Veikkausliiga 2009: TPS - IFK Mariehamn 0-0 (0-0) [24.05.2009]

[Otteluennakko] [Anttilainen sivussa TPS-ottelusta] [TPS:n käyrä nousussa] [TPS hakee toista perättäistä kotivoittoa] [Lehtovaara: IFK ei mikään heittopussi]

TPS ja IFK Mariehamn kohtasivat Veikkausliigassa 24.5.2009 klo 18:30 alkaen Veritas Stadionilla Turussa. TPS oli saanut edellisessä kotiottelussaan VPS:ää vastaan voittotilinsä vihdoin auki. IFK Mariehamn taas ei ollut voittanut kolmeen viime otteluun. Maarianhaminalaisjoukkue kärsi myös pelaajakadosta ennen ottelua. Peter Blomberg oli sivussa polvivamman vuoksi, Mate Dujilo oli pelikiellossa ja KooTeePeestä Ahvenanmaalle siirtynyt Sasha Anttilainen jätti ottelun väliin lievän takareisivamman vuoksi. IFK oli uusiutunut viime kauden jälkeen, mutta päävalmentaja Pekka Lyyski oli saanut joukkueensa pelin toimimaan yllättävän hyvin.

Jan-Peter Aravirta, Tero Nieminen, Miikka Poikselkä FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

1. Ottelun erotuomarit Jan-Peter Aravirta (II avustava), Tero Nieminen ja Miikka Poikselkä (I avustava) verryttelivät huolellisesti ennen ottelua. Katsomoon oli ilmaantunut jo muutama harva katsoja, jotka halusivat nauttia ottelua edeltävästä tunnelmasta tai halusivat ehkä varata jonkun tutun istumapaikan.

TPS pelaajaesittelyssä FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

2. TPS:n pelaajat ja saattajat pelaajaesittelyssä.

IFK Mariehamn pelaajaesittelyssä FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

3. IFK Mariehamn pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla olivat erotuomarit ja heidän vasemmalla puolellaan osa TPS:n joukkueesta saattajineen.

Chris Cleaver, Jarno Heinikangas, Tero Nieminen, Paulus Arajuuri, Babatunde Wusu, Arsim Gashi FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

4. Ottelun 6. minuutilla tapahtui pääpallotaistelu, jossa IFK:n Paulus Arajuuri loukkaantui. Lehdistötilaisuudessa IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski kertoi Babatunden Wusun kyynärpään osuneet Paulus Arajuuren nenään sillä seurauksella, että nenä murtui. Kuvassa Wusun kädet ovat kuitenkin levällään, mutta sen sijaan Arajuuri taitaa olla käsivarret tai kyynärpäät edellä tilanteessa, vaikka tästä kuvakulmasta ei luonnollisestikaan näe kunnolla. Mutta ainakin erotuomari Tero Nieminen oli aitiopaikalla ja hänen olisi pitänyt nähdä mahdolliset epäselvyydet. Otaksuisin, että kolhu tapahtui siinä vaiheessa kun pelaajat palasivat maanpinnalle ja Wusu on saattanut esimerkiksi tasapainoa tavoitellakseen vetää käsivarret taas kiinni vartaloonsa. Vasemmalta oikealle: Chris Cleaver, Jarno Heinikangas, Tero Nieminen, Arajuuri, Wusu ja Arsim Gashi (?).

Jukka Lehtovaara, Johan Carlsson, Mikko Paatelainen, Marcus Olofsson, Wayne Brown, Alexandres Papas FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

5. Edellisen tilanteen puskusta pallo meni Johan Carlssonin ja Mikko Paatelaisen taisteltavaksi ja näytti kuin se olisi osunut Carlssonin käteen. Mutta erotuomari ei tilannetta nähnyt tai sitten hän katseli vielä edellisen tilanteen pelaajia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Lehtovaara [Anteeksi, maalivahdit meni sekaisin, korjasin tähän ja muuallekin], Carlsson, Paatelainen, Marcus Olofsson, Wayne Brown ja Alexandres Papas.

Tamás Gruborovics, Johan Carlsson, Mikko Paatelainen, Iiro Aalto FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

6. Johan Carlsson ja Mikko Paatelainen kamppailivat vielä pallosta sivurajalla, kunnes se joko lipsahti ulos tai erotuomari katkaisi pelin huomattuaan Arajuuren loukkaantuneen. Oikealla oli Iiro Aalto ja vasemmalla Tamás Gruborovics.

Babatunde Wusu, Paulus Arajuuri, Tero Nieminen, Jarno Heinikangas FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

7. Peli on katkaistu ensiaputoimia varten ja erotuomari Tero Nieminen viittoi huoltojoukkoja kentälle, jossa Paulus Arajuuri piteli päätään. Edessä Babatunde Wusu, joka katseli vielä pallon suuntaan.

Gustaf Långbacka FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

8. TPS oli vähällä saada maalin, kun Gustaf Längbacka horjahti melkein maaliin asti syliin vangitsemansa pallon kanssa. Mutta hän sai viime hetkellä pidettyä pallon kentän puolella, vaikka istahti hetkeksi maaliviivan väärälle puolelle.

Gustaf Långbacka FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

9. TPS jatkoi kaukolaukauksilla kohti IFK-maalia ja Gustaf Långbacka sai esittää parhaimpia heittäytymisiään.

Johan Carlsson, Arsim Gashi, Chris Cleaver FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

10. Chris Cleaver lensi kentän pintaan Arsim Gashin taklauksesta. Takana oli ilmeisesti Johan Carlsson.

Jarno Heinikangas, Tero Nieminen, Arsim Gashi, Riku Riski, Chris Cleaver, Dmytro Voloshyn, Babatunde Wusu, Marcus Olofsson FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

11. Erotuomari Tero Nieminen näytti Arsim Gashille taklauksesta keltaisen kortin. Vasemmalta oikealle: Jarno Heinikangas, Tero Nieminen, Gashi, Riku Riski, Chris Cleaver, Dmytro Voloshyn, Babatunde Wusu ja Marcus Olofsson.

Jaakko Nyberg, Johan Carlsson, Riku Riski, Chris Cleaver, Dmytro Voloshyn, Wayne Brown, Sami Rähmönen, Kenneth Gustavsson, Babatunde Wusu FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

12. Chris Cleaver sai polveensa kylmäsprayta ja pystyi jatkamaan peliä, kunnes 55. minuuttilla antoi pelipaikkansa Kasper Hämäläiselle. Erotuomarin, ensiapumiesten ja huoltajien lisäksi kentällä vasemmalta oikealle: Jaakko Nyberg, Johan Carlsson, Riku Riski, Cleaver, Dmytro Voloshyn, Wayne Brown, Sami Rähmönen, Kenneth Gustavsson (Rähmösen takana) ja Babatunde Wusu.

Marcus Olofsson, Kenneth Gustavsson, Mikko Manninen, Ante Simunac FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

13. Kenneth Gustavsson taklasi ohitusta yrittävän Mikko Mannisen kentän pintaan. Vasemmalla oli Marcus Olofsson ja oikealla Ante Simunac.

Dmytro Voloshyn, Marcus Olofsson, Jukka Lehtovaara, Sami Rähmönen, Kenneth Gustavsson, Tero Nieminen, Riku Riski FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

14. Erotuomari Tero Nieminen näytti Kenneth Gustavssonille keltaista korttia Mikko Mannisen taklauksesta. Vasemmalta oikealle: Dmytro Voloshyn, Marcus Olofsson, Jukka Lehtovaara, Sami Rähmönen, Gustavsson, Nieminen ja Riku Riski.

Mika Niskala, Voloshyn, Ante Simunac, Kasper Hämäläinen, Gustaf Långbacka FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

15. Kasper Hämäläinen pääsi yrittämään tykitystä maalin edestä, vaikka Dmytro Voloshyn yritti viime hetkellä peittää laukauksen. Gustaf Långbacka IFK:n maalissa oli kuitenkin valppaana. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mika Niskala, Voloshyn, Ante Simunac, Hämäläinen ja Långbacka.

Mika Niskala, Ante Simunac, Kasper Hämäläinen, Gustaf Långbackaika Niskala, Voloshyn, Ante Simunac, Kasper Hämäläinen, Gustaf Långbacka FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

16. Gustaf Långbacka venyi loistavasti Kasper Hämäläisen tarkan alanurkkalaukauksen tielle ja torjui sen sivulle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mika Niskala, Ante Simunac, Hämäläinen ja Långbacka. Niin, ja näkyyhän kuvassa peittoa yrittäneen Dmytro Voloshyn jalkakin.

Jukka Lehtovaara FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

17. Myös Jukka Lehtovaara kentän toisessa päässä joutui välillä venymään laukauksiin maalia peittäessään.

Ante Simunac, Tero Nieminen, Patrik Rikama FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

18. Patrik Rikama väisti Sami Rähmösen liukutaklauksen sivurajalla hyppäämällä Rähmösen ja pallon ylitse. Kuitenkin hän jo ilmalennon aika alkoi irvistää rumasti ja jäi kentän pintaan säärtään pidellen. Jos kyseessä ei ollut filmi, niin kyseessä saattoi olla vanha vamma, joka uusiutui voimakkaassa ja äkillisessä ponnistuksessa Rähmösen ylitse.

Ante Simunac, Patrik Rikama FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

19. Patrik Rikama sai vammaansa kylmäsprayta ja palasi takaisin kentälle. Huoltaja suihkutti kylmäsprayn sukan (ja säärisuojan?) lävitse, joten vamman laatu tuntui hiukan ihmeelliseltä. Itse en huomannut Sami Rähmösen liukutaklauksessa mitään vikaa ja Rähmönen itsekin levitteli hämmästyneenä käsiään. IFK sai tilanteesta sivurajaheiton, mutta samasta kohtaa tuomittu vapaapotku olisi ehkä ollut vaarallisempi.

Christian Andreasen FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

20. Christian Andreasen yritti ottelun lopussa maalia komealla saksipotkulla, mutta se suuntautui hiukan yli maalin.

Kasper Hämäläinen, Wilhelm Ingves FC TPS - IFK Mariehamn-ottelussa 24.5.2009

21. Wilhelm Ingves tuntui olevan hiukan ihmeissään, kun pallo ei oikein pysynyt jaloissa. Vasemmalla oli Kasper Hämäläinen.

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus oli tällä kertaa kaksiosainen, sillä paikalla oli aluksi vain IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski, jolla oli kiire laivalle. Lyyskin lähdettyä Pasi Rautiainen tuli jonkin ajan kuluttua Kasper Hämäläisen kanssa ja oli hiukan hämmästynyt, kun muita ei ollut paikalla. Taisi Pasi hetken luulla, että Maarianhaminalaiset ovat vielä enemmän myöhässä. Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden anti löytynee oheisista videolinkeistä, mutta videokuvasin ennen lehdistötilaisuutta kentän puolella ahvenanmaalaisen radiotoimittajan tekemän pelaajahaastattelun ja voin ehkä suomentaa sen myöhemmin tähän, jos vain saan äänestä mitään selvää. Stadionin kaiuttimista tuli melkoisella volyymilla musiikkia, joka vaikeutti haastattelujen tekoa kentällä.

TPS:n kokoonpano: .12. Jukka Lehtovaara (mv), 2. Iiro Aalto, 6. Jaakko Nyberg, 7. Sami Rähmönen, 8. Jarno Heinikangas (c), 9. Mikko Manninen (85. min. 19. Patrik Lomski), 10. Riku Riski, 18. Chris Cleaver (55. min. 14. Kasper Hämäläinen), 20. Babatunde Wusu, 21. Wayne Brown, 28. Mikko Paatelainen (70. min. 16. Christian Andreasen). Vaihtopelaajat: 1. Jani Tuomala, 5. Simo Valakari, 13. Samu-Petteri Mäkelä, 23. Juho Lähde.

Varoitukset: .

IFK Mariehamnn kokoonpano: 29. Gustaf Långbacka (mv), 3. Patrik Rikama, 4. Johan Carlsson, 6. Marcus Olofsson, 8. Kenneth Gustavsson, 9. Ante Simunac, 10. Tamás Gruborovics, 11. Mika Niskala (c), 14. Arsim Gashi (57. min. 26. Wilhelm Ingves), 22. Alexandres Papas, 23. Paulus Arajuuri (6. min. 2. Dmytro Voloshyn (83. min. 15. Amos Ekhalie)). Vaihtopelaajat: 1. Willis Ochieng, 21. Jimmy Sundman.

Varoitukset: 50. min. Arsim Gashi, 60. min. Kenneth Gustavsson.

Maalit: .

Erotuomarit: Tero Nieminen, Miikka Poikselkä (I avustava), Jan-Peter Aravirta (II avustava) ja Jani Laaksonen (IV). Yleisöä oli 3850 henkeä.

Sivun html-koodia on päivitetty ja sivuston tekstiä on täydennetty (ennen muuta kuvien alt- ja title-tekstien osalta) 30.10.2017. Html-päivityksessä poistettiin jäykkä table-rakenne ja korvattiin se joustavalla div-rakenteella, jonka pitäisi mukautua sujuvasti myös tablet- ja kännykkänäyttöihin. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Blogin kirjoittaja twitterissä Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [TPS jälleen illan tuhlaajapoika] [Iiro Aalto uskoo maalihanojen aukeavan] [TPS-IFK 0-0] [Lyyski antoi tunnustusta TPS:lle] [Rautiainen manasi tehottomuutta] [Arajuuri sivussa keskiviikkona] [Veikkausliigassa TPS - IFK Mariehamn (0-0)] [TPS hukkasi paikkansa IFK Mariehamnia vastaan] [25 maalilaukausta ei riittänyt TPS:lle] [TPS:n tehottomuustauti tuli takaisin] [TPS - IFK M Su 24.5.09 @ Veritas Stadion - tasainen vääntö Kupittaalla?]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!