eircom League Cork City FC - Galway United 3-2 (0-1) [04.07.2008]

["Ako" Jussila vakoiluretkellä] [City to Face FC Haka] [Team News for Galway Game] [Kearney & Mathews Ahead of Galway Game] [Liam Kearney speanking ahead of the game against Galway] [Alan Mathews speaking ahead of the game against Galway] [Cork City FC Podcast]

Kun FC Haka sai UEFA-cupin ensimmäiselle karsintakierrokselle vastustajaksi irlantilaisen Cork City FC:n, päätin muuttaa hiukan lomasuunnitelmiani. Olin lähdössä etelään, mutta kun Cork City pelasi viimeisen kotiottelunsa ennen Hakan kohtaamista perjantaina 4.7.2008, päätin lähteä paikan päälle katsomaan sitä. Siinä sivussa tarkoitus oli tehdä raportti ottelusta tänne webbisivulle.

Matkaan lähdin 3.7.2008 aamulla klo 8. Edellinen yö oli mennyt pakatessa ja tehdessä rästissä olleita kotitöitä. Siitä huolimatta matkalle päästyä huomasin, että aiemmin ostamani lopullisen matkakohteen kartat unohtuivat kotiin. Täytyy näköjään ostaa matkalla uudet. Lensin Munchenin kautta ja olin Dublinissa klo 13.10 aikataulun mukaan. Siinä vaiheessa olin edellisen yön valvomisesta sen verran väsynyt ja päätäkin vähän särki vaikka matkalla ei tullut juotua mitään kahvia vahvempaa. Joten päätin olla ensimmäisen yön Dublinissa. Hotellin päästyäni ryömin sänkyyn jo klo 17 maissa iltapäivällä ja nukuin aamuyön puolelle yhtä soittoa.

Aamulla täydensin varusteitani. Tarkoitukseni oli matkata patikoimaan Andorraan kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Mukana oli vain pieni reppu ja teltta, makuupussi ja itsestään täyttyvä makuualusta siltä varalta, että joutuisin yöpymään jollain leirialueella. Edes rinkkaa en halunnut raahata mukaan, mikä voi ehkä olla huono ratkaisu. Shoppailussa meni sen verran aikaa, että ehdin vasta klo 14 Corkiin lähtevään bussiin. Edellisestä kaksi tuntia aiemmin lähtevästä olin myöhästynyt. Aikataulussa minulla oli vähällä tulla moka. Itse asiassa matkan hinta hämäsi ja en tullut selvittäneeksi bussimatkan kestoa. Jos Hesasta lähtee koskiin Expressbussilla, niin matka kestää 2-3 tuntia aikataulusta ja matkareitistä riippuen. Ja hinta on tällä hetkellä kai 23 euroa 70 senttiä. Menolippu Corkiin maksoi vain 12 euroa. Vasta matkalla selvisi, että matka kestää lähes neljä ja puoli tuntia, johon sisältyy varttitunnin ruokailu- ja WC-tauko puolimatkassa. Irlantilaisissa pitkänmatkan busseissa ei ole näköjään WC:tä, joka alkaa olla suomalaisissa busseissa vakiovaruste. Joten pääsin perille n. klo 18.20 ja ottelu alkaisi 19.45. Kiirehdin lähimpään linja-autoaseman lähellä näkyvään hotelliin (jota muuten corkilaiset foorumistit taisivat juuri suositella) ja kirjauduin nopeasti huoneeseen. Dublinissa olin tarjennut hyvin shortseissa, mutta matkalla oli alkanut sataa ja mieleen tuli, että ennen kentälle menoa pitäisi hankkia jostain sateenvarjo.

Koska vettä tuli tässä vaiheessa taivaalta jo aivan mukavasti, päätin hotellissa pukeutua mahdollisimman lämpimästi. Olin ostanut vuoristovaellusta varten paksupohjaiset kengät, joissa oli nyöritettävät varret ja kooltaankin kengät olivat sellaiset, että niihin mahtui kahdet sukat. Tajusin, että sateisella kentällä kengät olivat aivan omiaan. Puin päälleni pitkät kalsarit ja vedin jalkoihin kahdet sukat, joista toiset ulottuivat polveen asti. Sitten pitkät housut, villapaita, sen päälle college-pusero, lämmittävät liivit ja vielä yksi takki päällimmäiseksi. Sitten kengät jalkaan, kamera kaulaan ja stetson päähän. Kaulaan solmin vielä FC Hakan kaulahuivin. Tarkoitus oli esitellä sitä ottelun jälkeen Cork City FC:n kannattajille, mutta se unohtui kokonaan ja muistin koko huivin vasta paluumatkalla. Alhaalla kyselin sateensuojaa, mutta ainoa löytyvä oli rikkinäinen. Ostoksille en enää ehtisi. Pyysin tilaamaan taksin, koska aikataulu oli hiukan tiukka.

Kun pääsin taksilla perille huomasin unohtaneeni kameran kauko-objektiivin hotellille. Onneksi olin liikkeellä taksilla, joten pyysin kuljettajaa ajamaan takaisin hotellille. Hotellilla selitin kuljettajalle, jonka nimi taisi muuten olla John Long, että palaan pian. Viime hetkessä sain puraistua huultani, ennen kuin möläytin, että "it does not take long...".

Toisella kerralla pääsin jo stadionin sisään. Sain yhdeltä portilta nimellä varustetun kirjekuoren ja sisältä kyselyjen jälkeen löytyi Peter Cotter, joka opasti minut päätykatsomon sisäosiin ja antoi valokuvaajanliivin. Päällimmäisen puseroni jätin sisätiloihin, että olisi kotimatkallekin jotain kuivaa vaatetta päälle. Ohjeina liikkumiselle oli, että sain olla kummassa jommassa päädyssä, mutta sivustoille ei saanut mennä. Päätin, että olen tällä kertaa koko ottelun päätykatsomon päässä. Seuraavalla kerralla voin mennä päinvastaiseen päätyyn. Ja jos jatkan kuvakertomuksella.

Kyltti päätykatsomon takana

1. Tulin stadionille päätykatsomon takaa ja menin sisälle kentälle vasemmalla näkyvästä ovesta, jonka vieressä oli nämä kyltit. Ilmeisesti päätykatsomo on rakennettu tai uusittu kaikkein viimeiseksi. Ainakin pääkatsomo oli silmin katsoen vanhemman näköinen vaikka sielläkin oli ainakin penkit modernisoitu nykyvaatimusten mukaisiksi. Ehkä seuraavalla kerralla ehdin tutkia muitakin katsomoja tarkemmin.

Veden lakaisua kentällä

2. Kun saavuin kentän puolelle, niin huomasin päädyssä miehiä, jotka yrittivät luudilla lakaista rangaistusalueelle kerääntynyttä vesilammikkoa pois. Yhdellä on käytössä talikko, jolla hän yrittää tehdä reikiä nurmikkoon, jotta se imisi vettä paremmin. Ottelun jälkeen luin lehdistökirjoituksista, että erotuomari oli puoli tuntia ennen ottelua hyväksynyt kentän peliareenaksi, mutta kotijoukkueen työporukka joutui vedenvähentämistoimiin, joiden tulokset erotuomari vielä tarkisti ennen pukuhuoneeseen paluutaan. Lehtitietojen mukaan tuomari oli myös otteluareenan hyväksymisen yhteydessä sanonut tarkkailevansa tilannetta viidentoista minuuten välein aina puoliaikataukoon asti. Päätös oli sikäli onnellinen, että vettä alkoi tulla rankemmin vasta toisella puoliajalla. Näin märkää kenttää erotuomari ei välttämättä hyväksy peliareenaksi kansainvälisissä otteluissa. Liian pehmeä alusta on selvä riski pelaajien terveydelle. Nilkat saattavat nuljahdella helposti vakavammista vammoista puhumattakaan.

Erotuomarin johdolla kentälle

3. Joukkueet tulivat kentälle päätykatsomon keskellä olevan pelaajakäytävän kautta. Edessä ovat erotuomari ja avustavat tuomarit. Saavuin kentälle pelaajien ja tuomareiden alkuverryttelyn aikana ja huomasin, että toinen avustavista tuomareista on kauniimman sukupuolen edustaja. Koska Suomessa?

Kapteeni ja maskotti

4. Kotijoukkueen kapteenin Dan Murrayn mukana kentälle tuli heti erotuomareiden jälkeen ottelun maskotti. Maskotin takana näkyy kotijoukkueen maalivahti Michael Devine. Vasemmalla Galway Unitedin kapteeni John Fitzgerald ja maalivahti Alvin Rouse.

Danny Murphy, Liam Kearney ja Darren Murphy

5. Maalivahti Devinen jälkeen kentälle saapuvat Danny Murphy, Liam Kearney ja Darren Murphy. Dannyn takana taitaa olla Galway Unitedin Alan Keane ja hänen takanaan ehkä Ollie Fenn.

Regi Nooitmeer, Neal Horgan, Colin Healy, Joe Gamble

6. Seuraavana kentälle tulevat Galway Unitedin Regi Nooitmeer sekä Cork Cityn Neal Horgan, Colin Healy ja Joe Gamble.

Regi Nooitmeer, Colin Healy, Joe Gamble ja John O'Flynn

7. Seuraavana kentälle tulevat Galway Unitedin Regi Nooitmeer sekä Cork Cityn Neal Horgan, Colin Healy ja Joe Gamble.

John O'Flynn, Pat Sullivan ja Dave Mooney

8. John O'Flynnin perässä seuraavat Pat Sullivan ja Dave Mooney.

Ryhmähali

9. Cork City FC:n pelaajat kerääntymässä ryhmähaliin ennen ottelua.

Jälkijoukko

10. Jälkijoukossa pelaaja-aitiota kohden siirtyi kolmikko, jossa keskellä on luultavammin Fitness Coach Cathal O'Shea. Vasemmalla on ehkä Denis Behan (?), mutta oikeanpuoleista en tunnista.

Danny Murphy, Liam Kearney ja Alan Mathews

11. Danny Murphy ja Liam Kearney pysäyttämässä Galway Unitedin hyökkäystä. Oikealla tilannetta seuraa Cork City FC:n päävalmentaja Alan Mathews.

Maalinedustakumpu

12. Maalin edessä ilmeisesti molemmissa päissä on kumpu, jolla on estetty vesilammikoiden kerääntyminen maalin eteen. Tästä kuvasta näkyy selvästi, että maalipotkussa pallo näkyy vain osittain kummun takaa. Sadesäällä kumpu on pulmallinen. Kun maalivahti lähtee "alamäkeen", vauhtia on vaikea pysäyttää. Ja toisaalta kummulle peruuttaminen ei suju kovin helposti ainakaan takaperin. Olin katsovinani, että erinomaisesti pelannut Galway Unitedin maalivahti Alvin Rouse ei paljoa kummulta poistunut. Hän yritti välttää sitä mahdollisimman paljon tällä säällä.

Dan Murray ilmassa

13. Cork Cityn toppari ja kapteeni Dan Murray on erinomainen pääpelaaja ja takalinjoilla itse varmuus. Hän varmisti muiden pelaajien takana lähes liberomaisesti ja toi joukkueen puolustukseen porrastusta. Minusta näytti kuitenkin, että Murrayn ja muiden varmistuslinja oli yllättävän alhaalla ja keskikentän ja alimman linjan väliin jäi kovasti tilaa. Mutta se saattoi olla sääolosuhteiden ja märän kentän aiheuttamaa taktiikkaa. Cork Cityn pelaajista vasemmalla Joe Gamble, Dave Mooney ja Danny Murphy sekä oikealla Colin Healy.

Dan Murray taiteilee

14. Dan Murrayn peliä leimasi mielikuvituksellisuus ja hän pystyi pitämään hyvin tasapainonsa myös sateen pehmittämällä kentällä. Cork Cityn pelaajista vasemmalla Danny Murphy ja oikealla Colin Healy.

Galway Unitedin ensimmäinen maali

15. Cork Cityn maalivahti Michael Devine ei minun mielestäni kohoa muun joukkueen tasolle. Notkeilla huippu-urheilijoilla jalkaterät osoittavat kävellessä suoraan eteenpäin. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä enemmän jalkaterät osoittavat sivulle, sitä jäykemmät jalat urheilijalla on. Devinen jalkaterät sojottavat noin 45 asteen kulmassa sivulle. Siitä näkee yhdellä silmäyksellä, että hänellä on urheilijaksi jäykät jalat. Siitä pystyy myös arvaamaan, että hänen pompponsa eli ponnistusvoimansa ei luultavasti ole mitään huippuluokkaa. Näytti kuin myös Galway Unitedin Derek Glynn tiesi tämän ja yritti maalia korkeana kaaripallona Devinen ylitse, hyvällä tuloksella. Toisella puoliajalla tehty Galway Unitedin maali oli kuin tämän maalin kopio.

Pelaaja-aitiot

16. Pelaaja-aitiot on upotettu puoliksi kentän tasolle. Näin liukkaalla säällä aitiossa istuminen itse asiassa näytti hiukan vaaralliselta. Ei tarvita kuin yksi pitkäksi livahtanut liukutaklaus sivurajalla ja aitiossa istujalla on nappulankuvat tatuoituna rintalihaksiin molemmilla puolilla. ;-)

Pokaali esitteillä

17. Puoliajalla yleisö viihdytettiin esittelemällä tätä pokaalia. Minulta meni itseasiassa ohi korvien, mikä palkinto on kyseessä. Olin sisätiloissa kun tapahtumasta kuulutettiin ja havahduin vasta yleisön hurrauksiin, että kentällä tapahtuu jotain.

Galway Unitedin toinen maali

18. Galway Unitedin toinen maali oli täsmälleen ensimmäisen kopio. Pallo lensi kaarena Michael Devine ylitse. Sekuntia myöhemmin pallo pullisteli sivuverkossa maalin sisällä.

Liam Kearney vauhdissa

19. Liam Kearney on yksi Cork Cityn heikoista kohdista. Ensimmäisellä puoliajalla huomasin, että ei tarvittu kuin pieni tönäisy olkapäällä vasten olkapäätä samankokoiselta puolustuspelaajalta, kun Kearney oli nurin. Tosin osa syy saattoi olla, että kentän vastakkaiset kulmat muistuttivat lähinnä Irlannin merta. Mutta joka tapauksessa näytti, että hänellä ei ole tarpeeksi voimaa tämän tason peleihin. Hän nousi mielellään, mutta ei aivan laidassa. Silloin kaksi puolustavaa pelaajaa pystyi helposti painostamaan häntä peittämällä etenemissuunnan ja syöttölinjat keskustaan. Epävarmuuttaan Kearney ajautui sivurajalle, jossa hänet helposti pussitettiin. Kearney omaksui sitä paitsi sivurajalla passiivisen roolin kääntämällä selän ahdistajille ja yrittämällä palloa suojaamalla pois pussista ylös tai alaspäin. Jos hän sen sijaan pääsi rangaistusalueen kulman tienoilla palloon kiinni, niin siellä hänellä riitti uskallusta haastaa puolustajia, vaikka hän useimmat haasteet hävisi. Mutta sen sijaan hänen kaukolaukauksensa etutolppaa kohden ja syötöt takatolpalle John O'Flynnille ja Dave Mooneylle olivat vaarallisia. Tämä syöttö Mooneylle oli itseasiassa vähällä lipsahtaa maaliin. Kearney laskeutui kiitettävästi kyllä puolustuksen avuksi, joten kuntoa hänellä ilmeisesti on.

Alvin Rose-tekniikkaa

20. Seuraavasta en ole aivan sataprosenttisen varma, että näinkö oikein. Mutta olin katsovinani, että Cork City yritti pitkällä korkealla pallolla maalia kohden luoda maalitilanteen. Cork Cityn hyökkääjä ryntäsi pallon perään ja Galway Unitedin maalivahti Alvin Rouse tuli palloa vastaan rangaistusalueen rajalle. Mutta sen sijaan, että olisi yrittänyt vangita palloa Rouse käänsi sen rinnallaan sivulle suoraa maalin oikealla puolella päätyrajalla olevaan vesilammikkoon. Rintakuoletus pienensi pallon vauhtia ja vesilammikko esti palloa menemästä päätyrajan ylitse. Sen jälkeen Rousella oli aikaa juosta pallon perässä ja napata se ennenkuin Cork Cityn hyökkääjä ennätti paikalle. Tällä tavalla ei ollut riskiä, että sateesta liukas pallo olisi kimmonnut vangitsemisyrityksestä suoraan kohti ryntäävän Cork Cityn hyökkääjän jalkoihin. Todella taitava ja älykäs maalivahti.

Cork Cityn ensimmäinen maali

21. Cork Cityn kavennusmaali syntyi Dave Mooneyn upean nousun päätteeksi. Pallo taisi mennä maaliin muuten hyvin torjuneen Alvin Rousen jalkojen kautta. Dave Mooney pelasi tavallaan ns. kymppipaikalla vaikka mielellään enemmän oikealla kenttäpuoliskolla. Syynä saattoi olla, että Cork Cityn oikea laidan puolustuspää on yksi joukkueen heikompia kohtia ja Mooney toi lisää painoa oikealle laidalle.

Cork Cityn toinen maali

22. Cork Cityn tasoitusmaali syntyi kun Denis Behan oli unohdettu aivan vapaaksi keskellä maalin edessä. Puolustaja ehti tälläämään jalkansa väliin vasta siinä vaiheessa kun pallo oli jo matkalla Alvin Rousen ohitse maaliin.

Ratkaiseva tilanne

23. Ottelun ratkeaa seuraavaan kolmen kuvan tilanteeseen. Cork Cityn kärkäs sentteri John O'Flynn on päässyt lävitse ja Galway Unitedin pitkäraajainen maalivahti Alvin Rouse valmistautuu yrittämään torjuntaa.

Alvin Rousen heittäytyminen

24. Alvin Rouse on heittäytynyt, mutta pallo on jo hänen takanaan. Rouse katsoo taakseen kädet levällään.

John O'Flynnin kaatuminen

25. John O'Flynn kaatuu Rousen levällään pitämiin pitkiin käsivarsiin ja erotuomari puhaltaa rangaistuspotkun sekä näyttää Rouselle punaisen kortin. Kentälle vaihdettu kakkosmaalivahti Gary Rogers ei mahtanut mitään Dave Mooneyn tykitykselle maalin vasempaan laitaan suunnilleen olkapään korkeudelle (tarkistin korkeuden valokuvista).

Selittelyä

26. Alvin Rousen ulosajon jälkeen Galwayn pelaajilla riitti vielä pitkään selittelemistä tuomarille ennenkuin rangaistuspotku saatiin ammuttua.

Gary Rogers, Cillian Lordan, Darren Murphy, John Fitzgerald, Denis Behan, Danny Murphy, Alan Keane

27. Gary Rogers saa siepattua pallon kainaloonsa ja hyppää sivuun kun Cillian Lordan liukutaklaa rangaistuspilkun kieppeillä kohti palloa. Tässä vaiheessa ottelua rankkaripilkun kohdallakin oli jo melkoinen vellilammikko. Pelaajat taustalla vasemmalta alkaen: Darren Murphy, John Fitzgerald, Denis Behan, Danny Murphy ja Alan Keane.

Regi Nooitmeer

28. Ottelun loppupuolella Regi Nooitmeer polskutteli rangaistusalueen rajalla jo pääkatsomon puolellakin.

Galway Unitedin pelaajat kiittelevät fanikatsomoa

29. Ottelun jälkeen Galway Unitedin pelaajat kiittelivät taustalla näkyviä vierasfanikatsomossa koko ottelun ajan innokkaasti kannattaneita fanejaan.

Pääkatsomon puoleinen sivuraja

30. Ottelun jälkeen kuvasin pääkatsomon puoleisen sivurajan. Siellä olikin enemmän tilaa kuin päädystä katsoen ensin näytti.

Toisen puolen sivuraja

31. Pääkatsomoa vastapäätä oli tilaa suunnilleen saman verran. Askelilla olin mittaavinani, että tilaa oli noin 3,5 metriä.

Kotijoukkueen faneja

32. Kotijoukkueen faneja päätykatsomossa ottelun jälkeen.

Faneja nuorimmasta päästä

33. Päätykatsomossa oli myös jonkin verran kersoja lähinnä isiensä kanssa nauttimassa futiksen huumasta. Kovasti ovat punapäisiä ja irlantilaisen näköisiä. ;-)

Poseerausta pelaajakäytävässä

34. Ottelun jälkeen oli päätykatsomosta kentälle johtavassa käytävässä vuorossa pelaajien palkitseminen, poseerausta ja median pelaajahaastatteluja.

Peter Cotter ja Paul McGee

35. Cork Cityn Assistant Manager Paul McGee [korjasin, Alan Mathewsilla oli alkavaa kaljua ja katsoin, että kyseessä on sama mies, joka oli vain ajanut päänsä paljaaksi] ottelun jälkeen pukuhuoneeseen johtavalla käytävällä Event Controller Peter Cotterin kanssa. Taustalla näkyy kotijoukkueen pukuhuoneen ovi. Erotuomareiden pukuhuoneen ovi oli jossain matkalla ja vierasjoukkueen pukuhuone käytävän päinvastaisessa päässä. Anteeksi, että kuva on hiukan epätarkka. Kamera ja linssit olivat aivan märkiä ja kuvien tarkentaminen oli vaikeaa. Kun Cotter ehdotti myöhemmin, että nappaisin hänestä kuvan, niin kieltäydyin ensin, koska tiesin, että niissä olosuhteissa en saa enää tarkkaa kuvaa. Nappasin sellaisen, mutta se oli teknisesti sellainen suttuinen kuin pelkäsinkin.

McGee tuli kuvan ottamisen jälkeen kättelemään ja kysäisin, että toivoisiko hän, että sää olisi Hakan saapuessa täsmälleen samanlainen kuin nyt perjantai-iltana. Sitä hän ei kuitenkaan toivonut, vaan toivoi kaunista ilmaa, kuten osasin vähän odottaakin. Kysäisin häneltä myös uteliaisuuksissani kentän koosta, mutta sitä hän ei muistanut, vaan pyysi paikalla ollutta mediavastaavaa Éanna Buckleyta kertomaan sen. Hänkään ei muistanut sitä vaan totesi, että se mainitaan jossain webbisivulla. Peter Cotter muisti sitten tarkan koonkin. Ilmeisesti McGee ei kiinnitä kovin paljoa huomiota sellaisiin asioihin kuin pelikentän kokoon.

Ottelun perusteella Cork City FC vaikuttaa hyvältä vaikka hiukan epätasaiselta joukkueelta. Monien erinomaisten pelaajien lisäksi joukkueessa on muutamia heikompia, jotka tekevät joukkueesta kansainvälisellä tasolla vielä haavoittuvan. Pulma numero yksi on maalivahti Michael Devine. Kaiken lisäksi hän on, ei umpivasuri vaan umpioikeajalkainen. Kun hän joutui ottamaan korkean pallon, niin hän kuoletti sen oikealla reidellä ja jatkoi samalla jalalla. Mutta jos hän joutui ottamaan pallon vastaan vasemmalla jalalla, hänen täytyi asentaa se ensin oikealle jalalle ennen kuin hän pystyi potkaisemaan sen pois. Yhden kerran hän ottelun kuluessa potkaisikin suoraan päin vastaan tulevaa vastustajan hyökkääjää, kun operaatioon meni liikaa aikaa. Hän on selvästi sellainen pelaaja, jonka saa tekemään painostettuna virheitä.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 24.9.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua myös sujuvasti tablet- ja kännykkänäyttöihin.

Toisena pulmana oli Liam Kearney. Jos hän innostuu keskialueella haastamaan hakalaisia, niin Haka voi päästä hänen kauttaan nopeisiin vastaiskuihin.

Kolmas pulma on ehkä Neal Horgan ja Pat Sullivan. Ensin mainittu oli lähes näkymätön oikealla laidalla puolustustehtävissä ja nousevana keskikenttämiehenä. Jälkimmäinen pelasi myös topparina keskustassa, mutta oikealla laidallaan puolustustehtävissä hän oli huono. Tosin pienenä varauksena, että kyseinen aluekin oli kentällä se ristimäni Irlannin meri. Kaiken lisäksi olin katsovinani, että Sullivanilla on eräs tietty maneeri, johon hän on ihastunut ja se tekee hänen pelistään välillä aika ennakoitavaa. Galway Unitedin molemmat maalit tehtiin parivaljakon Horgan - Sullivan tontilta.

Hyökkääjistä John O'Flynn on tyypillinen juoksija, joka kyttää pistopalloja puolustuslinjojen taakse. Hän pystyy myös kuolettamaan korkeita syöttöjä rinnallaan, kääntymään ja yrittämään välitöntä tykitystä. Mutta paljon hänen roolinsa oli myös tehdä tilaa muille hyökkääjille, ennen muuta Dave Mooneylle, ja kiinnittää puolustuksen huomio itseensä. Silti esimerkiksi Joe Gamblen ja John O'Flynnin välillä oli lähes tutkaparimainen yhteys. Tosin hyvin samanlainen yhteys oli myös esimerkiksi Colin Healyn ja O'Flynnin välillä. O'Flynn taidettiin vaihtaa ottelun lopulla pois kentältä loukkaantumisen vuoksi. Vamman vakavuudesta ei ole tietoa.

Cork City FC kokoonpano: 1. Michael Devine (mv), 2. Neal Horgan, 6. Dan Murray (kapteeni), 23. Pat Sullivan, 33. Danny Murphy, 19. Darren Murphy (57. min. 21. Denis Behan), 15. Colin Healy, 8. Joe Gamble, 30. Liam Kearney, 39. Dave Mooney, 9. John O'Flynn (79. min. 14. Cillian Lordan). Vaihtomiehet: 25. David Meyler, 5. David McNulty (mv), 3. Darragh Ryan.

Galway United kokoonpano: 16. Alvin Rouse, 2. Regi Nooitmeer, Ollie Fenn (88. min. Jason Molloy), John Russell, Jonathan Keane, 6. John Fitzgerald, Derek Glynn, John Lester, Gary Deegan, Vinny Faherty (73. min. Marc McCulloch), James O'Shea (79. min. 1. Gary Rogers). Vaihtomiehet: Cian McBrien, Seamus Conneely.

Varoitukset: Useita plus Rousen ulosajo, en tullut kirjanneeksi ylös (liian märkää muistiinpanojen tekemiseen).

Maalit: 34. min Glyn 0-1, 46. min. Glynn 0-2, 56. min. Mooney 1-2, 62. min. Behan 2-2, 80. min Mooney 3-2.

Erotuomari Neil Doyle (Dublin). Yleisöä 1 801 henkeä (kauden pohjanoteeraus).

Kerrotaan muutama sana ottelun olosuhteistakin. Vettä tuli välillä lähes kaatamalla. Viikonlopun aikana kyselin paikkakuntalaisilta, että oliko tämä normaalia, mutta he sanoivat sen olevan poikkeuksellista. Monin paikoin kaupungissa tulvi. Otteluiltana yrittelin kuivata kameraa sitä mukaan kuin se kastui. Taskussa oli yksi paperinenäliinapakkaus ja se tuli käytettyä kokonaan. Olisi pitänyt varata vähintään kaksi, kun ei ollut sateensuojaa. Lopussa yritin kuivata kameraa jopa märällä puseronhihalla. Kastuin myös läpimäräksi, mutta perusteellisen pukeutumisen vuoksi ei ollut ollenkaan kylmä edes hotellille kävellessä. Tärkeintä oli ilmeisesti, että hyvien kenkien ansiosta jalat pysyivät kuivana. Hotellilla huomasin, että housunlahkeet olivat ravassa polven korkeudelle asti.

Ottelun jälkeen hautauduin pariksi päiväksi hotellihuoneeseeni kirjoittamaan tätä raporttia. Vasta sunnuntai-iltana ehdin hiukan kävellä kaupungilla. Maanantaina lähdinkin jo takaisin kohti Dublinin lentokenttää. Tällä kertaa otin junan Corkista Dublin Heuston-rautatieasemalle. Sieltä oli bussiyhteys Dublinin lentokentälle. Matkan hinta oli yhteen suuntaan pikkuisen alle 60 euroa (plus 6 euroa bussilippuun lentokentälle), mutta junamatka kesti vain kaksi ja puoli tuntia. Niin ja mitä corkilainen veturinkuljettaja sanookaan, kun juna leviää matkalle? Tietysti: "Heuston, we have a problem" :-))

Linja-autoasemalta pääsee myös takaisinpäin Dubliniin bussilla, mutta matka-aika on tuo neljä ja puoli tuntia plus vielä bussilla Dublinista lentokentälle. Meneekö siihen jotain 20 minuuttia sitten kun bussi pääsee matkaan. Sitä odotellessa saattaa kulua tovi. Corkissa bussilippuja saa myös linja-autoaseman lippuautomaatista, mutta siitä ostetut liput ovat oletuksena voimassa vain ostopäivän. En tutkinut löytyikö mistään mahdollisuutta pidentää lipun voimassaoloaikaa. Maksuvälineeksi automaattiin kelpaa luottokortti.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 26.9.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin.

[Cork City 3 Galway United 2] [Cork City 3-2 Galway United] [Jussila pisti merkille Mooneyn vaarallisuuden] [CCFC Photo Gallery] [Mooney & Mathews Post Match Interviews] [Dave Mooney speaking after the 3-2 win over Galway] [Alan Mathews speaking after the 3-2 win over Galway] [Dave Mooney goal from penalty against Galway]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!