Harjoitusottelu: PK-35 - FC Honka/2 [16.01.2009]

[mobile]
Taktiikkaa taululla

1. Talin hallin pukuhuoneen taululla näkyi vasemmassa yläkulmassa PK-35:n peliryhmitys. Taulun alalaidassa oli taktiikkakuvia kulmapotkutilanteista, mutta jos ei nyt paljastettaisi ihan kaikkea. :)

Verryttelyä

2. Ennen ottelua joukkueet saivat kentän keskeltä kapean kaistaleen verryttelyä varten. Molemmissa päädyissä harjoituksia jatkoivat ottelua edeltävän vuoron joukkueiden (juniori)pelaajat.

Petteri Laakso, Toni Wistbacka, Juuso Mantere

3. Ottelun erotuomareina olivat Toni Wistbacka (keskellä) sekä Petteri Laakso (vasemmalla) ja Juuso Mantere (oikealla).

Ryhmähali

4. Honka/2:n pelaajat suorittivat ryhmähalin ennen ottelua. Hetken kaulailun jälkeen muutama pelaaja näytti vilkuilevan valmentajan suuntaan, että jokohan tämä riitti. :) Tai ehkä he vilkuilivat valokuvaajaa sen sijaan että olisivat keskittyneet otteluun.

PK-35:n vaihtopenkki

5. PK-35:n päävalmentaja Mikko Lappalainen seurasi ottelua vaihtopenkin päästä. En hallille saapuessa meinannut ensin tunnistaa Lappalaista, sillä takatukasta ja vyötäröltä oli häipynyt suunnilleen sama senttimäärä. Tulee vähän kateeksi, oma vyötärönikin kaipaisi samansuuntaista kehitystä.

Maali syntymässä

6. Ottelun ainoa maali on tässä syntymässä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Peke Huuhtanen, Tomi Virtanen, Tuomo Heinonen, Altti Mäkinen, Tomi Leven, Tuomas Aitio, Eetu Sassila.

Uppoaa takanurkkaan

7. Pallo on uppoamassa takanurkkaan ja Hongan maalivahti Altti Mäkinen voi vain seurata katseella. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi oikealla Kalle Kärki ja Tuomas Metzger.

Honkalaiset tauolla

8. Honkalaiset tauolla. Ensimmäinen jakso alkoi hiukan yli 19:30 ja loppui 45 minuuttia myöhemmin. Tauon jälkeen pelattiin vielä tasan klo 21 asti, joten toinen puoliaika oli pituudeltaan hiukan yli puoli tuntia, koska tauko ei tainnut ollut ihan varttia. Vasemmalla joukkueen huoltaja (Janne Tammilehto?), numero 5 on oikeana puolustajana pelannut Die Mavunda, 27 on Shpat Qerimi, joukkueen valmentaja Vesa Vasara, istumassa Tempo Hopsu (numero 6), Tuomas Autio (numero 3), Toni Leven (numero 19), Tuomas Metzger (numero 11). Valmentajan oikealla puolella seisomassa Tomi Virtanen (numero 4 ja kapteeni), Tuomo Heinonen (numero 2), Toni Roschier (numero 10), maalivahti Altti Mäkinen, ja Niko Perera (numero 15).

PK-35 tauolla

9. Päävalmentaja Mikko Lappalainen antoi uusia ohjeita tauon aikana.

Mikko Lönnström nousussa

10. PK-35:n numero 2 eli Mikko Lönnström kantoi toisen puoliajan lopulla kapteenin nauhaa, kun Petteri Kaijasilta tuli vaihtoon.

Allu kehiin

11. Ottelussa noudatettiin ns. jääkiekkovaihtoja, joissa pelaaja saattoi hetken levättyään palata kentälle. Tässä kentälle on kuitenkin tulossa Alfred "Allu" Sinnemäki, joka on parin viime vuoden aikana selvästi rotevoitunut.

Die Mavundo

12. Die Mavunda pelasi oikeana puolustajana ja nousi toisella puoliajalla hyökkäykseenkin, mutta valmentaja joutui melkein kehoittamaan siihen. Ehkä ensimmäisellä puoliajalla tapahtunut nousu, jonka vastustaja katkaisi ja käynnisti Mavundan laidan kautta nopean vastahyökkäyksen, vaikutti vielä takaraivossa toisella puoliajalla.

Loppukättelyt

13. Ottelun päätyttyä oli nopeat loppukättelyt ja pelaajat siirtyivät seuraavien pelaajien tieltä pois verryttelemään. Seuraavana taisi olla MPS:n ja PK-35:n A-juniorien harjoitusottelua, mutta en jäänyt enää sitä seuraamaan.

Kim Raimi

14. Ennen ottelua vaihdoin muutaman sanan Kim Raimin (keskellä poikkiraitapaidassa) kanssa. Hän on kärsinyt melkein pari viimeistä Viikingeissä vietettyä vuotta loukkaantumisista. Nytkin hän kertoi kolmisen kuukautta sitten saadun jännevamman vielä vähän vaivaavan (jos muistan oikein) ja kaiken lisäksi kiusana oli parhaillaan (flunssa?)kuume. Joten Kim tyytyi seuraamaan ottelua vaihtopenkin tienoilta.

Pohjois-Helsingin Pihlajamäestä lähtöisin oleva Ykkösen joukkue PK-35 ilmoitti ennen kautta 2009 siirtyvänsä pelaamaan miesten joukkueen sarjaottelut Pohjola stadionilla Vantaan Myyrmäessä. Joukkuetta valmentaa kuudetta vuotta peräkkäin Mikko Lappalainen. Joukkueen vuoden 2009 ensimmäinen harjoitusottelu oli 16.1.2009 klo 19:30 Tali-hallissa FC Hongan kakkosjoukkuetta vastaan. Itseäni kiinnosti itse asiassa melkein yhtä paljon nähdä Hongan tulevaisuuden pelaajat kuin PK-35:n nykykokoonpano.

FC Hongan pelaajat olivat paljon kuin samasta muotista tehtyjä. Pelaajilla oli hyvä tekniikka ja he osasivat lukea peli hyvin. Intoa riitti, mutta toisella puoliajalla PK-35 näytti laittaneen lisävaihteen peliin ja espoolaiset olivat helisemässä. Honkalaiset pelasivat pallon nopeasti keskikentän ylitse usein päällä jatkamalla joko suoraan eteenpäin tai sivuille, minkä jälkeen hyökkäystä kehiteltiin seinäsyötöillä eteenpäin. PK-35 yritti taas enemmän vastahyökkäyksiä pitkillä palloilla tavoitellen Petteri Kaijasiltaa.

Pari PK-35:n pelaajaa kiinnitti huomiota. Mikko Halme oli pari vuotta sitten hoikka ja tekninen pelaaja, joka pyrki ottamaan pallon pois enemmän taidolla kuin voimalla. Mutta nyt voimaakin on tullut ja miehellä on itse asiassa rinta kuin ryövärillä. Ja tuo voima näkyy etenkin pääpelissä. Toinen mielenkiintoinen pelaaja oli Jasper Pyykkölä, joka pelasi keskikentällä keskimmäisenä pelaajana. Hänellä oli myös nuoreksi mieheksi voimaa ja pelisilmää. Uskoisin, että peliaikaa tulee ensi kesänä.

PK-35:n kokoonpano: 25. Miikka Häkkinen, 2. Mikko Lönnström, 7. Teemu Pannula, 15. Kalle Sorja, 33. Niko Nakari, 6. Eetu Sassila, 8. Jukka Halme, 43. Mikko Halme, 18. Kalle Kärki, 14. Peke Huuhtanen ja 10. Petteri Kaijasilta. Vaihtopelaajat: 12. Tony Kaukomaa, 3. Eemil Ravi, 20. Jasper Pyykkölä, 55. Alfred Sinnemäki ja Jale Naskali. Oheinen numero on seuran webbisivulta paitsi Mikko Halme ja Jale Naskali, joita ei sieltä vielä löydä. Harjoitusottelussa pelaajilla oli eri numerointi.

Varoitukset: 1 keltainen kortti kampista, mutta en enää muista kenelle.

FC Honka/2:n kokoonpano: 1. Altti Mäkinen (46. min. Jonas Söderlund), 2. Tuomo Heinonen, 3. Tuomas Autio (80. min. Tomi Häihänen), 4. Tomi Virtanen, 5. Die Mavunda, 6. Tempo Hopsu, 10. Toni Roschier, 11. Tuomas Metzger (60. min. Toni Takamäki), 15. Niko Perera (55. min. Joonas Ilomäki), 19. Toni Leven (7. Tuomas Fager), 27. Shpat Qerimi.

Varoitukset:

Maalit: Peke Huuhtanen ( Eetu Sassila ) 1 - 0.

Erotuomarit: Toni Wistbacka, Petteri Laakso ja Juuso Mantere. Yleisöä oli 70 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Honka/2 aloitti harjoituspelit]

Valid XHTML 1.0 Transitional