Veikkausliiga 2010: JJK - Haka 1-2 (0-1) [23.10.2010]

[mobile]

[JJK Hakan isäntä liigan päätöskierroksella] [Haka hyvistä lähtökohdista lauantaihin] [Hakapeliitat järjestää fanimatkan Jyväskylään] [JJK kerää lapsiperheille leluja lauantain Haka-pelissä] [JJK:n pelaajat puffaavat Haka-peliä ja lelukeräystä kävelykadulla] [Haka-pelissä rasisminvastainen kampanja] [JJK - FC Haka -ottelu alkaa lauantaina 23.10. klo 14:00] [JJK - FC Haka -ottelutapahtuman tarkka aikataulu] [Kannattajat kokoontuvat Matsi Baariin ennen peliä] [Latikka: Rasismi on syvältä] [JJK-Haka: Vastassa tiukasti organisoitu puolustus] [Martonen: Ollaan väärässä päässä sarjataulukkoa] [Jyväskylässä sataa lunta, ottelun pelaaminen ratkeaa 12.30] [JJK-Haka pelataan] [Martonen: Kenttä on liukas, mutta pelikelpoinen] [JJK-Haka: Puolustuslinjaan muutoksia] [Jyväskylässä pelataan säilymisestä]

Kari Martonen, Jori Särkkä

1. Kävelin puolisentoista tuntia ennen ottelua Harjun kenttää kohden kun metsäpolulla vastaan tulivat JJK:n pelaajat ja häntäpäässä valmentajakaksikko Kari Martonen ja Jori Särkkä. Allekirjoittaneen pongattuaan Kari Martonen pysäytti pelaajat poikkipolulle ja yllytti heitä kilpailemaan lumisodassa. Maalina oli vihreä roskapönttö hiukan ylempänä polulla. Samalla Martonen järjesti valokuvaajalle hienon shown kuvattavaksi. Tämä on yksi tapa markkinoida joukkuetta ja tarjota faneille jotain ylimääräistä.

Lumisotaa lenkkipolulla

2. Vuosia sitten osallistuin erään Oyj-yrityksen tuotekehitysprojektiin, jossa työtovereina oli iso joukko mies- ja naispuolisia insinöörejä. Projektin aluksi keräännyimme hotelli Aulangolle päivän kestävään projektiavaukseen, johon sisältyi mm. erään seikkailuyrittäjän järjestämän temppuradan läpäisy hotellin lähimetsissä ja laserammuskelua suojalasi ja ilmaisimet päällä eräässä vanhassa teollisuuskiinteistössä. Itse kuuluin iältäni joukon vanhempaan päähän ja pyssysota tuntui hiukan lapselliselta, mutta nuorempi porukka ryhmän naisia myöten nautti siitä melkoisesti.

Rentoutumista leikkimällä

3. Yritykset ovat huomanneet, että työntekijöille ei riitä vain palkka ja puurtaminen vaan välillä tarvitaan myös elämyksiä. Tuotekehitystyö vaatii myös luovuutta ja pyssysodan kaltaisilla leikeillä kaivetaan esiin työntekijöiden luovuutta. Jotkut ovat joskus väittäneet, että suuret nerot ovat neroja juuri siksi, että he ovat osanneet säilyttää luonteensa luovan ja leikkisän puolen. Sama koskee myös futisjoukkuetta. Menestykseen ei riitä pelkästään hyvä kunto, taitavuus ja pelitaktiikka. Monesti pelit ratkeavat, kun vastustajan keskittyminen herpaantuu ja joku tekee virheen tai sitten jotkut pelaajat tekevät kentällä yllättäviä ja samalla luovia ratkaisuja. Tässäkin lumisodasta näkyivät olevan eniten innoissaan Tommi Kari ja Jani Virtanen, jotka kentällä kuuluvat joukkueensa luovimpiin pelaajiin.

Lumipallon heittäminen on hauskaa

4. JJK:n valmentajaksi vaihtui kaudeksi 2010 Kari Martonen. Hän on luonteeltaan aika lailla erilainen kuin edellinen valmentaja, jota jotkut luonnehtivat auktoritatiiviseksi. Itselle on syntynyt käsitys, että Martonen on luonteeltaan sellainen kiltti perheenisä, joka ei paljoa komentele vaan pyrkii ohjailemaan joukkuettaan haluamaansa suuntaan. Viime talvi ja vielä kevätkin meni JJK:lla oikein hyvin, mutta kesän ja syksyn mittaan JJK:n peli ontui yhä enemmän. Joidenkin mielestä Martonen epäonnistui joukkueen luotsaamisessa, vaikka sarjapaikka säilyikin karsinnan kautta.

Edellinen valmentaja saattoi ärsyttää liialla komentelullaan joitakin pelaajia ja kahlitsi heidän luovuuttaan liian tarkoilla ohjeilla. Martonen taas on ehkä tyytynyt vain painottamaan haluamaansa pelityyliä eli lyhytsyöttöpeliä maata pitkin ja pyrkinyt sitten erilaisilla harjoitteilla ja ehkä leikeillä kaivamaan esiin sitä pelaajien luovuutta, jolla ottelut lopulta ratkaistaan. Edelliseen valmentajaan ärsyyntyneet ovat ehkä Martosen tyylistä ihastuksissaan, mutta ne pelaajat, jotka ovat tottuneet siihen, että valmentaja tarkkaan jakaa ja määrää tehtävät kentällä, olisivat tarvinneet yksityiskohtaisempaa ohjausta.

Isolla pallolla osuu paremmin

5. Joukkueessa saattaa olla myös etenkin vanhempia pelaajia, jotka kokevat Martosen ehkä hiukan turhan lapselliseksi ja hän on kauden kuluessa menettänyt luontaista auktoriteettiaan. Tai ehkä ei niinkään. Jostain syystä JJK ei kauden aikana voittanut kotikentällään kuin viimeisen karsintaottelun. Mutta vierasotteluista tuli voittoja. Tuntuukin siltä, että pelimatkoilla, jolloin joukkue on pitkään yhdessä Martosen kanssa, joukkue pelaa selvästi paremmin kuin kotikentällä, jossa on koko ajan keskittymistä haittaavia häiriötekijöitä. Ottelumatkoilla Martonen onnistuu ilmeisesti suggeroimaan joukkueeseen sellaisen keskittymisen, jolla tulee voittoa. Minulla ei ole aavistustakaan, miten Martonen sen tekee. Ehkä hän komentaa joukkueensa tienpuoleen heittelemään käpyjä joka 100 kilometrin välein. Tiedä häntä.

Talkoolaiset kolaamassa

6. Lumisodan päätyttyä jatkoin harjun päälle ja kentällä oli toisenlainen lumisota menossa. Aamulla järjestysmiehet olivat ilmoittaneet, että lunta oli liian paljon, jotta peli voidaan pelata. Mutta kun paikallisradiossa värvättiin vapaaehtoisia lumityöhön ja luvattiin palkkioksi vapaa pääsy otteluun, kentälle kertyi riittävästi talkoolaisia.

Pressulla vetää

7. Alussa kentällä oli vain 8 lumikolaa, mutta vapaaehtoiset toivat omia työvälineitään mukanaan. Jokaisella oli urakkana 30 neliön siirtäminen syrjään ja pressulla lunta siirtyi mukavasti neliöittäin yhdellä kertaa.

Jouni Hyytiä

8. Media-huoneessa kuvattiin jotain erotuomareiden koulutusvideota, jossa haastateltavana oli ottelun erotuomari Jouni Hyytiä.

Katsomossa väljyyttä

9. Siinä vaiheessa kun lipunkantajat kerääntyivät pääkatsomon eteen eräs paikallinen valokuvaaja kertoi, että katsomossa oli poikkeuksellisen vähän katsojia. Näin oli vielä siinä vaiheessa kun pelaajatkin kävelivät kentälle, mutta ottelun aluettua parissa minuutissa jostain ilmaantui väkeä, jotka täytti pääkatsomon lähes yhtä täyteen kuin aina kauden aikana Jyväskylässä.

Lipunkantajat

10. Ottelu oli "Punainen kortti rasismille"-ottelu ja teemalipun ja Veikkausliigalipun kantajiakin oli hiukan sekoitettu.

Lumikasojen yli

11. Kannettavat liput olivat sen verran leveitä, että kantajat joutuivat kiipeämään kentälle juoksuradalla olevien lumikasojen ylitse. Lipunkantajien takana ottelun erotuomarit.

Joukkueet kentälle

12. Lipunkantajien ja erotuomareiden takana seurasivat joukkueet kapteeniensa ja maalivahtiensa johdolla. Etualalla valkopukuinen Haka ja takana sinipunaruskea-asuinen JJK.

Jaakko Juuti, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Markus Joenmäki, Regi Nooitmeer, Benito, Timi Lahti, Jarno Mattila, Mikko Innanen ja Saku Pesonen

13. En ollut aiemmin nähnytkään Timi Lahtea livenä ja sama taisi olla toisinpäin, koska hän vilkuili allekirjoittaneen suuntaan. :) Hakan pelaajat vasemmalta oikealle: Jaakko Juuti, Jani Kauppila, Toni Lehtinen, Markus Joenmäki, Regi Nooitmeer, Benito, Timi Lahti, Jarno Mattila, Mikko Innanen ja Saku Pesonen. JJK:n pelaajista ainakin Beniton ja Timin välissä oli Anssi Viren. Innasen takaa taitaa häämöttä Jukka-Pekka Tuomanen.

Pelaaja-aitiot lumivallien takana

14. Pelaaja-aitiot sijaitsivat juoksuradalla ja niiden edessä olevien mainostaulujen eteen ja taakse oli talkootyössä kasattu paksut lumikinokset.

FC Haka pelaajaesittelyssä

15. Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä. Vasemmalla olivat erotuomarit. Taustalla näkyvä korkea teline oli UrhoTV:n kameroita varten. Hakan kapteenin Toni Kuivaston takana näkyvät bussilla paikalle saapuneet Hakan HAMK-kannattajat lippuineen. Kuluneella kaudella Haka on voittanut aina kun HAMK-kannattajat ovat katsomossa kannattamassa Hakaa.

Liput ja JJK:n pelaajat pelaajaesittelyssä

16. Veikkausliigan lippu ja teemalippu kantajineen sekä niiden takana JJK:n pelaajat. Oikealle olivat erotuomarit.

Kari Martonen Veikkausliigalegendaksi

17. JJK:n valmentaja Kari Martonen oli valittu Veikkausliigan legendaksi ja hän vastaanotti ennen ottelua valinnan johdosta kunniakirjan. Sitä olivat luovuttamassa jyväskyläläinen juniori ja Veikkausliigan viestintäpäällikkö Markku Korhonen.

Kari Martonen ja kunniakirjan luovutus

18. Kari Martonen sai kunniakirjansa. Taustalla JJK:n pelaajat verryttelivät.

Kari Martonen ja Legendat-kunniakirja

19. Kari Martonen ja Legendat-kunniakirja.

Hakan HAMK-kannattajat

20. Hakan HAMK-kannattajat vauhdissa.

Jani Virtanen, Jarkko Okkonen, Timi Lahti, Toni Lehtinen

21. Ottelun alussa pallo pyöri molemmissa päissä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Virtanen, Jarkko Okkonen, Timi Lahti ja Toni Lehtinen.

Jukka-Pekka Tuomanen, Mikko Innanen, Toni Kuivasto, Timi Lahti, Mika Lahtinen, Benito, Mikko Hyyrynen, Jani Kauppila

22. Timi Lahti palasi erikoistilanteesta omalle kenttäpuoliskolle tukka putkella. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka-Pekka Tuomanen, Mikko Innanen, Toni Kuivasto, Lahti, Mika Lahtinen, Benito, Mikko Hyyrynen ja Jani Kauppila.

Mikko Innanen, Regi Nooitmeer, Jukka-Pekka Tuomanen, Samu Nieminen, Toni Lehtinen, Jani Kauppila

23. Toni Lehtinen on jatkanut target-tyylisesti pallon päällään Mikko Innasen eteen. Samu Nieminen hävisi pääpallokamppailun. Pelaajat vasemmalta oikealle: Innanen, Regi Nooitmeer, Jukka-Pekka Tuomanen, Nieminen, Lehtinen ja Jani Kauppila.

Mikko Innanen, Benito Yllaconza

24. Mikko Innanen parhaimmillaan silloin kun hän saa vauhdissa pallon eteensä. Tällä kertaa hyökkäys ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Taustalla oli Benito.

Patrick Poutiainen, Jaakko Juuti

25. Patrick Poutiainen ja Jaakko Juuti muodostivat kentällä yhden taisteluparin, joka otti yhteen useasti ottelun kuluessa.

Patrick Poutiaisen filmi

26. Timi Lahti sai tästä tilanteesta keltaisen kortin, vaikka ainakaan valokuvan mukaan hän ei tehnyt mitään sen ansaitsemiseksi. Pikemmin vaikuttaa kuin Patrick Poutiaiselta pallo oli karannut sivulle ja hiukan takaviistoon ja hän päätti filmata heittäytymällä kyljelleen. Kuvassa kaatuminen on juuri alkamassa.

Timi Lahden keltainen kortti

27. Jouni Hyytiän näyttäessä keltaista korttia Timi Lahti yritti selittää, että ei tilanteessa mitään ollut. Jollakin JJK-kannattajalla näytti takana katsomossa olevan hauskaa.

Benito Yllaconza

28. Benito vauhdissa. Oikealla näkyy ilmeisesti Janne Korhosen kannattajia.

HAMK-kannattajat

29. Hakan HAMK-kannattajat olivat päässeet vauhtiin, mutta eivät kyenneet häiritsemään Anssi Virenin keskittymistä.

Hakapeliitat

30. Myös Hakapeliitat olivat omassa katsomossaan. Olin katsovinani, että joukossa taisi olla jokunen Viuhan Puu-kannattajaryhmän jäsenkin, vaikka he aiemmin olivat korostaneet, että eivät missään nimessä halua olla Hakapeliittoja. Mutta Hakapeliittojen järjestämälle fanimatkalle ryhmän jäsenet lähtivät mukaan.

Hakan pelaaja-aitio

31. Hakan pelaaja-aitio sijaitsi juoksuradalla lumivallien takana. Pääkatsomo oli tässä vaiheessa jo täynnä katsojia.

Regi Nooitmeer

32. Regi Nooitmeer oli taas Hakan parhaimmistoa. Takasuoran katsomoissa oli kyllä tilaa, mutta sää oli sen verran viileä, että kaikki katsojat eivät varmaan tarjenneet istua siellä.

Jarkko Okkonen, Toni Lehtinen, Mikko Innanen

33. Jarkko Okkonen ei näköjään edes yrittänyt kilpailla Toni Lehtisen kanssa pääpalloista. Taustalla Hakapeliitat ja oikealla Mikko Innanen.

Toni Lehtinen

34. Toni Lehtinen palasi lähes puolentoista vuoden ulkomaan kierroksen jälkeen kuntoutumaan loukaantumisesta Suomeen ja hakemaan loppukaudeksi uutta vauhtia Hakasta.

Jani Virtanen, Tommi Kari, Toni Kuivasto, Markus Joenmäki, Timi Lahti, Jarno Mattila, Patrick Poutiainen

35. Päädyssä JJK:n kannattajakatsomossa oli katsojia ihan mukavasti. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jani Virtanen, Tommi Kari, Toni Kuivasto, Markus Joenmäki, Timi Lahti, Jarno Mattila ja Patrick Poutiainen.

Timi Lahti, Jani Virtanen, Tommi Kari, Patrick Poutiainen, Jaakko Juuti

36. Patrick Poutiainen ja Jaakko Juuti taas pallokamppailussa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Timi Lahti, Jani Virtanen, Tommi Kari, Poutiainen ja Juuti.

Toni Lehtinen, Tommi Kari, Patrick Poutiainen, Jaakko Juuti, Markus Joenmäki

37. Jaakko Juuti taisi tällä kertaa onnistua estämään Patrick Poutiaisen nousuyrityksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Lehtinen, Tommi Kari, Poutiainen, Juuti ja Markus Joenmäki.

Tuomas Latikka, Jarno Mattila, Samu Nieminen, Patrik Poutiainen, Jaakko Juuti

38. Jarno Mattila tavoittelee palloa, joka on karannut Patrick Poutiaisen ja Jaakko Juutin kaksinkamppailusta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomas Latikka, Mattila, Samu Nieminen, Poutiainen ja Juuti.

Jukka-Pekka Tuomanen, Samu Nieminen, Toni Lehtinen, Mika Lahtinen, Patrick Poutiainen

39. Samu Nieminenkään ei edes yritä kilpailla Toni Lehtisen kanssa ilmatilassa. Mieleen tuli, että jos joukkue harjoittelee paljon maata pitkin pelaamista, niin pääpalloharjoittelu voi jäädä vähän heikommalle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka-Pekka Tuomanen, Nieminen, Lehtinen, Mika Lahtinen ja Patrick Poutiainen.

Jukka-Pekka Tuomanen, Samu Nieminen, Toni Lehtinen, Mika Lahtinen, Patrick Poutiainen

40. Toni Lehtinen jatkoi keskityksen puskemalla taaksepäin ja Samu Nieminen yritti tavoitella sitä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka-Pekka Tuomanen, Nieminen, Lehtinen, Mika Lahtinen ja Patrick Poutiainen.

Tuomas Latikka, Jarkko Okkonen, Anssi Viren, Mikko Innanen

41. Hakan maali syntyi, kun Toni Lehtinen sai keskialueella pallon haltuunsa ja syötti pallon matalana Mikko Innasen eteen tyhjään tilaan. Janne Korhonen yritti ehtiä katkaisemaan syötön, mutta Innanen ehti palloon ensin, kiersi Korhosen ja valmistautui tässä keskittämään palloa maalineteen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomas Latikka, Jarkko Okkonen, Anssi Viren ja Innanen.

Tuomas Latikka, Samu Nieminen, Jaakko Juuti, Jarkko Okkonen

42. Jaakko Juuti sai etutolpalle Mikko Innasen keskityksen juuri kohdalleen ja pääsi kaikessa rauhassa puskemaan palloa seisovilta jaloilta. Tilanteessa Samu Nieminen yritti ilmeisesti ensisijaisesti peittää Janne Korhosen ulosmenon jälkeen tyhjäksi jääneen maalin ja Juutin vartioiminen jäi toissijaiseksi tehtäväksi.

43. Jaakko Juutin pusku upposi oikeaan alakulmaan ja Samu Niemisellä ei ollut mitään mahdollisuutta torjumiseen. Edessä oli Tuomas Latikka ja oikealla hyvin sijoittunut erotuomari Jouni Hyytiä.

44. Hakan pelaajat onnittelivat Jaakko Juutia, jolle maali oli Veikkausliigassa ensimmäinen. Juuti pelasi kaudella 2010 22 liigaottelua ja oli ennen kautta sellainen tilastokummajainen, että hänellä oli yksi liigaottelu, mutta hän oli aikoinaan ehtinyt pelata ainakin kaksi euro-ottelua, joista toinen oli vierasottelussa Pjunik Jerevania vastaan vuonna 2005. En valitettavasti enää muista kävikö Juuti kentällä kotiottelussa kyseistä seuraa vastaan tai Vålerengaa vastaan, vaikka olin muistaakseni kentän laidalla seuraamassa molempia otteluita.

Naisfutis palkittavana

45. Puoliaikataon aikana palkittiin paikallista naisfutisjoukkuetta.

Regi Nooitmeer, Jani Kauppila, Jani Virtanen, Kalle Multanen, Anssi Viren, Mika Lahtinen, Saku Pesonen

46. Kalle Multanen tavoitteli Anssi Virenin suojaamaa palloa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Regi Nooitmeer, Jani Kauppila, Jani Virtanen, Multanen, Viren, Mika Lahtinen ja Saku Pesonen.

Regi Nooitmeer, Anssi Viren, Mikko Hyyrynen, Kalle Multanen, Jani Virtanen

47. Myös Kalle Multanen ulottui pääpalloissa ihan eri korkeuksille kuin JJK:n pelaajat. Pelaajat vasemmalta oikealle: Regi Nooitmeer, Anssi Viren, Mikko Hyyrynen, Multanen ja Jani Virtanen.

JJK:n maali

48. Olin toisella puoliajalla siirtynyt kentän toiseen päätyyn ja sieltä ei aina nähnyt kunnolla, mitä tapahtui vastakkaisessa päässä. Joten Jarkko Okkonen pääsi puskemaan yllättäen JJK:n tasoitusmaalin. Pallo on jo Hakan maalin vasemmassa alakulmassa ja JJK:n pelaajat aloittivat maalin juhlimisen.

Kalle Multanen, Markus Joenmäki, Jukka-Pekka Tuomanen, Jarno Mattila

49. Kalle Multanen teki töitä laajalla säteellä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Multanen, Markus Joenmäki, Jukka-Pekka Tuomanen ja Jarno Mattila.

Jukka-Pekka Tuomanen, Toni Lehtinen, Patrick Poutiainen, Kalle Multanen, Jaakko Juuti, Jarkko Okkonen

50. Hakan HAMK-kannattajilla riitti virtaa vielä toisella puoliajallakin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka-Pekka Tuomanen, Toni Lehtinen, Patric Poutiainen, Kalle Multanen, Jaakko Juuti ja Jarkko Okkonen.

Anssi Viren, Kalle Multanen, Samu Nieminen, Jarkko Okkonen, Jaakko Juuti, Tuomas Latikka

51. Hakan toinen maali syntyi, kun Toni Lehtinen voitti kamppailun pallosta kentän oikealla laidalla ja syötti keskelle Jani Kauppilalle. Kauppila jatkoi etuviistoon vasemmalle laidalle, josta Jaakko Juuti keskitti rangaistusalueelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Anssi Viren, Kalle Multanen, Samu Nieminen, Jarkko Okkonen, Juuti ja Tuomas Latikka.

Jaakko Juuti, Toni Lehtinen, Samu Nieminen, Tuomas Latikka, Anssi Viren, Kalle Multanen, Jarkko Okkonen

52. Jaakko Juutin keskitys tuli matalana rangaistusalueelle eteenpäin rynnänneen Kalle Multasen eteen. Multanen jatkoi yhdellä kosketuksella kohden maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuti, Toni Lehtinen, Samu Nieminen, Tuomas Latikka, Anssi Viren, Multanen ja Jarkko Okkonen.

Kalle Multanen, Jarkko Okkonen

53. Kalle Multasen jatkolaukaus lensi vajaan metrin korkuisena kohden maalia. Jarkko Okkonen myöhästyi katkaisuyrityksessään.

Toni Lehtinen, Samu Nieminen, Jarkko Okkonen, Kalle Multanen, Janne Korhonen

54. Pallo on jo verkon perukoilla ja Multanen kaarsi kentän kulmalle tuulettamaan maalia. Janne Korhonen saattoi vain katsoa pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Toni Lehtinen, Samu Nieminen, Jarkko Okkonen, Multanen ja Korhonen.

Jaakko Juuti, Timi Lahti, Niko Markkula, Kalle Multanen

55. Timi Lahti ojenteli jalkaansa Niko Markkulan keskitysyrityksen eteen. Vasemmalla myös Jaakko Juuti ja oikealla Kalle Multanen. Hakan HAMK-kannattajat seurasivat tilannetta aitiopaikalta.

Markus Joenmäki, Jukka-Pekka Tuomanen, Samu Nieminen, Niko Markkula, Anssi Viren, Toni Lehtinen

56. Samu Nieminen taisi saada keltaisen kortin, jota ei kuitenkaan löydy veikkausliiga.com-sivuston ottelutapahtumaluettelosta eikä myöskään netissä julkaistusta ottelupöytäkirjasta. JJK on VPS:n kanssa mukana arvonnassa, jossa ratkaistaan suomalainen Fair Play-joukkue, joka pääsee ensi kaudella pelaamaan europelejä. Pääsikö JJK arvontaan, kun tämä varoitus jätettiin merkitsemättä pöytäkirjaan? Tai ehkä se on oikeassa pöytäkirjassa, sillä netissä olevassa ottelupöytäkirjassa lukee pienellä tekstillä: "Huomio: tämä dokumentti ei ole ottelun virallinen pöytäkirja, vaan kooste Veikkausliigan tilastojärjestelmään syötetyistä tiedoista. Veikkausliiga ei vastaa tiedoissa mahdollisesti mukana olevista virheellisistä tiedoista." Pelaajat vasemmalta oikealle: Markus Joenmäki, Jukka-Pekka Tuomanen, Nieminen, Niko Markkula, Anssi Viren ja Toni Lehtinen.

Haka-kannattajat?

57. Toisella puoliajalla nämä velikullat ilmaantuivat päätyyn allekirjoittaneen taakse buuamaan JJK:lle ja kannattamaan Hakaa. Ottelun jälkeen huomasin valokuvista, että samat veijarit olivat ensimmäisellä puoliajalla vastakkaisessa päädyssä Hakan maalin takana. Epäilin, että kyseessä oli keskisuomalainen ryhmä, joka kannatti Hakaa huijatakseen Haka-pipoista valokuvaajaa ottamaan tämän valokuvaan. Vasemmalla näkyvä herrasmies on sensijaan aivan aito koskilainen Haka-kannattaja.

Regi Nooitmeer, Kim Alanen, Mohamed Koroma, Anssi Viren, Kalle Multanen, Jukka-Pekka Tuomanen

58. Haka vaihtoi lopussa Mohamed Koroman Toni Lehtisen tilalle ja hän väänsi heti palloa Anssi Virenin kanssa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Regi Nooitmeer, Kim Alanen, Koroma, Viren, Kalle Multanen, Jukka-Pekka Tuomanen.

Janne Korhonen väärällä maalilla

59. Ottelun loppuhetkillä JJK:n maalivahti Janne Korhonenkin nousi kulmapotkuihin ja muihin erikoistilanteisiin avuksi Hakan maalille.

Mikkis Latosaari vauhdissa

60. Lisäajalla Haka vaihtoi Jaakko Juutin tilalle Mikko-Petteri Latosaaren, joka teki samalla Veikkausliigadebyyttinsä. Normaalisti topparina pelaava "Mikkis" tuli vahvistamaan Hakan puolustusta loppuhetkillä ja taisi vartioida etupäässä Mika Lahtista vaikka Tommi Karikin pyrki tässä lähikamppailuun.

Kiitokset kannattajille

61. Loppumuodollisuuksien jälkeen Hakan pelaajat ja taustaryhmät käväisivät kiittämässä kannattajia. Oikealla olivat Hakapeliitat ja kumppanit.

Kiitos kaikille

62. Myös Mikko Innanen ehti viimeisenä molempien Haka-kannattajakatsojien eteen. Oikeanpuoleisessa katsomossa olivat Hakan HAMK-kannattajat.

Vaikka en kauden aikana ole kirjoitellut otteluraportteja, niin olen vieraillut etenkin Hakan vierasotteluissa. Ykkösen karsintaottelussa Ilves - HIFK 10.10.2010 innostuin jopa vaihteeksi kentän laidallekin kameran kanssa. Syksyllä Hakan vierasottelutkin ovat jääneet väliin, mutta kun syntymäkaupunkini Jyväskylän liigajoukkue JJK keikkui putoamisen partaalla, niin päätin lähteä ikuistamaan ottelun siltä varalta, että se jäisi tältä erää JJK:n viimeiseksi liigaotteluksi.

JJK antoi Hakalle hiukan tasoitusta kun luottotoppari Juha Pasoja oli poissa korttitilin täyttymisen vuoksi. Hakalta ovat poissa polvivaivainen Kalle Parviainen ja nilkkavammasta kärsivä Ben Traore. Molemmat joukkueet olivat voittaneet edellisen ottelunsa. JJK kukisti vieraspelissä AC Oulun ja Haka kotipelissään Hongan. Lisäksi Haka sai otteluun Honka-pelissä pelikiellossa olleen Toni Lehtisen.

Matkasin Jyväskylään junalla, joka oli perillä aikataulun mukaan klo 10:41. Tämä olikin hyvä, sillä Hakapeliitat järjesti otteluun fanikuljetuksen, joka kuitenkin oli aikataulutettu niin myöhäiseksi, että kyseisessä kyydissä matkanneet ilmeisesti myöhästyivät ottelun alusta. Ainakin he ilmaantuivat katsomoon muutaman minuutin myöhässä.

Alunperin allekirjoittaneen piti kiirehtiä heti ottelun jälkeen junalle, mutta satuin saamaan yhdeltä tutulta Haka-fanilta autokyydin takaisin kotiinpäin, joten päätin jäädä kuuntelemaan myös ottelun jälkeistä lehdistötilaisuutta. Olin kuitenkin pressihuoneen takaosassa ja kun nauhoitin tilaisuuden kameran video-ominaisuudella, erilaiset häiriöäänet (jääkaapin tai kopiokoneen käynnistyvät moottorit jne) peittivät välillä pelaajien tai valmentajien puheet. Näin etenkin Sami Ristilän kommenttien alussa.

JJK:n mediaofficer: "Tervetuloa lehdistötilaisuuteen. Aloitetaan heti. Missäs teidän [Hakan] pelaaja on? [Toni Kuivasto pöydän päässä nosti kättään]. Ei ole numeroa enkä tiedä nimeä?"

Toni Kuivasto: "Toni Kuivasto".

JJK:n mediaofficer: Omat kommentit päivän pelistä?

Toni Kuivasto: "Täytyy olla tyytyväinen meidän taisteluilmeeseen. Ekalla puoliajalla pelattiin hyvin. Annettiin ehkä turhaan avainta JJK:lle toisella puoliajalla. Ne teki sen kuitenkin hyvin ja riistivät palloa hyvin. He pääsivät turhaan peliin mukaan."

Sen jälkeen Toni Kuivasto sanoi Kalle Multasen maalin ratkaisseen ottelun ja mainitsi AC Oulun voiton viimeisessä ottelussaan ja totesi, että sen vuoksi JJK ei selviä ilman karsintaa, mutta hän uskoi, että nykyisellä pelillä JJK:lla ei ole mitään vaikeuksia voittaa karsintaa. Aamulehden toimittaja taisi kysäistä Kuivastolta ensi kauden sopimuksesta ja Toni vastasi, että sellaista ei vielä ollut.

JJK:n mediaofficer: JJK:n joukkueen kapteeni Mikko Hyyrynen?

Mikko Hyyrynen: "Tiukka peli oli käsillä ja maalit ratkaisevat. Ensimmäisellä puoliajalla olisi pitänyt pystyä lyömään peli tasoihin ja toisella puoliajalla sitten ratkaista toisella maalilla. Kyllä noista paikoista pitäisi laittaa pallo sisään. En tiedä mikä siinä on, että se on näin kotikentällä helvetin vaikeaa. Keskiviikkona on uusi peli ja Viikingit tulee varmaan nälkäisenä siellä. Se ottelu on vain voitettava ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen intoon, mikä tulee. Kyllä minä uskon, että meidän tekemisemme taso riittää, vaikka se on pienestä kiinni noissa karsintapeleissä. Pitäisi voittaa kaksinkamppailut ja saada tehtyä onnekas maali."

Valmentajien kommentit löytyvät alla olevien Veikkausliiga.com-linkkien kautta. JJK:lle tasapeli olisi riittänyt sarjassapysymiseen ilman karsintaa, mutta nyt joukkue sai karsia toisena vuonna peräkkäin. Liigarutiini riitti kuitenkin karsinnoissa, joten Jyväskylässä jatketaan liigaotteluiden merkeissä myös kaudella 2011.

JJK: 30. Janne Korhonen (mv), 2. Samu Nieminen, 4. Jarkko Okkonen, 6. Jukka-Pekka Tuomanen, 7. Anssi Viren, 9. Mika Lahtinen, 10. Tommi Kari, 13. Tuomas Latikka, 20. Mikko Hyyrynen, 23. Patrick Poutiainen (62. min. 16. Niko Markkula), 26. Jani Virtanen (78. min. 21. Kim Alonen). Vaihtopelaajat: 1. Mihaly Szerovay (mv), 8. Matti Lähitie, 14. Jukka Sinisalo, 18. Zakaria Abahassine, 19. Christian Sund.

Haka: 12. Saku Pesonen (mv), 2. Regi Nooitmeer, 3. Toni Kuivasto (C), 4. Markus Joenmäki, 6. Timi Lahti, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 11. Toni Lehtinen (88. min. 23. Mohamed Koroma), 15. Jaakko Juuti (90. min. 24. Mikko-Petteri Latosaari), 16. Benito Yllaconza (61. min. 17. Kalle Multanen), 22. Jarno Mattila. Vaihtopelaajat: 1. Markus Koljander (mv), 10. Xhevdet Gela, 18. Josef Chavez, 20. Quincy Osei.

Erotuomarit: Jouni Hyytiä, Marko Hänninen (I avustava), Timo Vuorinen (II avustava) ja Mikko Johannes Lehtola (IV). Yleisöä oli 3348 henkeä.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2010] [Hakan liigapaikka varmistui tyylillä] [Haka voitti Jyväskylässä, FC Lahti putosi liigasta] [Ottelupöytäkirja] [Ristilä on ylpeä joukkueestaan] [Martonen: Samaa ottelua olemme kotona pelanneet koko kauden] [Kuivasto tyytyväinen Hakan taisteluilmeeseen] [Hyyrynen: Taistelu jatkuu] [Wusu ja TPS pelastivat JJK:n karsintaan] [Hyyrynen kirosi hukattuja paikkoja] [Martonen: Sama tuttu tarina] [JJK:n lauantainen lelukeräys tuotti ennätyssadon] [JJK tai VPS ehdolla jalkapallon europeleihin] [Haka jatkosopimuksiin Timi Lahden ja Mohamed Koroman kanssa] [Haka kiinnitti tulevaisuuden lupaukset kolmevuotisilla sopimuksilla] [Ristilä Veikkausliigan kuukauden valmentaja]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!