Harjoitusottelu: Atlantis FC - IF Gnistan 1-0 (0-0) [11.01.2007]

Tali-hallin harjoitusottelut ovat sisältyneet pääkaupunkilaisseurojen harjoitusohjelmaan jo pitkään. Ykkösen melkein Veikkausliigan noussut Atlantis FC menetti kauden jälkeen useita pelaajia ja testaa tilalle uusia. Harjoitusottelu IF Gnistania vastaan oli sopiva tilaisuus uusien pelaajien testaamiseen. Jouni Aura, Mehdi Kuqi, Tomi Nyman, Jani Modig ja Jarno Isaksson olivat uusista pelaajista nimekkäimpiä, mutta myös Atlantiksen Akatemiasta löytyy pelimiehiä.

Atlantiksen pelijärjestys I puoliaika
  30. Obi Metzger 24. Petteri Paajanen 14. Jani Modig  
  22. Axel Orrström 15. Ville Kaipainen 11. Jouni Aura  
39. Esa Vironen 3. Adel Eid   2. Tomi Nyman 38.Miikka Kärkkäinen
1. Antti Peltonen

Oheinen pelijärjestys eli ottelun kuluessa. Petteri Paajanen oli yksinäisenä kärkimiehenä ja Obi Metzger ja Jani Modig hiukan alempana laidoilla. Kun Modig ei saanut syöttöjä laidalleen, niin valmentaja vaihtoi Modigin ja Ville Kaipaisen pelipaikkaa.

Atlantiksen pelijärjestys II puoliaika
  30. Obi Metzger   28. Zakaria Kibona  
25. Risto Salmi 19. Lauri Hakanen   23. Jarno Isaksson 9. Mehdi Kuqi
3. Adel Eid 5. Teemu Kankkunen   2. Tomi Nyman 38.Miikka Kärkkäinen
1. Antti Peltonen

Myös toisella puoliajalla pelijärjestys eli jonkin verran. Obi Metzger siirtyi vasemmalta laidalta oikealle, mutta ei hänestä saanut oikein laituria vaan hän jäi vastustajan toppareiden seuraksi keskustaan. Ja kun hän yhden kerran sitten hakeutui laitaan, niin syöttö hänelle jäi lyhyeksi ja vastustajan puolustaja pääsi katkollaan vaaralliseen vastahyökkäykseen.

IF Gnistan vaihdot
1.  Jukka-Pekka Pantsu 46. min. ?. Ylber Jashari
17. Tero Hokkanen 46. min. 19. Matias Pitkänen
7.  Ville Mannila    
24. Joonas Rantanen 46. min. 25. Jani Ikonen
14. Paddy Quinn 46. min. 27. Juha Leukkunen
9.  Henri Simelius 46. min. 20. Marko Selin
4.  Max Thibault 46. min. 18. Jonathan Woodward
23. Timo Salo 58. min. 21. Mikko Huupponen
12. Kim Louhisto 46. min. 11. Samuel Woodward
6.  Jussi Väyrynen 58. min. 10. Patrick Stengård
26. Ikenna Ikegwuonu 46. min. 8. Joni Lindholm

En pitänyt tarkkaa pöytäkirjaa, mutta IF Gnistan pelaajavaihdot menivät suunnilleen tässä kuvatulla tavalla.

Atlantiksen alkuverryttelyä

1. Ennen ottelua Atlantiksen pelaajat verryttelivät (taustalla). Edessä taitaa olla IF Gnistanin maalivahti Jukka-Pekka Pantsu, joka pelasi viime kaudella Vuosaaressa FC Viikinkien riveissä. Pantsun rintapielessä on vielä FC Viikinkien logo.

IF Gnistanin pelaajat alkuverryttelyssä

2. IF Gnistanin pelaajat alkuverryttelyssä.

Median edustajia ja faneja

3. Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu, se kiinnosti myös median edustajia. Oikealla näkyy myös Atlantiksen faniporukan jäseniä. Yleisöäkin katsomoissa oli n. 60 henkeä plus hallissa ennen peliä harjoitelleet FC Viikinkien pelaajat ja taustaryhmä.

Ottelun erotuomarit

4. Ottelun erotuomarina oli Antti Munukka ja avustavina tuomareina Jan-Peter Aravirta ja Arttu Hautamäki. Taustalla verkon takana näkyy harjoituksensa juuri päättäneiden FC Viikinkien pelaajia ja valmentajaryhmää.

IF Gnistanin pelaajat saapuvat kentälle

5. IF Gnistanin pelaajat saapuivat (taustalla) kentälle keltaisissa paidoissa ja sinisissä housuissa. Edessä punapaitaisia Atlantiksen pelaajia. Oikealla Atlantis-kippari Adel Eid.

Atlantiksen pelaajia

6. Atlantiksen avauskokoonpanon pelaajat ennen ottelua. Kuvasta puuttuu oikealle teikkaukseen siirtynyt kapteeni Adel Eid ja vasemmalta maalivahti Antti Peltonen. Pelaajat vasemmalta oikealle (mikäli tunnistin oikein): Miikka Kärkkäinen, Obi Metzger, Jani Modig, Ville Kaipainen, Petteri Paajanen, Jouni Aura, Esa Vironen, Axel Orrström ja Tomi Nyman.

Antti Peltonen

7. Persoonallisen näköinen Antti Peltonen seisoskeli Atlantiksen maalissa. Maalin pystytolpan takana FC Viikinkien päävalmentaja Jari Europaeus.

Vauhdikasta peliä

8. Peli aaltoili vauhdikkaasti kumpaankin suuntaan. Atlantiksen hyökkäykset olivat vaarallisemman tuntuisia, mutta viimeistely oli vielä onnetonta. Gnistan pääsi muutaman kerran laitojen kautta päätyyn, mutta keskellä ei ollut ketään viimeistelemässä hyökkäyksiä. Kuvassa oikealla punapaitainen numero 14 on Jani Modig, joka pelasi viimeksi PK-35:ssä samalla pelinumerolla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Henri Simelius, Miikka Kärkkäinen (?), Tomi Nyman (?), Jouni Aura, Max Thibault, Paddy Quinn, Modig ja Antti Peltonen.

Gnistanin kaukolaukauksia

9. Kun Gnistanin pelaajat eivät onnistuneet oikein murtautumaan Atlantiksen puolustuslinjan lävitse, niin he yrittelivät kaukolaukauksia. Osoite vain oli huono ja useimmat laukauset suuntautuivat maalin ohitse tai ylitse. Tässä Timo Salo on menossa keskeltä lävitse, mutta Henri Simelius päättää syöttämisen sijasta käyttää Saloa maskina, jonka takaa voi yrittää kaukolaukausta.

Atlantiksen pelaajat ottelutauolla

10. Puoliajalla pidettiin vain viiden minuutin tauko, jonka aikana vaihdettiin pelaajia ja tankattiin nestettä. Kuvassa Atlantiksen vaihtopenkkiä.

Gnistanin vaihtopenkillä

11. Gnistanin pelaajat tauolla.

Gnistanin vaihtopenkkiläiset

12. Gnistanin vaihtopenkillä taisi olla yksi pelaaja, joka ei päässyt kummallakaan puoliajalla kentälle. Lisäksi muutama pelaaja taisi istuskella vaihtopenkillä siviileissä, heidän joukossaan Samuli Markkanen.

Jani Ikonen harhautti

13. Gnistanin oikeana puolustajana pelannut numero 25 Jani Ikonen osoitti erinomaista pelisilmää ja tekniikkaa. Tässä hän harhautti Zakaria Kibonaa.

Jakke Isakssonin maalijuhlintaa

14. Ottelun 58. minuutilla Gnistan vaihtoi kerralla kolme pelaajaa ja kirjasin kentän laidalle tulleiden pelaajien selän takana vaihtoa juuri muistilehtiööni, kun ottelun ainoa maali syntyi. Jarno "Jakke" Isaksson sai pallon paluupallona ja pisti sen komeasti verkkoon. Maalituuletus oli kuulema upean näköinen, valitettavasti en ehtinyt näkemään sitäkään. Kuvassa Atlantiksen pelaajat juhlivat maalia.

Lauri Hakanen tykitti

15. Toisella puoliajalla huomasi parantuneesta syöttöpelistä, että kentällä oli monia Atlantiksen pelaajia, jotka olivat pelanneet kauan yhteen. Näin testipelaajatkin saivat paremmin palloja ja pääsivä kokeilemaan taitojaan. Tässä Lauri Hakanen tykittää.

Epäsuora vapaapotku

16. Gnistan yritti kovasti tasoitusta ja sain jopa epäsuoran vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta sen tuhrittiin vaarattomaksi.

Ottelu on päättynyt

17. Ottelun päätyttyä Atlantiksen pelaajat hörppivät urheilujuomaa ja siirtyivät kentän laidalle verryttelemään, sillä hallin seuraavat käyttäjät tulivat kentälle saman tien.

Samuli Markkanen

18. Ottelun aikana IF Gnistanin vaihtopenkillä (kuva 12) istuskeli mm. Samuli Markkanen. Samuli on toipumassa syksyisestä polvileikkauksesta ja on ilmeisesti palaamassa IF Gnistaniin parin PK-35:ssä vietetyn vuoden jälkeen. Markkanen pelasi Gnistanissa B-juniorina, A-juniorina ja pari vuotta edustusjoukkueessa. Syksyllä leikattu polvi kestää jo juoksuharjoittelun.

Samuli Markkanen, Tomi Nyman

19. Kun otin Samuli Markkasesta pari valokuvaa, niin ohitse kulki Atlantiksen pelaaja, joka pyysi, että otetaan vielä yksi kuva. Ja se otettiin. Kuvaan ängennyt pelaaja taitaa olla Tomi Nyman (vaikka erehdyin luulemaan häntä Miikka Kärkkäiseksi). :-)

Ottelun toisella puoliajalla Atlantiksella oli selvästi rutinoituneempi kokoonpano ja voitto oli oikeutettu. Mutta IF Gnistankin pelasi pirteästi ja monipuolisesti. Kun kentälle saadaan laajalla säteellä liikkuva Samuli Markkanen keskikentän moottoriksi, joukkue on vastustajille todella paha pala. Saattaisi selvitä esimerkiksi Suomen Cupissa aika pitkälle.

Atlantiksen joukkueessa mielenkiintoista oli monet testipelaajat. Jouni Aura tulee Rakuunoista ja pelasi viime kesänä siis Ykköstä. Mehdi Kuqi ja Tomi Nyman ovat pelaneet mm. FC Hongassa. Viimeksi Nyman on pelannut hollantilaisessa FC Omniworldissä. Jani Modig pelasi viimeksi Ykköstä PK-35:ssä. Jarno Isaksson puolestaan on pelannut hyökkääjänä AC Vantaassa.

Mastodon-vahvistettu linkkimäärittely lisätty sivulle sekä korjattu html table-rakenteiden css-määrittelyjä. Added a Mastodon verified link to this html page and CSS-attributes of html tables were fixed 19.05.2022.

[Atlantis FC 2007] [Futisvuosi 2007] [070111 - Atlantis - Gnistan 1-0] [Atlantis FC - Gnistan 1 - 0 (0 - 0)] [Jalkapalloilija Tomi Nyman palasi Suomeen]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!