Ykkönen 2009: Klubi 04 - AC Oulu 5-1 (1-0) [29.05.2009]

[mobile]
[ENNAKKO: Klubi 04 kohtaa perjantaina Ykkösen suurimman voittajasuosikin] [AC Oulu matkustaa Klubi-04:n vieraaksi] [Cheyne Fowler Klubi 04:n mukana kohtaamaan AC Oulua]
AC Oulu Finnair Stadiumille

1. AC Oulun pelaajat ja taustajoukot saapuivat Finnair Stadiumille, jossa oli molempien joukkueiden pukukopit.

Nurmikkoremontti

2. Ottelu ei voitu kuitenkaan pelata Finnair Stadiumin nurmikolla, koska kentällä oli alkanut nurmikkoremontti kesän Naisten EM-kisoja silmällä pitäen. Remontin aikana tekonurmi vaihdetaan UEFA:n vaatimaan luonnonnurmeen.

AC Oulu verryttelemässä

3. AC Oulun pelaajat verryttelemässä Pallokentän samettinurmella.

Nestetankkausta kallioilla

4. Kallioilla Pallokentän ja Stadionin välissä AC Oulun kannattajat täydensivät ennen ottelua nestevarastojaan helteisessä säässä pelattavan ottelun varalta. ;-)

Janne Grönman, Kim Ittonen, Antti Malaska

5. Erotuomarikolmikko verryttelemässä: Janne Grönman (vasemmalla), Kim Ittonen ja Antti Malaska.

Klubi-04 ja AC Oulu kentälle

6. Joukkueet marssivat kentälle erotuomareiden johdolla.

Kim Ittonen, Antti Malaska, Mika Huuhtanen, Sami Salmi, Johannes Westö, Juri Kinnunen, Erfan Zeneli, Paulus Roiha, Juhani Ojala, Cheyne Fowler, Mikko Sumusalo, Akseli Pelvas, Duarte Tammilehto

7. Klubi-04:n pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Mika Huuhtanen, Sami Salmi, Johannes Westö, Juri Kinnunen, Erfan Zeneli, Paulus Roiha, Juhani Ojala, Cheyne Fowler, Mikko Sumusalo, Akseli Pelvas ja Duarte Tammilehto. Vasemalla olivat erotuomarit Kim Ittonen ja Antti Malaska.

Mika Nurmela, Juho Meriläinen, Joni Korhonen, Niko Kukka, Juha Majava, Frank Jonke, Niko Heiskanen, Joonas Pennanen, Dominic Yobe, Dennys Rodrigues, Antti Pehkonen, Janne Grönman, Kim Ittonen, Antti Malaska

8. AC Oulun pelaajat pelaajaesittelyssä vasemmalta oikealle: Mika Nurmela, Juho Meriläinen, Joni Korhonen, Niko Kukka, Juha Majava, Frank Jonke, Niko Heiskanen, Joonas Pennanen, Dominic Yobe, Dennys Rodrigues ja Antti Pehkonen. Oikealla olivat erotuomarit Janne Grönman, Kim Ittonen ja Antti Malaska.

Joonas Pennanen, Erfan Zeneli

9. Joskus otteluissa näkee hyviä suorituksia, vaikka ne saattavat jäädä katsojilta huomaamatta. Tässä Joonas Pennanen rynni keskikentällä pallon kanssa Efran Zenelin ahdistaessa.

Duarte Tammilehto, Joonas Pennanen, Erfan Zeneli

10. Pallo karkasi kuitenkin hiukan liian kauas Pennasen ulotttuvilta ja Duarte Tammilehto spurttasi vauhdilla poikittain poimien pallon mukaansa. Todella tyylikäs pallon poisotto.

Joonas Pennanen, Erfan Zeneli, Duarte Tammilehto

11. Pallo oli jo muualla ja Joonas Pennanen horjahti vain lievästi yrittäessään pysäyttää vauhtiaan. Erfan Zeneli valmistautui kääntymään ja Duarte Tammilehto tähyili pallon kulkua.

Duarte Tammilehto, Dominic Yobe, Cheyne Fowler, Johannes Westö, Mika Nurmela, Antti Pehkonen, Juho Meriläinen, Niko Heiskanen, Niko Kukka, Dennys Rodrigues, Paulus Roiha

12. Klubi-04:n maali syntyi kuin Johannes Westö kamppaili pallosta Mika Nurmelan kanssa. Duarte Tammilehto tuli tilanteeseen kuten edellisessä kuvasarjassakin ja laukoi pallon pois pystysyötöllä ohi Westön. Paulus Roiha ryntäsi pystysyötön perään ohittaen Antti Pehkosen, Juho Meriläinen ja maalivahti Dennys Rodriguesin. Pallo siististi takanurkkaan ja muut kuvissa esiintyneet AC Oulun pelaajat Dominic Yobe, Niko Heiskanen ja Niko Kukka olivat vain pelkässä statistin roolissa.

Dominic Yobe, Erfan Zeneli, Niko Heiskanen, Akseli Pelvas

13. Klubi-04 sai vapaapotkun, kun Dominic Yobe roikkui Erfan Zenelissä kiinni. Taustalla olivat Niko Heiskanen ja Akseli Pelvas. Vapaapotkun ampui muistaakseni Zeneli, mutta AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues torjui heittäytymällä pystytolpan viereen suuntautuneen tarkan sijoituksen.

David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Duarte Tammilehto, Dominic Yobe, Kim Ittonen

14. Dominic Yobe roikkui taas helsinkiläispelaajan selässä. Tällä kertaa "uhrina" oli Duarte Tammilehto. Kuvassa vasemmalta oikealle: David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Tammilehto, Yobe ja Kim Ittonen.

David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Dominic Yobe, Duarte Tammilehto, Kim Ittonen

15. Duarte Tammilehto yritti päästä pallon perään, mutta Dominic Yobe piti tiukasti kiinni. Vasemmalta oikealle: David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Dominic Yobe, Duarte Tammilehto ja Kim Ittonen.

David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Duarte Tammilehto, Dominic Yobe, Kim Ittonen

16. Duarte Tammilehto ehti koskettaa palloa, mutta menetti Dominic Yoben repimisen seurauksena tasapainonsa. Vasemmalta oikealle: David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Duarte Tammilehto, Dominic Yobe ja Kim Ittonen.

David Ramandingaye, Erfan Zeneli, Duarte Tammilehto, Dominic Yobe, Kim Ittonen

17. Lopuksi Dominic Yobe vielä astui maassa makaavan Duarte Tammilehdon kädelle, vaikka kuvasta näyttäisi kuin hän astui jonkin muun kuin käden päälle. Joka tapauksessa kiinniroikkuminen oli jo toinen ottelun aikana ja Yoben olisi pitänyt saada molemmista vähintään keltainen kortti, joten ulosajo puolusti paikkaansa jo pelkästään sen vuoksi.

Juho Meriläinen, Akseli Pelvas

18. Klubi-04:n toinen maali syntyi, kun Akseli Pelvas karkasi taklausta yrittäneeltä Juho Meriläiseltä.

Antti Pehkonen, Akseli Pelvas, Mika Nurmela, Dennys Rodrigues, Juho Meriläinen

19. AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues tuli vastaan, mutta Akseli Pelvas kiersi hänet helposti ja sijoitti pallon kaikessa rauhassa tyhjään maaliin. Kuvassa vasemmalta oikealle: Antti Pehkonen, Pelvas, Mika Nurmela, Rodrigues ja Juho Meriläinen.

Janne Törmänen, Cheyne Fowler

20. Loukkaantumistauon jälkeen ensimmäisen ottelunsa pelannut Cheyne Fowler oli erinomainen, vaikka saikin tehdä tilaa Janne Törmäselle vajaan tunnin pelin jälkeen.

Mika Nurmela, Eetu Kaipio, Janne Törmänen

21. Klubi-04:n kolmas maali syntyi, kun vaihtopelaajana kentälle tullut Janne Törmänen pelasi keskikentällä Mika Nurmelan pois pelistä nätillä syötöllä Eetu Kaipiolle.

Janne Törmänen, Mika Nurmela, Niko Kukka, Eetu Kaipio, Mikko Sumusalo

22. Eetu Kaipio laittoi seinäsyötön takaisin Janne Törmäselle ja hassutettu Mika Nurmela pystyi vain katsomaan pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Törmänen, Nurmela, Niko Kukka, Kaipio ja Mikko Sumusalo.

Erfan Zeneli, Antti Pehkonen, Kim Ittonen, Mika Nurmela, Janne Törmänen, David Ramandingay

23. Janne Törmänen eteni vähän matkaa pallon kanssa, mutta kun AC Oulun kapteeni Antti Pehkonen tuli vastaan, Törmänen laukoi kovan laukauksen kohden Oulun maalia. Kuvassa vasemmalta oikealle Erfan Zeneli, Pehkonen, Kim Ittonen, Mika Nurmela, Törmänen ja David Ramandingaye.

Dennys Rodrigues

24. En ehtinyt siirtää kameraa tarpeeksi nopeasti nähdäkseni mitä tapahtui, mutta AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues oli ilmeisesti sijoittunut väärin, koska juoksenteli epätoivoisesti pallon perässä sen painuessa maaliin. Vai saiko hän pallon torjuttua puolittain, mutta se meni kaikesta huolimatta maaliin?

Mika Nurmela

25. AC Oulun maalin alkusoittoa oli kun Mika Nurmela antoi keskialueelta keskityksen keskelle rangaistusalueen rajalle.

Juri Kinnunen, Donewell Yobe, Sami Salmi

26. Donewell Yobe otti Nurmelan keskityksen alas rinnallaan rangaistusalueen rajalla. Vasemmalta oikealle: Juri Kinnunen, Yobe ja Sami Salmi.

Sami Salmi, Juhani Ojala, Donewell Yobe, Mika Huuhtanen, Frank Jonke

27. Donewell Yobe jatkoi pallon perään rangaistusalueelle ja Juhani Ojala näytti varovan Yoben kaatamista. Pelaajat vasemmalta oikealle: Sami Salmi, Juhani Ojala, Yobe, Mika Huuhtanen ja Frank Jonke.

Juhani Ojala, Frank Jonke, Mika Huuhtanen, Sami Salmi, Mikko Sumusalo, Donewell Yobe

28. Mutta kaikesta huolimatta Donewell Yobe kellahti nurin rangaistusalueelle vaikka pallokin oli aivan ulottuvilla. Tuliko rimakauhu ja pieni filmaus rangaistuspotkun saamiseksi oli parempi vaihtoehto, kun yrittää saada palloa maaliin puolustajien ja maalivahdin ohitse? Ainakin Juhani Ojala vasemmalla näyttää aika hämmästyneen näköiseltä. Joka tapauksessa Frank Jonke laukoi tuomitun rangaistuspotkun maaliin. Kuvassa pelaajat vasemmalta oikealle: Ojala, Jonke, Mika Huuhtanen, Sami Salmi, Mikko Sumusalo ja Yobe.

Niko Kukka, Eetu Kaipio

29. Niko Kukka käytti oikeaa käsivarttaan tukena kamppaillessaan pallosta Klubi-04:en Eetu Kaipion kanssa. Kukan tunnistaa hyvin vasemman käsivarren tatuoinnista ja oikean ranteen hikinauhasta, vaikka kasvoja ei näy. Pian tämän jälkeen Klubi-04 teki neljännen maalinsa, mutta sen valokuvaaminen ei onnistunut. Ylhäällä kaupunginpuolella oleva lava oli täynnä median edustajia ja olin asettunut kameroideni kanssa kentän tasalle pelaaja-aitioiden väliin. Ja neljännen maalin kohdalla Klubi-04:n General Manager Juha Saukkonen ryntäsi tietysti leveine hartioineen juuri kuvauslinjalle. Mutta maalissa Eetu Kaipio antoi syötön oikealta rangaistusalueen sivurajalta ja Janne Törmänen taisi olla maalin edessä jatkamassa pallon maaliin.

Juho Meriläinen, Erfan Zeneli, Janne Törmänen, Antti Pehkonen, David Ramandingaye

30. Ottelun viime hetkillä Erfan Zeneli teki Klubi-04:n viidennen maalin, mutta en saanut siitäkään kuvaa, koska nyt vuorostaan edessäni olevalla penkillä istuneet paarinkantajat ryntäsivät pystyyn ja peittivät kuvauskulman maalille. Väistin sivulle ja yritin ottaa kuvan niin nopeasti kuin mahdollista, mutta kameran automaattitarkennus oli tarkentanut metrin päähän ja kentän toisen pään tapahtumista ei saanut mitään selvää. Oheinen kuva on viimeinen, mitä sain ennen maalia. Maalinsyöttöjä David Ramandingaye oli oikealla Oulun kapteeni Antti Pehkosen takana ja oli antanut syötön takaviistoon toisessa aallossa tulevalle Zenelille, joka pääsi tälläämään maalilaukauksensa lähes vastapalloon. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juho Meriläinen, Zeneli, Janne Törmänen, Pehkonen ja Ramandingaye.

Klubi-04 ja AC Oulu kohtasivat Ykkösen ottelussa 29.5.2009 klo 18:30 alkaen Pallokentällä, koska viereisellä Finnair Stadiumilla oli alkanut edellisenä päivänä nurmikkoremontti.

Ennen ottelua vaihdoin muutaman sanan AC Oulun päävalmentaja Juha Malisen kanssa. Malinen totesi, että Oulu ei ollut kai yli vuoteen pelannut niin hyvällä nurmella kuin mitä Pallokentän samettinurmikko oli. Kun kyselin, että AC Oululla taitaa olla kovin vastustaja vähään aikaan, koska Klubi 04:ssä pelaa muutama HJK:n liigapelaaja, niin Malinen totesi, että Klubi 04:n joukkue on kokonaisuudessaan liigatasoa, mutta hän sanoi, että on eri asia sitten, että miten joukkue pystyy pelaamaan yhteen joukkueena kun siihen tulee äkkiä esimerkiksi neljä uutta pelaajaa. Kun kysyin Maliselta, että tarvitsisiko AC Oulua vahvistaa ja mille paikoille, jos näillä pelaajilla haluaisi pelata liigassa, niin Malinen totesi, että se riippuu aivan siitä mitä sieltä halutaan. Nykyisessä AC Oulun joukkueessa ei Malisen mukaan ole ketään, joka ei pystyisi pelaamaan liigassa, jos tyydytään vain siihen, että pysytään liigassa. Ainoastaan pelaajien lukumäärää on Malisen mukaan kasvatettava. Liigassa peli on kovempaa ja tapahtuu enemmän loukkaantumisia, joten pelaajaringin on oltava suurempi. Ja se kaikki riippuu käytettävistä taloudellisista resursseista.

Kummasti AC Oulu retkahti kun yksi keskikenttäpelaaja oli poissa. Mutta tasoeroa tuntui olevan Klubi-04:n liigapelaajavahvistusten vuoksi muutenkin siksi paljon, että tuskin lopputulos olisi paljoa muuttunut, vaikka AC Oulu olisi pelannut koko ottelun täydellä miehityksellä. Joukkueen puolustus ja maalivahti tuntuivat aika haavoittuvilta ja vastaavalla puolustuskokoonpanolla tuskin liigassa pärjättäisiin.

Klubi 04:n kokoonpano: 12. Mika Huuhtanen (mv, C), 4. Sami Salmi, 5. Juhani Ojala, 6. Erfan Zeneli, 8. Juri Kinnunen, 10. Mikko Sumusalo, 14. Johannes Westö, 15. Paulus Roiha (46. min. 11. David Ramandingaye), 17. Duarte Tammilehto, 18. Akseli Pelvas (63. min. 23. Eetu Kaipio), 21. Cheyne Fowler (56. min. 25. Janne Törmänen). Vaihtopelaajat: 1. Niko Ruuth (mv), 7. Juuso Rantanen, 20. Teemu Nikander, 27. Kalle Sormunen.

Varoitukset:

AC Oulun kokoonpano: 22. Dennys Rodrigues, 2. Niko Heiskanen, 3. Niko Kukka, 4. Juho Meriläinen, 6. Antti Pehkonen (C), 7. Dominic Yobe (49. min. ulosajo), 13. Mika Nurmela, 14. Joonas Pennanen (66. min. 19. Eetu Uusitalo), 15. Joni Korhonen (59. min. 10. Donewell Yobe), 16. Juha Majava (39. min. 9. Tommi Siekkinen), 20. Frank Jonke. Vaihtopelaajat: Bleron Kllokoqi (mv), 18. Simo Myllymäki.

Varoitukset: 49. min. Dominic Yobe punainen kortti ja ulosajo.

Maalit: 36. min. Paulus Roiha (Duarte Tammilehto) 1-0, 52. min. Akseli Pelvas 2-0, 78. min. Janne Törmänen (Eetu Kaipio) 3-0, 83. min. Frank Jonke rp. 3-1, 87. min. Janne Törmänen (Eetu Kaipio) 4-1, 90. min. Erfan Zeneli (David Ramandingaye) 5-1.

Erotuomarit: Kim Ittonen, Antti Malaska (I avustava), Janne Grönman (II avustava). Otteludelegaatti oli Ari Nyberg ja ottelulääkäri Tuomas Brinck. Yleisöä oli 489 henkeä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2009] [Klubi 04 murskasi AC Oulun] [Klubi 04 - Allianced Clubs pe 29.5 18.30 Bollis] [Synkkä perjantai-ilta Helsingissä] [Nosh A Lodylle kahden ottelun lisäpelikielto] [Ottelupöytäkirja] [Pe 29.05.2009 Klubi 04 - AC Oulu]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!