Harjoitusottelu: MYPA - Haka 0-1 (0-0) [27.03.2010]

[mobile]

[Haka-peli pelataan lauantaina] [Lauantaina vastassa Haka] [Haka sopimukseen Quincy Osein kanssa] [Ristilällä pohdittavaa kokoonpanon kanssa]

Entinen koti

1. Aina Lahden ja Kouvolan väliä junalla kulkiessa tähyilen tätä Uudenkylän rautatieaseman takana rinteessä näkyvää rakennusta, jossa asuin muistaakseni parisen vuotta ennenkuin syksyllä koulun aloittaneena ekaluokkalaisena muutin Valkeakoskelle joulukuussa 1958. Asuimme perheen kanssa rakennuksen toisessa kerroksessa ja ensimmäisessä kerroksessa oli silloin Lahden Osuuskaupan elintarvikemyymälä, jonka myymälänhoitajana isäni toimi. Etualalla olevassa risteyksessä, jossa nyt näkyy Uudenkyläntien valkoinen tienviitta, seisoskelin yhtenä syysiltana katsemassa venäläisten ensimmäisen Sputnikin lentoa yötaivaalla. Nykyisin talon alakerrassa on Haarikka-niminen ravintola.

Hakan pelaajabussi

2. Kävelin Kouvolan rautatieasemalta Lehtomäen kentälle, kun mitään kiirettä ei ollut. Pari kertaa kyselin matkalla suuntaa, vaikka suunnilleen tiesinkin kentän paikan. Viimeisen ohjeen mukaan piti mennä hevostallin ohitse ja kääntyä kuusien välistä parkkipaikalle. Kun pongasin rapaisen parkkipaikan perältä Hakan pelaajabussin, tiesin tulleeni oikeaan paikkaan.

Lehtomäen kentän pääportti

3. Lehtomäen kenttä oli vastikään rakennettu uusi keinonurmikenttä ja syystäkin olivat kentän reunamilla tapaamani paikkakuntalaiset ylpeitä kentästä. Paikalla oli ollut aikaisemmin (hiukan huonokuntoinen) nurmikenttä, jonka nurmet oli kärrätty vasemmalla näkyvään aurinkokatsomoon, joka on nyt aiempaa korkeampi. Poistetun nurmikentän tilalle oli rakennettu keinonurmikenttä ja joku taisi mainita hinnaksi 550 000 euroa, jos muistan oikein.

Seurustelua ennen ottelua

4. Kentän päässä pongasin hyvällä tuulella olleen seurueen, johon kuuluivat vasemmalta oikealle: taiteilija Timo Tapio Kojo, MYPAn päävalmentaja Janne Lindberg, Seppo "Sedu" Koskinen, Ville "Poika" Lyytikäinen ja Hakan päävalmentaja Sami Ristilä.

Juha Hasu, Antti Lillman, Lassi Siukkola

5. Joukkueet saapuivat kentälle kuraisen parkkipaikan poikki erotuomareiden Juha Hasu (vasemmalla), Antti Lillman ja Lassi Siukkola johdolla.

Sampsa Timoska, Jukka Santala, Tuomas Aho, Felipe

6. Jukka Santalan tyylikäs rintakuoletus. Vasemmalla Sampsa Timoska ja oikealla ainakin Felipe ja luultavasti Tuomas Aho.

Markus Joenmäki, Xhevdet Gela, Felipe

7. Xhevdet Gela pystypainissa pallosta Felipen kanssa. Taustalla varmisteli Markus Joenmäki.

Ady, Ben Traore, Votinov, Markus Joenmäki, Antti Lillman, Erkka Heinä, Jaakko Juuti, Einari Kurittu

8. Maxim Votinov sai varoituksen Jaakko Juutin (toinen oikealla mustassa asussa) taklaamisesta. Ylhäällä oikealla FC Haka Oy:n enemmistöomistaja Seppo "Sedu" Koskinen näki kentällä jotain osoittamisen arvoista. Vasemmalta oikealle: Ady, Ben Traore, Votinov, Markus Joenmäki, Antti Lillman, Erkka Heinä, Juuti ja Einari Kurittu.

Konsta Hietanen junior

9. Puoliaikatauon aikana kentän laidalla isänsä kanssa palloa potkiskellut Konsta Hietanen junior ei ole vielä tenavatähti ainakaan jalkapallossa, mutta intoa tuntuu ainakin olevan. Tässä on ehkä tulevaisuuden maajoukkuepelaaja.

Pallo yli aidan

10. Pääosa yleisöstä oli kerääntynyt aurinkokatsomon yläosaan aidanviereen ja sieltä ottelua seurattiin aika tiiviisti, koska kaikki katselivat jopa aidan yli lentäneen pallon perään.

Xhevdet Gela, Ady, Niko Ikävalko, Quincy Osei, Ville Oksanen

11. Xhevdet Gela pallon kanssa vastassaan Ady ja Ville Oksanen. Niko Ikävalko ja Quincy Osei olivat valmiina syötön varalta. Vasemmalta oikealle: Gela, Ady, Ikävalko, Osei ja Oksanen.

12. Hakan vaihtopenkillä oli vauhdissa joku kuoliaaksinaurattaja, koska Benito Yllaconzalla on hillittömän hauskaa. Myös Josef Chavez, Saku Pesonen ja Erkka Heinä virnistelevät, mutta Sebastian Strandvallilta huuli meni ohi korvien tai sitten hän vain ajatteli muita asioita. Sivurajaheittoa oli junailemassa MYPAn Sampsa Timoska.

Xhevdet Gela, Felipe, Jukka Santala, Niko Ikävalko, Toni Lindberg, Ady, Sampsa Timoska, Ville Oksanen

13. Hakan maali syntyi tilanteessa, jossa Niko Ikävalko kaatui ja osa pelaajista alkoi ilmeisesti odotella vihellystä. Felipe yritti viittomalla osoittaa, että hän ei ainakaan tehnyt tilanteessa mitään. Pallo vieri vieressä olevan Jukka Santalan jalkoihin ja hän jatkoi pallon Xhevdet Gelalle [Tarkensin tutkittuani tarkemmin valokuvia. :)]. Pelaajat vasemmalta oikealle: Gela, Felipe, Jukka Santala, Ikävalko, Toni Lindberg, Ady, Sampsa Timoska, Ville Oksanen.

14. Xhevdet Gela päätti edessä olevan puolustajaruuhkan nähdessään laukaista kaukaa.

Antti Hynynen, Mika Johansson

15. MYPAn maalivahti Mika Johansson oli ilmeisesti maskissa ja myöhästyi torjuntayrityksessään. Hakan Antti Hynynen oli hyvissä asemissa siltä varalta, että Johansson olisi torjunut pallon eteensä.

Felipe, Xhevdet Gela, Jukka Santala

16. Xhevdet Gela tuuletti maaliaan. Toivon mukaan tämä tuuletus nähdään kesän aikana useasti. Felipe vasemmalla näytti vähemmän iloiselta. Takana kävelevä Jukka Santala kiirehti ensimmäisenä halaamaan Gelaa.

Niko Ikävalko, Juha Hasu

17. Sitten vuorostaan Niko Ikävalkon rintakuoletus. Taustalla avustava erotuomari Juha Hasu valvoi, että pallo pysyi kentän puolella.

Votinovin kolhu

18. Hakan maalilla keskityksessä Janne Korhonen ja Maxim Votinov törmäsivät yhteen kun Korhonen nyrkkeili pallon kaksin käsin kauemmaksi. Samalla näytti kuin Korhosen kaksoisnyrkki olisi heilahtanut alaspäin Votinovin yläselkään ja Votinov kellahti hetkeksi nurmelle hoidettavaksi. MYPAn pelaajista odottamassa olivat Ady ja Einari Kurittu. Hakan pelaajista kuvassa olivat Kalle Parviainen, Ben Traore ja Antti Hynynen.

Valmentajan puhuttelu

19. Sillä aikaa kun Votinovia hoivattiin, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä kutsui Janne Korhosen keskirajalle ja piti hänelle puhuttelun. Ensimmäisellä puoliajalla sattui yhden kerran, että Korhonen heittäytyi pitkälleen palloa kohti ja suojasi sitä maassa käsillään kun loppuun asti pelanut Votinov kurotti palloon. Tilanteessa oli mahdollista, että Votinovin tossu osui Korhosen käsivarsiin, vaikka en ollut aivan varma. Hyökkääjien ja maalivahtien kamppailut ovat sellaisia kauhun tasapainon taisteluja, jossa molemmat osapuolet varovat yleensä kolhimasta toisiaan, koska ottelun aikana tulee varmasti tilanteita, jossa kumpikin osapuoli voi maksaa takaisin kalavelkojaan, jos jotain jää hampaankoloon. Takana oli vaihtoa odottelemassa MYPAn Kim Alonen joukkueenjohtaja Marco Manson kanssa.

Markus Joenmäki, Ben Traore, Jarno Mattila, Xhevdett Gela, Felipe

20. Felipellä oli aika ylivoimainen tehtävä murtautua Markus Joenmäen, Ben Traoren, Jarno Mattilan ja Xhevdet Gelan muodostaman puolustusryhmittymän lävitse.

Kulmalippu

21. Kulmalipun tienoilla tapahtui joku välikohtaus, jonka syytä en ehtinyt huomata. Yhdessä vaiheessa vain avustava erotuomari viittoi kulmalipun suuntaan ja ottelu oli hetken poikki. Keinonurmikentällä kulmaliput ovat joulukuusenjalkaa muistuttavassa telineessä ja on mahdollista, että kulmaan lentänyt pallo kaatoi kulmalipun tai sitten vieressä painivat kersat kaatoivat sen. Hetken kuluttua MYPA:n entinen pitkäaikainen puheenjohtaja ja seuraveturi Matti Tiihonen käväisi ilmeisesti opastamassa kersoja. Foorumipalautteen [kiitos] mukaan kersat olivat ilmeisesti tilanteessa liian lähellä pelialuetta.

Niko Ikävalko, Pele Koljonen, Konsta Hietanen

22. Janne Korhonen pelasi koko ottelun pikkuhousuissa ilman trikoita. Hiljaisempina hetkinä hän näytti verryttelevän ahkerasti pysyäkseen lämpöisenä. Taustalla kulmassa kentältä vaihdettu Niko Ikävalko jäi juomapullo kädessä juttelemaan Pele Koljosen (vaalea takki) ja Konsta Hietasen kanssa. Ikävalko ja Koljonen ovat pelanneet paljon samassa joukkueessa maajoukkuetehtävissä. Hakan huoltaja seisoskeli huomaavaisesti vieressä joukkueen autokuljettajan kanssa juomapullokoria kantaen siltä varalta, että Ikävalkolta loppuisi juotava. ;-)

Tosaint Rickets, Josef Chavez, Benito Yllaconza, Jarno Mattila, Kalle Parviainen, Ady, Tuomas Aho, Janne Korhonen, Sebastian Strandvall

23. Loppukättelyjen aikana Ady kaulaili ilahtuneena Benito Yllaconzaa ja hän oli ilmeisesti ilahtunut, että suomalaisjoukkueisiin ilmaantuu pelaajia samalta mantereelta kuin hänkin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tosaint Ricketts, Josef Chavez, Yllaconza, Jarno Mattila, Kalle Parviainen, Ady, Tuomas Aho, Janne Korhonen ja Sebastian Strandvall.

Karkkipäivä

24. Nuorempi Hietanen pitää varmasti jo jalkapallosta, mutta varmaan yhtä tärkeää on toistaiseksi se, että lauantai oli karkkipäivä. ;-)

Sekä Hakan entä MYPAn pudottua jatkosta Liigacupissa molempien joukkueiden oli järjestettävä harjoitusotteluita pelaamatta jääneiden liigacupotteluiden tilalle. Siksi oli luonnollista, että joukkueet kohtasivan Kouvolassa Lehtomäen uudella tekonurmella lauantaina 27.3.2010 klo 14:00 alkaen. Joukkueiden ohjelmassa olisi ollut harjoitusottelu, vaikka MYPA olisi selvinnyt Liigacupissa jatkoon, mutta siinä tapauksessa ottelupäivänä olisi ollut perjantai, jotta MYPAlla olisi ollut enemmän lepoaikaa ennen seuraavaa Liigacupottelua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta todella hermostunutta peliä. Pallo tuntui polttavan jaloissa ja karkasi jatkuvasti korkeina purkuina ja syöttöinä edestakaisin. Toisen puoliajan alussa Haka alkoi pelata maata pitkin ja sai omasta mielestäni selvästi otetta. Joukkue oli muuttanut toiselle puoliajalle kokoonpanoa siten, että puolustuslinjassa Markus Joenmäki - Toni Kuivasto - Kalle Parviainen - Jaakko Juuti oli nimekkäin pelaaja eli Toni Kuivasto siirtynyt sivuun ja Markus Joenmäki siirtyi toiseksi toppariksi. Vastaavasti ensimmäisellä puoliajalla keskikentällä vasemmalla pelannut Jarno Mattila siirtyi vasemmaksi puolustajaksi. Kentälle tuli Kuivaston tilalle Quincy Osei, joka pelasi kymppipaikalla Niko Ikävalkon ja Jukka Santalan alapuolella. Etenkin Niko Ikävalko sain peliinsä uutta vauhtia ja Jukka Santalan syöttötarkkuus parani. Mutta MYPAn puolustuslinjaa ei pystytty silti murtamaan muuten kuin yhdellä Xhevdet Gelan kaukolaukauksella. Myös Quincy Osei yritti sellaista kerran, mutta suuntaus oli pari kerrosta liian ylös. MYPAn joukkueesta jäi mieleen ennen muuta kapteeni Tuomas Aho, joka oli erikoistilanteissa pääpalloissa pelottavan vahva. Toisen puoliajan toinen puolisko oli mielestäni MYPAn, mutta kun joukkue ei onnistunut murtamaan Hakan puolustusta, otteluvoitto matkasi Valkeakoskelle.

MYPAn kokoonpano: 12. Mika Johansson (mv), 3. Sampsa Timoska, 4. Antti Uimaniemi, 8. Ady Dos Santos, 9. Maxim Votinov (75. min. 14. Tosaint Ricketts), 11. Ilari Äijälä, 13. Toni Lindberg, 15. Ville Oksanen (81. min. 24. Ville Saxman), 17. Einari Kurittu (60. min. 22. Kim Alonen), 18. Tuomas Aho (C), 20. Felipe. Vaihtopelaajat: 1. Antti Kuismala (mv), 2. Esko Pirinen, 5. Niklas Kivinen, 23. Jussi Lanu.

Varoitukset: 19. min. Maxim Votinov, 85. min. Kim Alonen.

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen (mv), 3. Toni Kuivasto (C, 46. min. 20. Quincy Osei), 4. Markus Joenmäki, 5. Kalle Parviainen, 9. Niko Ikävalko (88. min. 16. Benito Yllaconza), 10. Xhevdet Gela, 11. Antti Hynynen (79. min. 6. Sebastian Strandvall), 13. Ben Traore, 15. Jaakko Juuti (86. min. 18. Josef Chavez), 22. Jarno Mattila, 25. Jukka Santala. Vaihtopelaajat: 12. Saku Pesonen (mv).

Varoitukset: 43. min. Xhevdet Gela.

Maalit: 61. min. Xhevdet Gela (Jukka Santala) 0-1.

Erotuomarit: Antti Lillman, Lassi Siukkola (I avustava), Juha Hasu (II avustava). Yleisöä oli n. 100 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [Yksi maali riitti Hakalle voittoon] [Hakalle niukka voitto MYPA:sta] [27.03. MyPa - Haka, klo 14:00 Lehtomäessä ; Kauden ensimmäinen Paskakoskiderby!] [Ristilä tyytyväinen puolustuspeliin] [Haka nappasi voiton MYPA:sta] [Nam liittyi koeajalla Hakan vahvuuteen]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!