UEFA Cup Cork City FC - FC Haka 2-2 (0-1) [17.07.2008]

[eircom League Cork City FC - Galway United 3-2 (0-1) [04.07.2008]] ["Ako" Jussila vakoiluretkellä] [City to Face FC Haka] [Honka Islantiin ja Haka Irlantiin Uefa-cupissa] [Irlantilaismedia ei usko Hakaan] [Team News for Galway Game] [Kearney & Mathews Ahead of Galway Game] [Liam Kearney speaking ahead of the game against Galway] [Alan Mathews speaking ahead of the game against Galway] [Cork City FC Podcast] [Cork City 3 Galway United 2] [Cork City 3-2 Galway United] [Jussila pisti merkille Mooneyn vaarallisuuden] [CCFC Photo Gallery] [Mooney & Mathews Post Match Interviews] [Dave Mooney speaking after the 3-2 win over Galway] [Alan Mathews speaking after the 3-2 win over Galway] [Alan Mathews speaking ahead of the game against Finn Harps] [Liam Kearney speaking after the 1-0 over Finn Harps] [Alan Mathews speaking after the 1-0 over Finn Harps] [City -V- Haka Poster] [Interview With Danny Murphy] [Danny Murphy speaking ahead of the game against FC Haka] [John O'Flynn Injury Update] [Haka matkaan tiistaiaamuna] [Haka perillä Corkissa] [Haka hakee Corkista tärkeää vierasmaalia] [Mathews impressed by Haka] [Cork looking forward to Haka test] [Cork City v FC Haka preview] [Cork City FC - FC Haka -ottelun kokoonpanot selvillä]

Ehdin Turner's Cross stadionille näköjään ennen Hakan saapumista. Hakan pelaajabussi kurvasi otteluareenan eteen, kun odottelin porttien aukeamista. Olli Paasio taisi olla ensimmäinen, joka moikkasi ja totesi, että olin tullut taas pitkälle katsomaan peliä. Juttelin myös myöhemmin Olli Huttusen kanssa ja hän odotti, että tulee jännittävä matsi. "Eri maiden joukkueita on vaikea mitata keskenään. Mutta joukkue, joka pudotti viime vuonna Hammarbyn ei ole huono joukkue. Mutta kyllä meiltäkin löytyy taitoa", totesi Huttunen.

Ottelujuliste Cork City FC:n fanimyymälän ikkunassa

1. Ottelujuliste Cork City FC:n fanimyymälän ikkunassa.

Hakan joukkuebussi

2. FC Hakan joukkuebussi kurvasi stadionin eteen samalla kun itse odottelin sen portin avautumista, jonka takaa minun piti saada pääsylippu otteluareenalle.

Olli Huttunen, Olli Paasio ja Asko Jussila

3. Ensimmäisenä bussista ilmaantuivat Olli Huttunen, Olli Paasio ja Asko Jussila. Jussila on pukeutunut kesäisesti shortseisin.

FC Hakan tiedottaja Jukka Malm työssään

4. FC Hakan tiedottaja Jukka Malm (selin edessä) jakaa erotuomarinelikölle oman joukkueensa kokoonpanolistan.

Matti Koiranen puolisoineen

5. Keskustellessani päädyssä Hakan tiedottaja Jukka Malmin kanssa päätykatsomoon ilmaantui tutun näköinen partamies. Katselen pitkään, että hän muistuttaa professori Matti Koirasta, joka oli aikoinaan mm. Matti "Roto" Paatelaisen tohtorinväitöskirjan taustavoimina. Kysyn, voinko ottaa kuvan ja saan siihen luvan. Vähän myöhemmin Malm kysäisee, että tunnistinko pariskunnan. Kun kerroin oikean nimen, hän totesi Koirasen toimineen myös Hakan puheenjohtajana.

Olli Paasio hypnotisoi pallon

6. Tässä näyttää, kuin FC Hakan joukkueenjohtaja Olli Paasio hypnotisoisi pallon paikalleen ilmaan. Todellisuudessa kyse on maalia kohden tulevasta korkeasta kaaripallosta. Joko Paasio näkee pallon putoavan viereen ja ei väräytä silmäänsäkään tai ei ajatuksissaan huomaa koko läheltä piti-tilannetta ennen kuin pallo iskeytyy maahan.

FC Haka pelaajaesittelyssä

7. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä. Järjestys taitaa olla vasemmalta oikealle: Jarkko Okkonen, Janne Mahlakaarto, Cheyne Fowler, Toni Lehtinen, Kalle Parviainen, Jani Kauppila, Mikko Manninen, Pietari Holopainen, Mikko Innanen, Alexander Dovbnya ja Juuso Kangaskorpi.

Cork City FC:n pelaajat pelaajaesittelyssä

8. Cork City FC:n pelaajat pelaajaesittelyssä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Dan Murray (ja maskotti), Michael Devine, Danny Murphy, Liam Kearney, Darren Murphy, Colin Healy, Joe Gamble, Neal Horgan, Denis Behan, Pat Sullivan, Dave Mooney.

Janne Mahlakaarron soolomaali

9. Heinäkuun alussa näkemässäni Cork City FC - Galway United ottelussa topparin ja oikean puolustajan tontilla häärinyt Pat Sullivan oli mielestäni oikealla laidallaan puolustustehtävissä huono ja yksi Cityn heikoista kohdista. UEFA Cup-ottelussa Hakan ensimmäinen maali syntyi, kun Sullivan oli nyt vasemman puolustajan tontilla ja Janne Mahlakaarto menee hänestä heittämällä ohitse. Toppari Dan Murray oli aivan väärässä paikkaa, samoin Danny Murphy ja muukin puolustus oli hajallaan. Viime hetkessä Neal Horgan yritti katkaisua, mutta myöhästyi. Mikko Innanen ja Toni Lehtinen olivat rangaistusalueella vapaina, joten vaikka Michael Devine olisi onnistunut torjumaan matalan sijoituksen, niin Innanen ja Lehtinen olivat hyvissä asemissa toimittamaan reboundin verkkoon. Ottelu käynnistyi Juuso Kangaskorven pystysyötöstä keskiviivan tuntumasta. Pelitilanne on 0-1.

Väliaikashow

10. Ottelupuoliaikatauolla televisio kuvasi pelaajaa, jolla oli jalka paketissa. Otaksun, että kyseessä on John O'Flynn, jonka nilkka ei tarkemmissa tutkimuksissa osoittautunutkaan murtuneeksi vaan nilkkaan tuli Cork City FC ja Galway United ottelun jälkeisessä Cup-ottelussa lepoa vaativa nivelsidevamma.

Ensihoitajia

11. Ulkomaalaisena en tunnista välttämättä eri organisaatioita uniformun perusteella. Kun Mikko Innanen loukkaantui toisella puoliajalla, niin kentälle oli lähdössä joukko koppalakkisia vasemmalla näkyvän kaltaisia ihmisiä. Hetken katsoin, että mikä tuo uniformu on, ei kai se ole poliisin, ovatko he menossa pidättämään Innasta? Mutta kun katsoin vasemmalla istuvan naisen rintapielessä roikkuvaa pläkää, niin siinä lukee "First Responcer". Eli hän vastaa kai suomalaista ensihoitajaa. Irlannissa koululaiset käyttävät koulupukua ja otaksuin että hänen vieressään istuu pari suoraan koulusta ottelua seuraamaan tullutta koululaista. Mutta kun tutkin valokuvaa tarkemmin, huomasin, että nuorten rintapielessä oikealla lukee "St. John Ambulance" ja merkeissä "ST. JOHN CADET". Nuorisokasvatusta irlantilaiseen malliin!

Mikko Manninen vauhdissa

12. Mikko Manninen pelasi Corkin ottelussa selvästi enemmän keskustassa kuin normaalisti. Kyseessä oli ilmeisesti vastustajan ja Vallu Popovitchin poissaolon sanelema taktiikkamuutos. Pari kertaa hän pyöritti vastustajat hyvin pakettiin, mutta syötöt eivät löytäneet oikein perille omille pelaajille.

Toni Lehtinen ilmassa

13. Toni Lehtinen oli ilmapalloissa yleensä päätä ylempänä kuin vastustaja, mutta joutui erotuomarin hampaisiin jatkuvasti näistä ilmataisteluista. Tuomarit kiinnittivät kai huomiota siihen, että Tonin käsivarsi tai käsi oli monesti vastustajan olkapäällä ja saattoi estää vastustajaa hyppäämästä yhtä ylös. Joskus puolustaja saattaa työntää kätensä tahallaan vastustajan kainaloon, jotta näyttäisi kuin vastustaja rikkoo.

Toni Lehtinen pääsee vapaaksi

14. Toni Lehtinen pääsi vapaaksi kun Mikko Mannisen pystysyöttö ohitti vastaan tulleen Dan Murrayn. Vasemmalla Danny Murphy, Janne Mahlakaarto, Tonin takana Pat Sullivan ja oikealla Neal Horgan.

Sijoitus yli Michael Devinen

15. Danny Murphy yrittää viime hetkellä taklausta, mutta Toni Lehtinen vippaa pallon heittäytyneen Michael Devinen ylitse ja hyppää sekunnin kuluttua itse perässä. Pallo on maalissa ja tilanne on 0-2.

Jatan taklaus

16. Janne Mahlakaarto taklasi Danny Murphyn etenemisen aivan puhtaasti.

Oscar-esitys

17. Taklauksen jälkeen tasapainonsa menettänyt Murphy kieriskeli toista säärtään pidellen Oscar-palkinnon arvoisesti ja erotuomari meni halpaan. Mahlakaarto sai taklauksesta keltaisen kortin vaikka itse levitteli käsiään, että eihän tässä ollut mitään väärää.

Juuson lipsahdus

18. Juuso Kangaskorpi myöhästyi katkaisuyrityksessään ja Danny Murphy spurttasi kulmalippua kohden. Paria sekuntia myöhemmin lähti keskitys rangaistusalueelle.

Mooneyn maali

19. Dave Mooney tekee tässä maalin, mutta älkää kysyky minulta miten ja missä on pallo. Hän on niin korkealla ilmassa, että se saattoi olla pusku. Tai sitten hän laukoi jatkon keskitykseen suoraan ilmasta. Minä en kentän toisesta päästä ehtinyt nähdä yksityiskohtia. Katsomossa näkyy jopa yksi valokuvaaja (Denis Behanin yläpuolella), joka tähtäilee kamerallaan kulmalipun suuntaan vaikka pallo saattaa olla jo jossain muualla. Tilanne on 1-2.

Cityn toinen maali

20. Pat Sullivan antoi sivurajalta oikealta vapaapotkun ja Jarkko Okkonen sekä Juuso Kangaskorpi vartioivat niin tiiviisti Dave Mooneyta, että selän taakse (etutolpan ja numero 8:n eli Joe Gamblen välissä) Dan Murray jäi vapaaksi ja pääsi puskemaan kaikessa rauhassa kohden takatolppaa.

Sashan heittäytyminen

21. Alexander Dovbnya heittäytyi, mutta ei ylettynyt palloon. Cityn kapteeni Murray seurasi oikealla puskunsa tulosta. Dave Mooney oli ilmeisesti vetänyt Okkosta ja Kangaskorpea perässään kulmalippua kohden, koska oli ehtinyt tässä seuraavassa kuvassa jo kuva-alueen ulkopuolelle. Tilanne on 2-2.

Kannattajalakanoita

22. Cork Cityn kannattajalakanoita näkyi myös pääkatsomossa. Näytti siltä, kuin seuralla on useita (paikallisia) kannattajayhdistyksiä, joilla on omat lakanansa ja lippunsa. Michael Devine valmistelee tässä muistaakseni paitsiosta syntynyttä vapaapotkua.

Valeri Minkenen vauhdissa

23. Kolhuja saaneen Mikko Innasen tilalle vaihdettu Valeri Minkenen vauhdissa. Cork City ei tainnut käyttää vaihtoja ollenkaan. Haka käytti kolme vaihtoa, mutta vaikka joukkue oli painostuksen alla, niin joukkueen peli ei mielestäni vaihdoista ihmeemmin kärsinyt.

Jani Kauppila tykittää

24. Jani Kauppila tykitti ottelun 90. minuutilla. Juuso Kangaskorpi kumartuu viime hetkellä alta pois.

Niukasti ohi

25. Michael Devine heittäytyy Kauppilan kanuunan perään, mutta hänen onnekseen se menee niukasti ohitse.

Hakan pelaajat kiittävät

26. Hakan pelaajat kiittävät ottelun jälkeen vierasfanikatsomossa ollutta vajaata 20 kannattajaa.

Vierasfanikatsomo

27. Vierasfanikatsomolaiset taisivat koostua Corkista työskentelevistä suomalaisista. Kun muissakin katsomoissa oli muutama Hakan kannattaja, niin heitä oli yhteensä vähän yli 20 henkeä.

Hakalle apploodit

28. Hakan pelaajien poistuessa kentältä päätykatsomossa Cityn kannattajat antoivat raikuvat apploodit. Ottelun jälkeen näkyi paljon nuoria nimikirjoitusten pyytäjiä, joista monilla näytti olevan "Näytä punainen kortti rasismille"-juliste.

Walki-paita

29. Katsomojen jo tyhjennettyä pongasin päätykatsomosta vaaleatukkaisen suomalaisen näköisen nuoren miehen, jolla oli Walki-paita päällä. Mutta kun kysäisin jotain suomeksi, kukaan kolmesta kuvassa olevasta ei sanonut mitään. Joten paidan omistaja taisi olla Hakan paikallisia kannattajia.

Punainen kortti rasismille

30. Poislähtiessä sain kuvassa näkyvän "Näytä punainen kortti rasismille"-julisteen mukaani. Kun kuvaa ottaakseni astuin askeleen taaksepäin, tallasin tietysti selän takana ohikulkeneen Cheyne Fowlerin varpaille. Joten jos Cheyne ei sunnuntaina pysty pelaamaan tai pelaa huonosti jalkojaan aristellen, niin syyttäkää vain minua. Anteeksi!

Ottelun jälkeen Olli Huttusta haastateltiin kentällä mm. irlantilaisen radiokanavan lähetykseen. Vaihdoin itsekin hänen kanssaan pari sanaa ja Oka kertoi, että lopputulos tyydyttää. Tärkeintä oli, että saatiin kaksi vierasmaalia. 0-0 ja 1-1 tuloksilla Haka selviää jatkoon. Okan mukaan Haka oli paineen alla ja etenkin lopussa altavastaajana. Okan mukaan Haka ei saanut oikein koskaan omaa peliään käyntiin.

Cork City FC kokoonpano: 1. Michael Devine, 2. Neal Horgan, 6. Dan Murray, 23. Pat Sullivan, 33. Danny Murphy, 19. Darren Murphy, 8. Joe Gamble, 15. Colin Healy, 30. Liam Kearney, 21. Denis Behan, 39. Dave Mooney. Vaihtomiehet: 3. Darragh Ryan, 14. Cillian Lordan, 16. Mark McNulty (mv), 25. David Meyler, 20. Tim Kiely, 27. Alan O'Connor, 5. David Mulcahy.

FC Hakan kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 4. Jarkko Okkonen, 7. Mikko Innanen (84. min. 24. Valeri Minkenen), 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen (79. min. 22. Jarno Mattila), 10. Kalle Parviainen, 11. Toni Lehtinen, 15. Janne Mahlakaarto (66. min. 3. Petri Viljanen), 20. Cheyne Fowler, 21. Pietari Holopainen. Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 5. Ville Pajula, 13. Niko Hoikkala, 18. Jari Nikkilä.

Varoitukset: 41. min. Jani Kauppila, 51. min. Denis Behan, 58. min. Janne Mahlakaarto, Alexander Dobvnya.

Maalit: 15. min. Mahlakaarto 0-1, 51. min. Lehtinen 0-2, 63. min. Mooney 1-2, 67. min. Murray 2-2.

Referee:Svein-Erik Edvartsen (NOR)
Assistant referee:Frank Andas (NOR), Kim Thomas Haglund (NOR)
Fourth official:Kristoffer Helgerund (NOR)
UEFA Delegate:Zsolt Füzesi (HUN)
UEFA Referee observer:Alfredo Trentalange (ITA), René Eberle (SUI)

Yleisöä 3781.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 26.9.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Added 30.10.2017 link to Sport fitness advisor soccer training page.

[Haka hukkasi kahden maalin johdon Corkissa] [Huttunen kaipaa lisää kv. pelejä] [Cork City 2-2 FC Haka] [Cork City-FC Haka 2-2] [Cork City FC 2-2 FC Haka] [Haka menetti johtonsa Corkin vieraana] [Ottelukuvia] [Photos & Interviews From Haka Game] [Danny Murphy speaking after the 2-2 draw with FC Haka] [Alan Mathews speaking after the 2-2 draw with FC Haka] [Dan Murray speaking after the 2-2 draw with FC Haka] [Joe Gamble speaking after the 2-2 draw with FC Haka] [YouTube: Cork City v FC Haka 2008] [Cork City 2-2 Haka Valkeakoski] [Cork battle back] [Cork City vs. FC Haka Valkeakoski] [Cork City v FC Haka - UEFA Cup First Qualifying Round, 1st Leg Photos] [An Independent Cork City FC fanzine] [Sport fitness advisor soccer training by Jacky Anderson]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!