moisio (mv), 2. Tommi Juhola, 4. Olli-Pekka Malinen, 5. Kimmo Lahti (63. min. 19. Jouko Turunen), 7. Niko Innanen, 11. Miika Saarenrinne, 15. Matti Anttonen (67. min. 13. Vesa Tuominen), 18. Teemu Alatalo, 20. Mikko Tapaninen, 23. Petteri Saukoniemi, 26. Heikki Lehtinen (c) (79. min. 21. Jan Hiltunen). Vaihtopelaajat: Tommi Koskinen (?).

Varoitukset: .

Hakan kokoonpano: 30. Erkka Heinä (mv), 3. Petri Viljanen, 4. Markus Joenmäki, 6. Sebastian Strandvall (60. min. 7. Mikko Innanen), 8. Jani Kauppila (83. min. 13. Niko Hoikkala), 9. Niko Ikävalko (60. min. 16. Jani Bäckman), 10. Mika Mäkitalo, 11. Antti Hynynen, 15. Nicolas Kivistö, 22. Jarno Mattila, 27. Gabriel Ruiz. Vaihtopelaajat: 17. Kalle Multanen, 18. Jari Nikkilä.

Varoitukset: .

Maalit: 42 min. Niko Ikävalko (Antti Hynynen) 0-1, 43 min. Ikävalko (Gabriel Ruiz) 0-2, 49 min. Sebastian Strandvall (rp) 0-3, 53 min. Ikävalko (Nicholas Kivistö) 0-4, 72 min. Jani Bäckman 0-5, 76 min. Bäckman (Gabriel Ruiz) 0-6, 85 min. Bäckman (Mikko Innanen, Nicolas Kivistö) 0-7.

Erotuomarit: Jarmo Airaksinen, Pekka Nuppola (I avustava) ja Jani Hautakorpi (II avustava).

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne korvattu div-rakenteella ja kuvat sijoitettu canvas-säiliöihin 23.10.2020.

[Paluu]   [2009]   [Cup-raportti: FC Tigers - Haka]   [Cup-kuvat: FC Tigers - Haka]   [Haka selvään cup-voittoon]   [Ammattilaiset ovat ammattilaisia]   [FF2]   [CUP: Tigers - Haka, Tehtaan kenttä 11.6]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!