Miesten Kakkonen 2009: Ilves - ÅIFK 2-1 (2-1) [24.04.2009]

[Liiga-cupissa Ilveksen pelaajia mukana] [Miehiä TamUn mukaan huomenna] [Ilves - ÅIFK]

Tampere Unitedin joukkueessa käväisi talven Liigacupin aikana 4-5 Ilveksen pelaajaa, joista pari sai myöhemmin sopimuksen TamU:n kanssa. En valitettavasti päässyt näkemään kyseisiä TamU:n otteluja, joten olin utelias näkemään TamU:n riveissä vierailleet, mutta vielä ilman sopimusta jääneet pelaajat. Perjantaina 24.4.2009 Ilves avasi kautensa Kakkosessa Pyynikin kentällä kotiottelulla, jossa vastassa oli ÅIFK. Ilveksessä pelaa myös pelaajavalmentajana entinen Haka-pelaaja Janne Salli, mutta hän oli avausottelusta pois viime kauden lopussa saadun pelikiellon vuoksi. Otteluareena oli minulle tuttu vuosien takaa. Joskus 1970-luvulla, se taisi olla tuplamestaruusvuonna 1977, Haka pelasi Suomen Cupin ottelun samalla kentällä. Hakan pelaajistossa oli silloin mm. Juuso Helin, joka aliarvioi vastustajaa ja niinpä pieni vikkelä hyökkääjä kiersi lepsuilleen Helinin ja teki vastustajalle yhden (lohdutus)maalin. Valmennusjohto siirsikin pelihuumorinsa menettäneen Helinin puoliajalla vaihtopenkille. Muistelen myös, että Hakan maalivahti Olli "Oka" Huttunen olisi pelannut kyseisessä Cup-ottelussa sentterinä eikä mitenkään huonosti pelannut. Huttunen osasi suojata palloa jaloillaan niin hyvin, että vastustaja ei meinannut saada sitä millään pois häneltä.

Ennätyskyltti

1. Pyynikin kenttä on legendaarinen 101-vuotias yleisurheiluareena, jolla on aikoinaan murskattu maailmanennätyksiä.

Kaupunkiympäristö

2. Pyynikin kenttä sijaitsee arvokkaan näköisten puu- ja kivitalojen ympäröimänä. Pyynikintori on aivan vieressä ja alueella on myös koulurakennuksia. Rakennnusnosturit kentän ulkopuolella kertovat kuitenkin, että rakennustoa ollaan uusimassa. Tai sitten kyse on ns. tiivistysrakentamisesta. Kenttä on keinonurmikenttä ja taitaa olla tällä hetkellä Tampereen uusin laatuaan.

Joukkueet, saattajat ja erotuomarit

3. Joukkueet kiersivät saattajineen erotuomarien johdolla kentälle katsomon päädyn ympäri.

ÅIFK pelaajaesittelyssä

4. ÅIFK:n pelaajat pelaajaesittelyssä. Edessä saattajat.

Ilves pelaajaesittelyssä

5. Ilveksen pelaajat pelaajaesittelyssä. Edessä saattajat. Oikealla olivat erotuomarit.

Pyynikin stadionin pääkatsomo

6. Oikealla Pyynikin stadionin perinteikäs katsomo. Kentän runsas viivoitus johtuu siitä, että kenttää käytetään myös jenkkifutiksen pelaamiseen ja jalkapallomaalien takaa löytyykin H-maalit sitä varten. Pyydän anteeksi, jos ottelun kaikki pelaajanimet eivät aivan täsmää. Huomasin ottelun jälkeen seurojen ja palloliiton webbisivuilla ristiriitaisuuksia ja olen tarkistelemalla ja itse päättelemällä yrittänyt ratkaista kuka on kuka. Palloliiton ottelupöytäkirjojen tekijöillä taisi olla pulmana, että he valitsivat pelaajia tietokoneohjelman (alasveto)valikosta, mutta kun kaikkia pelaajia ei oltu vielä syötetty järjestelmään, niin pöytäkirjoista tuli ilmeisesti puutteellisia.

Jan Kulokorpi, Alban Ferati, Toni Hevonkorpi, Mikko Pessi

7. ÅIFK:n hyökkääjä Alban Ferati joutui Ilveksen Jan Kulokorven ja Mikko Pessin pihteihin ja teki komean ilmalennon. Taustalla oli Ilveksen kapteeni Petteri Poukka. ÅIFK:lle tuomittiin taklauksesta vapaapotku.

Miika Puputti, Miki Sipiläinen, George Khabau Nkum

8. Miki Sipiläinen otti rangaistusalueella tyylikkäästi pallon rinnallaan alas Topi Mattilan keskityksen vasemmalta laidalta, mutta epäonnistui ÅIFK-maalivahti George Khabau Nkumin ohituksessa. En muista enää tarkkaan, mutta tilanne taidettiin tuomita paitsioksi. Vasemmalla lähietäisyydellä oli ÅIFK:n Miika Puputti.

Jan Kulokorpi

9. Jan Kulokorpi uurasti puolustavassa roolissa ja heitti myös sivurajaheitot. Taustalla pari Pyynikin kentän toisen sivustan katsomoista, jotka keräävät omat vakiokatsojansa. Näissä katsomoissa, kuten ei sen puoleen pääkatsomossakaan, katsojia ei hemmotella kuppi-istuimilla.

Miika Puputti, Miki Sipiläinen, Jesse Saarinen, Sakari Putkonen, Matti Jokinen

10. ÅIFK:n Miika Puputti siivosi pallon vauhdikkaasti Miki Sipiläisen edestä. Vasemmalla sinipaitainen pelaaja oli Jesse Saarinen. Ilveksen pelaajista taustalla oli vasemmalla Sakari Putkonen ja oikealla Matti Jokinen.

Matias Majapuro, Toni Hevonkorpi, Jaakko Utriainen, Matti Jokinen, Juuso Ollikainen, Mikko Sirén, Miika Puputti

11. Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun Ilveksen Matti Jokinen pääsi puskemaan kohden maalia. ÅIFK:n maalivahti George Khabau Nkum sai kuitenkin torjuttua pallon sivulle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Majapuro, Toni Hevonkorpi, Jaakko Utriainen, Jokinen, Juuso Ollikainen, Mikko Sirén ja Miika Puputti.

Läheltä maaliin

12. Matti Jokinen ehti itse ensimmäisenä ÅIFK:n maalivahdin torjumaan palloon ja käänsi sen helposti maaliverkon perälle.

Matias Majapuro, MattiJokinen, Miika Puputti, Mikko Sirén

13. Ilveksen toinen maali syntyi, kun Matti Jokinen pääsi zippaamaan pallon rangaistusalueen reunalta yli vastaan tulevan maalivahti George Khabau Nkumin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Majapuro, Jokinen, Miika Puputti ja Mikko Sirén.

George Khabau Nkumin epätoivo

14. George Khabau Nkum huusi epätoivosta (pikkukuva) nähdessään pallon uppoavan verkkoon. Taustalla tuulettava pelaaja ei taida olla maalintekijä Matti Jokinen vaan kyseessä taisi olla Juuso Ollikainen.

Alban Ferati, Juuso Ollikainen, Jan Kulokorpi

15. ÅIFK:n kavennusmaali syntyi, kun Alban Ferati pääsi peippailemaan Ilveksen rangaistusalueella ja valmistautui sitten tykittämään. Ilveksen pelaajat olivat Juuso Ollikainen (vasemmalla) ja Jan Kulokorpi.

Juuso Ollikainen, Alban Ferati, Jan Kulokorpi, Juho Lähde, Mikko Pessi, Toni Hevonkorpi

16. Alban Feratin laukaus oli matkalla kohti maalia. Mikko Pessi yritti vielä ojentaa jalkaansa taaksepäin pallon tielle, mutta ei ylettynyt. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juuso Ollikainen, Ferati, Jan Kulokorpi, Juho Lähde, Pessi ja Petteri Poukka.

Ville Harittu, Jussi Mäkelä, Topi Mattila, Tuomas Niskanen

17. Feratin laukaus upposi maalin perukoille. Ilveksen maalivahti Jussi Mäkelä pystyi vain katselemaan pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ville Harittu, Mäkelä, Topi Mattila ja Tuomas Niskanen.

Matias Majapuro, Miika Puputti, Juho Lähde, Alban Ferati, Mikko Pessi, Jesse Saarinen, Ville Harittu, Petteri Poukka, Toni Hevonkorpi, Sakari Putkonen

18. ÅIFK:n pelaajat juhlivat maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Majapuro, Miika Puputti, Juho Lähde, Alban Ferati, Mikko Pessi (Feratin vasemman olkapään takana), Jesse Saarinen, Ville Harittu, Petteri Poukka, Toni Hevonkorpi ja Sakari Putkonen.

John Allen, Gilbert Fleege, Topi Mattila, Tuomas Markkula, Juuso Ollikainen, Matias Majapuro, Mikko Pessi

19. Pyynikin pääkatsomossakin jokunen katsoja seurasi ottelua juoksuradalla olevien vaihtopenkkien takaa. Vasemmalla seisomassa ÅIFK:n päävalmentaja John Allen ja huoltaja Gilbert Fleege. Pelaajat vasemmalta oikealle: Topi Mattila, Tuomas Markkula, Juuso Ollikainen, Matias Majapuro (Ollikaisen takana) ja Mikko Pessi.

Jan Kulokorpi, Topi Mattila, Russinho de Romao, Petteri Poukka

20. Russinho de Romao yritti murtautua Ilveksen rangaistusalueelle, mutta Topi Mattila ajoi tyylikkäästi kylkeen ja pysäytti hyökkäyksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jan Kulokorpi, Mattila, de Romao ja Petteri Poukka.

Topi Mattila, Toni Hevonkorpi, Tuomas Markkula, Mikko Pessi ja Tuomas Niskanen

21. Topi Mattila piti ÅIFK:n Tuomas Markkulaa kurissa kulmalipulla, mistä Markkula esitti äänekkäitä vastalauseita. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mattila, Toni Hevonkorpi, Markkula, Mikko Pessi ja Tuomas Niskanen.

Jusu Karvonen, Hannu Immonen, Olli-Pekka Toikkonen

22. Kolme Ilveksen vaihtopelaajaa verryttelemässä. Vasemmalla oli Jusu Karvonen, keskellä Hannu Immonen ja oikealla Olli-Pekka Toikkonen.

Mikko Sirén, Matias Majapuro, Mikko Pessi, Juha-Pekka Torvinen, Roope Riski, Sakari Putkonen ja Tuomas Markkula

23. Roope Riski yritti tykittää Ilveksen rangaistusalueen rajalta, mutta tykitys taisi pysähtyä puolustajiin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Sirén, Matias Majapuro, Mikko Pessi, Juha-Pekka Torvinen, Riski, Sakari Putkonen ja Tuomas Markkula.

Matias Majapuro, Juha-Pekka Torvinen, Sakari Putkonen, Roope Riski, Mikko Sirén, Topi Mattila, Petteri Poukka

24. Juha-Pekka Torvinen katkoi ÅIFK:n hyökkäystä puskemalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Majapuro, Torvinen, Sakari Putkonen, Roope Riski, Mikko Sirén, Topi Mattila ja Petteri Poukka.

Tran Tuan Cuong, Tuomas Niskanen

25. Tran Tuan Cuong vaihdettiin kentälle Russinho de Romaon tilalle ja ehti pelata toistakymmentä minuuttia Tuomas Niskasta vastaan, ennenkuin tämä teki tilaa Hannu Immoselle. Tran Tuan Cuong pelasi oikealla laidalla, mutta keskitykset lähtivät ihan mukavasti myös vasurilla. Pongasin hänet muuten ottelun jälkeen matkatessani Pendolinolla Helsinkiin. Hän istui Riihimäelle asti samassa vaunussa, mutta junaan tullessani en ollut katsellut ympärilleni ja huomasin hänet vasta siinä vaiheessa, kun hän kailotti kännykkään olleensa pelaamassa Pyynikillä. :)

Hannu Immonen, Tuomas Niskanen

26. Ilves vaihtoi ja kentälle tuli Hannu Immonen Tuomas Niskasen tilalle.

Alban Ferati

27. ÅIFK:sta palkittiin ottelun jälkeen maalintekijä Alban Ferati. Valkoinen lippis päässä kättelyvuoroa odotti Ilveksen polveaan paranteleva Jussi Räsänen.

Loppukättelyt

28. Loppukättelyt

Jusu Karvonen

29. 17-vuotiaiden maajoukkueessa pelannut Jusu Karvonen oli yksi Ilveksen pelaajista, joka käväisi testailemassa pelaamista TamU:n riveissä Liigacupissa talvella. Tässä Kakkosen ottelussa hän ei päässyt kentälle.

Vaihdoin ottelun jälkeen muutaman sanan Jusu Karvosen kanssa: "Olet päässyt pelaamaan nuorten maajoukkuetasolla. Saatko Kakkosen sarjatasolla sopivasti peliaikaa?"

Jusu Karvonen: Tuleva kausi näyttää kuinka paljon tulee. Yritän saada paljon peliaikaa täällä. Tänään ei yhtään tullut.

Millainen terveystilanne on tällä hetkellä?

Jusu Karvonen: Ihan hyvä. Ei ole mitään vammoja tällä hetkellä.

Mihin tähtäät? Pääsit talvella kokeilemaan vähän ylemmälläkin tasolla.

Jusu Karvonen: Ihan huipulle tähtään ja ulkomaille. Kun leireillekin on päässyt ja nähnyt vähän maailmaa.

Millaisia esikuvia sinulla on? Millainen pelaaja itse haluaisit olla?

Jusu Karvonen: Haluaisin olla semmoinen taitopelaaja ja hyökkäävä pelaaja. Hyökkäyspäähän ne omat vahvuudet menevät. Taitopelaaja.

Onko sinulla jalkapallon lisäksi mitään muita harrastuksia?

Jusu Karvonen: En harrasta mitään muuta.

Jos lähdet ulkomaille, niin mikä on suosikkikohdemaa?

Jusu Karvonen: Kyllähän Englanti ja Valioliiga houkuttelee aina kaikkia, mutta tykkään itse espanjalaisesta futiksesta. Ja kyllä tuo italialainen palloilukin on hyvää, kun ne osaa pelata palloa pitkittäin. Varsinkin nämä Englanti, Espanja ja Italia ovat suosikkeja.

Ilveksen kokoonpano: 12. Jussi Mäkelä (mv), 2. Petteri Poukka (c), 3. Topi Mattila, 9. Juuso Ollikainen, 10. Matti Jokinen, 15. Miki Sipiläinen, 20. Mikko Pessi, 21. Sakari Putkonen, 22. Toni Hevonkorpi (74. min. 18. Juha-Pekka Torvinen), 23. Tuomas Niskanen (88. min. 4. Hannu Immonen), 24. Jan Kulokorpi. Vaihtopelaajat: 1. Juha Ojanperä (mv), 6. Jusu Karvonen, 8. Sergei Korsunov, 29. Olli-Pekka Toikkonen.

Varoitukset: Juuso Ollikainen, Toni Hevonkorpi.

ÅIFK:n kokoonpano: 1. George Khabau Nkum (mv), 6. Matias Majapuro, 7. Ville Harittu, 8. Mikko Sirén (c), 9. Santeri Mäkinen (46. min. 22. Tuomas Markkula), 10. Jaakko Utriainen (46. min. 11. Roope Riski), 14. Juho Lähde, 15. Miika Puputti, 16. Russinho de Romao (69. min. 20. Tran Tuan Cuong), 19. Alban Ferati, 24. Jesse Saarinen. Vaihtopelaajat: 12. Olli Kumpulainen (mv), 4. Niko Suomi, 17. Matias Jansson, 23. Niko Suominen.

Varoitukset: Russinho de Romao, Roope Riski.

Maalit: 29. min. Matti Jokinen 1-0, 33. min. Matti Jokinen 2-0, 42. min. Alban Ferati 2-1.

Erotuomarit: Toni Patrikainen, Olli Jantunen (I avustava) ja Jani Hautakorpi (II avustava). Yleisöä oli 185 henkeä.

Joukkueista etenkin ÅIFK pelasi nättiä syöttöpeliä maata pitkin. Oikein hyvä, että valmentaja opettaa nuorille pelaajille kaunista ja oikeaoppista jalkapalloa. Mutta jos kyseisenlaisesta harjoittelusta tulee itsetarkoitus, niin joukkue ei saa kokemusta toisen tyyppisestä pelaajista ja Ilves näytti murtavan ÅIFK:n puolustuslinjan pari kertaa juuri laittamalla pallon ilmaan. Se on tehokasta silloin kun kyse ei ole roiskimisesta.

Turkulaispelaajista jäi mieleen etenkin Jesse Saarinen, joka pujotteli kerran vaarallisesti Ilveksen päädyssä ja keskitti maalineditse omalle pelaajalle. Tämä ei vain onnistunut tälläämään palloa verkkoon. Saarinen pelasi oikeana voimakkaasti nousevana puolustajana, vaikka taitaa olla enemmän keskikenttäpelaaja.

Sivun html-koodin table-rakenne muutettu div-rakenteeksi 8.4.2022. Muutettu myös meta-tageja, linkkifonttien kokoa, kuvatiedostot sijoitettu canvas-rakenteisiin jne. Joku typokin korjattu. Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com. Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2009] [Täydet pisteet avauksesta] [Inga premiärpoäng för ÅIFK] [24.4 Ilves - ÅIFK, Pyynikin urheilukenttä 2-1 (MIESTEN KAKKONEN 2009)]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!