Harjoitusottelu: Atlantis FC - FC Hämeenlinna 2-1 (1-0) [19.03.2009]

[Atlantis ja FC Hämeenlinna vastakkain torstaina] [18.3.09 FC Hämeenlinna testaa Atlantiksen kunnon] [Torstaina vastassa FC Hämeenlinna] [Ykkösen seuroille lisenssit] [Seuralisenssit: Miesten Ykkönen]

FC Hämeenlinna on vuosien mittaan jäänyt aika vähälle huomiolle sivustollani, vaikka joka kerta Valkeakoskelle ja siitä pohjoiseen matkustaessa kuljen Hämeenlinnan kautta. Joukkueessa on tänä vuonna koko joukko entisiä Veikkausliigapelureita. Lisäksi FC Hämeenlinna on FC Lahden farmijoukkue ja joukkue oli saanut tähän harjoitusotteluun Lahdesta Jere Pitkälän, jonka polven ristiside operoitiin syksyllä. Myös yhteistoimintaseura Hämeenlinnan Jalkapalloseuran tulevaisuuden lupaus Tommi Puronaho sai näytönpaikan miesten tasolla.

Atlantiksen olen nähnyt jo kerran harjoituspelissä tänä talvena, mutta sen jälkeen joukkue on vahvistunut mm. Feras Abidin solmittua sopimuksen seuran kanssa. Atlantiksen edellinen harjoituspeli Klubi-04:ää vastaan viikko sitten peruuntui. Samalla viikolla korjautin kamerani, jonka sulkija oli vioittunut ylenmääräisen valokuvaamisen aiheuttaman kulumisen vuoksi ja tämä harjoitusottelu tarjosi hyvän mahdollisuuden testata kameran toimintaa korjauksen jälkeen. Ottelun alku viivästyi viitisen minuuttia, koska paikalle ei ilmaantunut yhtään erotuomaria. Lopulta Atlantiksen taustajoukoista löytyi kentälle kaksi "jääkiekkoerotuomaria", jotka vihelsivät ihan kelvollisesti kumpikin omassa kenttäpäässään ja vastakkaisilla laidoilla. Pelaajatkin uskoivat hyvin vihellyksiä, koska ne välillä kuuluivat yhtäaikaisesti stereona.

1. Ennen ottelua kysäisin pukuhuoneen käytävällä FC Hämeenlinnan joukkueenjohtaja Heikki Hartikalta kokoonpanoja ja hän pyysi minua sisälle pukuhuoneeseen, jossa huoltajan lisäksi taisi olla vain joku mattimyöhäinen verryttelemään lähtevä pelaaja. Pukuhuoneen seinällä oli kolme paperia ottelua edeltävästä palaverista ja koska niissä ei ollut mitään kovin suuria salaisuuksia, sain ottaa niistä valokuvan.

Esa Virolaisen keskitys

2. Hämeenlinnan kokoonpanossa oli Lahdesta pari pelaajaa, joiden sukunimeä joukkueenjohtaja ei muistanut lonkalta. Toinen oli Jere eli Jere Pitkälä ja toinen oli Niko, mutta hänen sukunimensä ei minulle heti auennutkaan. Kyseessä oli FC Lahden vuonna 1989 syntynyt Niko Tirkkonen. [korjattu, kiitos palautteesta] Nikolle sattui "kerran elämässä"-moka ottelun alkuhetkillä. Atlantiksen Esa Virolainen antoi vasemmalta keskityksen maalin eteen ja Niko syöksyi eteenpäin katkaisemaan sitä.

Oma maali

3. Niko Tirkkonen pelasi ottelussa vasempana puolustaja ja monesti pelipaikan pelaajat ovat vasenkätisiä, vai pitäisikö sanoa vasenjalkaisia. En tiedä oliko Virolaisen keskityksessä kierrettä maalia kohden vai minkä vuoksi Niko joutui yrittämään keskityksen katkaisua oikealla (huonommalla?) jalallaan ja pallo kimmosi säärestä suoraan omaan maaliin. Tilanne yllätti minutkin sen verran, että ehdin painaa kameran laukaisinta vasta kun pallo oli verkossa.

Niko Tirkkonen, Kalle Vasse, Saku Pesonen, Miikka Tuovila

4. Tämä on sellaisia hetkiä, jotka pelaaja mielellään unohtaisi ja sen huomaa ainakin Niko Tirkkosen asennosta. Maalivahti Saku Pesonen ja joukkuetoveri Miikka Tuovila olivat likimain samoissa mielentiloissa. Atlantiksen Kalle Vasse sen sijaan riemuitsi osumasta.

Atlantiksen vaihtopenkki

5. Atlantiksen vaihtopenkki ensimmäisellä puoliajalla. Taustajoukkoja näkyy normaalia vähemmän, koska kaksi heistä oli kentällä erotuomaritehtävissä. Sen sijaan ottelun alussa Ykkösen toimintaan liittyvässä tapahtumassa ollut Atlantiksen puheenjohtaja Markku Ritala oli jo ehtinyt kentän laidalle.

FC Hämeenlinna puoliaikataolla

6. FC Hämeenlinnan vaihtopenkki puoliaikatauolla. Oikealla valmentaja antoi ohjeita.

Jaakko Juuti laukoi

7. FC Hämeenlinna kavensi toisella puoliajalla, kun Jaakko Juuti pelasi seinää Lasse Lindin kanssa oikealla laidalla ja Atlantiksen puolustuksen porrastus epäonnistui. Juuti eteni rangaistusalueelle ja tykitti vasurillaan.

Ville Rapeli

8. Juutin kanuuna upposi vasempaan yläkulmaan vaikka erinomaisen pelin Atlantiksen maalissa pelannut Ville Rapeli yritti venyttää kättään pallon tielle.

Max Thibaultin maali

9. Voitto-osuma syntyi, kun Max Thibault puski Esa Virolaisen kulmapotkun sisään. En saanut itse puskuhetkeä ikuistettua sarjakuvausta ottavalla kamerallani ja saamistani kuvista otaksuin, että maalin olisi tehnyt ilmaan hypännyt Kalle Vasse. Mutta maalin teki Vassen takana pallon lentoradalle kyykistynyt Thibault.

Ottelussa pelattiin yksi 45 minuutin puoliaika sekä toinen noin 35 minuutin puoliaika, kunnes hallivuoro päättyi. Vaihdot olivat jääkiekkovaihtoja, joten esimerkiksi Feras Abid palasi kentälle levättyään vaihtopenkillä puolisen tuntia. Atlantis käytti ottelussa laskujeni mukaan 14 pelaajaa, mutta vain 7 oli samoja kuin tammikuisessa harjoitusottelussa Atlantis-HyPS [22.1.2009]. Yleisöä oli oman laskelmani mukaan 65 henkeä.

Atlantiksen kokoonpano: 12. Ville Rapeli (mv), 2. Esa Vironen, 5. Max Thibault, 6. Ernest Simon, 10. Feras Abid (34. min. 15. Muwahid Sesay), 11. Kalle Vasse (60. min. 10. Feras Abid), 13. Esa Terävä, 19. Anssi Tamminen, 21. Arber Istrefi (34. min. 25. Jirijoonas Kanth), 26. Aleksi Ristola (46. min. 14. Zakaria Kibona), 22. Lassi Luoto. Vaihtopelaajat: .

Varoitukset:

FC Hämeenlinnan kokoonpano: 1. Saku Pesonen (mv), 5. Jere Pitkälä, 6. Jani Sipilä, 7. Jaakko Juuti (73. min. 16. Tommi Puronaho), 8. Lasse Lind, 10. Pekka Sihvola, 13. Olli Lehtimäki (64. min. 22. Jussi Länsimaa), 15. Miikka Tuovila (64. min. 11. Joel Sunabacka), 17. Harri Suhonen, 19. Niko Tirkkonen, 20. Tatu Mäkelä (73. min. 14. Otto Ojala) . Vaihtomiehet: 12. Ville Kalervo (mv).

Varoitukset: .

Maalit: Niko Tirkkonen (oma maali, Esa Virolainen) 1-0, Jaakko Juuti (Lasse Lind) 1-1, Max Thibault (Esa Virolainen) 2-1.

Erotuomarit: .

[Paluu] [2009] [Atlantis kukisti FC Hämeenlinnan] [Atlantis kukisti FC Hämeenlinnan]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!