Liigacup 2009 finaali: TamU - HJK 2-0 (1-0) [15.04.2009]

[mobile]

[Tyyntä myrskyn edellä] [Liigacupin finaali 15. huhtikuuta] [Parikka Liigacupin finaalista: Luvassa iso ottelu] [Kavén toivoo kunnolla yleisöä Liigacupin finaaliin] ["Finaalissa kaksi hyvää joukkuetta"] [Liigacup huipentuu keskiviikon finaaleihin] [TamU hakee Vantaalta liigacupin mestaruutta] [Fowler sivussa Liigacupin finaalista] [Asumaa tuomitsee Liigacupin finaalin]

Keith Armstrong, Stuart Baxter

1. Kentälle päästyäni bongasin katsomosta Keith "Keke" Armstrongin ja Stuart Baxterin.

Lipunkantajat

2. Ottelu alkoi erotuomareiden ja pelaajien seuratessa punaista mattoa pitkin Veikkausliigan lippua kantavia pallotyttöjä kentälle. Punainen mainoshäkkyrä, jonka lävitse kaikki kulkivat, oli näköjään kannattajafoorumilla ristitty pomppulinnaksi.

3. Pelaajat saapuivat kentälle erotuomareiden jäljessä. TamU:n joukkueesta voi pongata ainakin Antti Ojanperän, Mathias Lindströmin, Aapo Lappalaisen, Jonne Hjelmin, Antti Pohjan ja Jussi Kujalan. HJK:n pelaajista näkyvissä ovat Mikko Hauhia, Pyry Kärkkäinen, Dawda Bah, Juho Mäkelä, Tuomas Kansikas ja Jarno Parikka. Taustalla vasemmalla kentälletuloa tarkkaili IV erotuomari Tero Nieminen.

Jonne Hjelm, Antti Ojanperä, Savolainen, Mohamed Kamara

4. Juska Savolainen oli stailannut itsensä kannattajapalstoilla keskustelua herättäneella huivilla. Ottelun aikana sää oli viileähkö (kotimatkalla +3 astetta) ja jos on taipumusta kurkkukipuihin, oli aivan järkevää suojata itseään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jonne Hjelm, Antti Ojanperä, Savolainen ja Mohamed Kamara. Hallikauden mentyä ohitse ja valon riittäessä etenkin ottelun alussa hyvin valokuvaamiseen kokeilin zoomata pitkällä putkella kentän toisesta päästä pelitilanteita ja ihan hyvin näyttivät tallentuneen.

Rafinha, Matias Lindström, Juho Mäkelä, Antti Ojanperä, Tuomas Kansikas, Antti Pohja, Jonne Hjelm

5. Antti Ojanperä näyttäisi tukistavan joukkuetoveri Mathias Lindströmiä korvasta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Rafinha, Lindström, Juho Mäkelä, Ojanperä, Tuomas Kansikas, Antti Pohja ja Jonne Hjelm.

Antti Ojanperä, Dawda Bah, Jonne Hjelm, Pyry Kärkkäinen

6. Antti Ojanperä kiersi Dawda Bahin takaa, mutta Bah kamppasi hänet taaksepäin ojentamallaan jalalla (pikkukuva) ja yritti jälkeenpäin selitellä asian parhain päin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ojanperä, Bah, Jonne Hjelm ja Pyry Kärkkäinen (?). Pikkukuvassa vasemmalla on Aapo Lappalainen.

Dawda Bah

7. Dawda Bah vauhdissa. Hän pelasi tässä ottelussa laidalla, mutta näytti liikkuvan ainakin puolustuspäässä molemmilla laidoilla.

Liigacupin 2009 finaalin yleisöä

8. Yleisöä taisi olla yli 2300 katsojaa.

Mikko Hauhia, Aapo Lappalainen

9. Ottelun pallotytöt olivat niin valppaina, että pallo oli tuskin ehtinyt rajan ylitse, kun pallotyttö jo spurttasi tuomaan vastustajalle toista palloa. No tässä heitto taisi tulla HJK:lle ja pallotyttö (luultavammin pääkaupunkiseutulaisena) tietysti veti kotiinpäin [sorry, välillä kirjoitan asioita hiukan huumorimielessä, ei kaikkea tarvitse ottaa tosissaan]. Pelaajat olivat Mikko Hauhia ja Aapo Lappalainen. Lappalaisella oli muuten kentälle tullessa (kuva 3) käsivarret rystysiä myöten paidan hihoissa, mutta kentällä hihat tuli näköjään käärittyä ja ryhdyttyä hommiin. Vai olisiko tullut hiukan lämmin. :)

Jussi Kujala, Sebastian Sorsa

10. Jussi Kujala piti Sebastian Sorsaa tiukassa syliotteessa ja tähyili palloa, joka näytti olevan aivan toisessa suunassa minne Sorsa oli menossa.

Antti Pohja, Jukka Sauso, Sakari Saarinen

11. Jukka Sauso luuti tyylillä HJK:n alakerrassa. Taustalla tyylinäytettä ihailivat Antti Pohja ja Sakari Saarinen.

Dawda Bah, Jarno Parikka, Mathias Lindström, Tuomas Kansikas

12. Jarno Parikka uurasti HJK:n hyökkäyksessä, mutta ei saanut ottelussa maalitiliä auki, kuten ei kukaan mukaan joukkuetoveri. Kuvassa TamU:n Mathias Lindström varjosti Parikkaa. Vasemmalla Dawda Bah ja oikealla Tuomas Kansikas.

Mikko Kavén

13. Mikko Kavén oli TamU:n maalissa itse varmuus ja piti maalinsa puhtaana. Se oli yksi ratkaisun avaintekijöistä.

Ville Wallén

14. Ottelun avausmaali syntyi, kun Jonne Hjelm laukoi vapaapotkun pelaajamuurin ylitse maalin toiseen nurkkaan. Ville Wallén heittäytyi (pikkukuva), mutta ei ylettynyt palloon.

Rafinha, Jonne Hjelm, Aapo Lappalainen, Antti Pohja, Mathias Lindström, Juska Savolainen

15. Maalin jälkeen Jonne Hjelm kävi tuulettamassa Sinikaarti-kannattajien edessä ja pian sinne saapuivat onnittelemaan joukkuetoveritkin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Rafinha, Hjelm, Aapo Lappalainen, Antti Pohja, Mathias Lindström ja Juska Savolainen.

Antti Pohja

16. Antti Pohja raatoi laajalla alueella ja oli pohjustamassa myös TamU:n toista maalia.

Mikko Kavén

17. Mikko Kavén vangitsi taas pallon. Tässä vaiheessa ilta alkoi pimetä, mikä näkyi valokuvissa liike-epäterävyytenä. Tässä kuvassa sitä näkyy jo oikeassa jalkaterässä.

Antti Pohja, Sakari Saarinen, Jarno Parikka

18. Jarno Parikka yritti lävitse Antti Pohjan ja Sakari Saarisen pihtien välistä, mutta taisi joutua Saarisen kamppaamaksi.

Vili Savolainen, Mohamed Kamara, Valeri Popovitch, Mathias Lindström

19. Ottelun kuluessa kentälle tulivat vaihdoissa myös TamU:n Vili Savolainen (vasemmalla) ja HJK:n Valeri Popovitch (keskellä). Vasemmalla myös Mohamed Kamara ja oikealla Mathias Lindström.

Antti Pohja keskitti maalille

20. TamU:n toinen maali syntyi tästä Antti Pohjan keskityksestä. Olin zoomannut vähän liian pitkälle ja Jonne Hjelm ehti latoa pallon maaliin ennen kuin ehdin seurata kameralla perässä. Sain vain seuraavan kuvan pallosta verkossa, Ville Wallénista kentän pinnassa ja Hjelm itse oli ehtinyt livistää kiittämään Pohjaa syötöstä. Taidan olla vielä vähän talviterässä.

Sinikaarti juhlii

21. TamU:n faniryhmä Sinikaarti juhli toista maalia hämärtyvässä illassa.

Ari Hjelm, Antti Muurinen

22. Antti Muurinen kiirehti ottelun päätyttyä jo ennen palkintojen jakoa kättelemään TamU:n valmentaja Ari Hjelmiä ja sai kiitokseksi halauksen liikuttuneelta Hjelmiltä.

Tony Asumaa, Marco Johansson, Juha Kallionpää, Tero Nieminen

23. Ennen joukkueiden palkitsemista palkittiin ottelun erotuomarit. Ensimmäisenä jonossa oli Tony Asumaa, sitten Marco Johansson, Juha Kallionpää ja Tero Nieminen (vaaleassa puserossa). Niin ja Tero Nieminen oli neljäs erotuomari, ei erätuomari, kuten yllälinkitetyssä Veikkausliiga.com-uutisessa väitetään. ;-)

Risto Nieminen, Aleksei Kangaskolkka

24. Aleksei Kangaskolkka sai Liigacupin parhaan maalintekijän palkinnon ja vastaanotti onnittelut Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Niemiseltä. Liigacupin finaalin parhaana pelaajana palkittiin Jonne Hjelm ja Liigacupin parhaana pelaajana Tuomas Haapala.

Hannu Rautiainen, Mikko Kavén

25. Veikkausliigan puheenjohtaja Hannu Rautiainen ojensi Sami Hyypiä Trophy-palkinnon Liigacupin voitosta TamU:n kapteeni Mikko Kavénille.

Liigacupin 2009 mestari Tampere United

26. Liigacupin 2009 mestari: Tampere United.

TamU ja Sinikaarti

27. TamU:n pelaajat kävivät palkintojen jaon jälkeen tervehtimässä katsomossa kärsivällisesti odottaneita sinikaartilaisia.

Antti Muurinen, Ari Hjelm

28. Lehdistötilaisuuden päätteeksi Antti Muurinen ja Ari Hjelm kättelivät vielä kerran. Laitoin pressitilaisuuden sisällön äänitiedostona ladattavaksi. Sitä voi kuunnella esimerkiksi RealPlayerillä:

tai QuickTime Playerillä.

Antti Muurinen, Ari Hjelm

29. Kättelyn jälkeen Antti Muurisellakaan ei ollut suru puserossa, vaikka hän oli varmuuden vuoksi jättänyt sen lehtistötilaisuuden alussa pöydälle.

Ennen vuoden 2009 miesten Liigacupin finaalia ISS Stadionilla Vantaalla pelattiin naisten vastaava finaali. Joten kun saavuin ISS Stadionille noin tuntia ennen ottelua, pressihuone oli jo täynnä ja yhtään valokuvaajille tarkoitettua sinistä liiviä ei ollut enää jäljellä. Joten kaivelin laukustani omat kreikkalaiset liivini ja vähän vitsaillen laitoin ne päälleni ja menin kentälle. Alkumuodollisuuksien jälkeen siirryin valokuvaamaan toiseen päätyyn ja hetken kuluttua tuttu toimihenkilö toi minulle siniset fotoliivit, jotka oli ilmeisesti kaivettu jostain esiin.

TamU:n kokoonpano: 1. Mikko Kavén, 3. Mathias Lindström, 5. Antti Ojanperä (72. min. 9. Juha Pirinen), 7. Jussi Kujala, 8. Antti Pohja, 13. Sakari Saarinen, 18. Rafinha, 20. Juska Savolainen, 21. Jonne Hjelm (90. min. 28. Jaakko Ruuskanen), 25. Aapo Lappalainen, 30. Jari Niemi (46. min. 17. Vili Savolainen). Vaihtopelaajat: 12. Juha Soukiala (mv), 16. Ilari Ruuth.

Varoitukset: 44. min. Juska Savolainen, 77. Rafinha.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén, 2. Tuomas Kansikas (74. min. 31. Akseli Pelvas), 3. Mikko Hauhia, 4. Mohamed Kamara, 5. Jukka Sauso, 7. Tuomas Haapala, 9. Sebastian Sorsa (87. min. 21. Petri Oravainen), 10. Juho Mäkelä (46. min. 14. Valeri Popovitch), 13. Pyry Kärkkäinen, 16. Jarno Parikka (83. min. 15. Paulus Roiha), 17. Dawda Bah. Vaihtopelaajat: 12. Jani Viander (mv), 18. Juhani Ojala, 26. Johannes Westö.

Varoitukset: 33. min. Tuomas Haapala.

Maalit: 41. min. Jonne Hjelm 1-0, 86. min. Jonne Hjelm 2-0.

Erotuomarit: Tony Asumaa, I avustava Marco Johansson, II avustava Juha Kallionpää ja IV erotuomari Tero Nieminen. Yleisöä oli 2345 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Tampere United tog säsongens första titel] [Liigacupin finaali: TamU - HJK 2-0] [Liigacupin finaali Tampere United - HJK 2-0 (1-0)] [Liigacupin finaali 15.4 Vantaa] [Jihuu! TamU voitti liigacupin] [Tervetuloa takaisin, Tomi Petrescu!] [Tampere United jätti HJK:n nollille liigacupin finaalissa] [TamU juhli Hjelmin maaleilla] [Ottelutiedot] [Liigacupin voitto täydensi sarjan] [HJK hävisi Liigacupin finaalin TamU:lle 2-0] [Muurinen: "TamU oli tänään parempi joukkue"] [Liigacup 2009 finaali] [15.4 Tampere United - HJK Liigacup finaali, Myyrmäki] [Hjelmit ja Tampere United juhlivat liigacupin voittoa] [HJK:n Sauso haluaa unohtaa Liigacupin finaalin] [TamU:n Kujala: Kivempi voittaa kuin hävitä]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!