Veikkausliiga 2009: HJK - Haka 3-3 (2-1) [26.07.2009]

[Otteluennakko HJK - Haka 26.7.2009] [Klassikoiden klassikko osa 2 - HJK-Haka sunnuntaina] [Popovits: Haka on vaikea vastustaja] [Parikka luottavaisena Haka-otteluun] [Huttunen perää tarkkuutta puolustuspeliin] [Klassikon HJK-Haka avauskokoonpanot] [ENNAKKO: HJK:lla näyttöpaikka Vetra-tappion jälkeen - Haka ilman Holopaista ja Corpachea] [Diego Corpachen kausi päättyi polvivammaan] [Haka haastaa HJK:n klassikossa] [Nitti odottaa hyvätasoista klassikkoa] [Hyny: kurssi raiteilleen] [Fanimatkalle HJK-peliin] [Ristilä sivaltaa mediaa] [HJK:lle jättinöyryytys - liettualasjoukkue murskasi kotikentällä] [HJK saa virtaa euromurheilleen Haka-ottelusta]

HJK:n ja Hakan välisiä otteluita pidetään Veikkausliigan klassikkoina ja kun HJK oli takkuisen alkukauden jälkeen kiivennyt Veikkausliigan kärkeen ja pitkään kärjessä ollut Haka oli pudonnut maalierolla kolmoseksi, niin kyse oli todellinen kärkiottelu. Ottelu päästiin pelaamaan Finnair Stadiumilla pitkästä aikaa nurmikolla kun Naisten EM-kisojen vuoksi stadionin tekonurmi oli korvattu oikealla nurmikolla.

Kalle Parviainen, Kalle Multanen, Diego Corpache, Pietari Holopainen

1. Kalle Parviainen, Kalle Multanen, Diego Corpache ja Pietari Holopainen keskustelivat Finnair Stadiumin sisätiloissa ennen ottelun alkua. Kalle Parviainen ei ole vielä aivan ottelukuntoinen loukkaantumisensa jäljiltä. Ennen ottelua keskustelin Diego Corpachen kanssa ja hän kertoi, että edellisessä ottelussa saatu polven nivelsidevamma, joka operoidaan kahden viikon kuluttua, oli aivan hänen omaa syytään. Jalkaterä oli väärässä asennossa kun hän löi jalan maahan ottaessaan pallon haltuunsa. Samaan tilanteeseen liukunut Pietari Holopainen ei vammaa aiheuttanut. Holopaisella oli neljän keltaisen kortin aiheuttama yhden ottelun pakkolepo ja hän oli Corpachen tavoin ottelussa turistina.

Antti Muurinen

2. HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen tervehti nuoria futisfaneja. Tapahtuma näytti olevan yhtä suuri elämys molemmille osapuolille.

S140-tifo

3. Päätykatsomon osassa S140 näkyi ottelun alussa kuvassa näkyvä tifo. Arvaisin, että tifolla protestoitiin HJK:n heikosti mennyttä euro-ottelua.

Jukka Raitala, Cheyne Fowler, Antti Hynynen, Mikko Hauhia, Dawda Bah, Sebastian Strandvall

4. Hakan ensimmäinen maali syntyi kun Antti Hynynen syötti takaviistoon Sebastian Strandvallille, joka valmistautui laukaukseen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Raitala, Cheyne Fowler, Hynynen, Mikko Hauhia, Dawda Bah ja Strandvall.

Jukka Raitala, Cheyne Fowler, Antti Hynynen, Sebastian Strandvall, Mikko Hauhia, Dawda Bah, Jukka Sauso

5. Sebastian Strandvall tykitti ja muut pelaajat katselivat pallon perään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Raitala, Cheyne Fowler, Antti Hynynen, Strandvall, Mikko Hauhia, Dawda Bah ja Jukka Sauso.

Jani Kauppila, Ville Wallén

6. Sebastian Strandvallin kanuuna osui oikeaan pystytolppaan ja ponnahti siitä maaliverkkoon. Ville Wallén heittäytyi, mutta ei ylettynyt palloon. Jani Kauppila seurasi tilannetta tarkkana. Seurasin kameralla palloa ja nappasi kuvan lähes lonkalta, joten en valitettavasti ehtinyt korjata kameraa aivan vaakasuoraan horisontin kanssa.

Sami Ristilä, Sebastian Strandvall, Mikko Hauhia, Cheyne Fowler, Jani Kauppila, Jukka Sauso, Antti Hynynen, Jari Nikkilä

7. Sami Ristilä ehti ensimmäisenä onnittelemaan Sebastian Strandvallia avausmaalista. Antti Hynynen ulvoo riemusta ja Jani Kauppila sekä Jari Nikkilä rientävät mukaan juhliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Ristilä, Strandvall, Mikko Hauhia, Cheyne Fowler, Kauppila, Jukka Sauso, Hynynen ja Nikkilä.

Jukka Sauso, Markus Joenmäki, Sami Ristilä, Cheyne Fowler, Petri Viljanen, Dawda Bah, Jarno Mattila, Valeri Popovitch, Juho Mäkelä, Antti Hynynen

8. Dawda Bah oli toinen ottelun hahmoista. Tässä hän kohosi korkeimmalle jatkamaan Sebastian Sorsan antamaa kulmapotkua omille pelaajille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jukka Sauso, Markus Joenmäki, Sami Ristilä, Cheyne Fowler, Petri Viljanen, Bah, Jarno Mattila, Valeri Popovitch, Juho Mäkelä ja Antti Hynynen.

Markus Joenmäki, Petri Viljanen, Valeri Popovitch, Juho Mäkelä, Dawda Bah, Jukka Sauso, Sami Ristilä, Antti Hynynen, Cheyne Fowler

9. HJK:n kannalta valitettavasti kakkospallo, jonka Dawda Bah jatkoi eteenpäin, ei löytänyt omia. Juho Mäkelä ja Antti Hynynen kirmasivat sen perään.

Jari Nikkilä, Sebastian Strandvall, Valeri Popovitch, Sebastian Sorsa

10. HJK:n ensimmäinen maali taisi käynnistyä kun Valeri Popovitch yritti edetä Hakan maalia kohden, mutta Sebastian Strandvall häiritsi häntä. Tällöin Vallu pyörähti hänelle tyypilliseen tapaan ympäri ja löysi rangaistusalueen kulman kohdalta vasemmalle puolelle siirtyneen Sebastian Sorsan. Sorsa harhautti Mikko Innasen sivuun ja keskitti maalin eteen.

Juho Mäkelä, Jarno Mattila, Dawda Bah, Markus Joenmäki

11. Dawda Bah kurkotti viiden metrin alueen rajalta Sebastian Sorsan [Korjattu, kiitos palautteesta. Sebastianit menivät sekaisin. :)] keskitykseen ja ohjasi pallon Hakan maaliverkkoon. Juho Mäkelä oli myös hyvin tilanteessa mukana ja sitomassa Hakan puolustusta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mäkelä, Jarno Mattila, Bah ja Markus Joenmäki.

Janne Korhonen, Juho Mäkelä, Jarno Mattila, Dawda Bah

12. Pallo oli maalissa ja Dawda Bah aloitti spurttia sivurajaa kohden juhliakseen maalia. Hakan maalivahti Janne Korhonen oli ilmeisesti maaliviivalla ja keskittynyt etutolpan pitämiseen. Kun keskitys tuli hän oli ilmeisesti siirtynyt keskemmälle, koska oli heittäytymisen jälkeen takatolpan lähellä. Hän ei ehtinyt tilanteessa yhtään vastaan peittämään Dawdan ohjausta.

Juho Mäkelä, Valeri Popovitch, Cheyne Fowler, Jukka Raitala, Sebastian Sorsa ja Dawda Bah

13. HJK:n pelaajat juhlivat Dawda Bahin maalia sivurajalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juho Mäkelä, Valeri Popovitch, Cheyne Fowler, Jukka Raitala, Sebastian Sorsa ja Bah.

HJK Forza ja Silver-katsomo

14. HJK:n vanhempi kannattajaryhmä ja Silver-katsomon muut HJK-kannattajat olivat tasoitusmaalista riemuissaan.

Jari Nikkilä, Dawda Bah

15. Jari Nikkilä yritti suojata palloa kulmalipulla niin että se olisi mennyt rajaheitoksi Hakalle. Mutta Dawda Bah pelasi loppuun asti ja onnistui tönäisemään Nikkilän pois pallosta ennen rajanylitystä. Kun Bah yritti karata pallon kanssa kauemmas, Nikkilä yritti jarruttaa menoa paidasta nykäisemällä.

Dawda Bah, Jari Nikkilä

16. Hetken kuluttua Dawda Bah ja Jari Nikkilä taistelivat taas pallosta. Nikkilä taklasi tilanteessa polvet koukussa, mutta Bah älähti voimakkaasti.

Dawda Bah, Jari Nikkilä

17. Kun erotuomari vihelsi tilanteesta vapaapotkun, Nikkilä protestoi ja nousi pystyyn näyttäen, että hän otti tilanteessa palloa jalanrinnalla, ei nappulat edellä. Mutta erotuomari antoi kuitenkin Nikkilälle keltaisen kortin.

Jari Nikkilä, Dawda Bah, Mikko Innanen, Cheyne Fowler

18. Dawda Bah kamppaili pallosta Mikko Innasen kanssa. Cheyne Fowler naureskeli hävittyään pallokamppailun Innaselle. Vasemmalla oli Jari Nikkilä.

Jari Nikkilä, Dawda Bah

19. HJK:n toinen maali syntyi kun Dawda Bah harhautti Jari Nikkilän Hakan rangaistusalueella. Takana tilannetta tarkkaili Antti Hynynen.

Mikko Innanen, Jari Nikkilä, Dawda Bah, Sami Ristilä, Antti Hynynen

20. Pienen siirron jälkeen Dawda Bah laukoi yllättävän tulisesti. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Innanen, Jari Nikkilä, Bah, Sami Ristilä ja Antti Hynynen.

Janne Korhonen

21. Pallo upposi toisen kerran Hakan maalivahti Janne Korhosen selän taakse.

Jarno Mattila show

22. Hakan 2-2 tasoitusmaali syntyi toisella puoliajalla, kun Jarno Mattila pujotteli HJK-puolustuksen lävitse ja tuikkasi pallon verkkoon. Valitettavasti osa ottamistani valokuvista on hiukan epäteräviä. Kuvasin vuorotellen kahdella kaulassa roikkuvalla kameralla ja jossain vaiheessa kameraa vaihtaessani olin onnistunut muuttamaan toisen kameran asetuksia urheilukuvaukselta jollekin muulle ja kamera ei enää kuvannut nopeimmalla mahdollisella valoitusajalla. Sorry.

Mikko Hauhia, Mikko Innanen, Sebastian Strandvall

23. Hakan kolmas maali syntyi, kun Mikko Innanen karvasi laidalla Mikko Hauhiaa ja karkasi pallon kanssa hyvään keskityspaikkaan. Keskellä Sebastian Strandvall pääsi jatkamaan keskityksen verkkoon ja peli oli tasan.

Sebastian Strandvall

24. Maalin jälkeen Sebastian Strandvall kiirehti juhlimaan maaliaan kulmalipulle.

Akseli Pelvas, Dawda Bah, Jani Kauppila, Markus Joenmäki

25. Ottelun viimeinen kuudes maali syntyi, kun Akseli Pelvas pääsi vapaaksi ja tykitti pallon ohi vastaantulleen Janne Korhosen.

Jukka Sauso, Jarno Mattila

26. Pallo upposi maaliin ja päätykatsomossa HJK-kannattajat alkoivat riemuta.

Valeri Minkenen

27. Kun Valeri Popovitchin pelinumero 14 jäädytettiin Hakassa, Valeri Minkenen joutui vaihtamaan numeron 14 ja uudeksi numeroksi tuli 41. Kuvassa vasemalta oikealle: Asko Jusssila, Minkenen, Olli "Oka" Huttunen, IV erotuomari Jan-Peter Aravirta ja Olli Paasio. Aravirran ja Paasion takana HJK:n vaihtopenkkiläisiä.

Valeri Minkenen, Akseli Pelvas, Jarno Parikka, Mikko Innanen

28. HJK:sta loppuvaiheessa kentälle tuli Akseli Pelvas, joka tässä suojasi palloa Jarno Mattilan ahdistellessa. Vasemmalla oli Valeri Minkenen ja oikealla Mikko Innanen.

Jani Kauppila, Jarno Mattila, Akseli Pelvas

29. Rintakuoletuksen jälkeen Akseli Pelvas syötti pallon hallitusti eteenpäin. Vasemmalla oli Jani Kauppila ja oikealla Jarno Mattila.

Ville Wallén

30. Ville Wallén kantoi ottelussa kapteenin nauhaa, mutta muuten ottelu ei ollut hänelle ja HJK-puolustukselle paras mahdollinen.

Palkintojen jako

31. Palkintojen jaossa näkyi kummassakin joukkueessa pelaajien ilmeistä, että tasapelitulos ei ollut kaikkein mieluisin pelaajille. HJK:n pelaajat kävivät silti kiittämässä kannattajiaan, mutta Haka-kannattajista vain Hakapeliitat taisivat jäädä katsomaan palkintojenjakoa, joten Hakan pelaajat palasivat suoraan pukuhuoneeseen.

Ottelussa oli kaksi hahmoa, eli kummankin joukkuiden kaksi maalia tehneet pelaajat Sebastian Strandvall ja Dawda Bah. Lisäksi etenkin Hakassa Antti Hynynen ja Jarno Mattila nostivat tasoaan mukavasti. Sanoin jo viime talvena jonkun harjoitusottelun yhteydessä, että Antti Hynysen liikkumisessa alkoi olla maajoukkuemiehen tasoista tempoa, mutta kesti puolisen vuotta ennenkuin talvinen potentiaali alkoi näkyä nurmella. Hakan puoliammattilainen Jarno Mattila puolestaan avasi maalitilinsä Veikkausliigassa tällä kaudella. Yhdessä vaiheessa kun Mattila aikoi lopetella uraansa, vertasin häntä Hakan takavuosien legendaan Veijo Valtoseen. Sen jälkeen Mattila jatkoi uraansa, mutta nykyään voi sanoa, että ne valtosmaiset piirteet eivät enää Jarnon pelissä näy. Nyt hän on omantyylisensä Jarno Mattila, joita on vain yksi, kuten kannatuslaulussakin taidetaan mainita.

Under construction... Täydennän raporttia myöhemmin.

HJK:n kokoonpano: 1. Ville Wallén (mv), 3. Mikko Hauhia, 4. Mohamed Kamara (49. min. 7. Tuomas Haapala), 5. Jukka Sauso, 6. Cheyne Fowler, 9. Sebastian Sorsa, 10. Juho Mäkelä (74. min. 31. Akseli Pelvas), 13. Pyry Kärkkäinen, 14. Valeri Popovitch (69. min. 16. Jarno Parikka), 17. Dawda Bah, 20. Jukka Raitala. Vaihtopelaajat: 12. Jani Viander (mv), 2. Tuomas Kansikas, 18. Juhani Ojala, 21. Petri Oravainen.

Varoitukset:

Hakan kokoonpano: 1. Janne Korhonen, 3. Petri Viljanen, 4. Markus Joenmäki, 6. Sebastian Strandvall, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila (c), 9. Niko Ikävalko (63. min. 10. Mika Mäkitalo), 11. Antti Hynynen, 18. Jari Nikkilä, 20. Sami Ristilä (85. min. 41. Valeri Minkenen), 22. Jarno Mattila. Vaihtomiehet: 30. Erkka Heinä, 13. Niko Hoikkala, 16. Jani Bäckman, 19. Juuso Salonen, 28. Henrikus Denissen.

Varoitukset: 10. min. Sami Ristilä, 18. min. Jari Nikkilä, 28. min. Sebastian Strandvall.

Maalit: 6. min. Sebastian Strandvall (Antti Hynynen) 0-1, 12. min. Dawda Bah (Sebastian Sorsa) 1-1, 38. min. Dawda Bah (Cheyne Fowler) 2-1, 68. min. Jarno Mattila 2-2, 72. min. Sebastian Strandvall (Mikko Innanen) 2-3, 87. min. Akseli Pelvas (Dawda Bah) 3-3.

Erotuomarit: Petteri Kari, Teijo Kotinurmi (I avustava), Esa-Tommi Vehviläinen (II avustava), Jan-Peter Aravirta (IV). Yleisöä oli 4050 henkeä.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

HTML:n table-rakenne muutettu div-rakenteeksi ja kuvat lisätty canvas-säiliöihin 22.9.2020.

[Paluu] [2009] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [IL Netti-TV: Helsingissä runsasmaalinen tasapeli] [Huttunen: Näyttäviä kuvioita] [Klassikosta muodostui trilleri - Pisteet tasattiin 3-3 -numeroin] [Muurinen: "Otteista puuttuu tasaisuus"] [Wallén: "Kolme omiin on aivan liikaa"] [HJK TV:ssä Klassikon parhaat palat ja Raitalan kommentit] [Bah nousi HJK:n maalitilaston kärkeen, Sorsa edelleen tehokkain] [Medo sivussa 3-4 viikkoa] [HJK ja Haka 3-3 -tasapeliin kärkikamppailussa] [Ruiz ja Denissen eivät jatka Hakassa] [Riihilahti vahvistaa: HJK-sopimus sinettiä vaille valmis] [Helsinkiläisyleisö näki maalijuhlat - jotain jäi silti saamatta] [Pelvas pelasti HJK:n] [Muurinen harmitteli tuhlailua, Haka iski tehokkaasti] [FF2: 26.7. HJK - Haka Finskillä; Klassikko III - Panokset kovenee] [Parviainen Koskepoikien mukana perjantaina]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!