Ykkönen: PK-35 - PP-70 0-0 (0-0) [26.07.2005]

[Tiistaina sarjakärjen vieraaksi] [FF 20.07.2005]

Entä jos PK-35 nousee liigaan?

Sarjanousija PK-35 on tällä hetkellä Ykkösen kärjessä. Vaikka tasainen sarja on vielä puolivälissä, niin ajatuksissa olen jo alkanut miettiä, että mitä jos PK-35 kauden päätteeksi nousee Veikkausliigaan?

PK-35:n kausijulkaisussa puheenjohtaja Timo Asikainen toteaa: "Miesten edustusjoukkueen kausi Ykkösessä on alkanut hyvin. Joukkueen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Monet ovat kysyneet saako joukkue nousta liigaan? Kausi on vielä kuitenkin alkuvaiheessa, eikä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata tässä vaiheessa tehdä. Seurassa ei ole kuitenkaan laitettu esteitä liigaan nousulle, mutta taloudelliset realiteetit toki tunnustetaan ja nykyisellä taloudellisella pohjalla joukkue tulee jatkamaan ensi kaudellakin amatööripohjalla."

PK-35:n urheilujohtaja ja päävalmentaja Mikko Lappalainen kirjoittaa Päävalmentajan mietteitä kesän kynnyksellä:

"Viime kauden päätteeksi tapahtuneen sarjanousun jälkeen alkoi kuumeinen mietintä, miten PK-35:ssa eletään kausi 2005 Ykkösen tasolla. Minkälaisia vahvistuksia joukkue tarvitsee, montako pelaajaa vanhasta rungosta jatkaa ja kuinka monta junioripelaajaa voidaan edustusryhmään järkevästi ottaa. Ja tietysti kysymys taloudesta, millaisilla resursseilla seuran kannattaa ylempään sarjaan lähteä.

Seuran johdossa päädyttiin ratkaisuun, jossa edustusjoukkueeseen jäi kymmenkunta edellisen kauden aikuispelaajaa, sen jälkeen etsittiin muutama sopiva pelimies pelitavan vahvistamiseksi. Näin oli saatu kasaan 15 pelaajan ryhmä. Nuorten osalta tultiin siihen ratkaisuun, että A-nuorten ykkösjoukkuetta ei kasattukaan enää ollenkaan vaan edustuksen oheen tehtiin nuorisotiimi, joka harjoittelisi jatkuvasti edustuksen mukana. Nämä A- ja B-nuorten ikäiset nuorisotiimin jäsenet pelaisivat omaa sarjaansa ja samalla toimiessaan lähellä edustusryhmää olisivat heti valmiimpia hyppäämään kovempiin miesten peleihin. Päätös on ollut toistaiseksi suhteellisen toimiva, varsinainen arviointi tehdään kuluvan kauden jälkeen."

Omasta mielestäni nykyisessä joukkueessa on useita pelaajia, jotka ominaisuuksiensa perusteella pystyvät jatkamaan Veikkausliigassa. Rekkamiesten Reuters tiesi kertoa, että Kaijasilta on huippukunnossa ja oli piip-testissä aivan ylivoimainen - veikkausliigatasoa. Muitakin liigatasolle tulevia pelaajia voisi suoraan luetella. Matthew McKenna, Modig, Raimi, Markkanen tulevat mieleen ensimmäisinä. Tosin Rekkamiesten Reuters tiesi yhdessä ottelussa kertoa, että esimerkiksi Jani Modigin vauhti hyytyy aina syksyä kohden, mutta hyvin PK-35 näytti (viime sunnuntain ottelussa) pärjäävän ilman Modigiakin. Ainoastaan 40-vuotias Tommi Paavola alkaa olla liian vanha ja hidas Veikkausliigaan.

Organisaatiopuolessa riittää petrattavaa. Hämeenlinna-ottelussa tuulisessa säässä yksi makkaranpaistopaikka ei pystynyt lämmittämään makkaroita niin paljoa kuin olisi ollut syöjiä. Muutama euro jäi seuralta saamatta, kun jotkut eivät malttaneet odottaa makkaroiden kypsymistä. Atlantis-ottelussa taisi olla käytössä 2 grilliä ja viime sunnuntaisessa ottelussa ainoa grilli oli kolmelta sivulta varustettu tuulensuojilla ja paistajiakin oli 2 henkeä.

Toistaiseksi PK-35:n otteluissa ei ole näkynyt fani-tuotemyymälää (vai oliko sellainen Atlantis-ottelussa), vaikka ostajia varmaan olisi.

Kaikkein eniten mahdollisessa Veikkausliiganousussa mietityttää tietysti pelipaikka. Palloliitolla kentästä on tarkat määräyksensä:

Kenttä- ja hallimääräykset

Helsingin kaupungin puolelta ei tietysti osattu ajatella, että PK-35 voisi nousta vuodessa kakkosesta liigaan kun pelipaikaksi osoitettiin Myllypuron kenttä. Jos liigaan nousu toteutuisi, kaupunkia voisi pyytää vastaamaan huutoonsa ja rakennuttamaan Myllypuroon Veikkausliiga- ja UEFA-kelpoinen futiskenttä. Ominaisuuksiltaan sen pitäisi vielä olla suurin mahdollinen, koska Helsingissä on - kuten tunnettua - yli 50 000 asukasta. ;-)

Myllypuron kentällä jouduttaisiin ainakin osa kahdesta pitkittäin olevasta kenttäalueesta varaamaan parkkipaikaksi, jo/s nykyiseen tilaan rakennettaisiin katetut katsomot molemmille puolille. Samalla kentän pelialueen pituutta ja leveyttä voi ehkä hiukan kasvattaa. Valotornit voitaisiin suunnitella niin, että toisen parin valonheittimet voidaan kääntää ympäri valaisemaan viereisiä harjoituskenttiä. Rakentamisen aikataulu on sitten eri asia. Nopealla aikataululla tulee helposti myös sutta, kuten Finnair Stadiumin rakentamisessa huomattiin.

Henkilökohtaisella tasolla joutuisin tekemään myös yhden ratkaisun. Kannattaisinko ensi kaudella PK-35:sta vai FC Hakaa? Siinäpä kysymys. PK-35 olisi Veikkausliigassa todennäköisesti altavastaaja ja veisi luultavasti sympatiat. :)

[quote="Kolomen Kopeekan Keegan"][quote="Keskilinkki"]Kannattaisinko ensi kaudella PK-35:sta vai FC Hakaa?[/quote]
Kaiken jopa jollain tasolla analyyttisen pohdinnan jälkeen tämä räjäytti pankin. :))[/quote]

Allekirjoittanut on tullut tunnetuksi (lähes) ainoana hesalaisena Haka-fanina, joten varmaan joku kysyisi asiaa kauden päättyessä siinä tapauksessa, jos PK-35 nousisi Veikkausliigaan. ;-)

Vakavasti puhuen, kirjoitin tuon analyysin keskustelun avaukseksi. PK-35-laisten olisi ehkä hyvä pikkuhiljaa alkaa miettiä, mitä sitten, jos nousu toteutuisi. Mielestäni jalkapallostadionin rakentaminen yhden pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen Itäkeskuksen viereen ei olisi minusta niin huono ajatus. Itäkeskuksessa toimivat liikkeet voisivat tulla siihen tulokseen, että stadion voisi lisätä Itäkeskuksen vetovoimaa kilpailtaessa pääkaupunkiseudun muita kauppakeskuksia vastaan. :)

[quote="ilefix"]Eipä taida olla enää pelkoa PK:n noususta , mutta kauden tavoitehan on jo saavutettu, eli kausi on ns. putkessa. Hyvä niin.[/quote]

30.07.2005: Luultavasti näin on, mutta en menisi kuuluttamaan asiaa kirkossa. PK-35 koostuu yllättävän hyvistä ja tasoltaan tasaisista pelaajista.

Asian huomasi viime viikon PP-70-pelissä. PK-35 piti peliä hallussaan molemmat jaksot, mutta ensimmmäisen jakson joukkue sahasi poikkisuunnassa syöttelemällä edestakaisin ja tavallaan väsytti vastustajaa jatkuvilla puolenvaihdoilla (vastustajan puolustajat sijoittuvat yleensä hyökkääjän eteen. Puolenvaihdon tapahtuessa puolustajien on pakko tehdä spurtti päästäkseen samanlaiseen asemaan hyökkääjän suhteen. Vastustajan puolustaja joutuu siis aina juoksemaan hiukan pitemmän matkan kuin oma hyökkääjä ja vielä suuremmalla nopeudella. Taitava hyökkääjä jopa juoksuttaa puolustajaa ylimääräisen matkan).

Toisella puoliajalla vaihdettiin paria pelaajaa ja pelin luonne muuttui. Nyt mentiin kentän pituussuunnassa vauhdilla molempiin suuntiin. Joukkueen tasoa osoittaa, että vauhti ei pelaajavaihdoista hiljentynyt, päinvastoin.

Joten minulle ei olisi mikään yllätys vaikka joukkue jatkaisi myös syksyn aikana Ykkösen kärkijoukossa - jopa ilman Kayaa.

Matthew McKenna ja Mikko Halme

1. Matthew McKenna (vasemmalla oheisessa kuvassa) korjasi 3 pistettä Veikkauspörssissä, mutta oikealla seisova Mikko Halme olisi ansainnut ne paremmin.

Pukkaaja oli Markkanen, joka näytti uusia puolia itsestään: hyvää pääpelitaitoa ja pitkiä todella tarkkoja syöttöja.

Olen täysin samaa mieltä Mikko Halmeen panoksesta. Hän oli kentän hahmo. Halmetta katsellessa tuli mieleen Liverpoolin Dietmar Hamann. Halmeen hoikassa notkeassa olemuksessa on paljon samaa. Samoin pelityylissä ja roolissa kentällä.

Miinukset kuuluttajalle, joka ei kertonut yleisömäärää. Vai menikö se minulta ohi korvien? Ottelupöytäkirjan mukaan paikalla oli 383 henkeä.

29.07.2006: Kansainvälinen siirtoikkuna taitaa sulkeutua tänään, joten mahdollinen Kaijasilta-siirto ratkennee myös päivän kuluessa. MyPa:an Kaijasilta voi siirtyä myöhemminkin, jos seurat vain asiasta sopivat keskenään.

Eniten siirto varmaan ottaa päähään PK-35:n pelaajia. Mukana on monia pelaajia, joilla on parhaillaan ehkä elämänsä tilaisuus päästä pelaamaan Veikkausliigaan - siinä tapauksessa että PK-35 voittaa tänään vuonna Ykkösen. Ensi vuonna asia voi olla aivan toisin. Joku muu seura voi vahvistaa joukkuettaan niin paljon, että PK-35:n nousu silloin jää haaveeksi.

Jos PK-35 haluaa taistella sarjanoususta tänä vuonna, osa Kaijasillan mahdollisella siirrolla saaduista euroista olisi paras panostaa joukkueen vahvistamiseen. Ensimmäinen mieleen tuleva vahvistus olisi Feras Abid. Eri asia onko Atlantis FC tämäntapaiselle siirrolle myötämielinen.

Itse mietin Abidia juuri koska hän on samanlainen nopea pelaaja kuin Markkanen. Kaksi sellaista hyökkääjää olisi monien Ykkösen seurojen suurikokoisille puolustajalle todellinen painajainen. Sitäpaitsi Markkanen on hyvä syöttäjä ja älykäs pelaaja. Häntä voisi peluuttaa hiukan alempana jakelemassa syöttöjä ja nousemassa tarpeen vaatiessa. Pelityyli muuttuisi hiukan nykyisestä.

Sivun html-koodin table-rakenne muutettu div-rakenteeksi 18.4.2022. Muutettu myös meta-tageja, linkkifonttien kokoa, kuvatiedostot sijoitettu canvas-rakenteisiin jne. Joku typokin korjattu. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[PK-35 2005] [Virallinen ottelupöytäkirja] [PP-70 nipisti pisteen Helsingistä] [FF 26.07.2005]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!