Liigacup 2011: MYPA - FC Haka 3-0 (2-0) [12.03.2011]

Pekka Sihvolan optio käyttöön   Latosaari mukana Unkari-maaottelussa   Regillio Nooitmeer sopimukseen Hakan kanssa   Liigacup päätökseen Hakan osalta lauantaina   Hyypiä liputtaa Voikkaan puolesta   Toke: Hallinnasta tulokseen   Fidan loukkaantui, Jake Nicholson joukkueeseen

MYPAn ja FC Hakan välinen Liigacupin ottelu oli merkityksetön, sillä kumpikaan joukkue ei ollut selvinnyt jatkoon Liigacupissa. Molemmilla oli myös voittotili avaamatta, joten se oli ehkä ainoa tavoite joukkueille. FC Hakalla Obi Metzger ja Marco Matrone olivat pelikiellossa, mutta olivat silti mukana Kouvolassa Lehtomäen kentällä ja vetivät yhdessä vauhdikkaan juoksuharjoituksen keinonurmella verryttelyn aikana. Aiemmin talvella maaottelussa akillesjänteensä telonut Mikko-Petteri Latosaari joutui nilkkaleikkaukseen ja puolustajista Jarno Mattila oli kuumeessa. Kun Regillio Nooitmeer oli vielä Hollannissa ja Timi Lahti Italiassa, niin Haka oli pyytänyt viime kaudella Koskenpojissa pelanneen Abu Sankohin mukaan Liigacup-joukkueeseen.

MYPAn joukkueen kiintoisin pelaaja oli Jake Nicholson, joka solmi ammattilaissopimuksen Tottenham Hotspurin kanssa viime kesäkuussa, mutta on pelannut toistaiseksi Valioliigajoukkueen reservijoukkueessa. Joku myllykoskelainen taisi ennen ottelua selittää, että Nicholson ehti ennen ottelua olla vain yhdessä harjoituksessa lumisella kentällä ja siellä kuulema vain yksi syöttö meni pieleen. Itselle on myös Riley O'Neill uusi pelaaja, joten hänen otteitaan seurasin kiinnostuneena.

Shane Robinson

1. FC Hakan päävalmentaja Sami Ristilän Irlannin aikainen pelikaveri Shane Robinson oli Liigacupin ottelussa Hakan testipelaajana. Hän saapui verryttelyyn pikkuhousuissa ilmaan mitään trikoita. Tosin hän ei ollut ainoa tällainen pelaaja. Selän takana oli Albert Kuqi samalla tavalla pukeutunut. Ja itse ottelussa oli muitakin paljain polvin pelaavia (kuten Hakan kapteeni John Weckström), mutta en seurannut pelaajien verryttelyä niin tarkkaan.

Tuomas Aho, Matti Heininen, Pete Pokkinen, Jonas Turunen

2. Ottelun erotuomarina oli Pete Pokkinen Tampereelta ja avustavina erotuomareina olivat Matti Heininen (vasemmalla) ja Jonas Turunen (oikealla). Taustalla MYPAn kapteeni Tuomas Aho sekä yksi lipunmyyjistä kassalippaan kera. Yleensä Liigacup-ottelut ovat ilmaisia, mutta MYPA rahasti tästä ottelusta 5 euroa. Jotkut supliikkimiehet, köyhät ja tarpeeksi vikkelät selvisivät tosin peliin maksamatta.

Riley O'Neill, Ville Saxman, Antti Okkonen, Sampsa Timoska, Josef Chavez, Mika Johansson, John Weckström

3. Hakan kapteenina ottelussa oli John Weckström. Pelaajat vasemmalta oikealle: Riley O'Neill, Ville Saxman, Antti Okkonen, Sampsa Timoska, Josef Chavez, Mika Johansson ja Weckström.

Ville Kauppinen, Maxim Votinov, Mikko Innanen, Abu Sankoh, Antti Koskinen, Toni Lindberg, Juuso Salonen, Ville Oksanen, Santeri Lintunen, Riley O'Neill

4. Vasemmalta oikealle: Ville Kauppinen, Maxim Votinov, Mikko Innanen, Abu Sankoh, Antti Koskinen, Toni Lindberg, Juuso Salonen, Ville Oksanen, Santeri Lintunen ja Riley O'Neill.

Mohamed Koroma, Ville Kauppinen, Shane Robinson, Maxim Votinov, Jaakko Juuti, Mikko Innanen, Antti Koskinen

5. Entisillä seuratovereilla Jaakko Juutilla ja Mikko Innasella tuntui juttua riittävän kentälle kävellessä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mohamed Koroma, Ville Kauppinen, Shane Robinson, Maxim Votinov, Juuti, Innanen ja Antti Koskinen.

Pelaajat kentälle

6. Tähtäilin kentälle menevien pelaajien perään sen verran pikaisesti, että Hakan pelaajista Juha Pirinen ja Mohamed Koroma jäivät kuvaamatta.

Hiljainen hetki

7. Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki, mutta itse olin jo kentän toisella laidalla kiirehtimässä keskiviivan tuntumaan, joten en kuullut, kenen muistolle hiljainen hetki pidettiin [linkki lisätty, kiitos palautteesta]. Itse sipaisin kuulutuksen kuullessani pipon päästä ja pidin hiljaisen hetken sopivaan kuvakulmaan päästyäni. Juha Pirinen ja Mohamed Koroma olivat jo tässä vaiheessa ehtineet Hakan pelaajarivin päähän.

Santeri Lintunen

8. FC Hakan joukkueessa teki debyytin A-junioreiden hopeajoukkueen pelaaja Santeri Lintunen, jonka isä Tapio Lintunen oli aikoinaan Hakan keskikenttäpelaaja.

Juuso Salonen, Santeri Lintunen, Riley O'Neill, Ville Kauppinen

9. Riley O'Neill pääsi vastatusten Hakan maalivahti Ville Kauppisen kanssa, mutta Kauppinen peitti hyvin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Salonen, Santeri Lintunen, O'Neill ja Kauppinen.

Santeri Lintunen, Ville Kauppinen, Riley O'Neill

10. Pallolla on sen verran vauhtia, että Ville Kauppisen venyessä Riley O'Neill ei ehdi kääntää sitä maaliin. Vasemmalla oli Santeri Lintunen.

Santeri Lintunen, Ville Kauppinen, Riley O'Neill

11. Riley O'Neill ajautui pallon kanssa sen verran pieneen kulmaan, että kääntö maalia kohden ei onnistunut.

Tuomas Aho, Pekka Sihvola, Toni Lindberg

12. MYPA-kapteeni Tuomas Aho vartioi huolellisesti Hakan kärkimiestä Pekka Sihvolaa. Joukkuetoveri Toni Lindberg oli myös hyvin mukana.

Riley O'Neill, Toni Lindberg, Juuso Salonen, Ville Kauppinen, Santeri Lintunen, Sampsa Timoska

13. Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun Antti Okkonen ampui taiturimaisen vapaapotkun vasempaan yläkulmaan. Pallo kimposi ylärimasta maahan ja on kuvassa jo matkalla takaisin maalin kattoon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Riley O'Neill, Toni Lindberg, Juuso Salonen, Ville Kauppinen, Santeri Lintunen ja Sampsa Timoska.

Juuso Salonen, Antti Koskinen, Pete Pokkinen, Pekka Sihvola, Mika Johansson, Tuomas Aho, Toni Lindberg

14. Haka yritti tasoitusta mm. nostamalla erikoistilanteissa Juuso Salosen MYPAn maalille, mutta MYPAn maalivahti Mika Johansson poimi pallot varmasti. Vasemmalta oikealle: Salonen, Antti Koskinen, Pete Pokkinen, Pekka Sihvola, Johansson, Tuomas Aho ja Toni Lindberg.

Pappa, superjunnu, Äiskä

15. Jotkut seurasivat ottelua verkkoaidan ulkopuolelta. Vasemmalla oleva pappa oli kysellyt keskellä näkyvältä superjunnulta hetkeä aikaisemmin, että kumpi on hauskempaa, jalkapallo vai jääkiekko? Ja kuten superjunnun ilmekin näyttää, vastaus oli "väärä". Mutta eiköhän hän opi futiksesta pitämään kun tarpeeksi monta kertaa käväisee kentän laidalla papan ja äiskän kanssa. Etenkin kun äiskä käväisi hakemassa puoliaikatauon aikana kentän päädystä herkullisia kuumia makkaroita. ;-)

Ville Oksanen, Mika Johansson, Pete Pokkinen, Pekka Sihvola, Maxim Votinov, Toni Lindberg

16. Juha Pirinen keskitti kulman MYPAn maalin eteen ja Pekka Sihvola valmistautui saksipotkuun taaksepäin. Vasemmalta oikealle: Ville Oksanen, Mika Johansson, Pete Pokkinen, Sihvola, Maxim Votinov ja Toni Lindberg.

Pete Pokkinen, Mika Johansson, Pekka Sihvola, Maxim Votinov, Antti Koskinen, Shane Robinson

17. Maxim Votinov hyppäsi peittämään Sihvolan saksipotkua ja en ollut aivan varma, että osuiko pallo Votinovin käsivarsiin. Vasemmalta oikealle: Pete Pokkinen, Mika Johansson, Sihvola, Votinov, Antti Koskinen, Shane Robinson.

Ville Oksanen, Pete Pokkinen, Mika Johansson, Antti Koskinen, Shane Robinson, Pekka Sihvola, Antti Okkonen, Maxim Votinov

18. En nähnyt minne pallo meni Sihvolan laukauksesta, mutta kuvasta näkyy selvästi, kuinka Maxim Votinov on putoamassa suoraan Sihvolan päälle. Vasemmalta oikealle: Ville Oksanen, Pete Pokkinen, Mika Johansson, Antti Koskinen, Shane Robinson, Sihvola, Antti Okkonen ja Votinov.

Pete Pokkila, Ville Oksanen, Mika Johansson, Antti Koskinen, Shane Robinson, Maxim Votinov, Pekka Sihvola, Antti Okkonen

19. Maxim Votinov on istahtanut Pekka Sihvolan päälle, mutta ottaa ilmeisesti sen verran vastaan, että Sihvola ei loukkaannu. Erotuomari Pete Pokkila tuntui seuraavan tilannetta maaliviivalla ja tapahtumat oikealla taisi jäädä huomaamatta. Vasemmalta oikealle: Pokkila, Ville Oksanen, Mika Johansson, Antti Koskinen, Shane Robinson, Votinov, Sihvola ja Antti Okkonen.

Makkaraa ja kahvia

20. Puoliaikatauon aikan kahvi ja makkara teki kauppaansa.

Mohamed Koroma

21. Toisella puoliajalla Mohamed Koroma viiletti laidalla kuten ensimmäisellä puoliajallakin, mutta vauhti ehkä oli jo aavistuksen hiipunut.

Ville Oksanen, Antti Okkonen, John Weckström

22. John Weckström mietti kuinka ohittaisi Antti Okkosen. Takana Ville Oksanen varmisti.

Antti Koskinen, Pekka Sihvola, Jaakko Juuti, Mika Johansson, Tuomas Aho, Mohamed Koroma, Riley O'Neill

23. Pekka Sihvola on kärkkymässä maalilla, mutta Mika Johansson vangitsi taas pallon. Vasemmalta oikealle: Antti Koskinen, Sihvola, Jaakko Juuti, Johansson, Tuomas Aho, Mohamed Koroma ja Riley O'Neill.

Juha Pirinen, Jake Nicholson

24. Juha Pirinen yritti häiritä Jake Nicholsonin syöttötyöskentelyä.

Mohamed Koroma, Shane Robinson

25. Pallo kimposi Mohamed Koroman otsasta yläilmoihin. Taustalla tilannetta seurasi Shane Robinson.

Juuso Salonen, Maxim Votinov, Josef Chavez, Riley O'Neill, Santeri Lintunen, Shane Robinson

26. Riley O'Neill yritti häiritä Josef Chavezin peliä. Vasemmalta oikealle: Juuso Salonen, Maxim Votinov, Chavez, O'Neill, Santeri Lintunen ja Shane Robinson.

Josef Chavez, Juha Pirinen, Riley O'Neill, Jake Nicholson, Pete Pokkinen, Aleksi Nieminen

27. Josef Chavez ei antanut Riley O'Neillin häiritä vaan lähti nousemaan laidalla. Vasemmalta oikealle: Chavez, Juha Pirinen, O'Neill, Jake Nicholson, Pete Pokkinen, Aleksi Nieminen. Pokkisen takana on joku MYPAn pelaaja ja Hakan pelaaja. Viimeksi mainittu on luultavasti Shane Robinson.

Josef Chavez, Mikko Innanen, Abu Sankoh, Riley O'Neill

28. Entinen hakapelaaja Mikko Innanen oli suhteellisen näkymätön, mutta jatkoi kerran volleyna Riley O'Neillin target-puskun kohtia maalia (mutta vähän ohitse) ja onnistui kerran maalinteossa, joten se oli hyökkääjälle ihan riittävästi. Vasemmalta oikealle: Josef Chavez, Innanen, Abu Sankoh ja Riley O'Neill.

Pekka Sihvola, Toni Lindberg

29. Pekka Sihvola kamppaili pallosta Toni Lindbergin kanssa.

Shane Robinson, Ville Kauppinen, Mohamed Koroma, Juha Pirinen, Tuomas Aho, Juuso Salonen, Toni Lindberg, Riley O'Neill, Santeri Lintunen, Abu Sankoh

30. Pallo kimpoaa kulmatilanteessa Hakan maalilla kohden Mohamed Koromaa. Vasemmalta oikealle: Shane Robinson, Ville Kauppinen, Koroma, Juha Pirinen, Tuomas Aho, Juuso Salonen, Toni Lindberg, Riley O'Neill, Santeri Lintunen ja Abu Sankoh.

Mohamed Koroma

31. Mohamed Koroma spurttasi purkupallon perään, mutta vastahyökkäys ei tuottanut tällä kertaa tulosta.

Pete Pokkinen, Sami Ristilä

32. FC Hakan päävalmentaja kommentoi kentän laidalta välillä äänekkäästi erotuomarityöskentelyä ja Pete Pokkinen käväisi pitämässä hänelle puhuttelun.

Pete Pokkinen, Mohamed Koroma, Ville Saxman, Jussi Perttula

33. Pete Pokkinen vihelsi tämän tilanteen, vaikka en itse huomannut tilanteessa mitään virheellistä. Ville Saxmanilla oli vain huono tasapaino ja hän ei kestänyt Mohamed Koroman painostusta kyljestä. Vasemmalta oikealle: Pokkinen, Koroma, Saxman ja Jussi Perttula.

Pete Pokkinen, Juuso Salonen, Ville Saxman, Shane Robinson

34. Juuso Salonen katkoi Ville Saxmanin keskitysyrityksen. Vasemmalta oikealle: Pete Pokkinen, Salonen, Saxman ja Shane Robinson.

Pete Pokkinen, Ville Kauppinen, Toni Lindberg, Josef Chavez, Shane Robinson, Abu Sankoh, Tuomas Aho, Riley O'Neill, Juha Pirinen, Sasha Popovitch

35. Shane Robinson taisi onnistua kulmakeskityksen purkamisessa. Vasemmalta oikealle: Pete Pokkinen, Ville Kauppinen, Toni Lindberg, Josef Chavez, Robinson, Abu Sankoh, Tuomas Aho, Riley O'Neill, Juha Pirinen ja Sasha Popovitch.

Juuso Salonen, Sasha Popovitch, Riley O'Neill, Juha Pirinen, Jaakko Juuti

36. Riley O'Neill tavoitteli palloa Hakan pelaajien ympäröimänä. Vasemmalta oikealle: Juuso Salonen, Sasha Popovitch, O'Neill, Juha Pirinen ja Jaakko Juuti.

Abu Sankoh, Riley O'Neill, Shane Robinson

37. Abu Sankoh ja Shane Robinson yrittivät vartioida Riley O'Neilliä.

Jonas Turunen, Albert Kuqi, David Ramandingaye

38. Albert Kuqi pelasi tilanteen loppuun asti. Avustava erotuomari Jonas Turunen avasi umpisolmua. Vasemmalta oikealle: Turunen, Kuqi ja David Ramandingaye.

Shane Robinson, Riley O'Neill, Juuso Salonen, Jake Nicholson

39. Juuso Salonen oli vaikeuksissa Riley O'Neillin ja Jake Nicholsonin painostaessa. Vasemmalta oikealle: Shane Robinson, O'Neill, Salonen ja Nicholson.

Riley O'Neill

40. Riley O'Neill vauhdissa.

Albert Kuqi, Riley O'Neill

41. Albert Kuqi painosti Riley O'Neilliä.

Otto Kejonen, Eetu Kaipio, Albert Kuqi, Ville Oksanen, Aleksi Nieminen, Pete Pokkinen, Shane Robinson

42. Albert Kuqi kisaamassa Ville Oksasen kanssa. Vasemmalta oikealle: Otto Kejonen, Eetu Kaipio, Kuqi, Oksanen, Aleksi Nieminen, Pete Pokkinen ja Shane Robinson.

Riley O'Neill, Sasha Popovitch, Albert Kuqi, Eetu Kaipio, Juuso Salonen, Josef Chavez, Aleksi Nieminen, Jussi Perttula, Pete Pokkinen

43. Josef Chavez sulkemassa Eetu Kaipiota pihteihin yhdessä Albert Kuqin kanssa. Vasemmalta oikealle: Riley O'Neill, Sasha Popovitch, Kuqi, Kaipio, Juuso Salonen, Chavez, Aleksi Nieminen, Jussi Perttula, Pete Pokkinen.

Ottelua oli seuraamassa lähes kaksisataa katsojaa, joista arvioni mukaan kaksi kolmasosaa maksoi pääsymaksun. Jos makkaramyynnin ja kahvimyynnin laskee mukaan, niin seura teki varmaan noin tuhannen euron tilin ottelumyynnillä. Pienellä budjetilla toimivalla seuralla siitäkin on jo pikkuisen apua.

MYPA: 12. Mika Johansson (mv), 3. Sampsa Timoska (28. min. 8. Jake Nicholson), 6. Antti Okkonen, 7. Mikko Innanen (79. min. 25. Otto Kejonen), 9. Maxim Votinov (63. min. 14. David Ramandingaye), 11. Riley O'Neill, 13. Toni Lindberg, 15. Ville Oksanen, 16. Antti Koskinen (63. min. 22. Jussi Perttula), 18. Tuomas Aho (C), 24. Ville Saxman (74. min. 20. Eetu Kaipio). Vaihtopelaajat: 1. Antti Kuismanen (mv).

FC Haka: 12. Ville Kauppinen (mv), 3. Abu Sankoh, 4. Juuso Salonen (varoitus), 5. Shane Robinson, 7. John Weckström (C)(76. min. 23. Albert Kuqi), 11. Mohamed Koroma (80. min. 17. Kalle Multanen), 15. Jaakko Juuti (varoitus), 16. Pekka Sihvola, 18. Josef Chavez (varoitus), 20. Juha Pirinen (76. min. 13. Aleksi Nieminen (varoitus)), 24. Santeri Lintunen (70. min. 14. Sasha Popovitch). Vaihtopelaajat: 30. Erkka Heinä (mv).

Maalit: 24. min. Antti Okkonen 1-0, 34. min. Mikko Innanen 2-0, 87. min. Tuomas Aho 3-0. Erotuomarit Pete Pokkinen, Matti Heininen (I avustava) ja Jonas Turunen (II avustava).

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

Sivun html-koodia on päivitetty 6.4.2022.

[Paluu] [2011] [MYPA kaatoi Hakan selvin numeroin] [Korkeakunnas: Peli oli selkeästi meidän] [Hakan nuorelle joukkueelle tappio] [Voittotili auki komeasti] [Santeri Lintunen debytoi Hakassa] [LC: MyPa - Haka 12.03. klo. 15:00 Lehtomäessä] [Nicholson extends deal]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!