Suomen Cup 2009: Oldschool - VaKP 0-4 (0-2) [02.05.2009]

[mobile]

[AC Oldschool CF (Oldschool)] [Kierroksen Ottelu: Oldschool haastaa VaKP:n] [VaKP]

Jussi Ritola, Juuso Nieminen, Hannu Piiroinen, Teemu Saarela

1. Ottelun alusta asti oli selvää, että alemman sarjatason Olschool puolusti monen miehen voimin samalla kun VaKP yritti löytää aukkoja puolustuksessa. Joukkueissa huomasi eron myös varustetasossa. Kaikilla Oldschoolin pelaajilla taisi olla samanlainen pelipaita (paitsi maalivahdilla, jonka paita oli oikeastaan liian samanlainen kuin pelaajien paidat). Mutta housut ja sukat vaihtelivat jo malliltaan ja väriltään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Ritola, Juuso Nieminen, Hannu Piiroinen ja Teemu Saarela.

Erno Rosenberg, Jere Blom, Mikko Saarinen, Riku Mäkinen

2. Laajalla alueella liikkunut kapteeni Mikko Saarinen oli Oldschoolin parhaimmistoa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Erno Rosenberg, Jere Blom, Mikko Saarinen ja Jarkko Sipiläinen.

Jarkko Riihimäki, Jere Blom, Heikki Leinonen, Tero Mikkonen, Jouni Nieminen, Petteri Pulkkinen

3. VaKP:n päävalmentaja on Sami Ristilä, mutta Suomen Cupin ottelussa valmennusvastuussa oli kakkosvalmentaja Jouni Nieminen, joka vaihtoi tässä Tero Mikkosta kentälle loukkaantuneen Sasu Niemisen tilalle. Vasemmalla oli Jarkko Riihimäki, Jere Blom ja pallo kädessä ilmeisesti Heikki Leinonen.

Jere Blom, Matti Seppänen, Mikko Saarinen, Tero Mikkonen, Heikki Mäihäniemi, Jari Huttunen

4. Ottelun avausmaali syntyi, kun Sasu Niemisen loukkaantumisen jälkeen kentälle vaihdettu Tero Mikkonen tykitti vasurillaan kohti yläkulmaa. Mikko Saarinen yritti peittää, mutta taisi melkein pimentää enemmän omaa maalivahtia Matti Seppästä. Vasemmalla oli Jere Blom, oikealla Heikki Mäihäniemi ja Jari Huttunen.

Matti Seppäsen kurkotus

5. Matti Seppänen Oldschoolin maalissa heittäytyi hyvin, mutta ei ylettynyt nyrkkeilemään Tero Mikkosen tarkkaa tykitystä ylänurkasta. Maalinedessä oli VaKP:n Jussi Jokela (numero 23) hyvin kärkkymässä siltä varalta, että pallo ponnahtaisi Seppäsen torjunnasta takaisin, mutta Jokelaa ei tällä kertaa tarvittu.

Jarkko Sipiläinen, Juuso Nieminen, Janne Rantti, Heikki Leinonen, Tero Mikkonen, Jere Blom, Jussi Jokela, Erno Rosenberg, Jussi Ritola, Heikki Mäihäniemi

6. VaKP:n pelaajat juhlivat ja Oldschoolin pelaajat näyttivät vaisuilta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarkko Sipiläinen, Juuso Nieminen, Janne Rantti, Heikki Leinonen, Tero Mikkonen, Jere Blom, Jussi Jokela, Erno Rosenberg, Jussi Ritola ja Heikki Mäihäniemi.

Hannu Piiroinen

7. Hannu Piiroinen syöksyi pääpalloihin kuin Henrik Larsson, vaikka kyse ei ollut edes maalinedustakamppailuista.

Sasu Nieminen loukkaantui

8. Ottelun alussa loukkaantunut Sasu Nieminen poistui kentän laidalta kahden joukkuetoverinsa tukemana nilkka tukevasti paketoituna. Hän loukkasi jalkansa lähempänä seisoneen silminnäkijän mukaan pallontavoittelussa potkaisemalla päin vastustajan jalkaa siten, että nilkka vääntyi, mutta myös polvi oireili.

Jussi Jokela, Mikko Saarinen, Jarno Hyökyvaara

9. Mikko Saarinen yritti estää Jussi Jokelan poikittaisjuoksua. Oikealla oli Jarno Hyökyvaara.

Mikko Saarinen, Janne Rantti, Jarno Hyökyvaara, Jussi Jokela, Teemu Saarela, Erno Rosenberg

10. Mutta polvisiteinen Mikko Saarinen ei yksinkertaisesti pysynyt Jokelan vauhdissa mukana. Pelaajat vasemmalta oikealle: Saarinen, Tero Mikkonen (?), Jarno Hyökyvaara, Jokela, Teemu Saarela ja Erno Rosenberg.

Jarkko Riihimäki, Hannu Piiroinen, Jarkko Sipiläinen

11. VaKP:n toinen maali syntyi, kun Jarkko Riihimäki pääsi tykittämään vasemmalta rangaistusalueelta. Hannu Piiroinen yritti estellä, mutta myöhästyi. Oikealla oli Jarkko Sipiläinen.

Matti Seppänen, Jari Huttunen, Janne Tulehmo, Riku Mäkinen

12. Oldschoolin maalivahti Matti Seppänen yritti venyttää jalkaansa pallon tielle, mutta se upposi takanurkkaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Seppänen, Jari Huttunen, Janne Tulehmo ja Riku Mäkinen.

13. VaKP:n pelaajat juhlivat maalia. Vasemmalla oli syöttäjä Janne Rantti, jota Tero Mikkonen onnitteli. Mikkosen takana olivat Jarno Hyökyvaara ja Erno Rosenberg. Keskellä oli Heikki Leinonen ja hänestä oikealle Jarkko Riihimäki, Jere Blom ja Janne Tulehmo.

Jarkko Sipiläinen, Timo Rouhiainen, Juuso Nieminen

14. Oldschoolin Timo Rouhiainen ja VaKP:n Juuso Nieminen kamppailivat pallosta. Vasemmalla oli Jarkko Sipiläinen, joka oli kyllä alle linkitetyssä Palloliiton otteluraportissa merkitty tulevaksi kentälle ottelun 84. minuutilla, mutta oli sinisine sukkineen valokuvien mukaan siellä jo ottelun alusta alkaen. Pitiköhän ennen ottelua saatu pelaajanumerointi paikkansa?

Vertti Koivisto, Heikki Leinonen, Timo Rouhiainen

15. Oldschoolin Vertti Koivisto (takana) ja Timo Rouhiainen (edessä) estelivät VaKP:n Heikki Leinosen etenemisyrityksiä. Leinonen oli voittamassa Hakassa Suomen Cupia vuonna 1985 ja hän oli Erno Rosenbergin lisäksi toinen kentällä olevista pelaajista, jolla oli myös europelikokemusta. Leinosta suurikokoisempi Tuomas Tasku yritti yhdessä vaiheessa taklata Leinosta irti pallosta voimalla, mutta Leinonen ei yritystä pahemmin noteerannut. Hän oli pelaajaurallaan kokenut kovempaakin kohtelua.

16. Ottelun kolmas maali syntyi tästä Erno Rosenbergin kaukolaukauksesta, joka melkein jäi valokuvaajalta erotuomarin taakse piiloon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Ritola, Jarno Hyökyvaara, Jari Huttunen ja Rosenberg. Maalisyötön antoi Riku Raikko.

Heikki Leinonen, Hannu Piiroinen, Raikko, Tasku, Jussi Ritola, Petteri Pulkkinen

17. Ottelun neljäs maali syntyi loppuhetkillä, kun Tuomas Tasku (jos tunnistin oikein) kamppasi Riku Raikon, joka yritti tunkeutua rangaistusalueelle hänen selkänsä takaa. Kuvassa vasemmalta oikealle: Heikki Leinonen, Hannu Piiroinen, Raikko, Tasku, Jussi Ritola ja erotuomari Petteri Pulkkinen.

Petteri Pulkkinen, Matti Seppänen, Tuomas Tasku, Jere Blom, Jarno Hyökyvaara, Riku Raikko, Heikki Leinonen, Jussi Ristola, Heikki Mäihäniemi

18. Tarkoitukseni oli kokeilla uudella kameralla videon ottamista rangaistuspotkusta, mutta en tietenkään muistanut, että videokuvaus käynnistyy eri painikkeesta kuin valokuva ja sain vain tämän yhden still-kuvan siltä hetkeltä, kun videokuvauksen piti alkaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matti Seppänen, Tuomas Tasku, Jere Blom, Jarno Hyökyvaara, Riku Raikko, Heikki Leinonen, Jussi Ristola ja Heikki Mäihäniemi. Oldschoolin pelaajat alkoivat olla tässä vaiheessa jo sen verran väsyneitä, että vain vaihtopelaaja Tasku oli jaksanut laskeutua rangaistusalueen rajalle kärkkymään mahdollista torjuntapalloa.

19. Oldschoolin pelaajat kokoontuneina palkintojen jakoon. Pelaajista puuttui ottelun lopussa kapteenin nauhaa kantanut Hannu Piiroinen, joka oli erotuomareiden edessä valmiina huudattamaan joukkuettaan ja kättelemään vastustajan kapteenia ja erotuomareita. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jussi Ritola, Jarkko Sipiläinen, Heikki Mäihäniemi, Matti Seppänen, Timo Rouhiainen, Mikko Keskinen, Vertti Koivisto, Riku Mäkinen, Tuomas Tasku, Jari Huttunen ja Teemu Saarela.

Esko Ranta

20. Palloliitto oli valinnut ottelun Suomen Cupin kierroksen otteluksi ja paikalla oli Palloliiton puolesta palkitsemassa erotuomareita ja pelaajia Tampereen piirin nuorisopäällikkö ja piirikouluttaja Esko Ranta, joka oli moninkertainen maajoukkuemies ja myös Hakan tuplamestari vuodelta 1977.

Mikko Saarinen, Esko Ranta

21. Oldschoolista Esko Ranta palkitsi kapteenin nauhaa vaihtoonsa asti kantaneen Mikko Saarisen.

Matti Seppänen, Esko Ranta

22. Oldschoolin Reilun pelin palkinnon Esko Ranta antoi maalivahti Matti Seppäselle.

Jukka Malm, Mikko Saarinen, Jarno Hyökyvaara, Tero Mikkonen, Matti Seppänen

23. Ottelun mediaofficerina toiminut Hakan tiedottaja Jukka Malm keskittyi valokuvaamaan palkittuja Mikko Saarista, Jarno Hyökyvaaraa, Tero Mikkosta ja Matti Seppästä. Oikealla oli Jussi Ritola.

Kolmosen VaKP ja Vitosen Oldschool kohtasivat Suomen Cupin kolmannella kierroksella Kauppi 1:llä Tampereella ottelussa, joka oli valittu Suomen Cupin kierroksen otteluksi. VaKP oli voittanut ensimmäisellä kierroksella 6.4.2009 Ylöjärveläisen Y-Ilveksen 10-0 (5-0) ottelussa, joka pelattiin Saharan keinonurmella Valkeakoskella. Toisella kierroksella kaatui 13.4.2009 Fc Tafu samassa paikassa pelatussa ottelussa numeroin 9-0 (3-0). Oldschool pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle ja kukisti Kauppi 1:ssä 19.4.2009 pelatussa ottelussa TPV/2:n numeroin 4-2 (1-1). Jostain syystä Palloliitto oli otteluparia arpoessaan merkinnyt ylemmän sarjatason VaKP:n kotijoukkueeksi, mutta peliareena oli Oldschoolin kotiareena ja paikan päällä kaikki käyttäytyivät, kuin kyseessä oli Oldschoolin kotiottelu.

Ennen ottelua Oldschoolin valmentaja kertoi, että joukkue oli kärsinyt talven harjoitus- ja virallisissa otteluissa loukkaantumisista. Kahdelta pelaajalta oli mennyt nivelsiteet ja yhdeltä polvi. Lisäksi pari edustuskokoonpanon pelaajaa oli vielä ulkomailla (salibandyammattilaisena, jos ymmärsin oikein), joten joukkueella ei ollut parasta kokoonpanoaan.

Kuuntelin vieressä kun mediaofficer Jukka Malm haastatteli Jouni Niemistä ja Matti Seppästä. Nieminen totesi: "Painotimme sitä, että maltti on näissä peleissä tärkeintä. Kyllä se avausmaalin merkitys vaan iso asia on". Seppänen naureskeli: "Äijät teki hyvää työtä, kun ehtivät laukausten eteen. Puolustajat helpottivat monessa tilanteessa minun peliäni". Selän takana joku joukkuetovereista naureskeli, että "Saatko Jukka tämän Matin haastattelun Urheiluruutuun?" ja vitsille naureskelevalle Seppäselle muistui mieleen, kuinka hän eräässä toisessa lajissa pääsi ei niin urheilullisilla ansioilla ainoan kerran Urkkaruutuun.

Oldschoolin kokoonpano: 1. Matti Seppänen (mv), 7. Juha Ristimäki (56. min. 2. Vertti Koivisto), 11. Heikki Mäihäniemi, 13. Hannu Piiroinen, 15. Jari Huttunen, 19. Teemu Saarela (67. min. 10. Tuomas Tasku), 20. Timo Rouhiainen, 25. Mikko Keskinen, 27. Mikko Saarinen (c) (84. min. 9. Jarkko Sipiläinen), 37. Jussi Ritola, 79. Riku Mäkinen.

Varoitukset: .

VaKP:n kokoonpano: 1. Niko Julin (mv), 2. Janne Tulehmo, 3. Juuso Nieminen (68. min. 25. Riku Raikko), 5. Jarkko Riihimäki (46. min. 13. Mikko Toivonen), 6. Jarno Hyökyvaara, 7. Erno Rosenberg, 9. Sasu Nieminen (12. min. 11. Tero Mikkonen), 14. Jere Blom, 15. Janne Rantti, 16. Heikki Leinonen, 23. Jussi Jokela.

Varoitukset:

Maalit: 18. min. Tero Mikkonen (Erno Rosenberg ) 0-1, 42. min. Jarkko Riihimäki (Janne Rantti) 0-2, 86. min. Erno Rosenberg (Riku Raikko) 0-3, 90. min. Riku Raikko (rp) 0-4.

Erotuomarit: Petteri Pulkkinen ja avustavat Kimmo Kosunen ja Kai Jyrkiäinen.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Oldschool - VaKP 0-4 (0-2) [2.5.2009]] [Koskenpojat jatkoon cupissa] [Koskenpojat jatkoon Suomen Cupissa] [Suomen Cupin 3 Kierros Palloliiton kierroksen ottelu]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!