FC Haka - RoPS 4-0 (1-0) [15.10.2005]

[mobile]
[Vallusta kuukauden pelaaja] [MTV3-ennakko]
Syksyä Tehtaan kentän portilla

1. Tehtaan kentän portilla oli jo syksyn tuntua.

Kentän opastetaulu

2. Tehtaan kentän opastaulu.

Avausmaaliveikkaus

3. Portin lähellä on myös avausmaaliveikkaus. Tällä kertaa oikea tulos oli hiukan yli 19 minuuttia.

Punaisen Ristin väkeä

4. Punaisen Ristin väki nautti paria kupillista kahvia ennen ottelun alkua.

Ravintolassa ennen ottelua

5. Ravintolassa oli rauhallista ennen ottelua.

Vieraskannattajien vessat

6. Vieraskannattajien mukavuuslaitokset. Ne eivät näytä ihan perinteisiltä Bajamajoilta? Pikaisella silmäyksellä yllättävän siistejä. En ole nähnyt niitä koppeja, joista kesällä valitettiin, mutta jos nämä eivät ole samoja, onko tässä tapahtunut lievä tason parannus?

Päätykatsomon kannattajia

7. Päätykatsomoon on kertynyt jonkin verran kannattajia.

Pelastus viime tingassa

8. Ottelun alussa Haka painostaa peliä RoPSin maalille. Tässä tiukin tilanne, jossa puolustaja torjuu maalivahdin ohittaneen pallon.

Istumalakossa

9. Näyttää kuin pelaajat olisivat ryhtyneet joukolla istumalakkoon...

Rangaistuspotku syntymässä

10. Hakan rangaistuspotku on syntymässä: Dejan Godar on Tommi Torkkelin selässä kiinni.

Godarin selittelyä

11. Vaikka Godar yritti selittää tuomarille, että Torkkeli oli sukeltanut, tuomari pysyi rangaistuspotkutuomiossaan.

Juuson rankkarimaali

12. Juuso Kangaskorpi sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Jussi Peltonen puoliajalla

13. Puoliajalla ravintolassa oli väkeä jo hiukan enemmän. Oikealla kahvimuki ja pulla kourassa eräs Hakan legendoista. Koska kuvaushetkellä legendan silmät sattuvat olemaan puoliummessa, kaikki eivät ehkä häntä tunnista. Vihje: tuplamestari ja pelannut ammattilaisena Saksassa.

Ravintolan verhot ;-)

14. Ravintolassa ikkunoissa näkyy kapeat vinoraitaiset Haka-aiheiset verhot.

Matti Pitko

15. Puoliajalla vaihdoin myös pari sanaa Matti Pitkon alias Aamulehden pakinoitsija Pitkon kanssa. Minulta jäi kysymättä sattuuko hänellä olemaan myös toinen alias: The Wolf, niinkuin olen aiemmin epäillyt :)

Mikko Vilmunen torjunnassa

16. Vaikka Haka teki lisää maaleja toisella puoliajalla, niin pari kertaa Mikko Vilmunen sai venyä parhaimpaansa.

RoPSin kulmuri

17. RoPS onnistui saamaan toisella puoliajalla myös pari kulmuria.

Haka-fanit ottelun jälkeen

18. Ottelun jälkeen Haka-fanit virittelevät lakanoitaan.

Kyltti katsomon kaiteessa

19. Mielenkiintoinen kyltti katsomon laidassa: "Varoitus ! Jalkapallo". Hups, kuva on niin tumma, että siitä ei tahdo saada selvää.

Joukkueet palkintojenjaossa

20. Joukkueet palkintojenjaossa ottelun jälkeen.

Hakan pelaajat kiittelevät

21. Hakan pelaajat kiittelevät päätykatsomoa ottelun jälkeen.

Päätykatsomo nautiskelee

22. Päätykatsomon etureunalla kannattajat virittelevät syksyn viimeisiä huutojaan.

Hakan pelaajista ehkä tasaisimmin onnistui Cheyne Fowler. Jos ei lasketa mukaan paria päädystä ulos karannutta pystysyöttöä, niin hän pelasi lähes virheettömän ottelun. Ensi kaudeksi riittää vielä ehkä parannettavaa pelinavaamisessa.

Toni Lehtinen teki tyylikkään maalin. Keskitys rauhallisesti alas rinnalla, pari askelta ja sijoitus verkkoon.Tällaisia onnistumisia olisi pitänyt tulla kauden aikana useampia.

Vaidosta peliin tullut Igor Nascimento kunnostautui pääpelissä puolustuspäässä, mutta tuhri hyökkäyspäässä seisovilta jaloilta pukkaamansa keskityspallon maalin yli. Tällaisesta keskityksestä hän on tehnyt aiemmin jo pari puskumaalia. Igorin tykkikin oli pahasti ruosteessa. Suoraan yhdellä kosketuksella jatkettu laukaus meni 20 metriä ohi maalin.

Myös Mikko Innanen teki maalin, mutta muutoin tuhri paikkoja. Kerran hän taisi jopa huutaa ottavansa keskityspallon, mutta ei sitten ottanutkaan vaan pallo liiteli ohitse. Tiedä sitten oliko pallossa hämäävä kierre.

Fyysisesti Innanen ei ole niitä kookkaampia. Jossain divaritasolla hän olisi vahva jässikkä, jonka kanssa puolustajat olivat helisemässä, mutta nyt RoPSin puolustajat pystyivät fyysisyydellään pelaamaan hänet helposti irti pallosta. Sen ei pitäisi käydä niin helposti, sillä eivät RoPSin puolustajatkaan mitään metriheikkejä ole, jos Petri Jalavaa ei lasketa. Monesti lyhyet hyökkääjät korvaavat puutteitaan teknisyydellään, mutta vaikka Innanen on keskitasoa teknisempi, ei hän ole mikään huippu. Toinen Mikko eli Mikko Manninen väläytti sen sijaan sillä puolella osaamistaan. Vastaavaa pallottelua muistan muuten joskus nähneeni vuosia sitten yhdeltä toiselta Hakan pelaajalta: Matti Pitkolta. ;)

Puolustus selvisi tällä kertaa helpolla. Pasojalta tuli yksi paha syöttöhama, mutta muutoin hän pelasi varmasti. Kangaskorpi sai keskittyä hyökkäystyöskentelyyn ja muista puolustajista huomasin esimerkiksi vasta 64. minuutilla, että ai Nenonenkin on kentällä. Paljolti puolustuksen huomaamattomuus johtui, että Cheyne Fowler katkoi valtaosan RoPSin hyökkäyksistä.

Kuten keväällä Veikkausliiga-skabassa veikkasin, Haka sijoittautui lopulta neljänneksi. Toivottavasti CUPista tulee voitto, jolla pääsisi UEFA-karsintaan. Toivevastustaja CUPin finaaliin olisi Ykkösen PK-35, joka matkustaa ensi keskiviikkona CUP-otteluun Kemiin.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[FC Haka 2005] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [MTV3] [FF]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!